Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-28@21:24:20 GMT

حذف ارز4200 تومانی موجب شفافیت بازار می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۰۳۰۳

حذف ارز 4200 تومانی منجر به ایجاد شفافیت معاملات و صورت‌های مالی شرکت‌ها می‌شود و درصورتی‌که فعالیت شرکت‌ها شفاف شود سهامداران نیز استقبال می‌کنند.

هرگونه دخالت دولت در قیمت‌گذاری با روح بازار آزاد در تضاد است و چند نرخی بودن ارز نیز موجب ایجاد رانت می‌شود که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تک‌نرخی شدن آن به نفع اقتصاد کشور بوده و بازار سرمایه نیز از این موضوع منتفع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر کنترل کامل بر چگونگی توزیع و استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی دشوار و تا حدودی غیرممکن است. این احتمال وجود دارد که ارز ترجیحی در نظر گرفته‌ شده به‌منظور تولید کالاهای اساسی، برای این کار مصرف نشود و همچنین به دلیل سودآور بودن این موضوع پای دلالان خارجی برای قاچاق کالاهای اساسی به میان بیاید. پس به همین دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به حذف برخی از فسادهای ایجادشده در اقتصاد می‌شود. حذف ارز 4200 تومانی تأثیر مثبتی بر بخشی از صنایع روغن خوراکی، صنایع غذایی، زراعت و دارویی دارد. اگرچه این شرکت‌ها بخشی از مواد اولیه خود را با این ارز خریداری می‌کنند ولی بخشی از مواد اولیه نیز با نرخ نیمایی خریداری می‌شود. البته نرخ فروش شرکت‌ها تحت کنترل دولت است که به ضرر این شرکت‌ها تمام می‌شود.  از طرف دیگر طی سال‌های اخیر فقط اسم ارز 4200 تومانی باقی‌مانده است و عملاً اثری از آن دیده نمی‌شود. افزایش نرخ مواد غذایی در یک سال اخیر نیز گواه بر این موضوع است و این ارز کمکی به کنترل قیمت‌ها هم نمی‌کند. پس چه بهتر که ارز 4200 تومانی حذف شود. در گروه دارویی به مرور بسیاری از داروها از لیست تخصیص ارز ترجیحی حذف شده‌اند و در این صنعت هم صرفاً نام ارز ۴۲۰۰ تومانی باقیمانده است. قیمت‌گذاری دستوری در حوزه قیمت روغن نیز باعث شد تا جذابیت قاچاق این نوع کالاها به کشورهای همسایه افزایش یابد. حفظ سودآوری شرکت‌ها در کنار حذف ارز 4200 تومانی منجر به واکنش مثبت سهامداران می‌شود. سودآوری شرکت‌ها زمانی حفظ می‌شود که افزایش نرخ نیز داده شود و تولیدکننده بتواند هم‌زمان با افزایش نرخ خرید مواد اولیه، قیمت تولیدات خود را به همان میزان افزایش دهد تا حاشیه سود شرکت منطقی شده و درآمد ریالی‌اش نیز رشد کند. همچنین میزان افزایش نرخ این شرکت‌ها نیز یکی از مهم‌ترین مسائل است که بر سودآوری شرکت‌ها تأثیر دارد.

 درصورتی‌که افزایش نرخ شرکت‌ها متناسب با بهای تمام‌شده صورت گیرد تأثیر آن بر سودآوری شرکت‌ها کاهش می‌یابد ولی با وجود این نیز آزادسازی قیمت‌ها در بلندمدت تأثیرات مثبتی خواهد داشت که این موضوع قیمت سهام این شرکت‌ها در بورس را تحت تأثیر قرار می‌دهد. برخی معتقدند که حذف ارز 4200 تومانی منجر به تورم می‌شود اما باید در نظر داشت که در حال حاضر نیز خرید و فروش کالاها بیشتر بر اساس نرخ ارز آزاد صورت می‌گیرد و سود حاصل از این موضوع به جیب عده خاصی می‌رود.  راه‌حل این موضوع  پرداخت یارانه حمایتی به دهک‌های پایین است. این اتفاق می‌تواند زمینه‌ساز برقراری عدالت شود و این رانت را از بین ببرد. در وضعیت فعلی، یارانه از جیب دهک‌های پایین به جیب دهک‌های بالای جامعه واریز می‌شود در حالی که با اجرای اصولی حذف ارز 4200 تومانی می‌توان امیدوار بود که این مشکل برطرف شود. حذف ارز 4200 تومانی منجر به ایجاد شفافیت معاملات و صورت‌های مالی شرکت‌ها می‌شود و درصورتی‌که فعالیت شرکت‌ها شفاف شود سهامداران نیز استقبال می‌کنند.

 استراتژی دولت بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هنوز مشخص نیست. حذف ارز ۴۲۰۰ و جایگزینی یک باره ارز نیمایی می‌تواند منجر به افزایش قیمت یک باره برای صنایع شود و باید دید دولت چه استراتژی در این زمینه پیاده خواهد کرد.

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: حذف ارز 4200 تومانی منجر ارز ۴۲۰۰ تومانی سودآوری شرکت ها حذف ارز ۴۲۰۰ شرکت ها افزایش نرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۰۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار بازار خودرو / ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، طی یک هفته گذشته پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با کاهش ۴ میلیون تومانی با قیمت ۳۴۶ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با کاهش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۲ میلیون تومان به فروش می‌رود.

بیشتر بخوانید: چه کسی پاسخگوی افزایش ناگهانی قیمت خودرو است؟

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در حدود ۵ میلیون تومان ارزان شد و ۶۷۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۱۵ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU ۵ P مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۴۰ میلیون تومانی یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به فروش رفت.

پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۸ میلیون تومانی، ۷۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژو پارس ELX-TU ۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار ۵ میلیون تومان افزایش یافت و ۸۴۵ میلیون تومان شد. پژو پارس LX مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V ۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار ۲۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و به قیمت ۹۹۰ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V ۱ مدل ۱۴۰۳ در حدود ۱۵ میلیون تومان ارزان شده و ۸۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دنا پلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، در حدود ۳۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت خورد. دنا پلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲، اما ۲۰ میلیون تومان گران شده و یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

رانا پلاس مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۵ میلیون تومانی در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار ۴۵۵ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم ۴۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

اما سمند سورن پلاس EF ۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۸۳۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228536 برچسب‌ها خودرو

دیگر خبرها

  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه بهار ۳۸ میلیونی شد
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • اخبار بازار خودرو / ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳