Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اثرات مصرف سیگار و قلیان بین جوانان، گفت: در سال‌های اخیر مصرف قلیان به شکل تفریحی میان نوجوانان و جوانان بسیار گسترش یافته که با گذشت زمان، تخریب خود را آشکار خواهد کرد.

رضا دواساز ایرانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به هفته سلامت جوانان در خصوص مضرات مصرف نیکوتین و دخانیات اظهار کرد: نیکوتین موجود در سیگار، رایج‌ترین فرآورده مصرفی و عمومی‌ترین فرآورده روان‌گردان است و دیگر فرآورده‌ها، مواد سمی هستند که هم محرک عصبی‌اند و هم منجر به تضعیف عصبی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، این دو اثر متضاد نیکوتین، ناشی از تأثیر روان‌گردان بر مغز است.

۴ هزار ماده مضر در سیگار

وی افزود: به جز نیکوتین، ۴ هزار ماده دیگر در سیگار وجود دارد که اثرات بسیار مضری بر بدن انسان ایجاد می‌کنند. سیگار از موادی مانند مونواکسید کربن، قطران (جرم سیاه)، نیکوتین، آرسنیک (گاز سمی)، سرب و دیگر مواد تشکیل شده است.

دواساز ایرانی گفت: استفاده از نیکوتین و دخانیات در جوامع امروزی به امری طبیعی تبدیل شده به گونه‌ای که درصد بالایی از مردم هر کشور روزانه میلیون‌ها دلار برای خرید سیگار هزینه می‌کنند؛ شیوع این مساله در میان جوانان و نوجوانان نیز اتفاقی نگران‌کننده و بسیار حائز اهمیت است.

عوارض جبران‌ناپذیر مصرف سیگار در بدن

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به ۱۲ ماده اصلی تشکیل‌دهنده سیگار و اثرات تخریبی‌شان در بدن، عنوان کرد: آمونیاک یکی از ماده‌های موجود در سیگار است که در شوینده‌ها هم به کار می‌رود و موجب ایجاد تحریک و سوزش گلو و بینی می‌شود. آزبست نیز ماده‌ای فیبر مانند است که در عایق‌کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و در سیگار هم به کار گرفته شده و با مصرف سیگار، این ماده به شش‌های مصرف‌کننده می‌چسبد.

وی افزود: قطران نیز یک جرم سیاه چسبنده موجود در سیگار است که به شش‌های مصرف‌کننده می‌چسبد و تنفس را سخت می‌کند. همچنین مونو اکسید کربن، گازی سمی در دود سیگار است که به گلبول‌های قرمز خون آسیب می‌زند و موجب کاهش اکسیژن خون می‌شود. سیانید هیدروژن نیز ماده مورد استفاده در سیگار است که در اتاق گاز استفاده می‌شود.

دواساز ایرانی ادامه داد: فرمالدئید هم ماده‌ای سمی موجود در سیگار است که برای مومیایی کردن اجساد به کار می‌رود؛ این ماده سبب آسیب به مویرگ‌ها و شش‌ها و کاهش قدرت دفع سموم از آن‌ها می‌شود. سرب نیز در سیگار وجود دارد که موجب آسیب رسیدن به عصب‌ها می شود. DOT نیز یک سم حشره‌کش قوی است که با مصرف سیگار این ماده هم وارد بدن شده و موجب مسموم شدن می‌شود.

وی با اشاره به وجود استالدئید به عنوان عامل درجه یک در ترکیب اتانول در سیگار و آسیب زدن این ماده به قلب عنوان کرد: آرسنیک (گاز سمی) نیز مواد رادیواکتیو مورد مصرف در کود شیمیایی، سیانید و سم کشنده از ماده‌های به کار رفته در تولید سیگار هستند.

تنباکو، شایع‌ترین ماده روان‌گردان

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه تنباکو یکی از شایع‌ترین مواد روان‌گردان است، گفت: متاسفانه تنباکو به طور وسیعی مصرف می‌شود و می‌تواند وابستگی شدیدی ایجاد کند.

وی با اشاره به ورود هزاران ماده سمی و جهش‌زای شیمیایی به بدن از طریق دود سیگار بیان کرد: با توجه به تجارت قانونی سیگار، افراد بسیار زیادی به سیگار وابسته هستند در حالی که سیگار عوارض جسمانی و روانی بسیاری ایجاد می‌کند و ترک آن نیاز به دوره سم‌زدایی و درمان روان‌شناختی دارد.

مصرف نیکوتین در قلیان، مخرب‌تر از سیگار

وی با بیان اینکه هر وعده قلیان معادل ۷۰ تا ۱۰۰ نخ سیگار است، تصریح کرد: تأثیر و یا اثرگذاری نیکوتین به شکل جویدنی، آهسته‌تر از روش دود کردن است اما فرم دود کردن به شیوه قلیان کشیدن آن، مخرب‌تر از سیگار است به عبارتی هر وعده مصرف قلیان معادل ۷۰ تا ۱۰۰ نخ سیگار است.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر مصرف قلیان به شکل تفریحی میان نوجوانان و جوانان بسیار گسترش یافته است که با گذشت زمان، تخریب خود را آشکار خواهد کرد.

وی گفت: سیگار به طور معمول ۱۰ گرم نیکوتین دارد که بسته به نوع برند گاهی اوقات این ماده در هر نخ سیگار تا ۲۰ میلی گرم هم بالا می‌رود. زمانی که سیگار مصرف و دود وارد ریه‌ها می‌شود، حدود یک تا دو میلی گرم از آن وارد جریان خون می‌شود.

دواساز ایرانی افزود: نیکوتین دارای نیمه عمر کوتاهی است و بعد از ورود به بدن سریعاً از طریق شش‌ها وارد جریان خون می‌شود و به مغز می‌رود و به گیرنده‌های خاص متصل می‌شود.

وی افزود: هر چند این ماده در مدت ۴۰ دقیقه بیش از نیمی از قدرت خود را از دست می‌دهد اما نکته جالب این است که تمرینات ورزشی متابولیزم نیکوتین را تسریع می‌کند و مغز سریع‌تر متاثر می‌شود.

آثار مصرف نیکوتین

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد:  تنظیم خلق، حالت آرامش موقت، افزایش ضربان قلب (هنگام تدخین تنگی نفس، سرفه، مشکلات تنفسی)، اعتیاد قوی که منجر به مصرف طولانی مدت می‌شود، عفونت برونشیال، اضمحلال ریه،  سکته مغزی و  حمله قلبی از آثار مصرف نیکوتین هستند.

دواساز ایرانی افزود: افزایش کوتاه مدت فشار خون، ضربان قلب و جریان خون از قلب، تنگ و سخت شدن عروق و کمک به تشکیل لایه چربی در عروق برخیدیگر از آثار مصرف نیکوتین هستند. مونوکسید کربن ناشی از سیگار نیز موجب کاهش میزان اکسیژن در خون و  تخریب دیواره داخلی عروق می‌شود.

وی عنوان کرد: یک سیگار حدود ۱.۲ میلی گرم نیکوتین دارد که اگر این میزان نیکوتین به انسان تزریق شود می‌تواند هفت فرد بزرگسال را بکشد. تدخین این میزان نیکوتین نیز در صورتی که به طور قابل ملاحظه‌ای رقیق و کاهش داده شود، باز هم در ۵ تا ۷ لیتر از هوای شش‌ها باقی می‌ماند و از طریق دیواره‌های شش‌ها وارد جریان خون می‌شود.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به علائم محرومیت از نیکوتین عنوان کرد: بی قراری، بی صبری، اضطراب، خلق افسرده، مشکل در تمرکز،  بی حوصلگی، کاهش ضربان قلب و افزایش اشتها و وزن از علائم مصرف نکردن نیکوتین هستند.

عوارض مصرف نیکوتین در قلیان

وی با اشاره به عوارض مصرف نیکوتین در قلیان، افزود: مضرات نیکوتین موجود در قلیان بسیار اعتیادآور و نوع تنباکوی میوه‌ای مصرفی نیز بسیار مضر است و به علت استفاده مشترک قلیان نیز احتمال انتقال بیماری‌های سرایت کننده از طریق دهان مانند سل و هپاتیت افزایش می‌یابد.

دواساز ایرانی گفت: مصرف‌کننده قلیان برای رسیدن به آستانه ارضای حالات یا اثرات خوشایند روانی، پک‌های زیادی به قلیان می‌زند و در معرض دود بسیار زیاد و مقادیر زیادی مواد شیمیایی سرطان‌زا و گازهای خطرناک و مسمومیت ناشی از آن قرار خواهد گرفت.

قلیان بسیار خطرناک‌تر و اعتیادآورتر از سیگار

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه قلیان بسیار خطرناک‌تر و اعتیادآورتر از سیگار است، تصریح کرد: اساسا تفاوت آشکاری بین تنباکوی سنتی و تنباکوهای اسانس‌دار (میوه‌ای) وجود دارد. تباکوهای میوه‌ای از برگ‌های توتون که بافت کیفیت آن‌ها برای تولید سیگار مناسب نیست تهیه می‌شود و این توتون‌ها با اضافه شدن ۱۶-۱۵ نوع ماده شیمیایی و افزودن اسانس میوه‌ها، ساخته می‌شوند.

وی افزود: باید توجه شود که مصرف تنباکو چه سنتی و چه میوه‌ای برای انسان مضر است اما مصرف این نوع تنباکوهای میوه‌ای به مراتب بدتر از نوع سنتی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان جوانان سيگار قلیان مدیر سلامت روانی موجود در سیگار دواساز ایرانی مصرف نیکوتین تر از سیگار روان گردان مصرف سیگار خون می شود جریان خون میوه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۵۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین، اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان تحت عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که ظاهرا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسوولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و نهایتا هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند.

دکتر غلامرضا حیدری مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در واکنش به اخبار و فضای ایجاد شده درباره این طرح مطالعاتی، با تاکید بر اینکه «قلیان اکسیژن» استانداردهای وزارت بهداشت را دارد، اظهار کرد: مقدار گازهای اکسیژن و نیتروژن موجود در «قلیان اکسیژن» تنظیم شده و استاندارد است و حدود ۱۰ سال از زمان ثبت اختراع رسمی این دستگاه در کشور می‌گذرد.

قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده! توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان ماجرای گاز خنده در قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌ پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی درباره قلیان اکسیژن خاطرنشان کرد: ادعای استفاده از گاز خنده در قلیان اکسیژن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در پاسخ به ادعاهای مطرح شده باید گفت، استفاده از گاز خنده در قلیان اکسیژن صحت ندارد.

وی درباره ترکیب گازهای قلیان اکسیژن گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود.

مجری طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاک‌دم ادامه داد: «اکسید نیتروژن» که با «گاز خنده» شناخته می‌شود، در قلیان اکسیژن وجود ندارد. «انتونوکس» که یک گاز بی‌ضرر به حساب می‌آید در قلیان اکسیژن استفاده می‌شود. پژوهش‌های متعددی درباره «انتونوکس» در سطح جهان انجام شده، یافته‌های این مطالعات از بی‌ضرر بودن این گاز حکایت می‌کند.

گاز انتونوکس اعتیادآور است؟

حیدری درباره اعتیادآور بودن انتونوکس اظهار کرد: انتونوکس از مسائلی مانند «ایجاد وابستگی»، «اعتیادآوری» و «گازهای خنده‌آور» تهی است. با توجه به ویژگی‌های انتونوکس باید گفت ادعاهایی که در ارتباط با قلیان اکسیژن مطرح شده یک بازی رسانه‌ای است.

وی درباره طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاکدم اظهار کرد: بررسی دستگاه پاکدم که توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام می‌شود یک طرح مطالعاتی به حساب می‌آید. این طرح مطالعاتی مورد تایید وزارت بهداشت واقع شده و «کد اخلاق» دارد.

نتایج تحقیقات؛ ملاک تصمیم‌گیری درباره قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در این طرح مطالعاتی افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند مورد نظرسنجی قرار می‌گیرند، افزود: هدف از اجرای نظرسنجی این است که مصرف‌کنندگان قلیان‌ اکسیژن را ارزیابی کنیم. این ارزیابی‌ها به منظور بررسی مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از مصرف قلیان اکسیژن است. با توجه به مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از استعمال قلیان اکسیژن برای آینده این دستگاه تصمیم می‌گیریم.

وی گفت: در حال حاضر، قلیان اکسیژن در برخی استان‌ها مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. پاسخ به پرسش‌های «آیا قلیان اکسیژن عوارض دارد؟» و «آیا قلیان اکسیژن می‌تواند به عنوان یک دستگاه بی‌ضرر معرفی شود؟» به عنوان پرسش‌های این طرح مطالعاتی طرح شده‌اند. پاسخ به این پرسش‌ها به گذر زمان نیاز دارد. این پروژه تحقیقاتی باید به مدت یک یا ۲ سال انجام شود که بتوان به پرسش‌های مطرح‌شده پاسخ داد.

اجرای طرح مطالعاتی در ۱۰ استان کشور

حیدری افزود: طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن در شهر تهران انجام شده و مصرف‌کنندگان این دستگاه با «تست تنفسی» مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. نتایج تست تنفسی مصرف‌کنندگان قلیان اکسیژن نشان می‌دهد وضعیت تنفسی آنها نسبت به افراد عادی، کاملا بالاتر است. نتایج به دست آمده می‌تواند ما را به مسیری هدایت کند که قلیان اکسیژن، مشکلات سلامتی ندارد.

وی افزود: البته تاکید می‌کنم که به طور قطع، اظهارنظر نهایی درباره قلیان اکسیژن به بررسی‌های کامل‌تر نیاز دارد. در نظر داریم افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند در ۱۰ استان کشور مورد ارزیابی قرار دهیم. بازهم تاکید می‌کنم اخبار مربوط به عوارض و اعتیادآوری قلیان اکسیژن، یک بازی رسانه‌ای و کذب محض است.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی درباره جزئیات اجرای طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اظهار کرد: مراکزی که قلیان‌های دخانی ارائه می‌دهند به صورت داوطلبانه در طرح تحقیقاتی شرکت می‌کنند. بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، درصد گازهای اکسیژن و نیتروژن قلیان اکسیژن تنظیم می‌شود. طرح تحقیقاتی در ۳ استان تهران، البرز و آذربایجان شرقی آغاز شده، همچنین امور مربوط به این طرح تحقیقاتی در استان بوشهر و شهر جیرفت در استان فارس در حال انجام است.

وی ادامه داد: استان‌های مازندران، زنجان، هرمزگان نیز به طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اضافه می‌شوند.

طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن یک یا ۲ سال زمان نیاز دارد

حیدری درباره جامعه آماری طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن نیز گفت: تعداد مراکز عرضه قلیان‌های دخانی که در طرح مطالعاتی لیان اکسیژن شرکت کرده‌اند باید به «حجم نمونه» که در طرح علمی برآورد شده، برسند. میزان جامعه آماری باید به نحوی باشد که آمار و ارقام خروجی طرح تحقیقاتی از منظر آماری، «معنی‌دار» و «قابل تایید» باشد. این طرح تحقیقاتی به یک یا ۲ سال زمان نیاز دارد که میزان داده‌های مورد نظر جمع‌آوری شود. پس از جمع‌آوری داده‌ها، آنالیزهای مورد نیاز انجام می‌شود.

چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن

وی درباره چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن گفت: سال‌ها است علیه دخانیات مبارزه می‌کنیم و با اقداماتی در نظر داریم میزان مصرف دخانیات را کنترل و محدود کنیم. برنامه‌هایی با هدف کنترل دخانیات طی سال‌های گذشته مطرح شده اما شکست‌ خورده‌اند. همچنین ممنوعیت‌های استعمال دخانیات اثربخش نبوده‌اند و جرائم مربوط به تخلفات دخانیاتی به خوبی اجرا نشده‌اند.

حیدری با بیان اینکه متاسفانه قلیان در کشور به ویژه در میان جوانان به وفور استعمال می‌شود، افزود: مصرف قلیان در جمعیت نوجوان در حال افزایش است. بررسی‌ها بیانگر این است تفاوتی در ارتباط با میزان مصرف قلیان در میان زنان و مردان وجود ندارد؛ این در حالیست که میزان مصرف سیگار در میان مردان نسبت به زنان ۱۰ برابر بیشتر است. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال، چه مرد و چه زن قلیان استعمال می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه قلیان در میان جامعه ایرانی ورود کرده، افزود: قلیان در میان خانواده‌ها، اماکن تفریحی و جمعیت جوان کشور ورود کرده است. میزان دود هر وعده استعمال قلیان معادل استفاده از ۱۰۰ نخ سیگار است.

حیدری درباره تنباکوهای مورد استفاده در قلیان‌ها گفت: تنباکوها غیراستاندارد به حساب می‌آیند و عمدتاً با آلودگی‌های محیطی، میکروبی و قارچی همراه هستند. زغال‌هایی هم که در قلیان استفاده می‌شوند زمینه‌ساز مسمومیت با مونوکسیدکربن هستند.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی افزود: متاسفانه در ارتباط با کنترل مصرف قلیان هیچ برنامه‌ریزی کاملی وجود ندارد. با توجه به افزایش استعمال قلیان در میان جوانان و نوجوانان شاید بتوان گفت باید به انتظار افزایش بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی در سنین جوانی بنشینیم. در حالی که بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی معمولا در دهه‌های پنجم یا ششم زندگی بروز می‌کنند. شرایط به واسطه استفاده از قلیان به نحوی است که افراد ۲۰ و ۳۰ ساله دچار برونشیت مزمن و بیماری‌های قلبی هستند.

دستگاه قلیان اکسیژن «تایید نهایی» را نگرفته است

حیدری با بیان اینکه عوارض مصرف قلیان باید در کانون توجه قرار گیرد، افزود: بهره‌ گرفتن از راهکارها و روش‌های علمی در جهت کنترل مصرف دخانیات باید در کانون توجه قرار گیرد. به نظر می‌رسد قلیان اکسیژن شاید بتواند جایگزین قلیان‌های دخانی شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر، دستگاه قلیان اکسیژن «تایید نهایی» را نگرفته است. اگر نتایج تحقیقات و شرایط طوری باشد که این دستگاه جایگزین قلیان‌های دخانی شود، یک گام موثر در جهت حفظ سلامتی جامعه به حساب خواهد آمد. اما در مجموع اظهارنظر درباره قلیان اکسیژن منوط به بررسی‌های کامل‌تر بوده و نتایج تحقیقات؛ ملاک تصمیم‌گیری در این باره خواهد شد.

کد خبر 847348 منبع: ایسنا برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی وزارت بهداشت و درمان خبر مهم دخانیات - قلیان

دیگر خبرها

  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • پدیده جدید و مشکوک « پاکدم » در مراکز تفریحی شهر
  • پدیده جدید و مشکوک «پاکدم» در مراکز تفریحی شهر
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • پدیده جدید و مشکوک در مراکز تفریحی شهر
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها