Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@03:09:53 GMT

انسان اهمیت حفظ آب را درک نکرده است

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۹۹۴۲۸

انسان اهمیت حفظ آب را درک نکرده است

ایسنا/اصفهان رییس گروه احیا و تعادل بخشی منابع استان اصفهان گفت: اهمیت حفظ آب هنوز توسط انسان درک نشده است، زیرا زمین، تغییر اقلیم و محیط زیست برای تصمیم‌سازان جهان و حتی مردم اولویتی نداشته و برای حل آن اقدامی نکرده‌اند.

علیرضا شریفی، امروز(سه‌شنبه، ۲۴ اسفند) در کارگاه آموزش رابطان طرح داناب کاشان، اظهار کرد: سیاست‌گذاران جهان به موضوعات اقتصادی و نظامی تمرکز کرده و حتی نسبت به موضوعاتی مثل تغییر اقلیم با دیده شک و تردید نگاه می‌کنند که این بی توجهی آثار جبران‌ناپذیری بر زندگی انسان و حیات زمین دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: افزایش میانگین دمای جهان، به علت افزایش و تراکم دی اکسید کربن است که مشکلاتی از جمله گرمایش جهانی را به دنبال داشته و میزان انرژی که روزانه توسط فعالیت‌های انسان تولید می‌شود معادل ۴۰۰ هزار برابر بمب اتمی هیروشیما است که منجر به گرمایش جهانی می‌شود.

به گزارش ایسنا، رئیس گروه احیا و تعادل بخشی منابع استان اصفهان، افزود: نتیجه پژوهش‌ها نشان می‌دهد که از آغاز زمان ثبت دما تا سال ۲۰۱۶ میلادی از بین ۱۵ سال گرم جهان، ۱۴ سال آن مربوط به دوره بعد از سال ۲۰۰۱ میلادی است و ۹۳ درصد از گرمای مازاد که توسط انسان تولید شده وارد اقیانوس‌ها می‌شود.

شریفی تأکید کرد: افزایش یک و نیم درجه‌ای دما باعث می‌شود که سطح دریا ۴۸ سانتیمتر افزایش پیدا کند و در نتیجه این پیشروی، ۴۶ میلیون نفر بی‌خانمان می‌شوند و اگر این افزایش دما به چهار درجه برسد، قابل پیش بینی است که ۴۶۰ تا ۷۶۰ میلیون نفر خانه‌های خود را از دست بدهند.

وی گفت: فعالیت‌های انسانی باعث افزایش گازهای گلخانه‌ای شده که این موضوع و مدت وقایع حدی مثل خشکسالی‌ها را بیشتر کرده است. آب، موضوعی است که به همه حوزه‌های حیات انسان و موجودات تأثیرگذار است و نمی‌توان آن را به خود آب محدود کرد و باید همپوشانی همه حوزه‌ها را در نظر بگیریم.

رئیس گروه احیا و تعادل بخشی منابع استان اصفهان، گفت: علاوه بر کاهش سفره‌های آب زیرزمینی، آلودگی منابع آب، به علت مواردی مثل شیرابه زباله‌ها، کارخانه‌ها، مواد خطرناک و پمپ بنزین‌ها زندگی ما را تهدید می‌کند.

شریفی افزود: استمرار خشکسالی و برداشت بی‌رویه آب و رسیدن به لایه‌های زیرین خاک، باعث هجوم آب شور شده است و در نتیجه کشاورزی هم بهره‌وری مناسب نداشته و امروز در معرض خطر فرونشست زمین قرار داریم.

وی تصریح کرد: خشکسالی باعث افزایش تقاضای مصرف آب شده و سرعت گرفتن روند افت سطح آب زیرزمینی، منجربه وقوع فرونشست‌ها شده است که تأسیسات زیربنایی مثل خطوط راه‌آهن، فرودگاه، جاده و خانه‌های مسکونی را تهدید می‌کند و در سال ۹۲ فرونشست زمین در جاده مشکات به کاشان منجر به مرگ دو نفر شد.

رئیس گروه احیا و تعادل بخشی منابع استان اصفهان، تأکید کرد: از مجموع ۳۵ محدوده مطالعاتی در استان اصفهان محدوده آزاد، ۱۷ دشت ممنوع و ۱۰ دشت نیز ممنوع بحرانی معرفی شده که کاشان، اردستان، گلپایگان، مورچه‌خورت و نجف‌آباد از جمله آنهاست.

شریفی گفت: نکته بسیار مهم آن است که دشت‌های آزاد استان اصفهان، دشت‌های فاقد ظرفیت بهره‌برداری است و ۹۸ درصد منابع آبی در محدوده دشت‌های ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارد و مجموعه کسری آبخوان‌های استان اصفهان بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیون متر مکعب است.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کاشان، گفت: پدیده تغییر اقلیم و گرم شدن زمین، بر همه جنبه‌های زندگی موجودات به ویژه انسان، تأثیر دارد و  سبب تحولات اقتصادی منفی و مشکلات اجتماعی شده است.

سعید مکاریان نوش‌آبادی نیز در این کارگاه، اظهار کرد: امروزه در هر گوشه‌ جهان پدیده‌های آب و هوایی مثل سیل، خشکسالی و طوفان‌ افزایش یافته و تولید و ذخیره مواد غذایی، منابع آب و سلامتی انسان‌ها را تهدید می‌کند.

وی افزود: مطالعه تاریخ تمدن‌ها نشان می‌دهد که درگذشته تغییرات آب و هوایی الگوی زندگی انسان‌ها را تغییر می‌داد، اما امروز انسان‌ها هستند که با فعالیت‌های نابودگر موجب تغییر در آب و هوای جهان شده‌اند و تغییر اقلیم یکی از چالش‌هایی محسوب می‌شود که بشر قرن بیست و یکم با آن مواجه شده است.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کاشان، تصریح کرد: برای آموزش و پرورش کاشان افتخار است که در دهمین دوره جشنواره داناب، یک پنجم شرکت کنندگان ما، صاحب رتبه برتر در استان پهناور اصفهان شدند، اما مسئولیت‌پذیری دانش‌آموزان بیشتر از این جایزه ارزشمند است.

وی تأکید کرد: امیدوارم برگزاری جشنواره داناب و کسب جایزه‌های آن فرصتی باشد برای رشد اخلاقی و ارزشی دانش‌آموزانی که صاحبان جامعه فردا هستند. طرح داناب یک جشنواره ارزشی است که ارزش‌ها و پیام‌های آن در حوزه تولید و مدیریت مصرف آب باید در سطح جامعه استمرار پیدا کند.

مکاریان گفت: وقتی بدانیم که کاغذ می‌تواند تا ۷ مرتبه بازیافت شود و بازیافت کاغذ مصرف آب را تا یک درصد کاهش می‌دهد و مصرف انرژی را بین ۳۰ تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد و ۹۵ درصد آلودگی کمتر ایجاد می‌کند آنگاه می‌توان به کمترین نقش خود در حفظ محیط زیست و منابع آن پی ببریم.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کاشان، خاطرنشان کرد: مشخص شده است تغییر اقلیم و تغییرات دما انتشار بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های منتقله از ناقلین را تحت تاثیر قرار می‌دهد و همچنین موجب تغییر در انتشار بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان را فراهم می‌کند و به این طریق زمینه برای نوپدیدی و باز پدیدی بیماری‌های عفونی مساعد می‌شود.

به گزارش ایسنا، کارگاه آموزشی فرهنگیان رابط طرح داناب کاشان همراه با تجلیل از رابطان فرهنگی و دانش‌آموزان برگزیده کاشان در دوره دهم، در دبیرستان سپیده کاشانی این شهر برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها منابع آبی استانی اقتصادی آموزش و پرورش کاشان تغییر اقلیم بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند

فعالیت معدن اطراف سرچشمه کامو چند سالی است که مطالبه اصلی مردم در منطقه کاشان است و اهالی کامو، چوگان و جوشقان قالی بر هر گونه فعالیت معدنی در این نقطه حساس هستند و اخیرا منابع محلی خبر از حفاری‌های جدید در این منطقه می‌دهند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، معادن کرکس کوه پس از این همه مطالبه مردمی و مطالبات زیست محیطی هنوز هم به آنچه مردم می‌خواهند مجهز نشده است. در واقع بخش زیادی از این معادن فعال هستند و بخش زیادی از آن‌ها هم فعالیت‌های اولیه‌ای داشته اند و رها شده اند و مجموع همه این‌ها منطقه را تحت تاثیر قرار داده اند.

طبق اعلام مسئولین محیط زیست استان اصفهان و پس از تشدید شرایط در معادن کرکس کوه و همچنین حضور سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در مورد معادن کرکس کوه اقداماتی را به عنوان محور در حال انجام دارد و با آب منطقه‌ای به لحاظ اثرات معادن بر منابع آب، با جهاد کشاورزی به لحاظ اثرات معادن بر مزارع و باغ‌ها و با صنعت و معدن به لحاظ مجوز معادن و زمان پروانه‌های بهره‌برداری در حالِ احصای نتایج است.

آخرین پیگیری ما از مسئولین محیط زیست منتج به این نتیجه شد که مشکلات معادن شهرستان نطنز از استان اصفهان توسط ریاست سازمان محیط زیست کشور طی نامه‌ای به وزارت صمت رسیده، البته برای اطلاع از جزئیات این نامه پیگیری‌هایی را انجام دادیم، ولی هنوز به دست ما نرسیده است.

اما آنچه در بین مردم محلی مطرح شده معدن کامو است. چند سال است که دغدغه مردم در واقع نگرانی درباره از بین رفتن منابع آبی کامو و چوگان است. این معدن آهن روی سرچشمه آب این مناطق مشغول انفجار بوده و حالا مسئولان معدن می‌گویند مشغول جمع آوری خاک‌های دپو شده در محل انفجار هستند.

مسئله معادن جوشقان قالی و کامو یکی از زخم‌هایی است که فقط بسته شده و هنوز به صورت کامل ترمیم نشده است. اصل موضوع از آنجایی شروع شد که یک امام جمعه هم صدا با مردم به دنبال گرفتن حقشان از طبیعت شد، درست زمانی که معادن خود را محق‌تر می‌دانستند و به دنبال برداشت سنگ از کوه‌های این مناطق بودند.

برداشت از معدن به خودی خود مشکلی ندارد، اما اینکه در چه منطقه‌ای عملیات انفجار و تخریب و حفاری در کوه انجام می‌شود، مهم‌ترین دلیلی است که مردم تحمل نخواهند کرد. مشکل معدن بر روی کوه‌های شمال شرق منطقه کامو و چوگان دقیقا با مایه حیات در تقابل است، جایی که معدن دقیقا خود را در تقابل با سرچشمه آبی زلال می‌بیند که به عنوان مزاحم اصلی اجازه برداشت را از آن گرفته است.

زمانی که سنگ معدن در این منطقه از طریق انفجار در حال برداشت بود، مردم مشاهده کردند که هم حجم آب خروجی از چشمه کاهش یافته و هم طعم آن تغییر کرده است. در واقع زمانی که گاز‌های میان سنگ‌ها خارج می‌شود، علاوه بر اینکه سبب آلودگی آب می‌شود حجم آب را نیز کم می‌کند و با اثرگذاری روی قنوات تاثیر خود را بر کشاورزی نیز می‌گذارد.  

اگر فرونشست و شکاف زمین در اطراف دشت کاشان را هم کنار این موضوع قرار دهیم، چیزی کمتر از فاجعه برای زندگی انسان‌ها در این مناطق نخواهد داشت؛ و این دقیقا در تقابل با سیاست تمرکززدایی از شهر‌های بزرگ است. شاید برداشت از معدن، رشد اقتصادی قلمداد شود، اما وقتی حیات نباشد به چه دردی می‌خورد؟

عدم برداشت از معادن کامو در روز ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ با رای دیوان عدالت اداری به نتیجه رسیده بود، اما ۱۰ اردیبهشت همان سال این رای نقض شد. در آن زمان توسط معاون معدن سازمان صمت استان مطرح شده بود که فعالیت معدن با مجوز است و می‌تواند فعالیت کند.

مجوزدار بودن معادن امروز مورد بحث ما نیست! زیرا ممکن است یک معدن با روش‌های مختلف دوگانه تحریم نفت و رشد اقتصادی از طریق برداشت معادن را مطرح کند و امضای طلایی را برای خود به ارمغان آورد.

چند روز پیش منابع محلی کامو از حفاری در عمق معدن این منطقه که مرتبط با سرچشمه کامو است خبر دادند. اگر این موضوع صحت داشته باشد، زخم تازه را در این منطقه دوباره بازخواهد کرد.  

در جریان معارفه فرماندار کاشان استاندار اصفهان در پاسخ سوال یک خبرنگار در خصوص وضعیت معدن کامو و چوگان و اینکه چرا در نزدیک رصدخانه فعالیت دارد، گفت:مشکلات معدن  را بررسی کردیم و یک سری محدود سازی انجام شد تا آسیبی به منطقه وارد نکند.

وی در ادامه گفت: این معدن نخست فعال بوده و بعد رصدخانه ساخته شده است.

وی تاکید کرد: رصدخانه کنار معدن فعال شده است، پس مسئولین رصدخانه می‌دانسته‌اند که معدن اینجاست و با رعایت ضوابط به این مکان آمده اند.

استاندار اصفهان حتما در جریان موضوع اثرات معدن بر آب منطقه هستند، موضوع رصدخانه در این منطقه یک مسئله‌ی فرعی است و اصل مطلب همین فعالیت معدن در کامو است که باید مورد بازبینی دقیق قرار گیرد.

با توجه به اصل ۵۰ قانون اساسی و اینکه وظیفه حفاظت از این قانون به عهده سازمان حفاظت از محیط زیست است، می‌توان از مسئولان این سازمان در اصفهان انتظار داشت که نسبت به فعالیت این معدن بی اعتنا نباشند. از طرفی لزوم حضور مسئولین سامان صمت استان و دادستانی به عنوان مدعی العموم در این معدن و نظارت بر روند فعالیت آن قطعا به نفع مردم خواهد بود.   

به گزارش دانشجو، اصفهان با معضل خشکی دشت‌ها مواجه است. شکاف‌های زمین در اطراف دشت کاشان، اطراف اصفهان و حتی نزدیک به فرودگاه اصفهان، نشانه‌های خطرناکی از نابودی حیات در مرکز ایران است و همه این‌ها نادیده گرفته می‌شود تا یک معدن آهن، یکی از معدود چشمه‌های حیات در این استان را از بین ببرد.

 

بیشتر بخوانید:

آسیب‌های معدن سنگ آهن کامو به طبیعت و چشمه‌های آب / مردم در انتظار پاسخ مسئولان هستند

دبیر مجمع مطالبه‌گران: معدن کامو حتی اگر مجوز هم داشته باشد طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، فعالیت آن ممنوع است

عضو شورای شهر جوشقان قالی: «معدن سنگ آهن کامو» کشاورزی و زندگی ۱۰ هزار نفر را به خطر انداخته است

تجمع مردم کامو و جوشقان قالی در اعتراض به فعالیت یک معدن آهن / امام جمعه جوشقان قالی: فعالیت معدن باید متوقف شود

 

دیگر خبرها

  • اتصال استان به راه آهن از مطالبات مردم است/ لب تشنه در کنار آب
  • اطلاعیه قطعی گاز در برخی از مناطق برخوار و کاشان
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند