Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه عربی در گزارشی به مساله انتخابات ریاست جمهوری عراق پرداخت و نوشت که ۱۰ روز به موعد این انتخابات مانده است اما کردها برای معرفی یک نامزد هنوز به تفاهم نرسیده اند.

به گزارش ایسنا، روزنامه العربی الجدید در گزارشی نوشت: پارلمان عراق روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد که ۲۶ ماه جاری جلسه رای گیری برای انتخاب رئیس جمهور برگزار خواهد شد اما علیرغم اینکه تنها ۱۰ روز تا موعد برگزاری این انتخابات مانده است، احزاب و نیروهای سیاسی عراقی برای معرفی یک نامزد برای پست ریاست جمهوری هنوز به توافق نرسیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس عرف سیاسی موجود در عراق از زمان انتخاب اولین رئیس جمهور در سال ۲۰۰۵ ، منصب ریاست جمهوری سهم نیروهای کرد است و دو حزب موجود در اقلیم کردستان عراق یعنی "حزب دموکراتیک کردستان" و " اتحادیه میهنی کردستان" برای رسیدن به این منصب رقابت تنگاتنگی با هم دارند.

بر اساس این گزارش، پارلمان عراق روز سه شنبه ۴۰ نفر از نامزدهای ریاست جمهوری را تایید صلاحیت کرد که از این میان می توان به برهم صالح، رئیس جمهور کنونی عراق و نامزد حزب "اتحادیه میهنی" و ریبر احمد، نامزد حزب " دموکراتیک کردستان" به رهبری مسعود بارزانی که خودش نیز اکنون وزیر امور داخلی اقلیم کردستان است، اشاره کرد.

در این گزارش آمده است که نیروهای کرد عراق تا امروز (چهارشنبه) برای معرفی یک نامزد برای تصدی پست ریاست جمهوری به تفاهم نرسیده‌اند.

برخی منابع آگاه در اربیل امروز (چهارشنبه) در گفت وگو با العربی الجدید تاکید کردند: با توجه به شرایط کنونی، توافق بر سر یک نامزد امری بعید است و رقابت‌ها تا روز رای گیری ادامه خواهد داشت و هویت رئیس جمهور را اکثریت پارلمانی مشخص خواهد کرد.

این منابع می‌گویند که دو حزب اصلی کرد یعنی حزب دموکراتیک و اتحادیه میهنی بر انتخاب نامزدهای خود پافشاری دارند و خواهان توافق در این خصوص نیستند و هر کدام از آن ها کار خود را برای به دست آوردن اغلبیت پارلمانی شروع کرده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: بر اساس قانون اساسی کشور عراق باید دو سوم نمایندگان پارلمان (یعنی ۲۲۰ نفر از مجموع ۳۲۹ نماینده) در رای گیری حضور داشته باشند تا جلسه به حدنصاب برسد و همین مساله باعث شد که جلسه رای گیری انتخاب رئیس جمهور که قرار بود در ۷ فوریه برگزار شود، منعقد نشود.

همچنین صبحی المندلاوی، عضو حزب دموکراتیک کردستان در گفت وگو با خبرگزاری العراقیه تاکید کرد که هیچ تفاهمی میان این حزب با اتحادیه میهنی حاصل نشده است و حزب دموکراتیک همچنان ریبر احمد را برای نامزدی ریاست جمهوری عراق معرفی کرده است.

وی با اشاره به اینکه پست ریاست جمهوری عراق حق و سهم کردها است گفت: ابتکارعمل هایی برای برگزاری دیدار میان حزب دموکراتیک و اتحادیه میهنی انجام شده است و این دیدار منعقد نشده است.

از سوی دیگر، مثنی امین، عضو اتحادیه میهنی کردستان عراق روز گذشته(سه شنبه) در اظهاراتی گفت که نامزدهای مستقل شانس پیروزی در انتخابات را ندارند و رقابت بر سر این منصب روز جلسه رای گیری به پایان خواهد رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ریاست جمهوری عراق اتحادیه میهنی کردستان عراق حزب دموکرات کردستان عراق حزب دموکراتیک اتحادیه میهنی ریاست جمهوری نرسیده اند رئیس جمهور رای گیری یک نامزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۷۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد

فرشاد مهدی‌پور گفت: ایران و عراق مبارزه ارزشمندی در نبرد با تروریسم داشتند و امنیت امروز مرهون خون شهیدان دو کشوری بوده که بهم آمیخته است.

به گزارش ایسنا، فرشاد مهدی‌پور، رییس هیات ایرانی در دیدار با استاندار کربلا با بیان اینکه دو کشور ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات سابقه درخشانی دارند و همکاری آن‌ها بی‌نظیر است، گفت: مساله مهم در حوزه فرهنگ میان دو کشور مساله اربعین است که باید یک تصویرسازی جهانی صورت بگیرد. باید تلاش کنیم عشق به امام حسین در جهان هر روز گسترش یابد. خوب نیست و دور از شآن است که دو کشور منتظر روایت رسانه‌ای دیگران باشند. هستند کسانی که دشمنانه می‌خواهند روابط استراتژیک دو کشور را برهم بزنند.

وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که ایران و عراق مبارزه ارزشمندی در نبرد با تروریسم داشتند. امنیت امروز مرهون خون شهیدان دو کشوری است که بهم آمیخته است.

همچنین در این دیدار نصیف الخطابی استاندار کربلا، گفت: دو کشور ایران و عراق یک دشمن مشترک دارند و آن هجمه فرهنگی علیه فرهنگ اسلامی است.

وی افزود: دو مشکل بزرگ داریم؛ اول جنگ نرم و تهاجم فرهنگی و مشکل دوم القای ناامیدی برای دو کشور است و می خواهند القا کنند که ایران و عراق نمی توانند پیشرفت کنند. برای همین نیازمند تعاملات و همکاری‌های رسانه‌ای هستیم. زیارت اربعین بهترین راه مقابله با هجمه‌های دشمن است.

استاندار کربلا عنوان کرد: هر پیشرفتی که در این دو کشور اتفاق می‌افتد باید بازتاب جهانی داشته باشد. دشمنان حتی از داخل می‌خواهند به روابط دو کشور ضربه بزنند.

وی در خاتمه عنوان کرد: حتما باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان دو کشور اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • بارزانی امروز به تهران سفر می‌کند
  • سفر نیچروان بارزانی به تهران
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار