Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:34:12 GMT

کام سهام‌داران عدالت با پرداخت سود به موقع شیرین شد

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۹۶۷۲۳

کام سهام‌داران عدالت با پرداخت سود به موقع شیرین شد

«محسن اسلامی» امروز (سه‌شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره اقدامات سازمان بورس در پیگیری پرداخت سود سهام عدالت به سهامداران اظهار داشت: با توجه به اتفاقات تاریخی‌ که رخ داد و نیز به دنبال رونق بازار تصمیم گرفته شد تا بخشی از سهام عدالت آزادسازی شود هر چند که مدتی از این اقدام جلوگیری شد؛ با این حال پرداخت سود سهام عدالت اولین تجربه شیرین برای سهامدارانی است که با دریافت سود سهام جدا از سودی که از روی افزایش قیمت ارزش سهام داشتند، باعث شد تا بتوانند معنای واقعی سهام‌داری را بچشند و سود آن را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر این روند به صورت مداوم پیگری و با شرکت‌هایی که در این زمینه کارشکنی می‌کنند، برخورد شود، می‌تواند سرآغاز یک مسیر مثبت باشد چراکه همیشه تشویق به سهام‌داری بلندمدت وجود داشته است. جدا از بقیه دارایی‌هایی که مولد نیستند با بازارهای مولدی نظیر مسکن که سودی کمتر از بازار سهام پرداخت می‌کند؛ دریافت سود نقدی باعث می‌شود سهام‌داری بلندمدت به معنای واقعی برای سهام‌داران بوجود بیاید.

اسلامی ‌تاکید کرد: به همین دلیل جدا از پرداخت این سود؛ استمرار این اتفاق مهم است و برخورد و فشار به شرکت‌هایی که در پرداخت سود کارشکنی می‌کنند از جمله اقداماتی است که سازمان بورس باید در دستور کار خود داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: فشارهای سازمان بورس باعث شد تا شرکت‌هایی که در برابر پرداخت این سود مقاومت می‌کردند؛ این سود را پرداخت کنند و به نظر می‌رسد با ادامه‌‎دار بودن این روند؛ هدف سازمان یعنی حفظ منافع سهام‌دار خرد که همین سهام‌داران سهام عدالت هستند، هم محقق خواهد کرد.

وی گفت: سهام عدالت به‌عنوان سهام بنیادین شناخته می‌شود و اگر این روش سازمان بورس ادامه‌دار باشد و گزارش‌هایی که از سوی این شرکت‌ها داده می‌شود شفافیت داشته باشند و مردم بدانند سهام‌دار چه شرکت‌هایی هستند به طور قطع در بازار اثرگذاری مثبتی خواهد داشت. 

اسلامی ‌اضافه کرد: به‌نظر می‌رسد سازمان بورس باید در زمینه سهام عدالت اطلاع‌رسانی بیشتری داشته باشد، چراکه سهام‌داران خرد اطلاع دقیقی از جزییات این نوع سهام ندارند. افراد باید بدانند که صاحب چه نوع سهامی‌ از چه شرکتی هستند. این آگاهی‌بخشی می‌تواند دید سهام‌داران سهام عدالت را تغییر دهد و آنها را نسبت به ویژگی‌های سهام شرکتی که دارند آگاه کند که با نگهداری این سهام به چه سودی در سال‌های آتی می‌توانند دست یابند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد: اگر از این جهت هم سازمان بورس بتواند رسالت خود را انجام دهد تا مخاطب عام درباره جزییات این سهام آگاه شود، می‌توان شاهد اثرگذاری بیشتر این سهام در بازار سرمایه بود.

به گزارش روز ایرنا، به دنبال پیگیری‌ سهامداران برای زمان واریز سود سال ۹۹ سهام عدالت، «سید احسان خاندوزی»، وزیر امور اقتصادی و دارایی در چند روز گذشته از واریز این سود در تاریخ ۲۱ اسفند ماه خبر داد. در همان زمان هم «مجید عشقی»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: سود سهام عدالت در تاریخ اعلام شده به حساب سهامداران واریز خواهد شد.

به دنبال پیگیری‌های مسوولان برای اجرای وعده داده شده، سود سهام عدالت روز شنبه(۲۱ اسفند ماه) با تلاش مستمر سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به حساب سهامداران واریز و از همان زمان اعلام شد که اگر سهامداران اقدام به فروش سهام خود نکرده باشند، سود سهام عدالت را به طور کامل دریافت می‌کنند؛ در غیر اینصورت از رقم سود سهام عدالت کسر خواهد شد.

برچسب‌ها سهام عدالت سامانه سهام عدالت انتخابات سهام عدالت بورس سازمان بورس و اوراق بهادار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سهام عدالت سامانه سهام عدالت انتخابات سهام عدالت سهام عدالت سامانه سهام عدالت انتخابات سهام عدالت بورس سازمان بورس و اوراق بهادار سود سهام عدالت سازمان بورس پرداخت سود سهام داران شرکت هایی سهام دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۶۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است

با توجه به انتشار شایعات اخیر در خصوص ابطال معامله فروش بلوکی سهام پتروشیمی شازند از سوی هلدینگ گروه توسعه ملی، خبرگزاری تسنیم گفت و گویی را با محمد ابراهیم بربطی مدیر سرمایه گذاری گروه توسعه ملی انجام داده است. - اخبار اقتصادی -

 بربطی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم راجع به فرآیند این واگذاری گفت: همانگونه که پیش از این اطلاع‌رسانی شده، شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی پس از انتشار 5 نوبت آگهی عرضه بلوکی سهام پتروشیمی شازند از طریق قیمت گذاری با روش خالص ارزش داراییها(NAV) و سایر روش¬های مرسوم ارزشگذاری، فروش با شرایط نقد و اقساطی و عدم مراجعه خریدار، به منظور اجرای سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی و تأکید رئیس محترم جمهور مبنی بر خروج بانک ها از بنگاهداری، نهایتاً در تاریخ 22/12/1402 از طریق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران نسبت به واگذاری بلوک 51.32 درصدی سهام شرکت پتروشیمی شازند به صورت یکجا و تماماً نقد به خریدار دارای اهلیت و مورد تأیید سازمان بورس اقدام کرده است. مدیر سرمایه گذاری گروه توسعه ملی ادامه داد: فروش سهام مذکور با عنایت به تأکید هیأت محترم وزیران در تصویب‌نامه مورخ 04/11/1402 در خصوص تأکید بر تسریع در فروش و با قیمت پایه معادل "قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه به اضافه 25% پریمیوم به ازای هر کرسی هیأت مدیره (جمعاً 75% پرمیوم بابت 3 کرسی هیأت مدیره)" صورت پذیرفته است.

وی ادامه داد: در همین ارتباط برخی از رسانه های کشور به نامه رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در تاریخ 22/12/1402 اشاره کردند که مصوبه هیأت محترم وزیران را از حیث تعیین قیمت و نوع سهام قابل معامله در بورس خارج از صلاحیت قانونی هیأت وزیران و در اختیار هیأت واگذاری دانسته و بخش‌های مورد ایراد مصوبه را پس از انقضای مهلت یک هفته‌ای مقرر در قانون، ملغی‌الاثر اعلام نموده است، در حالی که فرآیند عرضه عمده سهام شرکت پتروشیمی شازند و قطعیت معامله مذکور تا پیش از انقضای مهلت یک هفته‌ای یاد شده، محقق گردیده است. 

محمد ابراهیم بربطی در ادامه این گفت و گو با اشاره به تبصره (2) بند (1) صورتجلسه مورخ 22/02/1399 مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده بانک‌ها خاطرنشان کرد: در این صورتجلسه آمده است که "در مورد سهام شرکت‌های دارای بازار فعال که به شکل بلوکی و به صورت مزایده از طریق بورس اوراق بهادار عرضه می‌شوند، حداقل قیمت پایه معادل قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه یا تاریخ انتشار آگهی مزایده هر یک بالاتر بود، می‌باشد که هیأت مدیره بانک به پیشنهاد کمیته واگذاری دارایی‌های مازاد بانک و بر مبنای ویژگی‌های سهام مورد عرضه به ازای هر کرسی مدیریتی حداقل 15 و حداکثر 25 درصد را به قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه یا تاریخ انتشار آگهی مزایده هر یک بالاتر باشد، افزوده و بدین ترتیب قیمت پایه برای عرضه مشخص می‌شود."

وی در پایان گفت: هیأت مدیره بانک ملی و شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی دارای اختیارات قانونی لازم جهت فروش بلوکی سهام شرکت پتروشیمی شازند با قیمت معاملاتی فوق‎الذکر بوده و مصوبه هیات محترم وزیران تاکیدی بر استفاده از چنین اختیاری بوده است. بدیهی است در صورت ابلاغ مصوبه جدید از سوی مراجع ذی صلاح در این خصوص، اطلاع رسانی عمومی صورت خواهد پذیرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • پتروشیمی‌ها پول خوراک را به‌موقع پرداخت کنند
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها