Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:35:43 GMT

حوادث چهارشنبه پایان سال و نحوه مواجهه با آن

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۹۷۰۴۸

حوادث چهارشنبه پایان سال و نحوه مواجهه با آن

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده است ضمن حفظ خونسردی از مالیدن مواد غیربهداشتی مثل خمیردندان و سیب زمینی بر روی محل سوختگی خودداری کنند و در صورت شدت مصدومیت با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

دکتر علی یزدانی در این خصوص اظهار کرد: معتقدیم که والدین و مسئولان واحدهای آموزشی باید با هشدار به نوجوانان و جوانان آنها را از خطرات و عوارض بازی با آتش، ترقه و مواد منفجره آگاه سازند و در کنار آن از شهروندان هم درخواست می‌کنیم به محض مشاهده خرید و فروش مواد محترقه به هر شکل، سریعاً با ۱۱۰ تماس گرفته و مأموران نیروی انتظامی را در جریان قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: به والدین و شهروندان نیز توصیه می‌کنیم کبریت و مواد آتش‌زا مانند نفت و امثال آن را از دسترس کودکان دور کرده و اجازه ندهند که با آتش زدن هیزم و امثال آن در محیط خانه یا پارکینگ برای جان خود و دیگران مخاطره ایجاد کنند. 

یزدانی با بیان اینکه در این روزها برای حفظ سلامت فرزندان خود باید نظارت بیشتری بر آنها اعمال شود، خاطرنشان کرد: کودکان اغلب ترقه و مواد آتش‌زا را در نقاط غیرقابل دید مثل انباری، زیرزمین یا در داخل کمد و کیف خود مخفی می‌کنند، بنابراین در این روزها حتی‌الامکان درب این محل‌ها را قفل نموده و وسایل شخصی فرزندانتان را مورد بازرسی قرار دهید. 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: به شهروندان توصیه می‌کنیم در صورت بروز هرگونه حریق و حادثه، خونسردی خود را حفظ کرده و در صورت گسترده بودن حریق،گ سریعاً افراد مسن و کودکان را از آن محل به جای امن انتقال داده و بلافاصله با ۱۲۵ تماس گیرند تا آتش نشانان در محل حاضر شوند. 

وی ادامه داد: همچنین در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده است ضمن حفظ خونسردی از مالیدن مواد غیربهداشتی مثل خمیردندان و سیب زمینی بر روی محل سوختگی خودداری کنند و در صورت شدت مصدومیت با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند. 

یزدانی اضافه کرد: در شب چهارشنبه‌سوری باید از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش‌بازی دستی توسط فرزندان اکیداً جلوگیری کرده و نظارت بر آنها جدی گرفته شود. توصیه می‌شود حتی‌الامکان برای روشن کردن آتش از محل‌های تعیین کننده توسط شهرداری منطقه استفاده شود. 

وی با اشاره به اینکه باید مراقب رفتارهای خطرناک و ناهنجار افراد باشیم و در صورت لزوم مراتب را به واحدهای گشتی نیروی انتظامی و  پلیس ۱۱۰ اطلاع دهیم، بیان کرد: از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پست‌های برق یا ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز و پارکینگ‌های عمومی پرهیز شود و از برپایی آتش‌های حجیم و غیرقابل مهار هم باید خودداری کرد. 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با رعایت حقوق شهروندی از پرتاب نارنجک و مواد محترقه به ساختمان‌ها که موجب آسیب رساندن و بد منظر کردن سیمای شهر می‌شود،خودداری شود و اینکه از حمل مواد محترقه حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداً خودداری کنید. 

یزدانی گفت: در صورت نگهداری مواد محترقه حتی کم‌خطر و استاندارد حتماً باید آن را در جای خشک و خنک نگهداری کرد. مواد محترقه نباید به سمت افراد دیگر پرتاب شود و اینکه این مواد  در ظروف شیشه‌ای یا فلزی قرار نگیرند، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز به اطراف پرتاب شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد. 

وی اضافه کرد: باید از آتش زدن لاستیک، کارتن خالی و امثال آن در واحدهای مسکونی، معابر، کوچه و خیابان خودداری کرد و از پرتاب نمودن ظروف تحت فشار از جمله کپسول، اسپری، حشره کش‌ها و غیره در آتش خودداری نمود؛ همچنین نباید بقایای مواد آتش‌زا را به سرعت جمع کنید و حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر شود و سپس آنها را در یک سطل آب بریزید و در ادامه این بقایا را دور بیندازید. 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در زمان بروز حوادث باید آرامش خودتان را حفظ کنید و با تلفن ۱۱۵ تماس بگیرید. از بازبودن راه‌های هوایی و تنفس مصدوم مطمئن شوید. ابتدا از هوشیاری وی اطمینان حاصل نمایید. برای این کار او را صدا بزنید و روی شانه‌اش بزنید،در صورتی که مصدوم بیهوش است بجز مواردیکه ایمنی او در خطر است او را جابه‌جا نکنید، در بیمار بیهوش به خاطر عقب افتادن زبان و خطر خفگی، در صورتی که گردن بیمار آسیب ندیده است پس از اطمینان از باز بودن راه هوایی، بیمار را تا رسیدن اورژانس به یک پهلو خوابانده و سپس چانه بیمار را بالا بکشید، اگر مصدوم هوشیار نیست و نفس نمی‌کشد عمل احیا تنفس مصنوعی همراه با فشردن قفسه سینه را آغاز کنید و اینکه اگر امکان انجام تنفس مصنوعی را ندارد فشردن قفسه سینه را ادامه دهید. 

یزدانی اضافه کرد: باید ناحیه سوخته را با آب سرد شست‌وشو دهید و آن را خنک کنید.چنانچه سوختگی وسیع است باعث اُفت دمای بدن وی نشوید. در صورت سوختگی اندام آن را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد حدود ۱۰ تا ۱۵ درجه و نه آب یخ و ۱۵ دقیقه در آب ولرم حدود ۲۰ درجه قرار دهید. پس از ۲۰ دقیقه خنک کردن از یک پانسمان استریل استفاده کرده، پانسمانی غیرچسبنده که حاوی پماد تسکین‌دهندگی و کاهش خطر عفونت باشد. 

وی بیان کرد: توصیه دیگر این است که ساعت، گردنبند، انگشتر، کمربند و کفش‌های مصدوم را در آورید و در صورتیکه لباس مصدوم به پوست چسبیده، آن را از پوست جدا نکنید، بلکه لباس را دور تا دور محل چسبیده قیچی کنید، تاول‌ها را هم نباید پاره کنید و پوست کنده شده را جدا نکنید و اینکه از یخ و آب یخ بر روی ناحیه سوخته استفاده نشود، زیرا باعث سوختگی بیشتر می‌شود. 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اگر وسعت سوختگی به اندازه کف دست مصدوم باشد حتماً نیاز به اقدامات درمانی بیمارستانی دارد و اگر نواحی انگشتان، کف دست، گردن، صورت، مخاط‌ها و چشم که از قسمت‌های بسیار مهم بدن هستند حتی سوختگی‌های کوچک داشتند باید به وسیله پزشک معاینه و درمان شود. 

یزدانی در رابطه با سوختگی شیمیایی در چشم، اظهار کرد: سوختگی شیمیایی چشم درد فراوانی به همراه دارد که باید به ملایمت حداقل ۲۰ دقیقه چشم با آب تمیز شسته شود، باید چشم مصدوم را باز نگه‌دارید تا آب تمام سطح چشم را بشوید، این کار باید از گوشه داخلی چشم انجام شود به‌طوریکه آب از گوشه خارجی چشم خارج گردد و اینکه شاید لازم باشد تمام بدن مصدوم را بشویید. 

وی افزود: شستن چشم تا زمان انتقال بیمار ادامه دارد و پس از ۲۰ دقیقه شست‌وشوی چشم آن را با ملایمت به وسیله گاز استریل بپوشانید و نکته بسیار مهم دیگر اینکه انتقال سریع بیمار به یک مرکز درمانی مجهز در زمان وقوع حادثه بسیار ضروری است. 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: از والدین می‌خواهیم که در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ مراقبت بیشتری از فرزندان خود داشته باشند تا گرفتار حوادث شب چهارشنبه پایان سال نشوند و در آستانه سال نو دچار آسیب نشوند. 

چشم، دست و پا اندام‌هایی که بیشترین آسیب را می‌بیند 

به گزارش وبدا، دکتر سید رضا حبیب زاده،عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد  نیز اظهار کرد: آسیب رسیدن به اندام‌های بدن شامل دست، پا و بخصوص چشم را از شایع ترین عوارض ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال است. متاسفانه در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی علاوه بر مراجعه بیماران آسیب دیده، هر ساله شاهد حضور مصدومین دچار سوختگی شدید و مصدومینی که دچار آسیب چشمی و یا از دست دادن بینایی خود شده اند، نیز بوده‌ایم. 

وی افزود: آموزش و ترویج فرهنگ اصیل چهارشنبه آخر سال را از مهمترین راهبردهای پیشگیری از سوانح و حوادث با مواد محترقه و انفجارهای ناشی از مواد محترقه غیر استاندارد و خطرناک است. هموطنان در همه صحنه‌ها با انسجام و اتحاد بهترین صحنه‌ها را در عرصه‌های مختلف میهن اسلامی رقم زده‌اند و قطعا با توصیه‌های جدی به اعضای خانواده موجب کاهش حوادث در چهارشنبه آخر سال خواهند شد. 

عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: رسانه ملی و سایر رسانه‌های جمعی با آموزش، اطلاع‌رسانی، تاکید و ترویج در زمینه تجربه کردن چهارشنبه آخرسال متعارف و اصیل نقش بسزایی را در مسیر پیشگیری از سوانح و حوادث ایفاء خواهند کرد. 

حبیب‌زاده سقوط از ارتفاع و آسیب‌های ریوی ناشی از ترکیب مواد شوینده را از مهمترین آسیب‌های ناشی از  خانه تکانی در روزهای پایانی سال برشمرد و تصریح کرد: متاسفانه در روزهای پایانی هر سال شاهد حوادث و سوانحی در مراکز بهداشتی ودرمانی هستیم که سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. 

وی با اشاره به وضعیت بیماری کرونا تاکید کرد: در حال حاضر با تلاش همه مدافعان سلامت و رعایت دستورالعمل‌ها شاهد فروکش‌کردن موج اومیکرون در نقاط مختلف کشور هستیم، اما در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بخصوص در مسافرت‌های نوروزی و احیانا دور همی‌ها شاهد شکنندگی وضعیت فعلی خواهیم بود. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی چهارشنبه سوري اورژانس سوختگي مواد محترقه ۲۰ دقیقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۷۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب تعدادی طلافروشی در مشهد

به گزارش قدس خراسان، در پی اعتصاب طلافروشان در مشهد، پس از آنکه روزهای گذشته درباره بازگشایی آن‌ها مذاکراتی صورت گرفت، مغازه‌هایی که به اعتصاب خود پایان ندادند عصر یکشنبه توسط تعزیرات حکومتی خراسان رضوی پلمب شدند.

بر اساس مذاکرات صورت گرفته از سوی اتحادیه طلا فروشان با مسئولان، پایان اعتصاب منجر به همکاری بیشتر و رفع مشکلات این صنف خواهد شد.

دیگر خبرها

  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • نحوه تعویض پکینگ برج خنک کننده
  • چهارشنبه مشکوک آزادی
  • اعلام آخرین وضعیت انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال و واکنش به نحوه جدایی دمیر
  • آتش سوزی که در صورت عدم حضور پلیس فاجعه بارتر می‌شد
  • پلمب تعدادی طلافروشی در مشهد
  • توضیحات معاون فرماندار زنجان درباره نحوه تقسیم‌بندی فضای تبلیغی شهری
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها