Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@22:53:50 GMT

بانک ها سودهای مازاد را بر نمی گردانند!

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۲۹۴۴

بانک ها سودهای مازاد را بر نمی گردانند!

‍‍‍‍‍‍

براساس مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود تسهیلات بانکی  ۱۸ درصد تعیین شده است؛ اما بسیاری از بانک‌ها نسبت به این موضوع بی توجه هستند و در برخی از موارد سود‌هایی بیش از ۲۰ درصد دریافت می‌کنند. آقای درویشیان، رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور در نامه‌ای به بانک مرکزی به موضوع استرداد سود‌های مازاد تاکید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع استرداد سود‌های مازاد برای نخستین بار با دستور وزیر اقتصاد در ۶ دی در دولت سیزدهم مطرح شد و بانک‌ها ملزم به بازگرداندن سود‌های مازاد شدند. براساس آمار‌های منتشر شده از سوی وزارت کشور بیش از ۱۰۰۰ واحد تولیدی به دلیل تملک و بدهی بانکی تعطیل شده اند.

سید امیر حسین مدنی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، در برنامه گفت و گوی ویژه اعلام کرد: در حوزه واحد‌های اقتصادی صنعتی در مجموع ۷۳ هزار واحد ثبت شده داریم که از این تعداد ۱۲ هزار و ۶۷ واحد تعطیل هستند، در حوزه واحد‌های معدنی ۱۲ هزار و ۸۷۵ واحد داریم که ۶ هزار و ۹۳۳ واحد تعطیل هستند. در حوزه واحد‌های کشاورزی ۹۱ هزار و ۵۳۸ واحد داریم که ۱۶ هزار و ۳۷۷ واحد تعطیل هستند. دریافت سود‌های مازاد بانکی موضوعی است که طبق گفته تولیدکنندگان ادامه فعالیت آن‌ها را با چالش مواجه کرده است.  

مانعی به نام پرداخت سود در تجارت

آرگون، عضو اتاق بازرگانی گفت: در تجارت نیازمند تامین مالی هستیم؛ اما در بعضی از موارد هزینه های لازم برای تامین مالی بیشتر سود ما می شود.

چالشی که تجار می گویند نه تنها بازار داخلی بلکه بازارهای خارجی را هم تحت تاثیر قرار داده است.

کلاهی، یکی دیگر از اعضای اتاق می‌گوید: دریافت این سودها منجر به افزایش قیمت تمام شده محصولات می‌شود و به مانع بزرگی در زمینه صادرات تبدیل شده است.

با وجود تمام این مشکلات، بانک‌ها همچنان به موضوع استرداد سود‌های بانکی بی توجه بودند و حتی این موضوع را قبول نداشتند. این موضوع ادامه داشت تا اینکه در ۲۷ دی رئیس جمهور در نشست خود با مدیران بانکی ۵ دستور ویژه داد و بانک‌ها را ملزم به اجرایی کردن آن کرد که استرداد سود‌های مازاد بانکی هم جزو آن دستورات بود.

بی توجهی بانک ها به دستورات وزیر اقتصاد و رئیس جمهور

با گذشت حدود دو ماه از دستور وزیر اقتصاد و رئیس جمهور، برای بررسی بیشتر در رابطه با اجرایی کردن دستورات داده شده توسط بانک ها، با دوربین مخفی به شعبات رفتیم که با بی اطلاعی برخی از شعبات مواجه شدیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بعضی از بانک هایی هم که اطلاع داشتند این سودهای مازاد را بازنمی گرداندند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

شعبات دیگر بانک ها یا شکایت به مراجع قضایی را پیشنهاد می دادند و یا کلا این دستورات را قبول نداشتند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

از طرفی هم آقای صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی این دستورات را قبول داشت؛ اما اجرایی کردن آن را منجر به برهم ریختگی سیستم بانکی می دانست.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

حالا باید منتظر ماند و دید در این کشمکش بین نهادهای نظارتی و بانک‌ها، آیا مردم به سودهای مازادی که پرداخت کرده اند می رسند یا همانند گذشته بانک ها با بی توجهی به دستورات داده شده از قوانین سلیقه ای خود پیروی می کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بانک مرکزی سودهای بانکی سودهای کلان کد ویدیو دانلود فیلم اصلی استرداد سود سود های مازاد رئیس جمهور بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۲۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟

آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.

پیش از این هم مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفته بود: در حال حاضر هر بانکی که دسته چک الکترونیکی به مشتری خود می‌دهد و آن مشتری، برگه چک الکترونیکی را صادر می‌کند و به ذی نفع می‌دهد، اگر ذی نفع یا گیرنده چک از طریق ابز‌ارهای الکترونیکی همان بانک اقدام کند، می‌تواند وصول چک را به صورت کاملا غیر حضوری انجام دهد.

چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف می‌شود

او تاکید کرد: اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند و همچنین تمام بانک‌ها در حال حاضر مجهز به سیستم پذیرش چک الکترونیک هستند. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف و چک الکترونیکی جایگزین می‌شود.

همچنین این مقام مسئول اظهار کرد: چک‌های الکترونیک فعلا در بانک صادر کننده قابل پذیرش است، اما به تدریج با پیاده سازی کامل فرآیندها، امسال در سایر بانک‌ها نیز چک‌های الکترونیک نقد پذیر خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد