Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست شناسایی نیاز‌ها و مشکلات استان فارس که فناوری انرژی هسته‌ای توان رفع آن‌ها را دارد، با حضور استاندار فارس، دکتر سید پژمان شیرمردی معاون سازمان انرژی اتمی، و جمعی از روسای دانشگاه‌ها و مدیران دولتی استان فارس در استانداری فارس برگزار شد.

استاندار فارس در این نشست گفت: تا قبل از جلسه با معاون انرژی اتمی از وسعت کار و توانمندی‌های کشور در حوزه انرژی اتمی اطلاع نداشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این جلسه متوجه اهمیت فرمایش رهبرانقلاب در این حوزه شدم که فرمودندما چاره‌ای جز استفاده از این انرژی نداریم و در غیر اینصورت ۲۰ سال آینده حتما دچار مشکل خواهیم شد.

ایمانیه گفت: دشمنان ما اطلاع دارند که چگونه ما را تحت فشار قرار دهند تا ما از انرژی اتمی استفاده نکنیم و ۲۰ سال بعد محتاج آن‌ها شویم.

معاون سازمان انرژی اتمی هم در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های استان فارس گفت: یکی از استان‌های هدف و دارای ظرفیت در کشور برای پیاده سازی برنامه‌های توسعه کاربرد پرتو‌ها استان فارس است.

به گفته او، سازمان انرژی اتمی چند ماموریت اولویت دار را دنبال می‌کند که عبارتند از حوزه چرخه سوخت هسته‌ای، حوزه تولید برق و نیروگاه‌های هسته‌ای و حوزه‌های کاربرد پرتوها. منظور از کاربرد پرتو‌ها یعنی استفاده از پرتو‌های تولید شده توسط چشمه‌های رادیواکتیو و دستگاه‌های پرتوسازبرای استفاده در صنعت، سلامت محیط زیست، کشاورزی و محصولات غذایی است.

شیرمردی با توضیح وضعیت کشور در حوزه‌های فعالیت سازمان انرژی اتمی گفت: در دو حوزه چرخه سوخت و نیروگاه اقدامات خوبی صورت گرفته است و امروز ما توانسته ایم به عنوان یکی از ۱۳ کشور دنیا چرخه سوخت هسته‌ای را بومی کنیم. در حوزه نیروگاه‌های هسته‌ای هم ما امروز جزو ۳۲ کشور دارای نیروگاه اتمی هستیم. اما در حوزه کاربرد پرتو‌ها جای کار زیادی داریم.

شیرمردی به کاربرد‌های گسترده انرژی اتمی اشاره و گفت: امروز ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی به دلیل مشکلات مختلف از بین می‌رود. یکی از روش‌های کاهش ضایعات و تلفات کشاورزی استفاده از پرتو هاست. ما با پرتو‌ها میتوانیم میکروارگانیسم‌ها و آفات را کاهش دهیم. برای اینکار به سامانه‌های پرتودهی گاما و شتابدهنده‌های الکترونی نیاز داریم که در زمان حاضر در کشور ۴ تا از این سامانه‌ها را داریم. نگاه ما این است که در اقصی نقاط کشور از این سامانه‌ها استفاده کنیم.

او درخصوص برنامه ریزی برای تحقق اهداف سازمان انرژی اتمی گفت: در طرح آمایش سرزمینی که انجام شد استان فارس به عنوان دومین اولویت کشور انتخاب شد. استان فارس امروز بعد از خوزستان دومین تولید کننده محصولات کشاورزی در کشور است. این استان در بحث تولید محصولات استراتژیک هم جزو استان‌های برتر است.

او، به دستاور‌های استان فارس در حوزه تجهیزات پزشکی اشاره و گفت: استان فارس در این حوزه یکی از استان‌های پیشرو است. کارخانه و شرکتی که تفاهم نامه راه اندازی سامانه پرتودهی برای تجهیزات ایمپلنت را با ما منعقد کرده است در استان فارس مستقر است. در این روش بجای استفاده از مواد شیمیایی برای استریل سازی تجهیزات پزشکی از پرتودهی که یک روش سالم و بدون عوارض از استفاده می‌کنیم.

او به کاربرد‌های انرژی اتمی در حفاظت از محیط زیست اشاره و گفت: کاهش آلودگی آب، خاک، گاز‌های ناشی از کارخانه‌ها با استفاده از پرتو‌ها ممکن می‌شود. حوزه دیگر تولید سوپرجاذب‌های بومی مبتنی بر پرتو الکترونی است که آب را در ساختار‌های شبکه‌ای خود جذب می‌کند و هنگام خشکی خاک، اب را به ریشه گیاه تحویل می‌دهد.

شیرمردی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی در مباحث تحقیقاتی گفت: نگاه ما این است که دانشجویانی که وارد سازمان می‌شوند یکی از مشکلات کشور را رفع کنند. در بحث رادیو داروها، چرخه سوخت، شتابگر‌ها، پلاسما و لیزر ظرفیت انعقاد تفاهم نامه‌های مشترک آموزشی و تحقیقاتی وجود دارد.

در این نشست روسای دانشگاه‌های شیراز به برخی از نیاز‌ها و ظرفیت‌های استان فارس در حوزه فناوری هسته‌ای اشاره کردند.

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز به همکاری دانشگاه با صنایع الکترونیک شیراز در حوزه لیزر اشاره کرد.

رئیس دانشگاه شیراز هم ظرفیت‌های مجموعه تابش دانشگاه را به عنوان اولین دانشگاه کشور که بخش انرژی هسته‌ای در آن ایجاد شده است معرفی کرد.

او همچنین درخصوص فعالیت‌های این دانشگاه برای پروژه پرتودهی به موادغذایی توضیح داد و اعلام کرد که بزودی دانشگاه شیراز پژوهشکده انرژی خود را با رویکردی کاربردی و رفع نیاز‌های کشور افتتاح خواهد کرد.

رییس سازمان صمت فارس هم ظرفیت فناوری پرتو‌های انرژی اتمی برای اسکن کانتینر‌های گمرکی را یک کمک بزرگ به صنعت و تجارت عنوان کرد و افزود: استفاده از پرتودهی در صنایع تبدیلی ضرورت و الزام ملی است.

دهقانپور رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس هم به ظرفیت‌های استان فارس در بهره وری محصولات کشاورزی، درخصوص عملیاتی کردن یکی از کارکرد‌های انرژی هسته‌ای در کاهش مصرف آب از طریق رصد و پایش مصرف آب در مزارع اعلام آمادگی کرد و از سازمان انرژی اتمی خواست تا پروژه‌ای را تحت عنوان استفاده کاربردی انرژی هسته‌ای در کاهش مصرف آب در کشاورزی ارائه کنند.

او با اشاره به خشکسالی و کاهش کیفیت آب در این استان از سازمان انرژی اتمی خواست تا در دو زمینه افزایش کیفیت منابع آب، مدیریت پساب و کاهش مصرف آب با استفاده از فناوری انرژی هسته‌ای به این استان کمک کند چرا که آب مولفه اصلی توسعه آب در استان فارس است.

سرپرست شهرک‌های صنعتی استان هم از معاون سازمان انرژی اتمی درخواست کرد تا یک برنامه و تفاهم نامه برای معرفی کاربرد انرژی هسته‌ای در صنایع تنظیم شود تا صنایع با این کاربرد‌ها آشنا شوند.

رئیس پارک علم و فناوری شیراز نیز برای انعقاد چند تفاهم نامه با سازمان انرژی اتمی درخصوص همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد مرکزی برای استریل کردن تجهیزات، مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی و باغی، تاسیس دانشکده انرژی هسته‌ای صلح آمیز، ساخت شتابدهنده، کشف معادن، پروژه کاهش مصرف آب کشاورزی، پروژه استفاده از پساب در صنعت و معرفی کاربرد‌های انرژی هسته‌ای در صنایع اعلام آمادگی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استاندار فارس شیراز سازمان انرژی اتمی محصولات کشاورزی انرژی هسته ای استفاده از پرتو استان فارس انرژی اتمی استان فارس کاهش مصرف آب کاربرد پرتو تفاهم نامه کاربرد ها چرخه سوخت پرتو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۲۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: گروسی به ایران می‌آید

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هفته آینده اولین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای برگزار می‌شود، اظهار کرد: حدود ۴۷۷ مقاله ارائه شده، ۱۸۰ ارائه خواهیم داشت که توسط شرکت کنندگان غیرایرانی ارائه خواهند شد. گروسی مدیرکل آژانس نیز به عنوان مهمان ویژه در این کنفرانس حضور خواهد داشت و سخنرانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اسلامی: تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران افزایش خواهد یافت

وی ادامه داد: در المپیاد مخترعین جهان در سوسیس، از مدارس انرژی اتمی ما شرکت کرده بودند و ۵ دانش آموز ما ۵ مدال به دست آوردند و ایران مقام اول را کسب کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی، درباره حل مسائل پادمانی با آژانس اظهارکرد: همواره در حال تعامل و گفت‌وگو درباره مسائل پادمانی هستیم. تاکنون ۲ مکان باقی مانده و ۲ مکان حل و فصل شده درباره دو مکان در حال گفت و گو هستیم، بیانیه اسفند ۱۴۰۱ از نظر ما پابرجاست و براساس آن تعامل داریم. اما این بیانیه توسط جریان مخربی که در غرب علیه ایران اقدام می کند، زیرسوال رفته است، ما اما بر این بیانیه تاکید داریم.

وی همچنین تاکید کرد : آقای رافائل گروسی اعلام کرده است در ایران دیدارهایی خواهند داشت و من هم با وی دیدار دارم و مطمئن هستم که ابهامات برطرف می شود و در چارچوب پادمان و ان پی تی روابط خود را با آژانس تقویت می‌کنیم.

اسلامی درباره همکاری با آژانس در خصوص بازرسان آژانس تصریح کرد: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند. بازدید آنها در حال انجام است. استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایندهای همکاری با آژانس این موصوع را مکرر اثبات کرده و آنها هم به آن اذعان دارند.

وی درباره اظهارات گروسی درباره برنامه تسلیحاتی ایران نیز تصریح کرد: این ها موضعگیری نیست و سوال خبرنگار است و جریان مخرب و صهیونیستی در حال القای این است که برنامه ایران صلح آمیز نیست. گروسی گفته نشانه ای از برنامه تسلیحاتی ایران وجود ندارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229121 برچسب‌ها ایران

دیگر خبرها

  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • اسلامی: گروسی به ایران می‌آید
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • با کاندیداهای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس دو حوزه انتخابیه فارس آشنا شوید
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر «گروسی» به ایران را تأیید کرد
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • کمالوندی: گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی