Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، باغ سنگی یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر سیرجان در کرمان است. سیرجان شهری در جنوب غربی کرمان است. باغ سنگی که عجیب‌ترین و جذاب‌ترین جاذبه این شهر است در دهستان بلورد روستای میاندوآب و ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان قرار دارد. این باغ به شکل شش ضلعی نامنظم طراحی شده و متعلق به درویش خان اسفندیارپور بوده ‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درویش خان ناشنوا بود و با خانواده‌اش در سیرجان با کشاورزی زندگی و امرار معاش می‌کرد. تا اینکه پس از اصلاحات ارضی در سال ۱۳۴۰ تمام زمین‌هایش را از دست داد. از تبعات این طرح خشک شدن درختان باغ و زمین‌های کشاورزی بود. درویش خان برای اعتراض به این اصلاحات ارزی دست به کار عجیبی زد که تا امروز صدای اعتراض او را ماندگار کرده است.   

وی برای نشان دادن اندوه خود به‌ دلیل خشک شدن درختان و زمینش از درختان خشک شده‌اش سنگ آویزان کرد. برخی نیز می‌گویند درویش خان در خواب می‌بیند که در باغی سنگی است. او پس از بیدار شدن تصمیم می‌گیرد که باغی به همان صورت که در خواب دیده بنا کند.

برای این کار شروع به حفر چاله‌هایی در زمین خشک کرد و سپس درختان خشکیده‌اش را که به ۲۰۰ عدد می‌رسید درون این چاله‌ها کاشت. در نهایت به شاخه‌هایشان سنگ آویزان کرد؛ نماد میوه‌های سنگی. وی برای اینکه بتواند سنگ‌ها را آویزان کند آنها را سوراخ می‌کرد تا شاخه‌ها را از حفره‌های ایجاد شده رد کند.

نکته جالب این است که در اطراف و محوطه باغ اصلا سنگی وجود ندارد. این سنگ‌ها فقط در کوه‌های اطراف یافت می‌شود که حدود ۵ کیلومتر با محل باغ فاصله دارند. طبق روایت‌ها درویش خان آن‌ها را با شتر یا الاغ می‌آورد و برخی دیگر معتقدند خود او در طی چهار تا پنج روز آن‌ها را با پای پیاده حمل می‌کرد. این کار برای پیرمردی به سن او باید کار طاقت فرسایی بوده باشد چون وزن و اندازه برخی سنگ‌ها بسیار زیاد است. پس از مرگ درویش خان، یکی از درختان افتاد. اما مردان روستای اطراف به‌زحمت توانستند درخت را از نو سرجایش بگذارند و سنگ‌ها را آویزان کنند.

به جز سنگ در این باغ سنگی لاستیک‌های پنچر شده، آینه‌های شکسته، فنر، پیت نفت، قوطی حلبی، چراغ نفتی علاالدین، شناور کولر، تیرهای تلگراف، نی قلیان شکسته و بسیاری ضایعات دیگر نیز به درختان آویزان هستند.

البته ناگفته نماند که هرگاه در زندگی درویش خان اتفاق بدی می‌افتاد که غمگینش می‌کرد، یک سنگ و درخت جدید به باغ اضافه می‌کرد. از این نمونه‌ها می‌توان به سنگی اشاره کرد که شبیه سر تراشیده انسان بود و به‌ مناسبت اعزام پسرش به سربازی، آن را به درخت آویخت. او به‌ مناسبت مرگ دوستان و عزیزانش هم سنگی به درختان اضافه می‌کرد.

بی‌شک نمی‌توان باغ سنگی  را فقط حاصل جنون و اعتراض مردی از سر ناراحتی دانست؛ زیرا این باغ واقعا شبیه یک اثر هنری است.  

درویش خان در ۸۳ سالگی در ۱۸ فروردین ۱۳۸۶ درگذشت و پیکرش در همین باغ سنگی دفن شد. همچنین در سال ۱۳۵۵ نیز پرویز کیمیاوی فیلمی را به نام «باغ سنگی» ساخت که برنده جایزه خرس نقره‌ای جشنواره بین‌المللی فیلم برلین شد.

مسیر دسترسی | چگونه به باغ سنگی سیرجان برویم؟

برای دیدن این باغ سنگی باید به استان کرمان و شهر سیرجان بروید. از شهر سیرجان باید به سمت بافت حرکت کنید. پس از عبور از بلورد به حیدرآباد و میاندوآب بروید. در نهایت تابلوی باغ سنگی سیرجان قابل مشاهده است. از آنجا وارد یک جاده فرعی خاکی می‌شوید. پس از ۴ کیلومتر در این مسیر به باغ می‌رسید.  

کد خبر 660010 برچسب‌ها سفر سفر - گردشگری خبر مهم استان‌ کرمان سفر - جاده سفر - ایرانگردی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر سفر گردشگری خبر مهم استان کرمان سفر جاده سفر ایرانگردی درویش خان باغ سنگی سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۲۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان تلاش نمایندگان ایران با ۱ نشان نقره و ۱ برنز

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، در روز پایانی مسابقات بین المللی اسکواش قطر جونیور، نمایندگان ایران در رده‌های سنی مختلف به مصاف رقبای خود رفتند و موفق به کسب ۲ مدال با ارزش نقره و برنز شدند. در فینال کمتر از ۱۹ سال محمد چنگانیان با شکست مقابل حریف کویتی خود به نشان نقره دست پیدا کرد. در دیگر بازی در رده سنی کمتر از ۱۳ سال، امیر رضا الوانساز برای کسب نشان برنز رو در روی محمد مأمون‌خان پاکستانی قرار گرفت و حریف قدرتمند خود را مغلوب کرد و صاحب نشان برنز شد.   باربد چاوشی نیز در رده سنی کمتر از ۱۷ سال برای کسب مقام سومی این رقابت‌ها نتیجه را به عبدالله علی از کشور کویت واگذار کرد و چهارم شد. همچنین در رده سنی ۱۹ سال، سیدمبین سیدان برای کسب عنوان سومی به مصاف عبدالرحمان المغربی از کشور کویت رفت و او نیز با بدشانسی در جایگاه چهارم قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • ۷ نفر عوامل نزاع در پارک گوللر باغی ارومیه دستگیر شدند
  • دستگیری عوامل نزاع و درگیری در پارک گوللر باغی ارومیه
  • نحوه پرورش درخت انبه با کمک میوه آن در گلدان خانگی (فیلم)
  • خلاصه بازی فجر سپاسی شیراز ۰ - ۳ گل‌گهر سیرجان + ویدئو
  • اوزونیدیس: به بازیکنانم گفته بودم صبر داشته باشند
  • پایان تلاش نمایندگان ایران با ۱ نشان نقره و ۱ برنز
  • تیم تپانچه بادی ایران به مدال نقره رسید
  • پاپیروس دو هزار ساله‌ای که احتمالا راز «آرامگاه افلاطون» را فاش می‌کند (+عکس)
  • نماینده تالو زنان ایران به مدال نقره رسید
  • ووشوکاران ایران سه طلا و نقره دیگر کسب کردند