Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسالت ما حرکت در راه رشد، ارتقاء و تقویت بنیان سینمای ملی و انقلابی است. مهمترین راهبرد ما حمایت از سینمای ملی و گفتمان انقلابی است نه سینمای زرد و میلی. سینمای انقلابی یعنی سینمای مبتنی بر امید به مثابه بزرگترین سرمایه اجتماعی. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در جمع معاونین و مدیران سازمان، به بخشی از فعالیت‌ها و اقدامات صورت گرفته طی 6 ماهه حضورش در سازمان سینمایی پرداخت و گفت: خوشبختانه، افق پیش روی سینمای ایران امیدبخش است و با همت و همدلی شما و همه خانواده سینمای ایران چشم‌انداز روشنی پیش‌رو خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به فراز و نشیب‌های 6 ماهه اخیر در حوزه سینما ادامه داد: این فراز و نشیب‌ها در مسیر کار قابل پیش بینی بود. عزمی شکل گرفت تا در دولت جدید براساس مطالبات جامعه و مسئولان ارشد نظام تحولات و تغییراتی برای رشد، پویایی، ارتقا و اعتلای سینما رقم بخورد و طبیعی است تغییر و تحول مستلزم هزینه خواهد بود. هرگونه تحولی به طور طبیعی، برخی را نگران خواهد کرد.  

رئیس سازمان سینمایی گفت: سینمای ایران هم به لحاظ ساختار اداری و هم محتوا نیازمند بازنگری، بازسازی و جراحی است. این مطالبه‌ای است که وجود دارد. سینمایی که هم مؤلفه‌های فرهنگی و ملی داشته باشد و هم از جهت استانداردهای فرم، تکنیک و هم، اقتصاد داخلی و بین المللی و گیشه موفق باشد سینمای مطلوب ما است. 

خزاعی اظهار داشت: طبیعی است که جراحی و دگرگونی باعث فروریختن عادات و منافع سنتی برخی‌ها می‌شود. اما بعد از این، همه متوجه برکات و دستاوردهای تغییر می‌شوند. 

وی با بیان این که برخی واکنش‌ها درباره تغییرات در سینمای ایران طبیعی است، گفت: حاشیه‌سازی برای ورود به عرصه تازه و مسیر جدید طبیعی است. هر مسیر تازه‌ای با ناهمواری‌های قابل پیش‌بینی و غیرقابل پیش‌بینی همراه است. عادت کردن به مسیر جدید زمان می‌طلبد. سال آینده سال پُرکاری در راستای منافع و اهداف نظام، دولت و خانواده سینما برای سازمان سینمایی است.

رئیس سازمان سینمایی اضافه کرد: انتظارات و مطالبات رهبری معظم انقلاب از حوزه فرهنگ و سینما بالاست. این انتظارات و مطالبات در راستای منافع کلان و پایدار ملی و برای رشد، بالندگی، جهش و اعتلای حوزه فرهنگ و سینما است.

وی اضافه کرد: در سال‌جاری با بازه زمانی کمی که داشته‌ایم بنیان گزاره‌های تازه برای ترسیم افق پیش‌رو و طرح‌های تحولی براساس مطالعات، پژوهش‌ها و آسیب‌شناسی به عمل آمد و ان‌شاءالله در سال آینده این تغییر افق وارد مجراهای عملیاتی می‌شود. شک ندارم سالی خاطره‌انگیز، زیبا و خوشایندی پیش‌رو داریم. البته، شاید برخی به مزاج‌شان خوش نیاید. 

خراعی تأکید کرد: رسالت ما حرکت در راه رشد، ارتقاء و تقویت بنیان سینمای ملی و انقلابی است. مهمترین راهبرد ما حمایت از سینمای ملی و گفتمان انقلابی است نه سینمای زرد و میلی. سینمای انقلابی یعنی سینمای مبتنی بر امید به مثابه بزرگترین سرمایه اجتماعی.

رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه برنامه‌های مدون سازمان در طرح‌های تحولی کوتاه‌مدت نیست، گفت: معتقدیم برخی از تحولات زمان‌بر خواهد بود. قطعاً بخشی از دستاوردهای این تغییرات را در سال آینده شاهد خواهیم بود و برخی در سال‌های بعدتر. این تحولات در جهت رشد سینمای انقلابی، تقویت پشتوانه‌های اقتصادی سینما و برگرداندن مشیِ قانون‌گرایی و اجتناب از رویه‌های غلط و غیرقانونی است. پذیرش اصل قانون‌گرایی باعث می‌شود تا خطاها و اشتباهات کاهش پیدا کند و از بین برود. 

وی با بیان اینکه در جشنواره فیلم فجر هم خوشبختانه با وجود برخی حواشی، فرازهای قابل تأمل و مهمی را شاهد بودیم، گفت: تدوین شیوه‌نامه‌های جدید، سیطره گفتمان انقلابی، تشخص فرهنگی با طراحی برنامه‌های فرهنگی و گفتمانی، هویت بصری و فضاسازی انقلابی، عدالت فرهنگی و ارج‌گذاری به سینمای انقلابی و دفاع مقدس و مذهبی از جمله این فرازها است و امیدواریم در آغاز دهه پنجم در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر در مقیاس بزرگتر و وسیع‌تری شاهد جلوه‌های تغییرات انقلابی سینما باشیم.

رئیس سازمان سینمایی گفت: بی‌تردید، کشور و حوزه فرهنگ به ویژه، سینما در چند ساله اخیر با برخی چالش ها و مشکلات روبرو بوده است که مهمترین آن بحران کرونا و خسارت‌های اقتصادی گسترده ناشی از آن است. رکود و تعطیلی سینماها در دو ساله اخیر، روند ناموزون تولیدات، مشکلات معیشتی خانواده سینما و همکاران سینمایی، محدودیت منابع و اعتبارات، چالش کثرت و انباشت فیلم‌های تولید شده و ... از جمله مسائل پیش‌روی سینما بودکه با همت و همدلی خانواده سینما قابل تعامل، پیگیری و قابل حل است.

وی با بیان اینکه بیش از 110 محور تحولی برای چشم‌انداز 4 ساله سینمای ایران احصاء شده که از سال جدید روند اجرایی و عملیاتی  آن شروع می شود؛ عنوان کرد: در این دوره عطف به سیاست‌های کلان دولت سیزدهم رویکرد سازمان سینمایی مبتنی بر قانون‌گرایی، استانداردسازی و عدالت‌محوری است و همه تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای عدالت فرهنگی و در راستای توزیع منافع در سطح کلان ملی طراحی می‌شوند و شهرستان‌ها در اولویت ما هستند.

خزاعی سپس با اشاره به تداوم فعالیت‌های متداول سازمان سینمایی به چند فراز از اقدامات انجام شده در فاصله چند ماهه گذشته اشاره کرد:

-    بازنگری در آیین‌نامه‌های پروانه‌های ساخت و نمایش بعد سه دهه و تدوین و روزآمدسازی آن که به فضای کارآمدتر تعامل، تفاهم و گفت‌وگو بین خانواده سینما و تهیه‌کنندگان و کارگردانان منجر خواهد شد.

-   احیای شورای سینما به عنوان عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری و کارگشایی‌ها در حوزه سینما برغم همه سختی‌ها و مقاومت‌ها حتی در بدنه دولت پا گرفت و قطعاً با حضور معاون اول رئیس جمهور بسیاری از مصائب و مشکلات سینما در عرصه معیشت و رفاه، بحران بیکاری، رشد فناوری ها و وضع مقررات تازه، توسعه زیرساخت‌ها و ...  قابل پیگیری، رصد و حل می‌شود.

-   تأمین منابع فیلم‌خانه ملی که بیش از 20 سال معوق مانده بود.

-  تسویه کلیه بدهی‌های فیلمسازان کوتاه، مستند و حرفه‌ای از سال 1398

-   توسعه مؤسسات سینمایی در حوزه بین‌الملل

-   تداوم پروژه سینما امید ذیل عنوان سینما فرهنگ

- بازنگری به سامانه سمفا و ارتقای آن و انتقال آن به مؤسسه سینماشهر با هدف نظارت کیفی‌تر

- آماده‌سازی و افتتاح 100 سالن سینما با همکاری برخی نهادها و مراکز در اسفندماه

- واگذاری فیلم‌های اول به بنیاد فارابی و بازنگری در نحوه حمایت از فیلمسازان اول بویژه توجه به ظرفیت‌های مستعد و فاقد امکانات در شهرستان‌ها

- احیای خانه فیلمنامه‌نویسی در فارابی

- بررسی تغییر آئین‌نامه سینماهای قدیمی غیرفعال

- بازنگری آئین‌نامه جشنواره‌های سینمایی

- ادغام دو جشنواره ملی و جهانی 

-  ایجاد کارگروه سینما و تلویزیون برای گسترش فضای همکاری ‌و تعاملات دو سازمان صدا و سیما و سینما،

- ایجاد میز مشترک سینما و اقتصاد برای توسعه همکاری‌ها و پیگیری مسائلی چون معافیت‌های گمرکی برای واردات نیازهای زیرساختی سینما، پیگیری مشکلات مربوط به حوزه مالیات، بیمه و تخصیص تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای توسعه زیرساخت‌های سینمایی به‌ویژه در مناطق محروم 

- برنامه‌ریزی برای جلب مشارکت وزارتخانه‌های مختلف از جمله ورزش و جوانان، وزارت خارجه، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، وزارت اقتصاد

-  نشست‌های متعدد با اعضای کمیسیون‌های مختلف مجلس از جمله: کمیسیون اقتصادی، بودجه، فرهنگی، برخی اعضای هیات رئیسه،  در خصوص معافیت‌های مالیاتی هنرمندان و افزایش بودجه سینما و ... 

- حمایت از زنجیره اکران و پخش فیلم در شرایط کرونا از جمله کمک پنج میلیاردی از سینماها، فیلم ها، دفاتر پخش و مراکز پشتیبانی فنی

-  برنامه‌ریزی برای فصل جدید حمایت از فیلم‌های هنری و تجربی و گسترش حوزه اکران و پخش این آثار

- تقویت رویکرد شناسایی بازارهای بین‌المللی: انجام نشست‌ها و تفاهماتی در راستای توسعه و تقویت بازار بین‌المللی سینما با رئیس جمهور و نخست‌وزیر و وزیر فرهنگ لبنان، برخی مقامات سوری، سفیر چین در ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و برخی از سفرا و رایزنان فرهنگی در راستای راهبرد کلان ملی و بین المللی سینمای ایران 

وی ادامه داد: از نظر شناسایی و جذب منابع خوشبختانه، اتفاقات بسیار خوبی با تعامل و کمک نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و با عزم و همت جدِی اسماعیلی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته که دستاوردها و برکات آن ان‌شاءالله برای سینما و خانواده سینما خواهد بود.

خزاعی عنوان کرد: به عنوان کسی که حدود 30 سال در عرصه سینما و مدیریت فرهنگی همکاری می‌کنم به رغم برخی حواشی عده‌ای اندک، قطعاً چشم‌انداز روشنی از وضعیت سینما در عرصه تولیدات، توسعه زیرساخت‌ها، افزایش منابع و بودجه، گشایش‌های رفاهی و معیشتی، تعاملات ملی و بین‌المللی پیش‌رو داریم. افق برای سینمای ایران امیدبخش است و از همه همکارانم در سازمان سینمایی می‌خواهم بدون تردید و محکم پای اصول‌مان بایستیم. برخی حواشی زائد شما را در جهت اهداف و آرمان‌های دچار تردید نکند. قاطبه خانواده سینما خواهان تغییرند. برای ما، هم اقتصاد سینما و هم وجوه و شاخص‌های فرهنگی، اخلاقی و انسانی آن مهم است. 

وی در پایان تأکید کرد: با جسارت، با تدبیر و با انصاف و اخلاق‌مندی برای حل مشکلات و پیشبرد فعالیت‌ها بکوشیم. کاستی‌ها و نقطه ضعف‌ها را شناسایی، بررسی و رفع کنیم و به شیوه‌های نتیجه بخش، مؤثر و کارآمد فکر کنیم. قدر سرمایه بزرگ و متمایز سینمای ایران را بدانیم و آن سرمایه خانواده سینما و نیروی انسانی سینما است.

آخرین نشست شورای معاونین و مدیران سازمان سینمایی با حضور رمضانعلی حیدری خلیلی، حبیب ایل‌بیگی، یزدان عشیری، یاسر شاه پیری، کامران ملکی، محمد رحمتی، سیدمهدی جوادی، محمد حمیدی‌مقدم، محمدرضا سوقندی، هاشم میرزاخانی، مهران عباسی انارکی، سیدصادق موسوی، لادن طاهری، غلامرضا نجاتی، محمدرضا فرجی، بهمن حبشی، مصطفی سماوات، مرتضی باقرنژاد، جعفر انصاری‌فرد، علی احمدی ناقدی، نادر سروری‌مهر، منصور حمدالله‌زاده و ... در سالن اجتماعات سازمان برگزار شد. 

هادی حجازی‌فر: "موقعیت مهدی" براساس اسناد و مدارک معتبر تاریخی تولید شد/ ‌کار با اصالتی تحویل سینمای ایران دادیمویدئوی "شهاب حسینی" درباره ادامه حضورش در سینما / با "حیلت" سراغ من نیایید + فیلمروایت قالیباف از پیگیری رهبر انقلاب برای ساخت شهرک سینمایی دفاع مقدس

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران وزارت ارشاد سازمان سینمایی سینمای ایران وزارت ارشاد سازمان سینمایی رئیس سازمان سینمایی گفتمان انقلابی سینمای انقلابی خانواده سینما سینمای ایران سینمای ملی بین المللی فیلم ها پیش رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۰۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابقای «محمد خزاعی» در سازمان‌ سینمایی

 به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کانال اطلاع رسانی  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خبری با عنوان «پایان شایعات درباره تغییر در مدیریت سازمان سینمایی؛ تغییری در کار نیست»،  توئیت مهدی سموعی، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی این  وزارتخانه را بازنشر کرد.

در این توئیت آمده است:« شنبه در شورای زیرساخت وزارت فرهنگ، محمد خزاعی گزارش خوبی داد، به آقای وزیر شایعات اخیر را گفتم و جویا شدم.

آقای اسماعیلی در جلسه و پشت بلندگو گفت: خزاعی کار‌های نیمه تمامی دارد که با مدیریت او تا پایان دولت به اتمام خواهد رسید. تمام. امروز خبر رکوردشکنی دیگری را از فروش سینما شنیدیم. از همکاران درخواست دارم به حاشیه‌ها توجه نکنند. تغییری در مدیریت سازمان سینمایی نداریم.»

در اواخر سال ۱۴۰۲، شایعاتی درباره حضور مجید زین العابدین به عنوان رییس سازمان سینمایی و جایگزینی مجبتی امینی در بنیاد سینمایی فارابی رسانه‌ای شده بود و گفته می‌شد وزیر ارشاد از فعالیت رییس سازمان سینمایی رضایت کامل ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تغییر رئیس سازمان سینمایی تکذیب شد
  • ابقای «محمد خزاعی» در سازمان‌ سینمایی
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • رئیس سازمان سینمایی تغییر می‌کند؟
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»