Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مریم میرزاده گفت: تنها منبع تامین خون از طریق اهدای آن از انسان است و با وجود پیشرفت‌هایی که بشر در زمینه‌های مختلف داشته، هنوز نتوانسته جایگزینی برای خون و فرآورده‌های خونی پیدا کند.

خانم میرزاده گفت: نیاز به اهدای خون همیشگی است؛ در چند سال اخیر به دلیل شیوع کرونا با کاهش آمار اهداکنندگان خون مواجه شده ایم، هر چند با تلاش و از خودگذشتگی پرسنل انتقال خون و حضور مداومشان حتی در روز‌های اوج کرونا، اجازه ندادیم مشکلی در تامین خون بیماران نیازمند به خون ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته میرزاده، معمولا در روز‌های پایان سال و نیز تعطیلات نوروز با کاهش اهداکنندگان خون مواجه می‌شویم،  این درحالیست که امسال پیش بینی می‌شود شاهد افزایش سفر‌های نوروزی باشیم که متاسفانه معمولا با افزایش تصادفات رانندگی نیز همراه است و به تبع نیاز به خون نیز بالا می‌رود، لذا از مردم درخواست داریم در این روز‌های پایانی سال و نیز تعیلات ابتدای سال آینده برای اهدای خون به مراکز خون گیری مراجعه کنند.

میرزاده گفت: البته از چندی قبل با اعزام تیم‌های سیار خون گیری سعی کردیم ذخایر خونی را افزایش دهیم و هم اکنون هم ذخایر خونی مناسبی داریم، اما نیاز است ذخایر بیشتری داشته باشیم تا در تعطیلات با مشکل موجه نشویم و بتوانیم پاسخگوی همه درخواست‌ها باشیم.

به گفته میرزاده، موضوع مهمتری که وجود دارد اینکه "پلاکت" بعنوان یک فرآورده خونی را حداکثر سه روز می‌توانیم نگه داریم و امکان ذخیره سازی آن برای مدت طولانی وجود ندارد، لذا نیاز داریم اهداکنندگان خون در دو سه روز پایانی سال مراجعه خوبی برای اهدای خون داشته باشند تا در یکی دو روز اول سال به مشکل برنخوریم.

با توجه به پیش بینی‌ها در خصوص افزایش‌های سفر‌های نوروزی، این احتمال وجود دارد که پس از نوروز مجددا شاهد اوج گیری کرونا باشیم که این موضوع هم یکی از چالش‌های پیش روی ماست، زیرا در موج‌های کرونا آمار مراجعین برای اهدای خون کاهش می‌یابد.

 از سوی دیگر امسال بلافاصله پس از تعطیلات نوروز، شروع ماه مبارک رمضان را داریم که معمولا در این ماه نیز آمار اهدای خون کاهش می‌یابد که از رسانه‌ها درخواست داریم با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، مردم را به اهدای خون در این ایام ترغیب کنند.

مرکز خون گیری انتقال خون کرمانشاه در تعطیلات نوروز فعال است، این مرکز در تعطیلات نوروز از هشت صبح تا هفت غروب فعال است و از اهداکننداگان کار خون گیری را انجام می‌دهد. تنها در روز‌های پنجم و دوازدهم فروردین این مرکز فقط صبح‌ها فعال است.

به گفته میرزاده،  برنامه ریزی کرده‌ایم که در ماه مبارک رمضان هم مرکز خون گیری ما در سه شیفت و از هشت صبح تا ۲۳ و ۳۰ دقیقه شب فعال باشد. حتی در شب‌های قدر این زمان را افزایش هم خواهیم داد.

 اهدای خون هیچ مغایرتی با روزه داری ندارد، مراقب سلامت اهداکنندگان هستیم و چنانچه شرایطی داشته باشند که اهدای خون کوچکترین مشکلی برایشان ایجاد کند، از آن‌ها خون گرفته نمی‌شود.

هر مرد در سال چهار مرتبه و با فاصله هر سه ماه یکبار و هر زن سالانه سر مرتبه و با فاصله هر چهار ماه یکبار می‌تواند اهدای خون داشته باشد و هیچ مشکلی هم برایش ایجاد نشود. وی به آمار پایین اهدای خون توسط زنان نیز اشاره کرد و گفت: در استان تنها حدود شش درصد اهدای خون از سوی زنان انجام می‌شود که رقم پایینی است و باید با اطلاع رسانی در خصوص توان زنان برای اهدای خون با کمک رسانه ها، این آمار را افزایش دهیم.

به گفته میرزاده، بیشتر اهدای خون استان از طریق اهداکنندگان مستمر انجام می‌شود،  باید با راهکار‌هایی جمعیت اهداکنندگان مستمر خون را افزایش دهیم.

خانم میرزاده، از راه اندازی دومین مرکز خون گیری در سطح شهر کرمانشاه در بیمارستان معتضدی خبر داد و گفت: این مرکز فعلا فقط صبح‌ها فعال است، اما در صورت استقبال مردم ساعت کاری آن را افزایش می‌دهیم.

وی بار دیگر از مردم برای اهدا خون دعوت کرد تا در ایام پیش رو مشکلی بریا افراد نیازمند به خون ایجاد نشود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اهدای خون انتقال خون مرکز انتقال خون کرمانشاه برای اهدای خون تعطیلات نوروز خون گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۱۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیشتر مردم امیدوارند که عزیزانشان از آنها به نیکی یاد کنند و طبیعی است که گهگاه نگران فراموش شدنشان باشند. اما برای برخی، ترس از فراموش شدن یا نادیده گرفته شدن را می توان به عنوان یک فوبیا در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: تله فوبیا یا اضطراب تلفن چیست؟

آتازاگورافوبیا ترس غیرعادی از به یاد ماندن است. همچنین می تواند شامل ترس از فراموش کردن کسی یا چیزی باشد. اگر ترس شما شامل فراموش شدن توسط یک فرد یا گروه اجتماعی خاص باشد، ممکن است بخشی از یک نوع فوبیای اجتماعی در نظر گرفته شود.

این مقاله به ویژگی‌های ترس از فراموشی و همچنین علل، علائم و گزینه‌های درمانی این فوبیا می‌پردازد.

تعریف ترس از فراموش شدن

آتازاگورافوبیا ترس شدید یا غیرمنطقی از فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی است؛ همچنین ممکن است شامل ترس از نادیده گرفته شدن یا جایگزین شدن باشد.

در برخی موارد، این وضعیت را می توان بخشی از فوبیای اجتماعی در نظر گرفت. تخمین زده می شود که ۱۵ میلیون آمریکایی با یک فوبیای اجتماعی زندگی می کنند. فوبیای اجتماعی زمانی است که ترس غیرمنطقی از قضاوت یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی خاص دارید.

افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا ممکن است اضطراب، استرس، یا وحشت ناتوان کننده ای را تجربه کنند که فقط به این فکر می کنند که فراموش می شوند. شما همچنین ممکن است علائم فیزیکی اضطراب مانند حالت تهوع، ضربان قلب سریع یا حتی یک حمله پانیک تمام عیار را هنگام مواجهه با ترس خود تجربه کنید.

ترس از فراموش شدن نیز ممکن است با نگرانی های خاص در مورد از دست دادن حافظه، مانند ترس از ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل مرتبط باشد. این ترس ممکن است در حین مراقبت از فردی با این وضعیت ایجاد شود.


علائم آتازاگورافوبیا چیست؟

مانند بسیاری از فوبیاها، ترس از فراموشی می تواند با علائم روحی و جسمی همراه باشد. افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا اگر واقعاً در یک موقعیت اجتماعی فراموش شوند یا نادیده گرفته شوند، یا زمانی که با فکر فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی مواجه شوند، ممکن است علائمی خاص را تجربه کنند.

علائم آتازاگورافوبیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ترس و اضطراب بیمارگونه زمانی که نادیده گرفته می شوند یا فراموش می شوند یا درک می کنند که ممکن است فراموش شوند.

دلهره و اضطراب شدید فقط به فکر فراموش شدن

اضطراب شدیدی که با خطر واقعی فراموش شدن تناسب ندارد

تجربه احساس فاجعه یا عذاب قریب الوقوع در مواجهه با موقعیتی که نگرانی از دست دادن حافظه یا فراموش نشدن را برمی انگیزد.

حالت تهوع یا ناراحتی شکمی

مشکل در خوابیدن

اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی که در آن‌ها احتمال فراموشی یا نادیده گرفته شدن وجود دارد

درد ناشی از تنش در نواحی خاصی از بدن

وحشت زدگی

علل آتازاگورافوبیا چیست؟

فوبیا باعث واکنش استرس فرد می شود که به عنوان پاسخ جنگ یا گریز نیز شناخته می شود. دلایل متعددی وجود دارد که این پاسخ استرس ممکن است با ترس از فراموش شدن ایجاد شود، از جمله:

ژنتیک: ژن‌های خاصی که توسط والدین بیولوژیکی منتقل می‌شوند نقش مهمی در فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی دارند.

تجربه یادگیری مشاهده شده: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر از همین موضوع می ترسد، ممکن است فرد یاد گرفته باشد که از فراموش شدن بترسد.

تجربه یادگیری مستقیم: سابقه تروما یا تجربه آسیب زا مانند فراموش شدن، پشت سر گذاشتن یا رها شدن یا از دست دادن والدین یا مراقب می تواند به ترس از فراموش شدن کمک کند.

تجربه یادگیری اطلاعاتی: قرار گرفتن در معرض افرادی که حافظه خود را از دست می دهند، مانند مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر، ممکن است منجر به ایجاد ترس از فراموشی شود.

آتازاگورافوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص آتازاگورافوبیا، یک متخصص سلامت روان به ویرایش پنجم « راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی » (DSM-۵)، کتابچه راهنمای رسمی انجمن روان‌پزشکی آمریکا مراجعه می‌کند.

DSM-۵ آتازاگورافوبیا را به عنوان یک وضعیت سلامت روان نمی شناسد، اما این وضعیت ممکن است به عنوان یک فوبیا خاص واجد شرایط باشد.

این راهنما از معیارهای تشخیصی زیر برای تشخیص فوبیای خاص استفاده می کند:

ترس پایدار است و بیش از شش ماه ادامه دارد.

از ترس به طور فعال اجتناب می شود و تقریباً همیشه باعث اضطراب فوری می شود.

ترس با خطر واقعی موقعیت تناسبی ندارد.

ترس باعث اختلال قابل توجهی در زمینه های اساسی عملکرد، از جمله عملکرد اجتماعی و شغلی می شود.

آتازاگورافوبیا چگونه درمان می شود؟

گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد که می تواند به بیمارانی که فوبیا دارند کمک کند. یک متخصص مراقبت های روان یک برنامه درمانی بر اساس علائمی که ارائه می دهید ایجاد می کند.

برخی از گزینه های درمانی مورد استفاده برای رفع ترس از فراموشی ممکن است عبارتند از:

درمان شناختی رفتاری (CBT): این یک نوع گفتگو درمانی است که شامل تغییر افکار و رفتارهای فرد می شود. این به افراد کمک می کند تا یاد بگیرند که الگوهای تفکر ناسازگار (مشکل ساز) و رفتارهای مرتبط با فوبیای خاص خود را بهتر شناسایی و تغییر دهند. CBT یک درمان خط اول برای اختلالات اضطرابی در نظر گرفته می شود.

مواجهه درمانی: این درمان برای سال ها درمان اولیه برای فوبیا بوده است. به طور کلی شامل قرار دادن تدریجی یک فرد در معرض فوبیا به روشی ایمن برای کاهش اجتناب و کاهش ترس در طول زمان است.

میانجیگری ذهن آگاهی: این یک نوع تمرین مراقبه است که بر حضور کامل در لحظه فعلی تمرکز دارد. می تواند به شما در مدیریت سطوح اضطراب و ترس کمک کند.

دارو: گاهی اوقات از داروها برای کاهش علائم اضطراب که بخشی از فوبیا هستند، یا اگر همزمان علائم افسردگی یا یک اختلال اضطرابی اضافی وجود داشته باشد، استفاده می شود. داروها ممکن است شامل داروهای ضد اضطراب یا ضد افسردگی باشند.

خلاصه

ترس از فراموش شدن را آتازاگورافوبیا می نامند؛ وقتی فردی به این وضعیت مبتلا می شود، ترس شدیدی از فراموش شدن یا به یاد نیاوردن کسی یا چیزی وجود دارد. گزینه های درمانی مانند تکنیک های ذهن آگاهی، درمان شناختی رفتاری و دارو وجود دارد. کار با یک متخصص مراقبت های روان دارای مجوز می تواند به شما در مدیریت این وضعیت کمک کند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228756 برچسب‌ها روان شناسی

دیگر خبرها

  • هوای تهران در تعطیلات پایان هفته | هشدار برای آبگرفتگی تهران صادر شد
  • مهدی آشنا برگزیده جشنواره عکس نوروز تاجیکستان شد
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند
  • پیش‌بینی هوای تهران طی تعطیلات پایان هفته
  • محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته اعلام شد/ این جاده ها تعطیلات آخر هفته یکطرفه می‌شوند
  • وحید شمسایی: یک برند، پول عجیبی به من می داد تا برای تبلیغات برنج بخورم؛ مردم تولدم را فراموش می‌کنند اما سالگرد برنج نخوردنم را تبریک می‌گویند! / فیلم
  • اهدای ۸۰ میلیون جایزه برقی با قرعه‌کشی/ از ابتدای خرداد تا پایان شهریور فرصت دارید
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • آلبوصبیح: استقلال را فراموش کردیم