Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای‌عالی فضای‌مجازی ابتدای همین هفته پس از مدت‌ها بی‌خبری و کم‌خبری، در اظهاراتی مهم به‌تاکید از این گفته که تصویب و اجرای طرح صیانت را مصلحت نمی‌داند؛ آن هم درحالی که تنها یکی، دو روز پیش از این سخنان ابولحسن  فیروزآبادی، یک نماینده مجلس و چند فعال سیاسی اصولگرا هر کدام به‌نحوی سعی کردند جمله معترضه‌ای در سخنرانی اخیر رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری را به‌معنای مخالفت با ادامه رسیدگی به طرح صیانت در مجلس تفسیر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌جا که رهبری حین صحبت از ساماندهی فضای مجازی، به مسئولیت ابراهیم رئیسی و دولت اشاره کرده بود که البته به‌عنوان نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در نشست حاضر بود. هرچه بود و هست، حالا به‌خصوص پس از آخرین تحول که همان موضع‌گیری دبیر شورای‌عالی فضای مجازی باشد، بعضی ناظران را کمی امیدوار کرده که شاید با آغاز سال نو، دیگر خبری از «طرح صیانت» نباشد و مجلس آن را تا ۱۴۰۰ تمام نشده، پیش از نوروز ۱۴۰۱ رها کند. 

یک عضو «جبهه اصلاحات ایران» اما تاکید دارد که این امیدواری منطقی نیست و با آن‌چه روی زمین سیاست در جریان است، تناسبی ندارد. جواد امام با اشاره به موضع اخیر فیروزآبادی  می‌گوید: «شخصاً فکر نمی‌کنم این اظهارنظرها چندان ارتباطی با واقعیت ندارد به‌هرحال در عمل می‌بینیم که «طرح صیانت» در مجلس کنار نرفته اتفاقاً آن نمایندگانی که در کمیسیون مشترک دست‌اندرکار طراحی طرح بوده و اکنون مسئولِ رسیدگی و تصویب آن هستند، نه‌تنها با جدیت از آن دفاع می‌کنند، بلکه با ادبیاتی تند و بعضاً غیراخلاقی به منتقدان واکنش نشان می‌دهند. 

این چهره سیاسی همچنین با اشاره به جایگاه مدیریتی و اجرایی دبیر شورای‌عالی فضای مجازی و حدود اختیاراتی که به این اعتبار از آن برخوردار است، می‌گوید: «اگر مواضع و صحبت‌های آقای فیروزآبادی در مقام مجری کارساز بود، باید در مقام عمل موردتوجه قانون‌گذاران قرار می‌گرفت. نهایتاً می‌بینیم که این صحبت‌ها مطرح می‌شود، اما کسانی که مشغول کارند، کارشان را انجام می‌دهند.»

بیشتر بخوانید:

تاکید شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیسی : طرح صیانت در مجلس به سرانجام برسد

مخالفت دبیر شورای‌عالی فضای مجازی با طرح صیانت / علت : مخالفت وسیع اجتماعی و سایر اشکالات

اما باتوجه به این‌که یکی، دو روزی بیشتر از این موضع‌گیری فیروزآبادی نگذشته، آیا ممکن است این موضع‌گیری که خود تنها به فاصله یکی، دو روز از آن جمله معترضه در سخنرانی اخیر رهبری انجام شده، در ادامه منجر به تغییر مسیر «طرح صیانت» شود؟ جواد امام در پاسخ می‌گوید: «اگر چنین شود و به‌خواست جامعه ترتیب اثر داده شود، حتماً محلی‌تامل است و مورداستقبال قرار می‌گیرد و ما هم بسیار خوشحال می‌شویم اما به‌هرحال هنوز نشانه‌ای در رفتار و گفتار طراحان و نمایندگان عضو کمیسیون مشترکی که مسئولیت رسیدگی را برعهده دارد، مشاهده نمی‌شود. درواقع به جز همان یکی، دو نماینده‌ای که از ابتدا در مخالفت با «طرح صیانت» تلاش کردند، صدای متفاوتی از مجلس نمی‌شنویم.»

اما این‌که صدایی از مجلس در این راستا نمی‌شنویم، شاید به این دلیل است که این مجلس، به هیچ صدایی از بیرون گوش نمی‌دهد. جالب آن‌که دبیرکل مجمع ایثارگران در واکنش به طرح این احتمال درباره نسبت مجلس و صدا، می‌گوید: «موضوع نگاه است! نگاهی که ما به مسائل داریم. به‌هرحال اگر دنبال گردش آزاد اطلاعات باشیم و نگاه مثبتی به رسانه‌های مستقل و آزاد داشته باشیم، طبیعتاً نباید و نمی‌توانیم دنبال ابزارهای محدودکننده باشیم. اما متاسفانه نگاهی که امروز حاکم است، نگاه جریان اقلیتی است که در انتخاباتی با مشارکت اقلیتی از جامعه با رای اندک وارد مجلس شده و می‌بینیم که به‌دنبال اصلاح و تجدیدنظر به‌عنوان مطالبه اساسی جامعه نیستند و راه خودشان را می‌روند!»

۲۱۲۱۷

کد خبر 1612715

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جواد امام اصلاح طلبان طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی دبیر شورای عالی فضای مجازی طرح صیانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۰۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی

دو گروه حقوق بشر حکم ۱۱ سال حبس برای یک مربی تربیت بدنی و فعال حقوق بشر توسط یک دادگاه جرایم تروریستی در عربستان سعودی را محکوم کرده‌اند.   به گزارش بی بی سی؛ عفو بین‌الملل و «اِی‌ال‌کیواس‌تی» گفتند که مناهل عُتَیبی، ۲۹ ساله، در اتهامات مرتبط با انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌هایش در فضای مجازی محکوم شده است.   اینها شامل درخواست برای پایان نظام سرپرستی مردان بر زنان و ویدئوهایی از خرید رفتن او بدون پوشش اسلامی عبایه است.   دیپلمات‌های سعودی به سازمان ملل گفتند که او در ارتباط با «جرایم تروریستی» گناهکار شناخته شده است.   نمایندگی دولت عربستان در ژنو در نامه‌ای گفت که محاکمه خانم عتیبی با محکومیت او در ماه ژانویه پایان یافت اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.   مناهل عُتَیبی، زن ۲۹ ساله به 11 سال زندان محکوم شد   در دو سال گذشته ده‌ها نفر، که بسیاری از آنها زن هستند، در ارتباط با پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی در عربستان زندانی شده‌اند.   عفو بین‌الملل و اِی‌ال‌کیواس‌تی، که یک سازمان ناظر بر حقوق بشر در عربستان است که در لندن مستقر است، گفتند که خانم عتیبی از حامیان اولیه اصلاحات اجتماعی و اقتصادی بود که محمد بن سلمان بعد از انتخاب شدن به عنوان ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۷ از سوی پدرش، ملک سلمان، اعلام کرد.   خانم عتیبی دو سال بعد به شبکه «دویچه وله» در آلمان گفت که احساس می‌کند آزاد است هرچه می‌خواهد بپوشد و دیدگاه‌هایش را بیان کند.   او همچنین گفت که رفتار او «بر آنچه ولیعهد گفته استوار است... اینکه من حق دارم نوع پوشش خود را تا زمانی که محترمانه باشد انتخاب کنم.»   او در نوامبر ۲۰۲۲ به اتهامات تروریستی بازداشت شد که در میان سرکوب شدید بیان نارضایتی در فضای مجازی بود.   اِی‌ال‌کیواس‌تی گفت او ابتدا به نقض قانون مبارزه با جرایم سایبری از جمله «مخالفت با قوانین مربوط به زنان، مثل نظام سرپرستی مردانه و قانون حجاب»، «مشارکت در چندین هشتگ مخالفت با این قوانین»، «داشتن چندین عکس و کلیپ ویدئویی در لباس‌های نامناسب» در حساب‌ها شبکه های اجتماعی و «رفتن به فروشگاه بدون پوشش عبایه، عکس گرفتن از این صحنه، و نشر آن در اسنپ‌چت» روبرو شد.   براساس نظام سرپرستی مردان بر زنان در عربستان، پدر، برادر، شوهر یا پسر یک زن حق دارند تصمیم‌های مهم را به نمایندگی از او در زمینه ازدواج، طلاق و فرزندان اتخاذ کنند.   حکم ۱۱ سال زندان او روز ۹ ژانویه صادر شده بود اما این حکم تازه در نامه نمایندگی عربستان به دفتر حقوق بشر سازمان ملل - که تاریخ آن ۲۵ ژانویه است - علنی شده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • واکنش فعالان فضای مجازی به ادعای بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!