Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@00:53:42 GMT

پروتئین عنکبوت امیدی برای درمان سرطان

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۳۸۰۲

پروتئین عنکبوت امیدی برای درمان سرطان

پروتئین "پی۵۳" (p۵۳) از سلول‌های ما در برابر سرطان محافظت می‌کند و هدف جالبی برای درمان سرطان است. اما مشکل آنجاست که این پروتئین به سرعت در سلول تجزیه می‌شود. اکنون محققان موسسه "کارولینسکا" (Karolinska) در سوئد راهی غیرمعمول برای تثبیت این پروتئین و قوی‌تر کردن آن یافته‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، محققان نشان دادند که با افزودن پروتئین ابریشم عنکبوت به پروتئین "پی۵۳" می‌توان آن را پایدارتر کرد به طوری که قادر به کشتن سلول‌های سرطانی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"پی۵۳" نقش مهمی در دفاع از بدن در برابر سرطان ایفا می‌کند. این پروتئین جهش‌های ژنتیکی که باعث ایجاد سرطان می‌شوند را کشف و از آن‌ها جلوگیری می‌کند. اگر سلولی فاقد "پی۵۳" کاربردی باشد به سرعت تبدیل به سلولی سرطانی می‌شود و به طور غیر قابل کنترل تقسیم می‌شود. بنابراین محققان سراسر جهان در تلاشند تا با هدف قرار دادن "پی۵۳" درمانی برای سرطان ایجاد کنند.

"مایکل لندر"(Michael Landreh)، محقق دپارتمان میکروبیولوژی، تومور و زیست شناسی سلولی، کارولینسکا، می‌گوید: مشکل اینجاست که سلول‌ها، مقادیر کمی از "پی۵۳" تولید می‌کنند و سپس به سرعت آن را تجزیه می‌کنند زیرا این پروتئین بسیار بزرگ و بی‌نظم است. ما از چگونگی تولید پروتئین‌های پایدار در طبیعت الهام گرفته‌ایم و از ابریشم عنکبوت برای تثبیت "پی۵۳" استفاده کردیم. ابریشم عنکبوت از زنجیره‌های طولانی پروتئین‌های پایدار ساخته شده است و یکی از قوی‌ترین پلیمرهای طبیعت است.

محققان بخش کوچکی از پروتئین ابریشم مصنوعی عنکبوت را به پروتئین "پی۵۳" انسان وصل کردند. زمانیکه آن‌ها این پروتئین را به سلول منتقل کردند دریافتند که سلول شروع به تولید تعداد زیادی از آن کرد. پروتئین‌های جدید پایدارتر از "پی۵۳" معمولی بودند و می‌توانستند سلول‌های سرطانی را نابود کنند. محققان با استفاده از میکروسکوپ الکترونی و شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای و طیف‌سنجی جرمی نشان دادند که احتمالا پروتئین عنکبوت به بخش‌های بی‌نظم "پی۵۳" نظم داده است و همین موضوع باعث ثبیت آن شده است.

اکنون محققان قصد دارند ساختار پروتئین و نحوه تعامل بخش‌های مختلف آن برای جلوگیری از سرطان را به طور دقیق مطالعه کنند. آن‌ها همچنین امیدوارند که دریابند پروتئین "پی۵۳" جدید چه تاثیری بر سلول‌های می‌گذارد و چگونه سلول‌ها ترکیبات ابریشم عنکبوت را می‌پذیرند.

"دیوید لین"(David Lane)، یکی از نویسندگان و پروفسور ارشد در موسسه کارولینسکا، می‌گوید: ایجاد یک گونه پایدارتر از "پی۵۳" رویکردی امیدوارکننده برای درمان سرطان است و اکنون ابزاری برای این کار داریم که ارزش بررسی کردن دارد. ما امیدواریم که در نهایت یک واکسن سرطان مبتنی بر آران‌ای پیامرسان تولید کنیم، اما قبل از انجام این کار باید بدانیم که این پروتئین چگونه در سلول‌ها کار می‌کند و آیا مقادیر زیاد آن می‌تواند سمی باشد یا خیر.

 "دیوید لین"یکی از کاشفان پروتئین "پی۵۳" در اواخر دهه ۱۹۷۰ است. این پروتئین، نگهبان ژنوم نامیده می‌شود زیرا قادر است از تبدیل شدن سلول‌های آسیب دیده دی‌ان‌ای به سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.

این مطالعه در مجله‌ی Structure منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابریشم عنکبوت سرطان پروتئین پی 53 ابریشم عنکبوت سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۳۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، کاخ باکینگهام با ادعای پیشرفت روند درمان سرطان چارلز سوم، پادشاه انگلیس، اعلام کرد که او بخشی از وظایفش که به ملاقات‌های عمومی اختصاص دارد را سر خواهد گرفت.

سخنگوی کاخ باکینگهام مدعی شد: تیم پزشکی پادشاه از پیشرفتی که در روند درمان حاصل شده، رضایت دارد و نسبت به تداوم بهبود وی خوش‌بین است. برنامه درمانی ادامه خواهد یافت اما رضایت پزشکان از روند درمان به اندازه‌ای است که پادشاه حالا می‌تواند بخشی از دیدارهای عمومی خود را از سر بگیرد.

براساس اعلام باکینگهام، چارلز در ماه ژوئن از امپراطور ژاپن میزبانی خواهد کرد. همچنین ششم مه (۱۷ اردیبهشت) نخستین سالروز تاجگذاری چارلز خواهد بود.

چارلز سوم از اوایل فوریه به‌دلیل ابتلا به سرطان تحت درمان قرار دارد. رسانه‌های انگلیسی در روزهای اخیر در گزارش‌هایی ضدونقیض از وخامت حال چارلز خبر داده بودند. این اخبار تاجایی پیش رفته است که برخی رسانه‌ها، اعلام کردند که تیم «برنامه‌ریزی مراسم خاکسپاری» چارلز سوم که مدت زیادی از تاجگذاری‌اش نمی‌گذرد، در شرایط آماده‌باش قرار دارد!

کد خبر 6089690

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد