Web Analytics Made Easy - Statcounter

 «عبدالرضا روشن نژاد» روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال جاری ۱۴۰۰ تجهیز یک هزار و ۱۴۴ هکتار از اراضی استان به سیستم های نوین آبیاری ابلاغ شد؛ افزود: از ابتدای سال جاری در مجموع تا کنون یک هزار هکتار از طرح تجهیز اراضی استان به سیستم‌های نوین آبیاری با تخصیص ۱۲ میلیارد تومان اعتبار، عملیاتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: بیش از ۲۰۰۰ هکتار دیگر نیز در حال اجرا می باشد که مازاد بر تعهدات تکلیفی استان در این حوزه می باشد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آبی و مسئله تأمین آب به عنوان یکی از موانع تولید در بخش کشاورزی افزود: با استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری، بین یک هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب در هر هکتار در مصرف آب صرفه جویی می‌­شود.  

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۰ برای هر هکتار آبیاری موضعی، ۴۰۰ میلیون ریال؛ بارانی کلاسیک ۳۰۰میلیون ریال؛ ماشین‌های آبیاری ۳۵۰ میلیون ریال و آبیاری کم فشار ۱۵۰ میلیون ریال یارانه پرداخت شده است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، یکی از عمده ترین مسائل در حوزه تأمین منابع آبی استان را طرح بهره برداری از پساب تصفیه خانه ماهدشت دانست و اظهار کرد: با  گذشت۲ سال از اجرای طرح تجهیز ۹۲۰ هکتار فاز اول از اراضی به سیستم آبیاری تحت فشار و تخصیص۶۵۰ لیتر در ثانیه در کارگروه ماده ۱۱، آب منطقه ای هنوز پساب تصفیه شده تخصیصی را تأمین نکرده است.

روشن نژاد گفت: با وجود اینکه همه مسوولین استانی پیگیر موضوع هستند هنوز مشکل اختصاص این پساب حل نشده است؛ این در حالی است که در مجموع برای بهره برداری از این پروژه با هزینه های امروزی برای ایستگاه پمپاژ، خط انتقال و شبکه آبیاری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و پس از گذشت ۲ سال هنوز قادر به بهره برداری نیستیم.

روشن نژاد در خصوص اقدامات و سیاست های سازمان جهاد کشاورزی استان البرز برای سازگاری با شرایط کم آبی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی های پیاپی در کشور، اقدامات و سیاست های سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، تدوین برنامه سازگاری با کم آبی با برنامه ریزی برای اجرای هفت هزار و ۳۰۰ هکتار انواع روش های نوین آبیاری در طول دوره پنج  ساله می باشد.

 وی با بیان اینکه: این مهم علاوه بر بخش های درون سازمانی با هماهنگی شرکت آب منطقه ای استان و سایر بخش های اجرایی استان صورت گرفت و حاصل تلاشی ۲ ساله می باشد، تصریح کرد: با اجرای برنامه و تحقق هفت  هزار و ۳۰۰ هکتار انواع روش های نوین آبیاری، حدود ۳۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی فقط از اجرای روش های نوین آبیاری حاصل خواهد شد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان البرزاضافه کرد: محدودیت اجرای این طرح، صدور مجوز پمپاژ ثانویه چاه توسط آب منطقه ای است که با توجه به خرد بودن اراضی استان البرز  مشکل ساز شده و در حقیقت جهت تحقق برنامه سازگاری با کم آبی، امکان توسعه روش های نوین آبیاری به لحاظ صدور بخشنامه وزارت نیرو در رابطه با پمپاژ ثانویه وجود ندارد.

برچسب‌ها آبیاری اراضی کشاورزی استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آبیاری اراضی کشاورزی استان البرز آبیاری اراضی کشاورزی استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما آبادان، عبدالرضا سید احمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در سال زراعی جاری حدود ۱۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خوزستان به زیر کشت چغندرقند رفت.

از آغاز برداشت چغندر قند در استان تاکنون ۵۹ هزار و ۸۰۰ تن محصول برداشت شده است.

وی ادامه داد: این میزان برداشت از ۹۲۰ هکتار از مزارع چغندر قند استان خوزستان انجام شده است.

 پیش بینی می‌شود امسال بیش از از این میزان بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول چغندر قند از مزارع استان برداشت شود.

دیگر خبرها

  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • بازگشت ۵۰ هکتار از اراضی ساوجبلاغ به بیت‌المال
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری