Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:25:02 GMT

غیبت استادان و نزول مجسمه سازی

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۶۵۶۱

غیبت استادان و نزول مجسمه سازی

عباس مجیدی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در تشریح شرایط هنرهای تجسمی کنونی کشور گفت: امروز کارهای خوبی توسط افراد مختلف صورت می گیرد؛ کارهایی که در نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی ارائه می‌شوند اما از سوی دیگر مشکلاتی وجود دارد که مهمترین آن اقتصادی است؛ البته در این دوسال کرونا هم بر این داستان دامن زد و این موارد موجب می شوند که هنرمند نتواند به خوبی به کارهایش برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هنرمند مجسمه‌ساز ادامه داد: با توجه به گرانی متریال تولید اثر و این که مجسمه سازی واقعا کار گرانی است، در حوزه هنرهای تجسمی و به خصوص مجسمه سازی انتظار داریم حمایت بیشتری صورت گیرد؛ به خصوص در حوزه شهری که هنرمندان بسیاری منزوی هستند به دلیل این که هم در قرارداهایی که با آنها بسته می شود و هم در موضوع زمان و هم هزینه، کم لطفی صورت می گیرد.

در حوزه شهر، انتظارت به خوبی برآوده نمی شوند و شاهد آثاری هستیم که استانداردهای لازم را ندارند

مجیدی در پاسخ به این پرسش که دلیل ضعف تولید و اجرای ناکارآمد مجسمه‌های شهری چیست، گفت: البته که آموزش زیادی در این حوزه داشته ایم و مجسمه ساز خوب هم در این عرصه کم نداریم اما موضوع این است که هنرمندان کاربلد کمتر مشارکت دارند و اتفاقاتی از این دست از سوی افراد ناکارآمد صورت می گیرد؛ آدم هایی که شاید الفبای هنر و مجسمه سازی را هم نمی دانند و این موضوع لطمه زننده است

وی تصریح کرد: این که یک نهاد و سازمان برگزار کننده با چه هدفی جلو می رود و در برنامه ها و هدفهایش چه چیزی را در نظر می گیرد یک طرف، شکل قراردادهایی که با توجه به سوابق و تجارب و رزومه مجسمه‌سازان باسابقه توهین آمیز است از سوی دیگر موجب شده است تا  هنرمندان حرفه ای ما عموما منزوی و در کنار نشسته باشند و کار در این عرصه بسیار کم صورت گیرد.

در غیبت استادان مجسمه‌سازی طبیعتا کار در دست آدم هایی دیگری که شان و منزلت و جایگاه هنر و مجسمه سازی را ندارند، می‌افتد

این استاد مجسمه‌سازی تاکید کرد: بسیاری از این آثار نیاز به تحلیل دارند که صورت نمی گیرد؛ این که این مجسمه در کجا و چه زمانی و توسط چه کسی ساخته می شود و در این اتفاق تا چه حد مطالعه وجود دارد در حوزه شهر موضوعاتی هستند که مغفول مانده اند و به درستی تعریف نشده‌اند.

وی اظهار داشت: گاهی ایراد در این است که برخی از کارها به دلیل این که در یک بخشی کامل شده و دربخشی دیگر ناقص مانده است، دچار نقص هستند؛ یعنی کار در سمپوزیومی انجام شده است اما در مرحله ریخته گری یا پتینه ضعف دارد.

مجیدی اظهار داشت: در نهایت این گونه نیست که بگوییم همه کارهایی که امروز انجام می‌شوند، بد هستند؛ کارهای خوب هم داریم و اگر توجه شود که هم زمان کافی به هنرمند داده شود، هم فرصت مطالعه کردن در مورد شخصیت مورد نظر و فضایی که می خواهد کار شود در اختیار هنرمند باشد و البته هزینه در حد لازم و آن گونه که شایسته یک اثر هنری است، پرداخت شود، می‌توان انتظار تولید آثاری فاخر و مقبول را داشت.

مجیدی با اشاره به خبری که به تازگی در مورد دزدیده‌شدن کفش مجسمه پرویز تناولی منتشر شده بود، دلیل این موضوع را نیاز مالی، داستان شخصی و حتی قصه‌ای سیاسی عنوان کرد و گفت: این وقایع را قبلا هم داشته ایم و متریال برنز مرتریالی گرانی است که به همین دلیل می طلبد که از این آثار مراقبت شود اما وقتی بخش کوچکی از اثر برداشته می شود، جای تحلیل و تامل بیشتری دارد.

وی در نهایت و در مورد کیفیت برگزاری چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تاکید کرد: در این دوره هم مانند سایر دوره ها تلاش بسیاری  برای برگزاری جشنواره به شکل مطلوب صورت گرفت که قابل تقدیر است اما به هرحال انتظاراتی هم وجود دارد که مشارکت هنرمندان باید افزایش یابد.

مجیدی گفت: این انتظار می رود که باتوجه به گستره گسترده هنرها در این جشنواره و این که تقریبا تمام هنرهای تجسمی در آن حضور دارند (هنرهای مفهومی و چیدمان و بینامتنی هم اضافه شده است) اگر در مورد سیاستگذاری ها دقیق تر و بهتر عمل شود و جذب مشارکت بیشتری را از هنرمندان مختلف داشته باشند، می توانیم به وضعیت بسیار بهتری برسیم که شاید بتوان این انتظار را داشت که به بینال تهران به شکلی که مدنظرمان بوده است، برسیم.

تنوع آثار در چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نقطه قوت این رویداد بود و در آن شاهد تنوع آثار بین متنی بودیم اما این ضعف را هم داشت که شاید می توانستیم چهره هایی که در این عرصه مشارکت بهتری داشته باشند را هم ببنیم

برچسب‌ها پرویز تناولی شهر تهران انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پرویز تناولی شهر تهران انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران پرویز تناولی شهر تهران انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران هنرهای تجسمی مجسمه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از متن پیشنهادی آتش بس میان حماس و اسرائیل چه می دانیم؟/ تنش زدایی در چند مرحله صورت می گیرد/ سرنوشت غزه پس از جنگ همچنان مبهم است / مرحله اول معامله 40 روزه خواهد بود

به گزارش جماران،  به نظر می رسد اسرائیل و حماس به طور جدی در حال مذاکره برای پایان دادن به جنگ غزه و بازگشت اسرای اسرائیلی هستند. یک پیشنهاد آتش بس فاش شده حاکی از مصالحه هر دو طرف پس از ماه ها مذاکرات بن بست است.

به گزارش آسوشییتدپرس، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، این هفته اسرائیل را به دلیل ارائه آنچه که به عنوان امتیازات مهم توصیف کرد مورد تمجید قرار داده و  گفت: «اکنون زمان آن رسیده است که حماس این توافق را امضا کند.»

در همین حال، رهبران حماس می‌گویند که در حال بررسی این پیشنهاد با «رویکرد و نگاه مثبت» هستند و  تیمی را برای ادامه مذاکرات به مصر اعزام می‌کنند.

در زیر آنچه را که  ما تاکنون در مورد پیشنهاد فعلی می دانیم و  توسط مقامات مصری و حماس تایید شده است ، می خوانید:

حماس و اسرائیل چه می گویند؟

رهبران اسرائیل در حال بررسی این موضوع هستند که آیا توافقی را بپذیرند که تهاجم زمینی برنامه ریزی شده آنها به شهر رفح در جنوب غزه را به تأخیر بیندازد یا از آن جلوگیری کند ؛ سناریویی که با وعده های نخست وزیر بنیامین نتانیاهو برای پیروزی کامل و نابودی حماس فاصله دارد.

رهبران  حماس باید تصمیم بگیرند که آیا دست کشیدن از گروگان‌ها ( اسرا) ، بزرگترین ابزار چانه‌زنی این گروه، ارزش تضمین یک آتش‌بس طولانی‌مدت را که  لزوماً پایان دائمی جنگ نیست، دارد؟

طرح پیشنهادی میانجیگران مصری با هدف جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح است که به گفته ایالات متحده عواقب مخربی برای بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در مرز با مصر خواهد داشت. مصری‌ها همچنین به اسرائیل نسبت به این عملیات هشدار داده‌اند، زیرا می‌ترسند سیل آوارگان فلسطینی به خاک این کشور رانده شوند.

تنش زدایی در چند مرحله

مرحله اولیه این معامله به مدت 40 روز ادامه خواهد داشت. حماس در ازای آزادی اسرای فلسطینی که توسط اسرائیل نگهداری می‌شوند، شروع به آزادی زنان غیرنظامی اسیر  خواهد کرد.

پس از اولین گروه، نیروهای اسرائیلی از یک جاده ساحلی در غزه عقب نشینی کرده و به سمت داخل می روند تا ورود کمک های بشردوستانه را تسهیل کنند. این امر همچنین به غیرنظامیان آواره اجازه می دهد تا به خانه های خود در شمال نوار غزه بازگردند. حماس لیستی از گروگان هایی که در آن مدت هنوز زنده هستند ارائه می کند. اسرائیل تخمین می زند که حماس حدود 100 گروگان و بقایای 30 نفر دیگر را در اختیار دارد که یا در حمله 7 اکتبر حماس کشته شدند یا در اسارت جان باختند.

در هفته سوم، هر دو طرف مذاکرات غیرمستقیم را با هدف بازگرداندن آرامش دائمی آغاز خواهند کرد. سه هفته پس از مرحله اول، نیروهای اسرائیلی از مرکز غزه خارج خواهند شد.

گام های بعدی به سوی صلح

مرحله دوم شش هفته‌ای به دنبال نهایی کردن تمهیدات برای آرامش دائمی، آزادی همه اسیران باقی مانده توسط حماس، اعم از غیرنظامی و سرباز، در ازای اسرای بیشتر فلسطینی است. اسیران سرباز قبل از شروع آرامش آزاد نمی شدند.

سومین و آخرین مرحله شامل آزادی بقایای اسیران مرده که هنوز در غزه هستند، اسرای بیشتری که توسط اسرائیل نگهداری می‌شوند و شروع یک طرح بازسازی پنج ساله است. این طرح می گوید که حماس موافقت خواهد کرد که زرادخانه نظامی خود را بازسازی نکند.

نقاط پرچالش

هر دو طرف می خواهند جنگ را با شرایط خود پایان دهند.

رهبران حماس ماه هاست که هر چیزی جز خروج کامل اسرائیل از نوار غزه و پایان دائمی درگیری ها را رد کرده اند. مذاکره کنندگان حماس در بازگشت به قاهره به دنبال شفاف سازی در مورد این موضوعات خواهند بود.

اسرائیل می‌خواهد همه اسیران باقی‌مانده را در خانه  ببیند، و در حالی که حماس و دیگر گروه‌های مقاومت در میدان نبرد سرکوب شده و از قدرت در غزه بیرون رانده شده‌اند ، قادر به انجام حمله دیگری مانند حمله در 7 اکتبر 2023 نباشند.

اسرائیل می گوید حمله به رفح برای این اهداف حیاتی است. نتانیاهو می گوید اسرائیل با یا بدون معامله اسیران به این شهر حمله خواهد کرد.

نتانیاهو همچنین با فشار داخلی شدیدی مواجه است. هزاران نفر به تظاهرات هفتگی پیوستند و از او خواستند فوراً به یک معامله برای آزادی اسرا دست یابد. در عین حال، تندروها در کابینه او تهدید کرده اند که در صورت پایان دادن به جنگ، دولت را سرنگون خواهند کرد.

دولت بایدن، که حمایت نظامی و دیپلماتیک حیاتی از اسرائیل را فراهم می‌کند، می‌گوید که با حمله به رفح مخالف است، مگر اینکه اسرائیل طرحی «معتبر» برای حفاظت از غیرنظامیان در آنجا ارائه کند.

عدم قطعیت پس از جنگ

مشخص نیست که آیا پیشنهاد آتش بس به سؤالات کلیدی در مورد آنچه در غزه پس از پایان دور کنونی درگیری ها رخ می دهد، پاسخ می دهد یا خیر.

ایالات متحده خواستار طرحی شده است که شامل بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطینی به رسمیت شناخته شده بین المللی است که در سال 2007 توسط حماس از غزه بیرون رانده شد و اکنون بخش هایی از کرانه باختری اشغالی را اداره می کند.

دولت بایدن به دنبال حکومت نهایی فلسطین در غزه و کرانه باختری به عنوان مقدمه برای تشکیل کشور فلسطین است. نتانیاهو و دولت راست‌گرای او نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه را رد می‌کنند و می‌گویند که هرگز اجازه تشکیل کشور فلسطینی را نخواهند داد.

اسرائیل خواستار آزادی عمل بی پایان برای ارتش خود در غزه است، در حالی که دولت بایدن می گوید که بازگشت اشغال نظامی اسرائیل به نوار غزه را نمی پذیرد.

همچنین مشخص نیست که چه کسی غزه را در مرحله بازسازی پنج ساله اداره خواهد کرد، در این مدت چه اتفاقی برای حماس خواهد افتاد و چه کسی هزینه بازسازی را پرداخت خواهد کرد.

در گزارش جدید سازمان ملل خسارات ناشی از جنگ غزه  بیش از 18.5 میلیارد دلار برآورد شده است. این سازمان اعلام کرد که بازسازی تمام خانه‌های تخریب شده در نزدیک به هفت ماه بمباران و حملات زمینی اسرائیل تا سال 2040 طول خواهد کشید. طبق برنامه توسعه سازمان ملل، غزه پیش از جنگ با نرخ بیکاری 45 درصدی دست و پنجه نرم می کرد.

 

دیگر خبرها

  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • شهردار تهران: تخصیص ارز واردات ۲ هزار خودرو برقی توسط بانک مرکزی صورت می گیرد
  • قطعی: رئال جشن قهرمانی نمی‌گیرد
  • وظیفه شیعیان در دوران غیبت زمینه‌سازی و آماده کردن شرایط برای ظهور امام زمان(عج) است
  • تداوم نزول برکات آسمانی تا ساعات آینده
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • از متن پیشنهادی آتش بس میان حماس و اسرائیل چه می دانیم؟/ تنش زدایی در چند مرحله صورت می گیرد/ سرنوشت غزه پس از جنگ همچنان مبهم است / مرحله اول معامله 40 روزه خواهد بود
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • برخورد قاطع و موثر با سرقت/ هوشمند سازی در دستور کار پلیس