Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@15:35:35 GMT

آیین نکوداشت پژوهشگر برتر شهرستان دشتی برگزار شد   

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۴۴۸۵

آیین نکوداشت پژوهشگر برتر شهرستان دشتی برگزار شد   

به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه فرهنگیان بوشهر در این آیین گفت:  بوشهر استانی زرخیز است با پتانسیل‌های بالا در حوزه علوم انسانی، علم، ادب، فرهنگ، هنر و تاریخ سرآمد است. 

 رضا درویشی افزود: شهرستان دشتی دیار بزرگ‌مردان حوزه علم، ادب و فرهنگ است و معرفی این افراد برجسته و شاخص رسالت اصلی دانشگاه فرهنگیان است و این آیین نکوداشت در همین راستا برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یک پژوهشگر متون فارسی نیز گفت: استاد هاشمی‌زاده مردی دانشور و مهربان، بینشور و خرمند است که در نهایت فروتنی، بزرگ و بزرگوار بوده و مردی سخت خلیق و علیم است. 

سید حجت‌الحق حسینی افزود: فروتنی دانامرد دشتی، خبرآوری از جوشش چشمه‌های حکمت دارد و بزرگ‌منشی ایشان، پویش جویباران رحمت است. 

وی یادآورشد: اگرچه نام این مرد بزرگ سید کوچک است اما کم سخن و گزیده‌گو، دقیق و عمیق است و ژرف‌اندیشی عجیبی در اندیشیدن و بازگوکردن دارد و بازنوشت این صفات خود برترین دلیل بر "بزرگی" او چونان اجداد طاهرینش (سلام الله علیهم اجمعین) است. 

وی ادامه داد: کتاب‌های مرجع فرهنگ‌نامه و دائره‌المعارف‌های گوناگون در بوستان کتابخانه شخصی او، خانه را گلستان و جانش را بهارستان کرده است. 

  حسینی تصریح کرد: کار بزرگ سید کوچک، کاری مهم و دقیق است و آن پژوهنده مرد میزبان واژه‌ها، راه را رفته و از غواصی در اقیانوس زبان و فرهنگ فارسی، دستاوردش را از صدف گویش‌وران دشتی، مرواریدهایی درخشان و رخشنده ارائه کرده است. 

وی عنوان کرد: با آنکه به ظاهر مرد فرهنگی بازنشسته‌ای است که سالیان دراز دامن به آموزش زبان و ادبیات انگلیسی پرداخته اما آگاهی‌های بسیار زیاد او از تاریخ سیاسی و اجتماعی معاصر جنوب ایران، حیرت‌انگیز است و تاریخ اسلام را زیبا می‌ داند و در ادب فارسی و ادبیات عرب به خوبی خبرگی دارد و سرانجام در شناخت واژگان و ریشه‌شناسی لغات دانشمندی ریزبین و تیزبین است. 

 حسینی بیان کرد:  زبان حامل فرهنگ و محمول ادراک و احساس است و باور چنین نگرشی ضرورت فرهنگ‌پروری و اندیشه‌سازی است و زبان در جغرافیای فرهنگی، عامل همگرایی و بالندگی انسانی و سازندگی جمعی است. 

 حسینی اظهارداشت: کتاب همنشین واژه‌ها که زمانه و زندگی استاد سید کوچک هاشمی‌زاده را شرح داده  نمونه اول تاریخ شفاهی است و این  روشی برای تاریخ نگاری از تجربیات انسان‌های موفق و اثرگذار اجتماعی است. 

وی با بیان اینکه استاد از هر جلد لغت‌ نامه دهخدا ۲۰ تا ۴۰ واژه را تصحیح کرده که این نشان از دقت و ژرف‌بینی او داشته است، افزود: هاشمی‌زاده یک کار عظیم ملی دارند که به تمام فارس زبانان ایران، فارس زبانان افغانستان و فارس زبانان تاجیکستان خدمت خواهد کرد و آن ۶۰ جلد فرهنگ لغات متشابه فارسی است که باید مورد اهتمام در چاپ قرار گیرد. 

پخش کلیپ از استاد هاشمی‌زاده، اجرای موسیقی زنده سنتی، شعرخوانی مازیار اسدی، علی هوشمند، احمد منصوری‌نسب و سیده محبوبه هاشمی‌زاده و تقدیر از خانواده استاد هاشمی‌زاده دیگر برنامه‌های این آیین بود.

برچسب‌ها ایرنا شهرستان دشتی دانشگاه فرهنگیان ادبیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرنا شهرستان دشتی دانشگاه فرهنگیان ایرنا شهرستان دشتی دانشگاه فرهنگیان ادبیات هاشمی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۴۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری از سری برنامه‌های هجدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری با حضور سعید سلیمان‌پور، دبیر جشنواره، بهرعلی محمودی رئیس گروه قرآن عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی و مدیر اجرایی جشنواره شعر رضوی، عصر دوشنبه در سالن مراسمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی برگزار شد.

بهرعلی محمودی، رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر اجرایی جشنواره شعر ترکی رضوی در این کارگاه گفت: شعرای ولایی که در مدح و وصف اهل بیت (ع) و در شان امام رضا (ع) شعر سرایی می‌کنند خادمان گمنام امام رضا و اهل بیت هستند و این اشعار است که از این شاعران به یادگار خواهد ماند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، گفت: خوشبختانه امسال تعداد اشعار ارسالی رشد چشمگیری داشته و ۵۳۶ اثر از داخل و خارج کشور به هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری ارسال شده که از این تعداد ۴۱۶ مورد از داخل و ۱۲۰ اثر از خارج کشور کشورهای ترکیه، آلمان، آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان، گرجستان و عراق است.

محمودی با اشاره به اینکه جشنواره ۲۶ اردیبهشت ماه سال‌جاری در شهرستان سلماس برگزار خواهد شد، افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر خوانی در شهرستان های سلماس، چایپاره، نقده، خوی و میاندوآب و برگزاری محافل شعر در آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، تهران، قزوین و کشور ترکیه تا آخر خردادماه ۱۴۰۳ و برگزاری مراسم شعرخوانی در کشور عراق در اربعین حسینی از جمله برنامه های جنبی این جشنواره خواهد بود.

سعید سلیمان‌پور، دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری رضوی نیز در این مراسم گفت: شهرستان خوی شهر فرهنگ و ادب است و این شهرستان در طول تاریخ شاعران بزرگ و بلند آوازه‌ای همچون استاد آغاسی، سید منصور دیبا، ملا مهرعلی فدوی و صدها شاعر به‌نام دیگر که در مدح و منزلت اهل بیت پیامبر اکرم (ص) شعرسرایی کرده‌اند و آثار بی‌نظیر آنها در کتاب‌ها و دل وزبان عاشقان اهل بیت جاری است را دارد.

سلیمان‌پور در ادامه با اشاره به تاثیر شعر در جامعه، گفت: همه ساله مراسم شعرخوانی که در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود امسال رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند؛ شعر یک رسانه بین‌المللی و مهمی است که اثر آن از صد موشک و پهباد هم بیشتر است و جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و امروز هرکشوری که رسانه قوی داشته باشد پیروز میدان است و هر شاعری که در مدح و منزلت چهارده معصوم با اخلاص و قربت الی الله حتی یک بیت شعر بگوید در پیش ائمه اطهار جایگاه دارد و اجر و پاداش معنوی خود را خواهد گرفت.

براساس این گزارش : در ادامه مراسم تعدادی از شعرای خوی در مدح ائمه اطهار (ع) شعرخوانی کردند.

دیگر خبرها

  • آئین نکوداشت و تجلیل از اساتید برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • اعتلای فرهنگ و اندیشه ایران اسلامی در گرو تلاش هدفمند معلمان است
  • طرح‌های اقتصادی در استان بوشهر حمایت می‌شوند
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • نشست واکاوی برنامه‌سازی قرآنی برگزار می‌شود
  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد