Web Analytics Made Easy - Statcounter

جبار آذین، منتقد و مدرس سینما درباره فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» که اکران نوروزی خود را آغاز کرده و تاکنون ۹۶۰ میلیون تومان فروخته است، به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: یکی از دستاوردهای بزرگ و ارزشمند و نمونه سینمای ایران درسال‌های بعد از انقلاب، تولد و ظهور سینما و آثار ارزشی و دفاع مقدسی است. سینما و آثاری که گرچه از منظر عناصر جنگ و حادثه و هیجان، باسینمای جنگی جهان مشترک است، ولی به دلیل مولفه‌های ایمانی و اعتقادی و ارزشی و حضور باورمندانه و مجاهدانه رزمندگان دفاع مقدس و اهداف والا، با فیلم‌ها و سینمای جنگی رایج در جهان، تفاوت اساسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این نوع سینما و آثار فاخر آن که باید به عنوان محور سینمای ملی و ایرانی ـ اسلامی کشور قرار گیرد، در طول حیات خود، به رغم همت برخی هنرمندان و مدیران متعهد، به دلیل کم‌کاری‌ها و غفلت‌ها و نامدیریتی‌ها، با فراز و فرودهای بسیار روبرو بوده است که سبب شده فرصت طلبان سوداگر درسینما، مجال تولید فیلم های سطحی و ضعیف وسخیف، نازل و بازاری راب یابند و هنرمندان عرصه دفاع مقدس رابه حاشیه برانند.

آذین خاطرنشان کرد:  با این همه، این هنرمندان باورمند سینمای دفاع مقدس، تسلیم شرایط سوداگرانه نشده و بر اساس علاقه وتعهد خود همچنان به تولید فیلم‌های دفاع مقدسی ادامه دادند. فیلم ارزشمند، بامحتوا و شخیصت‌محور «موقعیت مهدی»  نخستین ساخته سینمایی قابل تحسین هادی حجازی‌فر که پیش‌تر به عنوان بازیگری مستعد در عرصه هنرهای نمایشی و سینما و تلویزیون شناخته می‌شد، به علت مضامین و محتوای درست پژوهشی و وفادارانه به ارزش‌ها و آرمان‌های دفاع مقدس، شناخت و توجه خوب به قهرمانان حماسه‌ساز دوران دفاع مقدس، شهدای بزرگوار برادران باکری و همچنین استفاده هوشمندانه و هنرمندانه از ابزار سینما و ساختار جذاب سینمایی، توانسته یک بار دیگر پرچم سینمای دفاع مقدس رابه اهتزاز درآورد.

وی افزود: ساخته هادی حجازی‌فر نشان داد که در صورت حمایت مسؤولان و همت هنرمندان متعهد و قابلیت‌های تصویری و نمایشی رخدادهای دفاع مقدس و شخصیت‌های بزرگ و جریان‌ساز این دوران، می‌توان همچنان آثار خوب و بامحتوا ساخت و درخشید و درخشش شهدا و ویژگی‌های دفاع عادلانه مقدس را به تصویر کشید. 

این منتقد سینما گفت: «موقعیت مهدی» در نگارش اصولی فیلمنامه، داستان‌سازی مناسب، فضاسازی‌های قابل باور، روایت مقبول بخش‌هایی از زندگی و مبارزات برادران باکری، بازی‌های پذیرفتنی بازیگران، شخصیت‌سازی‌های قابل باور و کارگردانی حساب شده، موفق بوده و در جایگاهی شایسته احترام در سینما و تاریخ هنری، فرهنگی و اجتماعی دفاع مقدس ایستاده است. این اثر، یکی از آثار همدلانه، مخاطب‌پسند و مقبول نظر منتقدان است که می‌تواند سرمشق تولید آثار شخصیت‌محور و موفق سینمای دفاع مقدس باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: «موقعیت مهدی» ادای دینی صادقانه و هنرمندانه به شهدا، برادران حماسه‌آفرین باکری، دفاع مقدس، آثار ارزشی و ایمانی است.  سینمای ایران شاهد تولد کارگردانی مستعد و خوشفکر است. «موقعیت مهدی» در کنار آثار به یاد ماندنی سینمای دفاع مقدس قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: موقعیت مهدی نقد فیلم هادی حجازی فر جبار آذین سینمای دفاع مقدس موقعیت مهدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۴۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم افتتاحیه کانون «نگاره و سینما» دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد با حضور کُردی معاون فرهنگی دانشجویی، عباس ساکی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی و مسئولان، استادان و اعضای انجمن سینمای جوان بروجرد برگزار شد.

کُردی در این جلسه درباره جایگاه هنر عکاسی و فیلم‌سازی در جامعه امروزی مطالبی بیان کرد.

ساکی با تأکید بر حمایت هنرمندان و فیلمساز جوان بروجردی پیشنهاداتی مطرح کرد.

هومن هوشمند دبیر کانون نگاره و سینما به تشریح و معرفی حیطه فعالیتی کانون پرداخت، همچنین فیلم کوتاه داغی به کارگردانی فاطمه محمدی برنده جوایز متعدد داخلی و بین‌المللی اکران شد و کارگاه آموزشی آشنایی با مبانی فیلم کوتاه توسط فاطمه محمدی از استادان سینمای جوان و کارگردان فیلم برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من
  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد