Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@03:23:49 GMT

کار در وضعیت همیشه قرمز

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۹۶۷۰۹

کار در وضعیت همیشه قرمز

به گزارش جام جم آنلاین، هنوز چهارشنبه‏ سوری نیامده هشت نفر هم جان خود را به دلیل سوانح مربوط به آخرین چهارشنبه سال از دست داده‌اند. در روز‌هایی که کشور در پیک ششم کرونا به‌سر می‎برد و فشار کاری کادر درمان و کارمندان اورژانس به دلیل خانه ‏تکانی و شیوع ویروس کرونا در کشور زیاد است، حوادث چهارشنبه‏ سوری هم مشکلات را برای آن‌ها دوچندان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
کارشناس پرستاران بخش پاسخگویی از روز‌های پرترافیک و پرمشاوره‏ شان می‏گویند. از این‌که روز‌های منتهی به پایان سال تعداد تماس‎ها بی‌شمار می‎شود و حجم زیادی از تماس‎ها به سوختگی‎ های چهارشنبه ‏سوری و بیماری کرونا اختصاص دارد. برای این‌که از سختی‌های کار ماموران اورژانس بیشتر بدانیم یک روز با آن‌ها همراه شدیم و پای صحبت کارشناسان قسمت پاسخگویی، مشاوره، بخش راهبری و ماموران آمبولانس نشستیم تا گوشه‌ای از روز‌های سخت اورژانس را به تصویر بکشیم. روزانه حدود ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تماس با سامانه ۱۱۵ تهران گرفته می‌شود که ۲۷۰۰ تا ۳۱۰۰ مورد آن به ماموریت اورژانس منجر می‎شود. در روز‌های اوج پیک کرونا و در روز چهارشنبه ‎سوری به‌طور میانگین حدود ۹۰۰۰ تماس با اورژانس گرفته می‏شود.

داستان را باید از اول تعریف کرد. از بخش دیسپچ اورژانس. از محلی که تماس‌های شهروندان با کارشناسان اورژانس برقرار می‌شود. ابتدا در این سالن بزرگ بخش‎بندی است که دیده می‏شود. در هرکدام از بخش‎ها یک اپراتور خانم نشسته است. زنگ پشت زنگ، یک ثانیه هم تلفن استراحت ندارد. تماس قطع ‎نشده، تماس دیگری برقرار می‎شود. صدای «الو اورژانس بفرمایید ...» ابتدای شروع مکالمه‌هاست. صدایی که یک‌بند و بدون وقفه از همه گوشه‎ های سالن بخش شنیده می‏شود. این بخش دیسپچ (بخش پیام‌رسان) سازمان اورژانس کشور است. هر فردی که با شماره ۱۱۵ تماس می‎گیرد صدای اپراتور‌های این بخش که همه پرستارند، اول از همه به گوش‌شان می‏خورد. تند و دقیق با تلفن صحبت می‎کنند. می‎پرسند: «ضعف، بی‏حالی و سرگیجه دارند؟ ... شما علائم بیمار را چک کردید؟ ... بیماری زمینه ‎ای دارد؟ ... دارو مصرف می‏کند؟» و سریع مشخصات وارد سیستم می‎شوند. شرایط که بحرانی باشد، جان فرد در خطر باشد، جراحات تصادف وخیم باشد یا خطر ازدست‌دادن عضوی وجود داشته باشد آدرس محلی که مصدوم در آنجاست، گرفته می‎شود تا آمبولانس به محل اعزام شود. پرستاری می‎گوید که این روز‌ها یک لحظه هم استراحت ندارند. تلفن قطع نشده باید به تماس دیگری جواب دهند. روز‌های منتهی به سال که با شیوع ویروس کرونا و البته چهارشنبه ‏سوری هم همراه است آمار تماس‎ها با اورژانس‎ بیشتر هم شده است. کار زیاد، اما برای پرستاران سخت نیست. بی ‎احترامی از طرف افرادی که با آنها تماس می‎گیرند بیشتر باعث ناراحتی‎شان می‎شود. یکی از آن‌ها به ما می‏گوید: «من نیروی متخصص هستم. پرستارم و برای نشستن در اینجا درس‌خوانده ‎ام، اما برخی از افرادی که با ما تماس می‎گیرند مزاحمند و بی ‎احترامی می‎کنند.» با وجود این، اما او خاطره‏ های خوش هم زیاد دارد. او تعریف می‎کند مادری تماس گرفت و از فرزندی که روی زمین افتاده و نفسش به شماره افتاده بود گفت. با کمک این کارشناس پرستاری، اما ورق برگشت. او از پشت تلفن به مادر کمک کرد فرزندش را احیا کند. تا تکنیسین‎ های اورژانس بر بالین کودک برسند، کودک از مرگ نجات پیدا کرده بود.»
برای پرستار دیگر مشاوره ‎های دارویی بزرگ‎ترین مشکل است. او می‎گوید بسیاری از افراد با او و همکارانش تماس می‎گیرند و از آن‌ها درباره اطلاعات دارویی می‌پرسند. درحالی‌که آن‌ها نمی‌توانند درباره دارو‌ها به افراد مشاوره دهند و با این کار خط‎های اورژانس مشغول می‎شود، اما اگر برق برود یا سیستم با مشکلاتی روبه‎ رو شود پرستاران چه کار می‎کنند؟ خدمات‎رسانی اورژانسی هیچ‎گاه قطع نمی‎شود. پرستار جوانی توضیح می‎دهد اگر سیستم‎ها قطع شود کار کردن با سیستم آنالوگ انجام می‎شود. او لبخند می‎زند و توضیح می‎دهد که خدمات ‏رسانی ادامه دارد. بعد مشغول کار می‎شود و مشخصات فردی را وارد سیستم می‎کند که مایع شوینده خورده است و خلط خونی دارد، اما همکار کنار دستی‎اش از مشخصات فردی که موادمنفجره کنار پایش منفجر و دچار سوختگی شده است می‌پرسد.
ارجاع، راهنمایی، انتقال
داستان بعد از تماس با شماره ۱۱۵ اورژانس ادامه دارد. اگر فردی نیاز به مشاوره داشته باشد، پرستاران به او مشاوره می‎دهند. حجم زیادی از تماس‎ها برای مشاوره‌گرفتن است، اما برخی هم نیاز به خدمات فوریت‎های پزشکی و انتقال آمبولانس دارند؛ بنابراین مشخصات و آدرس فرد نیازمند به خدمات اورژانس ارسال می‎شود تا ماموران اورژانس خودشان را به او برسانند. بخش انتقال راهوری متشکل از شش کاربر آقاست. تهران به شش بخش تقسیم شده است و هر اپراتوری هم وظیفه اعزام آمبولانس به یک منطقه را بر‌عهده دارد. هرکدام از اپراتور‌ها دو نمایشگر مقابل خود دارند. در یک مانیتور مشخصات آمبولانس و پایگاهی که به محل حادثه اعزام می‎شود و در یک مونیتور دیگر هم نقشه تهران پیداست. کاربر هر آدرسی را که متعلق به منطقه اوست وارد سیستم می‎کند و مکان دقیق را برای آمبولانس خالی پایگاه می‎فرستد. پیدا کردن آدرس دقیق و مدیریت آمبولانس‎های هر پایگاه وظیفه اپراتورهاست. یکی از اپراتور‌ها از سختی کارش می‎گوید. از این‌که در بسیاری از مواقع، آدرس‎های اشتباه به او داده می‎شود. او توضیح می‎دهد افرادی که در بحران قرار دارند نمی‎توانند مدیریت کنند و به دلیل استرس ممکن است آدرس را اشتباه بدهند. علاوه‌براین بسیاری از افراد نام قدیم معابر و خیابان‌ها را اعلام می‏کنند و همه این‎ها می‎تواند باعث اتلاف زمان و دیر فرستادن آمبولانس به محل حادثه شود.   کاربر مرد دیگری در تلاش است تا آمبولانسی را به محل حادثه بفرستد. او می‎گوید همه آمبولانس‎هایی که به محل حادثه نزدیک است در ماموریت هستند. این کاربر باید از آمبولانس دیگر پایگاه‌های نزدیک استفاده کند. مهم این است که آمبولانس به محل حادثه اعزام تا خدمات اورژانسی ارائه شود.
الو پزشک؟
این‌طور نیست که تکنیسین‎ های اورژانس هر فرد مصدومی را به هر مرکز درمانی و بیمارستانی که نزدیک حادثه است برسانند. در بسیاری از مواقع فرد حادثه‌دیده نیاز به خدمات ویژه قلبی و عروقی و گوارشی دارد یا این‌که دست یا پایش دچار شکستگی شده است؛ بنابراین نیاز است که او به بیمارستان‎ها و مراکزی رسانده شو‌د که مخصوص ارائه آن خدمات است. حتی فرد باید به بیمارستان دولتی اعزام شود که با بیمه قرارداد دارد.   به‌عنوان‌مثال فردی که مشکلات قلبی دارد باید به بیمارستانی منتقل شود که بخش کت‌لب (بخش قلب و عروق) دارد. ارائه این اطلاعات به عهده پزشکان متخصصی است که مقیم بخش دیسپچ هستند. راهنمایی به تکنیسین اورژانس برای استفاده دارویی و خدماتی هم از دیگر کار‌های پزشکان متخصص است. یکی از پزشکان این بخش که متخصص قلب و عروق است، توضیح می‎دهد اگر شرایط بیماری حاد باشد و استفاده از دارو در همان لحظه نیاز باشد این پزشک متخصص است که باید با توجه به علائم و شرح حال بیمار دز دارویی را تعیین و تجویز کند که مریض حداقل تا زمانی که به بیمارستان منتقل می‎شود به خطر نیفتد. او ادامه می‎دهد تجویز دارو می‎تواند در شرایطی که خودش بیمار را معاینه نکرده به دلایلی سخت باشد.
آژیر آمبولانسی
در حیاط پایگاه یک آمبولانس و یک موتورآمبولانس قرار دارد. پایگاه خلوت است. مسؤول پذیرش این پایگاه اورژانس می‎گوید تکنیسین‎ های پایگاه اورژانس درمانگاه صبارو در ده ونک به ماموریت رفته‎ اند. آنها‎ سر بالین خانمی میانسال رفته ‏اند که از درد شدید قفسه سینه، کتف و چانه شکایت کرده است.   زن سابقه مشکلات قلبی ـــ عروقی دارد و احتمال سکته هم وجود داشته است. حدود یک ربع می‏گذرد تا آمبولانس به پایگاه برگردد. هنوز از ماشین پیاده نشده، اما ماموریت دیگری به آنها‎ محول می‏شود. مردی حدود ۶۰ساله از درد شدید قفسه سینه و تنگی نفس شکایت دارد. حدود پنج روز از ابتلای مرد به بیماری کرونا می‎گذرد. آمبولانس به حرکت درمی ‎آید. فریبرز جانی و محمد امین‌دهقان، تکنیسین‎های آمبولانس هستند.   جانی شش سال و دهقان هم حدود ۱۵‌سال است در اورژانس کار می‎کنند. امین‏‎دهقان از کارکنانی است که رکورددار انجام زایمان است. او در دوره خدمتش به حدود ۱۱ مادر باردار کمک کرده تا فرزند خود را به دنیا بیاورند. آمبولانس در خیابان‎های پرتردد و شلوغ تهران حرکت می‏کند و وارد بزرگراه همت می‎شود. جایی که آژیر یک‎صدا نواخته می‎شود، اما راننده خودرو‌هایی که در خط سرعت هستند به آژیر آمبولانس بی‎توجهند. در خط سرعت می‌رانند و به آمبولانس اجازه تردد نمی‎دهند. آژیر آمبولانس، اما یک صدا نواخته می‏شود و راننده‌ها هم گوششان بدهکار نیست.   اتفاقا ناراحتی این دو تکنیسین اورژانس هم همین است. این که خودرو‌ها بی‎توجه به آژیر آمبولانس در خط سرعت می‎رانند و اجازه تردد به آمبولانس که باید زودتر به محل حادثه برسد، نمی‎دهند. آمبولانس برای خودروی لوکس سیاهرنگی بوق می‎زند. چند خودروی جلوی او راه می‎دهند. خودروی خارجی چند میلیاردی، اما اجازه تردد نمی‎دهد. دهقان می‎گوید اجازه عبور ندادن به آمبولانس یک مشکل است و ماجرای بعد از آن بدتر هم می‎شود. زمانی که خودرویی راه داده است، لب‏به‏لب کنار آمبولانس می‏راند تا بعد از عبور او دوباره به خط سرعت برگردد.   تصادفات زیادی پشت آمبولانس اتفاق می‎افتد. بسیاری از خودرو‌ها حتی با آمبولانس تصادف می‎کنند، اتفاقی که خیلی هم شایع است. دهقان تعریف می‎کند در یکی از تصادفات آمبولانس نتوانست حرکت کند و آمبولانس دیگری برای رساندن بیمار به بیمارستان اعزام شد. با هر تصادف، آمبولانس از چرخه ارائه خدمات حذف می‎شود تا تعمیرات انجام گیرد. برای دهقان، اما روز‌های نزدیک چهارشنبه‏سوری سخت است.   او می‏گوید یکی از روز‌های شلوغ ما روز چهارشنبه‏سوری است. زمانی که برخی بیماران هم از سوختگی رنج می‌برند و هم صدمات روحی زیادی به‌دلیل سوختن پوست بدن و صورت متحمل می‏شوند. زمانی که از روز چهارشنبه‏سوری حرف می‎زند، صدایش ناراحت و غمگین و به نقطه‏‎ای خیره می‏شود. سرتکان می‎دهد و آه کشیدن تنها جملات بعدی‏اش هستند.
آمبولانس به محل حادثه می‎رسد. خانه ویلایی در میان ساختمان‎های بلند جایی در یک کوچه باریک بن‎‏بست در محله یوسف‎آباد پنهان شده است. جانی چند بار زنگ در را به صدا درمی‎آورد. پنج شش دقیقه‎ای زمان می‎برد تا در باز شود. او تعریف می‎کند در ماموریت‎هایش با افراد زیادی برخورد کرده افرادی که حتی در را روی او باز نکرده‎اند تا رسیدگی به بیمار انجام شود. در را پیرمرد چاقی بدون ماسک باز می‎کند.   دهقان از او می‎خواهد ماسک به صورت بزند، پیرمرد، اما می‎گوید با استفاده از ماسک تنگی نفس به سراغش می‎آید. خانه، قدیمی و فرسوده است. در گوشه اتاق، پیرزنی حدود ۹۰ساله روی تخت نشسته است. یک ویلچر کنارش است. پیرمرد تعریف می‎کند هفته گذشته همراه دوستش به رستورانی رفت و پس از آن به بیماری کرونا مبتلا شد. تنگی نفس، اما بعد از گذشت یک هفته سراغش آمد.   مرد بعد از هر بار حرف زدن، نفس‎نفس می‏زند. اکسیژن خون مرد پایین و روی عدد ۵۸ است. هر دو تکنیسین اورژانس تاکید می‏کنند باید همراه آن‌ها به مرکز درمانی برود. مرد، اما حاضر نیست مادر پیرش را رها کند. دهقان با او صحبت می‎کند که اگر برای درمان اقدام نکند، خطر در کمین مادرش هم خواهد بود. پیرمرد فکری می‏کند و بعد با خواهرش تماس می‎گیرد تا به خانه پدری بیاید و از مادر مراقبت کند.   پیرزن مهربانانه به او لبخند می‏زند. پیرمرد برای مادرش دست تکان می‏دهد و می‎گوید: «زود برمی‏گردد.» مرد را روی برانکارد داخل آمبولانس می‏خوابانند و اکسیژن به او وصل می‎کنند. صدای آژیر دوباره به صدا درمی‎آید. آمبولانس تکان‌های شدیدی می‏خورد، ترمز‎های شدید می‏گیرد و دوباره در ترافیک می‏ماند.
دهقان تعریف می‎‏کند شیوع ویروس کرونا در کشور تعداد ماموریت‌ها را افزایش داده است. به بالین فرد مبتلا به کرونا حاضر شدن زیاد هم آسان نیست. جانی و امین‏ دهقان هر دو در ماموریت ۱۰روز قبل به بیماری کرونا مبتلا شدند و بعد از بهبود، در محل کار حاضر شده‌اند. دهقان به صورت مستمر اکسیژن خون مرد را بررسی می‎کند.   پیرمرد از سردرد و حالت تهوع شکایت می‏کند. بعد از دریافت اکسیژن، عدد اکسیژن خون در حال افزایش است. پیرمرد را به اورژانس یکی از بیمارستان‎ها می‏رسانند. تکنیسین‎ های آمبولانس او را روی برانکارد می‎گذارند، کار‌های پذیرش را انجام می‎دهند و بعد وی را به اتاق ایزوله انتقال می‏دهند تا پرستاران کار‌های درمانی را شروع کنند.   پیرمرد روی تخت اتاق ایزوله اورژانس جای می‏گیرد و به او اکسیژن وصل می‎کنند. پیرمرد زیر ماسک اکسیژن نگاه مهربانانه و تشکرآمیزش را بدرقه راه تکنیسین‎ های اورژانس می‎کند. تکنیسین‎ها سوار آمبولانس می‎شوند. ماموریت‎های دیگری در راه است.   روزنامه جام جم / لیلا شوقی

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اورژانس تهران روزنامه جام جم آمبولانس به محل آژیر آمبولانس بیماری کرونا توضیح می دهد محل حادثه خط سرعت تماس ها روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۶۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتادمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

هشدار روسیه به غرب نسبت به پیامدهای مصادره دارایی‌های مسکو ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۲۰:۴۹ چند تن از مقام‌های روس امروز (یکشنبه) غرب را تهدید کردند که در صورت مصادره دارایی‌های مسدود شده این کشور، ضمن پاسخ «شدید»، چالش‌های حقوقی «بی‌پایان» و اقدام‌های تلافی‌جویانه را اتخاذ خواهند کرد.    خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، نوشت که مسکو هرگز بخش های تصرف شده اوکراین را در ازای عودت دارایی های مسدود شده خود واگذار نخواهد کرد.   ماریا زاخارووا در پیام‌رسان تلگرام نوشت: «میهن ما فروشی نیست». دارایی های روسیه باید دست نخورده باقی بماند، زیرا در غیر این صورت واکنش شدیدی به سرقت غرب داده خواهد شد. بسیاری از غربی ها این را درک کرده اند. افسوس که نه همه آنها.   رویترز نوشت که در واکنش به تهاجم روسیه به اوکراین، آمریکا و متحدانش مراودات با بانک مرکزی و وزارت دارایی روسیه را ممنوع کرده و حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی های مسکو را در غرب مسدود کردند. بیشتر این دارایی ها در موسسات مالی اروپایی و نه آمریکایی نگهداری می شود.   دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نیز در اظهارنظری جداگانه گفت که هنوز وجوه هنگفتی از غرب در روسیه وجود دارد که می تواند هدف اقدام های متقابل مسکو قرار گیرد.   وی گفت: چشم‌ انداز چالش‌های حقوقی (به تلافی مصادره دارایی ‌های روسیه) کاملاً وسیع بوده و مسکو با بهره برداری از آنها از منافع خود تا ابد دفاع خواهد کرد.   معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه نیز شب گذشته در واکنش به تصویب قانون مصادره دارایی‌ های مسدود شده این کشور از سوی آمریکا، خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشورهای غیرخودی شد.   دیمیتری مدودف با انتقاد از تصویب لایحه‌ ای در مجلس سنای آمریکا که به دولت این کشور اجازه می‌دهد تا دارایی‌های روسیه را برای کمک به اوکراین مصادره کند، در کانال تلگرامی خود نوشت: پاسخ مسکو به این اقدام واشنگتن سخت خواهد بود.   وی خواستار اعمال تغییرات خاصی در قانون مدنی روسیه و تصویب قوانین جدیدی شد که بر اساس آن، امکان مصادره دارایی‌های شهروندان کشورهای غیرخودی فراهم شود. زلنسکی تلفات ارتش اوکراین را کم نشان می‌دهد ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۲۰:۴۹

روزنامه واشنگتن‌پست امروز (یکشنبه) از قول یکی از قانونگذاران اوکراینی که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد زلنسکی عامدانه تعداد کشته شدگان در جنگ را کم ارائه داده تا شهروندانی که برای ارتش بسیج شده‌اند، نترسند.

 ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در ماه فوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد ۳۱ هزار پرسنل نظامی از ۲۰۲۲ کشته شده‌اند.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این قانون‌گذار اوکراینی افزود: ما به افراد بیشتری نیاز داریم. ما شاهد تلفات و زخمی‌های زیادی هستیم. سربازان می‌خواهند بدانند چقدر باید در جبهه‌ها بمانند.

روزنامه واشنگتن‌پست همینطور گزارش کرد، اوکراین احتمالا نمی‌تواند در سال جاری میلادی و به دلیل کاهش قابل توجه سربازان و برتری قدرت آتش روسیه حمله‌ای جدید انجام دهد.

حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۲۰:۴۷

 وزارت دفاع روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که ۱۷ فروند پهپاد پرتاب شده از سوی اوکراین را هدف قرار داده و سرنگون و کرده است.

 وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که سامانه پدافند هوایی این کشور، ۱۷ فروند پهپادی که از سوی اوکراین برای هدف قرار دادن تاسیسات ذخیره سازی نفتی در منطقه «کالوگا» (Kaluga) پرتاب شده بودند را سرنگون کرد و نابود ساخت.

این وزارتخانه در برنامه پیام رسان تلگرام اعلام کرد که سه فروند پهپاد پرتاب شده توسط اوکراین بر فراز منطقه کالوگا در جنوب مسکو سرنگون شدند.

«ولادیسلاو شاپشا» (Vladislav Shapsha) فرماندار منطقه کالوگا دراین باره گفت: سه فروند از پهپادهای ساقط شده در نزدیکی محل ذخیره سازی نفت در نزدیکی شهر «لیودینوو» (Lyudinovo) سقوط کردند.

اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین

فرمانده ارشد اوکراین امروز (یکشنبه) گفت: تعداد بی‌شماری از نیروهای کی‌یف از مواضع جدیدی در غرب سه روستا در جبهه شرقی که روسیه نیروهای قابل توجهی را در چندین نقطه آن متمرکز کرده است، عقب‌نشینی کرده‌اند.

 «الکساندر سیرسکی» در پیام‌رسان تلگرام با اعلام اینکه «وضعیت در جبهه بدتر شده است»، سخت‌ترین مناطق را غرب «مارینکا» و شمال غربی «آودیوکا» توصیف کرد.

وی افزود: نیروهای کی‌یف مواضع جدیدی را در غرب روستاهای «بردیچی» و «سمنیوکا»، هر دو در شمال آودیوکا و نیز «نوومیخائیلیوکا» نزدیک شهر مارینکا به دست آورده بودند.

سیرسکی ادامه داد: به طور کلی، دشمن در این مناطق به موفقیت‌های تاکتیکی خاصی دست یافت، اما نتوانست مزیت عملیاتی کسب کند.

رویترز خاطرنشان کرد: بیانیه سیرسکی منعکس‌کننده وضعیت رو به وخامت اوکراین در شرق است که کی‌یف امیدوار است پس از تحویل تسلیحات آمریکایی تحت بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری که به تازگی تصویب شد، بتواند آن را متعادل کند.

بر اساس این گزارش، نیروهای مسکو از زمان تصرف شهر آودیوکا به آرامی در حال پیشروی هستند.

اوکراین در حال حاضر منتظر محموله‌ای از کمک‌های نظامی ایالات متحده است که به گفته مقامات برای مقابله با روسیه حیاتی است.

سرقت سلاح های غربی در اوکراین

 فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

به گزارش تارنمای خبری تی‌اف‌وان اینفو، رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه و منتقد سرسخت کمک‌های کشورهای غربی به اوکراین، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: وقتی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین ادعا می‌کند همه کمک‌های واشنگتن به کی‌یف به میدان جنگ می‌رود، دروغ می‌گوید.

رهبر حزب میهن پرستان فرانسه ادامه داد: در واقع قسمت اعظم این کمک‌ها به جای رفتن به جبهه جنگ، توسط مقام‌های اوکراینی به سمت فساد هدایت می‌شود.

فیلیپو همچنین با اشاره به رسوایی اخیر میکولا سولسکی وزیر کشاورزی اوکراین، افزود: این هم مورد دیگری از فساد در این کشور که یکی از فاسدترین کشورهای جهان است.

به نوشته تی‌اف‌وان اینفو، دادگاهی در اوکراین سولسکی وزیر کشاورزی این کشور را به مالکیت غیرقانونی زمین‌های دولتی که ارزش آنها حدود ۷ میلیون دلار اعلام شده است، متهم و دستور بازداشت او را صادر کرده است.

این دستور پس از تحقیقات سازمان ملی مبارزه با فساد اوکراین در زمینه مالکیت غیرقانونی اراضی دولتی صادر شده است.

دستیابی سولسکی به صورت غیرقانونی به این زمین‌ها در زمانی رخ داده که او رئیس یک شرکت بزرگ کشاورزی و نماینده مجلس بوده است.

این سیاستمدار فرانسوی در ادامه با بیان اینکه هر یورویی که به کی‌یف ارسال می‌شود، جنگ را طولانی‌تر کرده و موجب از دست رفتن جان انسان‌ها و فقیر شدن اروپایی‌ها و ثروتمندتر شدن مفسدان می‌شود، تاکید کرد: این جنگ باید فوراً متوقف شده و صلح برقرار شود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

به گزارش دویچه وله، صدراعظم آلمان که در گردهمایی حزب چپ میانه سوسیال دموکرات (SPD) در شهر لونبورگ در شمال آلمان سخنرانی می‌کرد، افزود: سلاح‌هایی وجود دارند که تنها در صورتی می‌توان آنها را به اوکراین ارسال کرد که بر استفاده از آنها نظارت دقیق داشته باشید و موشک‌های تاروس از جمله این سلاح‌ها است.

وی با اشاره به دقت بالای موشک‌های تاروس در نابود کردن اهداف خود در فاصله ۵۰۰ کیلومتری، تاکید کرد: تاروس یک سامانه تسلیحاتی دقیق و موثر است و اگر بخواهیم آن را به اوکراین بدهیم باید بر سازوکار انتخاب اهدافی که برای نابودی آنها قرار است از این موشک استفاده شود دخالت داشته باشیم.

شولتس در ادامه افزود: برای تحقق این امر ناچار خواهیم شد که نیروهای آلمانی را همراه با موشک‌های تاروس به اوکراین اعزام کنیم و چنین چیزی امکان نخواهد داشت چرا که در صورت انجام این کار، در این جنگ مداخله کرده‌ایم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

صدراعظم آلمان در ادامه با بیان اینکه هیچ یک از نیروهای آلمان یا ناتو در جنگ اوکراین و روسیه نخواهند جنگید، خاطرنشان کرد: نیروهای آلمانی نه در داخل اوکراین و نه در خارج از این کشور در اقدامات جنگی مانند انتخاب اهداف و مواردی از این دست، مشارکت نخواهند کرد.

به نوشته دویچه وله، شولتس معتقد است که ارسال سلاح‌هایی مانند موشک تاروس به اوکراین می‌تواند خطر تشدید درگیری و کشاندن پای آلمان به جنگ را به همراه داشته باشد.

هشدار وزیر خارجه اوکراین نسبت به تهدیدات علیه امنیت جهانی

 «دمیتری کولبا» وزیر خارجه اوکراین ضمن ابراز خرسندی از تصویب بسته کمک‌های نظامی آمریکا به کشورش، نسبت به تهدیدات علیه امنیت جهانی و غرب هشدار داد.

دیمیتری کولبا در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان، گفت: «آنچه که ما نیاز داریم این است که متحدانمان با اطمینان خاطر باور داشته باشند، پیروزی اوکراین قابل دستیابی است».

وزیر امور خارجه اوکراین در این مصاحبه از تصویب بسته کمک خارجی ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا که شامل ۶۱ میلیارد دلار کمک به کی‌یف است ابراز خرسندی کرد. اما در عین حال نسبت به تهدیدات احتمالی امنیتی برای کشورهای غربی هشدار داد و خواستار افزایش همکاری های بین‌المللی برای تضمین پیروزی کی‌یف در جنگ مقابل مسکو شد.

کولبا در این گفت‌وگوی خبری افزود: ما نباید هیچ ترسی نسبت به [ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه] داشته باشیم، زیرا پوتین می تواند ترس ما را احساس کند و وقتی این را متوجه شود، تهاجمی‌تر می شود.

چند هفته پیش و قبل از تصویب بسته ۹۵ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا، ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین گفته بود که در صورت نرسیدن کمک های خارجی، فاجعه رخ می دهد. برخی مقامات کنگره آمریکا نیز با اشاره به تاخیر در تصویب این بسته هشدار داده بودند که اوکراین ممکن است در طول سال جاری میلادی جنگ را به روسیه واگذار کند.

یک ژنرال ارشد آمریکایی نیز به تازگی خاطرنشان کرده بود که ارتش روسیه اکنون ۱۵ درصد بزرگتر از پیش از آغاز جنگ است. کارشناسان از همین رو نسبت به حمله تابستانی روسیه هشدار داده و اعلام کرده اند که چنین تهاجمی ممکن است خسارات بیشتری را برای اوکراین به همراه داشته باشد.

کولبا نیز در همین زمینه به سی‌ان‌ان گفت: موضوع ساده است؛ دلیل اتحاد همه کشورها حول هدف پیروزی اوکراین، این است که آنها این پیروزی را مهم می‌دانند و امنیت و رفاه برایشان مهم است. بهای حمایت از اوکراین امروز هر چه باشد، از پیروزی روسیه در برابر اوکراین کمتر است.

 

 

دیگر خبرها

  • تزریق جان دوباره به اورژانس کشور
  • جزییات حادثه واژگونی اتوبوس در اتوبان زنجان
  • یک‌ کشته و ۲۳ مصدوم در واژگونی اتوبوس در قزوین
  • ۱۵۰ میلیون تومان هزینه هر سورتی پرواز بالگرد اورژانس
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین
  • راه اندازی نخستین مرکز موتور آمبولانس شهرستانی در مهاباد
  • خرید ۵۰۰ دستگاه آمبولانس جدید و پیشرفته
  • پایگاه اتوبوس آمبولانس در بویراحمد کلنگ‌زنی شد
  • هوای اصفهان قابل قبول است/ شاخص ۴ شهر بر مدار قرمز و نارنجی