Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این اقدام ماتوش موراویکی، نخست‌وزیر لهستان و هم‌ردیفانش، پتر فیالا و جانیز جانزا در جمهوری چک و اسلوونی همزمان با کشته شدن دست کم چهار نفر در  کی‌یف در حملات هوایی و گلوله‌باران روسیه  و اعلام منع رفت‌وآمد ۳۵ ساعته بوسیله شهردار آن از ساعت ۸ شب در واکنش به افزایش محاصره شهر بوسیله نیروهای روسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سه رهبر قرار است با مقامات اوکراینی از جمله ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور و دنیز شمیهال، نخست‌وزیر دیدار کنند.

موراویکی، نخست‌وزیر لهستان در حساب توئیتری‌اش نوشت: «در اینجا، در کی‌یف جنگ‌زده، تاریخ ساخته می‌شود..در اینجاست که آینده همه ما رقم خواهد خورد.»

جمهوری چک و لهستان کشورهای کمونیستی سابق و اکنون عضو اتحادیه اروپا و ناتو در میان محکم‌ترین پشتیبانان اوکراین در اروپا از هنگام حمله روسیه بوده‌اند.

دنیز شیمهال، نخست‌وزیر اوکراین این اقدام این سه رهبر را به عنوان «شجاعت دوستان حقیقی» ستود و گفت درباره حمایت از اوکراین و تحریم‌های بیشتر بر ضد روسیه با آنها صحبت خواهد کرد.

پیتر فیالا، نخست‌وزیر چک گفته که تصمیم به دیدار از کی‌یف در مشورت با چارلز مایکل، رئیس شورای اروپا و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گرفته شده است.

به گفته معاون نخست‌وزیر لهستان، ایده این سفر در اجلاس رهبران اتحادیه اروپا در ورسای در فرانسه در هفته پیش مورد موافقت قرار گرفته بود، اما «دستور رسمی» برای آن صادر نشده بود.

قرار است جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نیز هفته آینده برای شرکت در یک اجلاس فوق‌العاده ناتو درباره اوکراین به اروپا سفر کند. رهبران ناتو در ۲۴ مارس (۴ فروردین) در بروکسل دیدار کنند تا به بحث درباره بحرانی بپردازند که نگرانی‌ها درباره ایجاد منازعه گسترده‌تری که غرب برای دهه‌ها تصورش را هم نمی‌کرد، برانگیخته است.

کد خبر 664423

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۲۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

معاون وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد که روسیه تسلیحات هسته‌ای خارجی در لهستان را به عنوان یک هدف نظامی اولیه در نظر خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا،  ورشو در حال مذاکره با واشنگتن در مورد میزبانی احتمالی تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از برنامه ناتو است و «آندژی دودا» رئیس‌جمهور لهستان بر تمایل لهستان برای میزبانی از این سلاح‌ها تاکید کرده است.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه و در واکنش به این تحولات گفت که مسکو هرگونه گسترش توافق هسته‌ای ناتو را ماهیت «بی‌ثبات‌کننده» و «در واقع تهدیدکننده» روسیه می‌داند.

او گفت که این امر در مورد مأموریت‌های مشترک، جایی که اعضای غیرهسته‌ای بلوک تحت رهبری ایالات متحده برای استفاده از سخت‌افزار آمریکایی آموزش می‌بینند و حتی بیشتر از آن در مورد استقرار دائمی چنین تسلیحاتی که سرهای داغ در ورشو درباره آن صحبت می‌کنند، صدق می‌کند.

ریابکوف تاکید کرد سیاستمداران لهستانی که برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک خود رقابت می‌کنند، «باید درک کنند که هرگونه تغییر در آن جهت، امنیت بیشتری را برای لهستان فراهم نخواهد کرد، زیرا سایت‌های مربوطه قطعاً به هدف تبدیل خواهند شد».

این دیپلمات ارشد افزود: برنامه ریزان نظامی ما آن‌ها را در اولویت قرار خواهند داد.

دودا روز دوشنبه به روزنامه فکت گفت که شخصاً از ایالات متحده خواسته است تا بخشی از زرادخانه هسته‌ای خود را در لهستان مستقر کند. وی گفت: «اگر متحدان ما تصمیم به استقرار تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از اشتراک هسته‌ای در خاک ما برای تقویت امنیت جناح شرقی ناتو بگیرند، ما برای آن آماده‌ایم.»

«دونالد تاسک» نخست وزیر لهستان که به یک نیروی سیاسی رقیب تعلق دارد، اظهارات رئیس‌جمهور دودا در همان روز را کم اهمیت جلوه داد و گفت که مایل است دودا روشن کند که قصدش از بیان آن‌ها چیست. او با توضیح اینکه لهستان هیچ برنامه خاصی برای میزبانی از سلاح‌های هسته‌ای خارجی ندارد، افزود: «این ایده بسیار عظیم است، من می‌گویم بسیار جدی است».

به گفته منابع، آمریکا برخی از بمب‌های گرانشی هسته‌ای خود را در پنج کشور غیرهسته‌ای ناتو نگهداری می‌کند: بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه. دولت محافظه‌کار قبلی لهستان به رهبری قانون و عدالت (PiS) که دودا به آن تعلق دارد، سال‌ها به دنبال پذیرش در این باشگاه بوده است. تاسک رهبر پلتفرم مدنی است و دسامبر گذشته به عنوان نخست وزیر به قدرت بازگشت.

ریابکوف همچنین گفت که روسیه در صورت اتخاذ اقدامات عملی برای مصادره دارایی‌های این کشور، گزینه کاهش وضعیت روابط دیپلماتیک با آمریکا را بررسی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه
  • هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان
  • مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود
  • آماده‌ایم اوکراینی‌ها را برای خدمت نظامی به کشورشان بازگردانیم
  • صدور فرمان جنگ از ورشو!
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی