Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت دولت سیزدهم از ابتدای کار هیچ‌گاه منتظر مذاکرات هسته‌ای نبوده است، گفت: با تکیه بر توان متخصصان و توانمندی به دست آمده در وزارت‌ نفت، کار را پیش می‌بریم.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی صبح امروز (۲۴ اسفندماه) در حاشیه آیین رونمایی از اسناد تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره در پالایشگاه نفت بندرعباس از سوی پژوهشگاه نفت  در سالن شهید بهشتی وزارت نفت در جمع خبرنگاران گفت: امروز شاهد تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره از سوی متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت در پالایشگاه نفت بندرعباس هستیم که بومی‌سازی دانش فنی آن را به‌دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه به‌زودی ایجاد ارزش افزوده از پالایشگاه نفت بندرعباس رقم می‌خورد، گفت: با این اقدام مقدار تولید نفت کوره کاهش می‌یابد و از طرفی دیگر محصولات با ارزش افزوده بالا و نفت کوره با درصد گوگرد کمتر تولید می‌شود.

وزیر نفت تولید کک اسفنجی را از محصولات جانبی این پروژه در پالایشگاه نفت بندرعباس برشمرد و گفت: این محصول که نیاز صنایع کارخانه‌های آلومینیوم است، همه ساله به‌ کشور وارد می‌شد و از سال ۱۳۹۷ با آغاز تحریم‌های ظالمانه اعمال شده از سوی ترامپ، این کارخانه‌ها دچار مشکل شدند و امروز به همت متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت صاحب دانش فنی این محصول و تولید کک اسفنجی و سوزنی خواهیم بود که کشور را از واردات آن بی‌نیاز می‌کند.

تحول فرآیند پالایشی کشور

اوجی با اشاره به اینکه فرآیند پالایشی کشور تغییر کرده است، تصریح کرد: نگاه ما در این فرآیند تأمین امنیت انرژی کشور و تأمین خوراک برای شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی خواهد بود.

وی در این باره به احداث پروژه‌های پتروپالایشی در کشور اشاره کرد و گفت: با حمایت‌های کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در بودجه سال ۱۴۰۱، عملیات اجرایی نخستین پروژه پتروپالایشی در استان هرمزگان در کنار پالایشگاه خلیج‌فارس از فرودین ماه ۱۴۰۱ آغاز می‌شود.

وزیر نفت ضمن قدردانی حمایت‌های کمیسیون انرژی مجلس در سال ۱۴۰۰ از وزارت نفت گفت: با تداوم این حمایت‌ها در سال ۱۴۰۱ شاهد اتفاق‌های خیلی خوب در صنعت نفت خواهیم بود.

اقدام‌ها و برنامه‌ها برای افزایش صادرات و ظرفیت تولید نفت و گاز

اوجی در پاسخ به پرسشی درباره اقدام‌های انجام‌شده برای افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز گفت: برنامه‌ریزی‌هایی برای افزایش ظرفیت تولید از میدان‌های نفت و گاز انجام شده است و همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو قراردادهای توسعه میدان‌ها با شرکت‌های داخلی و خارجی امضا شده است.

وی به امضای قرارداد دیگری که امروز (سه‌شنبه، ۲۴ اسفندماه) امضا می‌شود اشاره و تصریح کرد: سال ۱۴۰۱ در بحث توسعه میدان‌های نفت و گاز به‌طور ویژه میدان‌های مشترک و به‌ویژه در غرب کارون، شاهد قراردادهای جدیدی خواهیم بود.

وزیر نفت از افزایش صادرات نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی، صادرات محصولات پتروشیمی به لحاظ حجم، وزن و وصول درآمدها یاد کرد و گفت: تا پایان امسال بیش از ۲.۵ برابر وصول درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی را داشتیم که در دولت سیزدهم خوشبختانه همه فروش در سررسید اسناد وصول شده است؛ عمده فروش به‌صورت ارزی بود و بخش کوچکی تهاتر داشتیم که در قبال اقلام مورد نیاز کشور انجام شده است.

ظرفیت تهاتر نفت برای تأمین بودجه نهادها فراهم شد

اوجی در پاسخ به پرسشی درباره اختصاص سهمیه برای تهاتر نفت از سوی دیگر دستگاه‌های کشور در بودجه سال آینده توضیح داد: فروش نفت در حیطه وظایف وزارت نفت است، اما این ظرفیت ایجاد شده تا دیگر نهادها، دستگاه‌ها و سایر وزارتخانه‌های کشور بتوانند از تهاتر برای تأمین بودجه خود اقدام کند.

محیط زیست، ارزش محصولات و ایجاد اشتغال با کیفی‌سازی پالایشگاه‌ها

وی درباره کیفی‌سازی پالایشگاه‌های در حال بهره‌برداری کشور توضیح داد: برنامه کیفی‌سازی و ایجاد ارزش افزوده برای محصولات پالایشگاه‌های جاری کشور، همچون پالایشگاه‌های نفت بندرعباس، تبریز و تهران، در قالب هشت پروژه تعریف شده که خوشبختانه مجوز تنفس خوراک برای بسیاری از آنها تعلق گرفته است.

وزیر نفت افزود: در نشست‌های وزارت نفت روند این پروژه‌ها را رصد می‌کنیم و ان‌شاءالله ظرف دو تا سه سال آینده این پروژه‌ها به بهره‌برداری می‌رسد.

اوجی در تشریح مزایای این پروژه‌ها گفت: در این پروژه‌ها در کنار کیفی‌سازی محصولات، افزایش ظرفیت پالایشگاهی، سازگاری با محیط‌ زیست، افزایش ارزش محصولات و ایجاد اشتغال برای کشور دنبال می‌شود.

وی در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر تأثیر توافق وین بر تولید و صادرات نفت گفت: با آغاز دولت مردمی سیزدهم، بنده و همکارانم در وزارت نفت، از ابتدای فعالیت، هیچ‌وقت منتظر نتایج مذاکرات نبودیم و با توجه به توانمندی متخصصان و تکیه بر تخصصی که در وزارت نفت ایجاد شده است، کار را پیش برده‌ایم و امروز خوشبختانه ۱۶ میلیارد دلار برای ۵۵ طرح در قالب قرارداد و تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم.

منبع: شانا

کلیدواژه: وزیر نفت جواد اوجی پتروپالایشگاه پالایشگاه تولید نفت صادرات نفت درآمدهای نفتی درآمد ارزی پالایشگاه نفت بندرعباس پالایشگاه ها پروژه ها وزارت نفت کیفی سازی نفت و گاز وزیر نفت میدان ها نفت کوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۷۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به تکرار ادعای یکجانبه کویت درباره میدان آرش گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقامات این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یکجانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس از سوی طرف کویتی را مایه تاسف دانست.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تاکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک بر اساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین‌ اضافه کرد: همانند قبل از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت به عمل می‌آوریم.

کنعانی افزود: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه، از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقامات این کشور توصیه می کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه ای را رصد کرده و از دولتهای ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند.

به رغم اینکه میدان گازی آرش میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. طرف کویتی در چند نوبت مواضعی در نفی حقوق ایران بر این میدان گازی اتخاذ کرده است. برای نمونه بهمن ۱۴۰۲ کویت به همراه عربستان سعودی در بیانیه‌ای مشترک با تاکید بر ادعای دوباره مالکیت خود بر منابع طبیعی میدان مشترک «آرش» که آنها آن را «الدوره» می‌نامند با رد حقوق طرف دیگر ادعا کردند که این میدان در مناطق دریایی کویت قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون