Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، یعقوب گویلیان عصر امروز در نشست با خبرنگاران رسانه‌ها در سنندج، از ثبت جهانی اورامان به عنوان بزرگترین رویداد منطقه و استان نام برد و اظهار داشت: جدای از کردستان، استان‌های دیگری همچون کرمانشاه از ثبت جهانی اورامان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان یاداوری کرد: فرهنگ غنی و بافت منحصر به فرد و همچنین فرهنگ مردم اورامان زمینه‌ساز تقویت توسعه و نیز تحقق اهداف ثبت جهانی اورامان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در راستای حفاظت از بناهای تاریخی استان، امسال ۵ بنای تاریخی در قالب ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار شد و تمامی شرایط آن رعایت شده است.

گویلیان عنوان کرد: بناهایی که واگذار می‌شود باید کاربری فرهنگی داشته باشد.

وی اذعان داشت: از ظرفیت تبصره ۱۹ قانون بودجه هم چهار بنای تاریخی در سنندج و بیجار خریداری شد ضمن اینکه تعداد موزه‌های استان نیز به چهار مورد افزایش یافت.

گویلیان خاطرنشان کرد: برای مسجد دارالاحسان نیز مجوز موزه‌مسجد اخذ شده که تاریخچه بنای این مسجد. نقش ان در تعلیم و تربیت و معماری بنا نیز در این مکان نمایش داده می‌شود.

وی در ادامه گفت: کردستان در غرب و شمالعرب ایران با بارش‌های مناسب و آب و هوای مناسب ظرفیت ویژه‌ای در گردشگری دارد که در چند ماه اخیر یک فان‌تور گردشگری از اقلیم کردستان عراق وارد کردستان شد و با ظرفیت‌های گردشگری استان آشنا شدند.

گویلیان اضافه کرد: جدای از غرب کردستان، شرق استان نیز ظرفیت‌های ویژه‌ای دارد که بهار امسال با اجرای یک فان‌تور، منطقه شرق استان نیز معرفی خواهد شد.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گروشگری کردستان، ۲۷ مورد بوم‌گردی در استان فعال است که هر چند از نظر کمیت تعداد آن به نسبت استان‌های دیگر پایین است اما در کیفیت جزو استان‌های اول است.

وی ادامه داد: دنبال آن هستیم که کردستان به عنوان پایتخت گردشگری روستایی یا اکوتوریسم ایران شود.

گویلیان همچنین گفت: ایجاد مزرعه گردشگری یکی از برنامه‌های میراث فرهنگی در کردستان است که به نوعی زمینه آشنایی گردشگران و مشارکت آنها در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی است که حس و حال خوبی به آنان دست خواهد داد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان افزود: نمایشگاه بین‌المللی تهران یکی از افتخارات اداره‌کل میراث فرهنگی کردستان بود که از سطح بالایی برخوردار بود.

گویلیان، تعامل میراث فرهنگی با بخش خصوصی را خوب توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد، با اتمام کرونا، بخش‌های صنایع دستی و گردشگری استان رونق بگیرد چرا که این بخش‌ها بازوی این اداره‌کل هستند و زمینه‌ساز تحقق اهداف میراث فرهنگی هستند.

وی پیش‌بینی کرد، کردستان به دلیل ثبت جهانی اورامان، انتخاب سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی و ثبت ارمرده به عنوان روستای شالبافی، کاکو به عنوان رکستای ملی گلیم‌بافی و دیوزنان به عنوان روستای ملی ارغوان‌بافی، در نوروز امسال میزبان گردشگران زیادی باشد.

به گفته گویلیان، تیمچه حاج‌شهباز بیجار نیز به عنوان یکی از بناهای تاریخی استان به سرای گلیم تبدیل شد که متقاضیان فرش و گلیم بیجار برای خرید و یا بازدید سردرگم نشوند.

وی یاداوری کرد: امسال ۳۰ هزار دلار از یونیدو برای مرکز خلاق صنایع دستی استان دریافت کردیم که قرار است به آموزش‌های روز دنیا وصل شود و برای بازاریابی نیز از تجربه سایر کشورها استفاده کند.

وی در ادامه گفت: رویداد جشن جهانی نوروز متشکل از قومیت‌های ایرانی در قالب یک کارناوال از همدان آغاز می‌شود و پس از کرمانشاه نیز در سنندج حضور می‌یابند و در نهایت مراسم بزرگ جشن جهانی نوروز در سنندج برگزار خواهد شد.

به گفته گویلیان، جدای از مسوولان کشوری، سفرای ۶ کشور و مهمانانی از ۱۳ کشور در مراسم جهانی نوروز در سنندج حضور دارند.

وی در ادامه گفت: نوروزگاه‌هایی در استان مشخص شده که مراسمات نوروزی در آنها برگزار می‌شود و همزمان نمایشگاه‌های صنایع دستی در شهرستان‌های استان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۰

منبع: فارس

کلیدواژه: جشن نوروز کردستان ثبت جهانی اورامان میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۹۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • برگزاری اجتماع عظیم دختران کُرد به مناسبت روز دختر
  • ثبت روز «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • حفاری ۱۵ متری در منزل شخصی و دستگیری ۳ نفر
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم