Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، زهره حسینی مدیر پلتفرم همسریابی همدم با اشاره به رونمایی پلتفرم همدم در ۲۱ تیر سال جاری و با بیان اینکه اگرچه یک ماه بعد از راه‌اندازی پلتفرم همدم، وارد ماه محرم و صفر شدیم اما همچنان در این ایام نیز همدم فعالیت داشت، اظهار کرد: تاکنون حدود ۳۳۴ هزار نفر همدم را نصب کرده‌اند که از این بین ۳۴ هزار نفر تا انتها ثبت نام خود را پیش برده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از این تعداد نیز اطلاعات حدود ۲۰ هزار نفر از سوی همدم تایید شده است.

دهه شصتی‌ها پیشتاز ازدواج در همدم

وی ادامه داد: بیش از ۲۲۰ نفر تاکنون با یکدیگر از طریق پلتفرم همدم ازدواج کرده‌اند که ۸۶ درصد ازدواج‌ها از افراد ساکن یک استان و ۱۴ درصد در بین افرادی است که در استان‌های مختلف زندگی می‌کنند. همچنین ۶۱ درصد ازدواج‌های همدم مربوط به مجردهای متاخر در ازدواج و متولدین دهه شصت و پنجاه است و می‌توان گفت همدم  زیرساخت مناسبی برای ازدواج دهه شصتی‌ها فراهم کرده است.

به گفته حسینی، تاریخ عقد اولین زوجی که از طریق این پلتفرم ازدواج کرده‌اند مربوط به مرداد امسال یعنی یک ماه پس از راه‌اندازی همدم می‌شود.

مجردها و افراد دارای سابقه ازدواج می‌توانند از خدمات همدم استفاده کنند

وی این را هم گفت که خدمات فعلی همدم مختص افراد دارای تابعیت ایران و مجرد است، بنابراین افرادی که تا کنون سابقه ازدواج نداشته و یا ازدواج کرده و جدا شده‌اند و یا همسر خود را از دست داده‌اند می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

مدیر پلتفرم همسریابی همدم ادامه داد: ۸۵ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان همدم بدون سابقه ازدواج هستند و ۱۵ درصد ثبت‌نام‌کنندگان سابقه ازدواج قبلی دارند و افرادی که سابقه ازدواج قبلی دارند معمولا با فردی مشابه شرایط خودشان ازدواج کرده‌اند.

ملاک همدم عقد محضری است

حسینی با بیان اینکه قصد همدم تنها فعالیت در زمینه همسریابی نیست و مدتی است که این پلتفرم اقدام به برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای جوانان مجرد و فعالیت در خصوص اعطای جهیزیه به عروس و دامادهای واجد شرایط و نیازمند کرده است، ادامه داد: در حال حاضر در هر هفته قرار چند ازدواج تعیین می‌شود اما ما این موارد که به بله‌برون و... معطوف می‌شوند را جزء آمار ازدواج‌ها محاسبه نمی‌کنیم و تنها آمار عقد محضری را محاسبه کرده و از این رو ازدواج‌های نهایی شده ما طی این ۸ ماه بالغ بر ۲۲۰ نفر است.

به گفته حسینی، ماهیانه به طور متوسط ۱۶ هزار سوال به پشتیبانی این پلتفرم ارسال می‌شود و تا کنون مورد خاصی از این پلتفرم شکایت نکرده است.

وی همچنین درباره سوءاستفاده‌های انجام شده از این پلتفرم توضیح داد: تا کنون مورد خاصی پیش نیامده اما تنها یک بار کاربری اشتباها در سایت دیگری ثبت نام کرده و اطلاعات خود را آنجا گذاشته بود و پس از افشای اطلاعات تصور می‌کرد آن اطلاعات توسط همدم افشا شده که اشتباه بود. چون غربالگری ما دقیق  است و صحت‌سنجی اطلاعاتمان را دقیق انجام می‌دهیم، معمولا افرادی که قصد جدی برای ازدواج ندارند و به قصد تفریح و وقت گذرانی وارد این پلتفرم می‌شوند نمی‌توانند به مرحله تایید و ثبت نام برسند.

مدیر پلتفرم همسریابی همدم در پاسخ به این سوال که به نظر شما آمار ازدواج ۲۲۰ نفر در مدت ۸ ماه به واسطه ثبت نام در همدم قابل توجه است، گفت: اینکه یک ازدواج به ثمر برسد نیاز به زمان دارد و نباید انتظار داشت پس از معرفی دختر و پسر به هم سریعا به نتیجه ازدواج برسند، چراکه حداقل سه الی شش ماه زمان نیاز دارند تا یکدیگر را بشناسند و تصمیم نهایی را بگیرند و گاهی بعد از طی این مدت هم بنا به دلایل متعددی از جمله مخالفت خانواده‌ها و... با هم ازدواج نمی‌کنند. از این رو با توجه به اینکه آمارهایمان نشان می‌|دهد روند ازدواج از طریق پلتفرم همدم صعودی است و هرچه جلوتر رفته‌ایم درخواست‌ها و ازدواج‌ها بیشتر شده است، این آمار ۲۲۰ تایی نیز برای ما امیدوارکننده است.

از همه اقشار جامعه در همدم ثبت نام کرده‌اند

وی همچنین درباره سطح اعتقادت افرادی که در این پلتفرم ثبت نام کرده‌اند، توضیح داد: از همه اقشار جامعه در همدم ثبت‌نام کرده‌اند. ضریب نفوذ همدم خوب است و ما حتی از شهرها و روستاهای دورافتاده برخی استان‌ها نظیر همدان، یزد و گیلان و حتی از بین عشایر نیز ثبت نام داشته‌ایم. ازدواج‌هایی از مروست، ششده، بازارجمعه، قهاوند، سامن و... نشان‌دهنده آن است که همدم تا دل شهرها و روستاهای کوچک نفوذ کرده است.

ماجرای «سیب داریم، انار داریم، عروس باوقار داریم» چه بود؟

حسینی همچنین درباره حواشی پیش‌آمده پیرامون تبلیغات این پلتفرم در سطح شهر تهران روی بیلبوردها با اشعاری نظیر «نون و پنیر آوردیم، دخترتون رو بردیم» یا «سیب داریم، انار داریم، عروس باوقار داریم» که بعضا نقدهایی به نوع نگاه جنسیت‌زده به زن وارد شد، اظهار کرد: نظر ما بر این بود که برای تبلیغ این پلتفرم و فرهنگ‌سازی استفاده از این پلتفرم برای ازدواج جوانان و در بین خانواده‌ها، از اشعار فرهنگ عامه که در مراسم عروسی و پاتختی خوانده می‌شود، استفاده کنیم. این اشعار در مراسمات شهرهای مختلف وجود دارد. برای مثال در روستاهای مختلف کشورمان می‌بینیم زمانی که عروس به خانه داماد برده می‌شود به طور نمادین داماد سیب یا انار را به سمت عروس می‌اندازد و جوانان دیگر برای گرفتن سیب و انار از هم پیشی می‌گیرند و اشعاری نظیر آنچه ما در تبلیغات استفاده کردیم خوانده می‌شود. خانواده عروس و داماد با خواندن این اشعار شادی می‌کنند و این مراسم کاملا پذیرفته شده است. ۴ شعر این‌چنینی در ۴ بیلبورد تهران نصب شده بود. در کنار انتقاداتی که وارد شد استقبال زیادی هم از این تبلیغات شد.

مدیر پلتفرم همسریابی همدم تاکید کرد: هدفمان از این تبلیغات تنها این بود که فرهنگ مراسمات مختلف شهرها را به تصویر بکشیم و اینگونه در دل مردم جای باز کنیم تا بتوانیم برای خانواده‌هایی که استفاده از این پلتفرم را بد می‌دانند، فرهنگ‌سازی کرده باشیم. کما اینکه پس از آن تبلیغات بسیاری از کاربران ساکن شهرستان از ما درخواست کردند این تبلیغات را در شهرهای آنها نیز نصب کنیم تا خانواده‌ها راحت‌تر با این نوع آشنایی پیش از ازدواج و استفاده از پلتفرم‌های قانونی آشنایی ازدواج کنار آیند.

آیا یافتن «فرد» مناسب برای ازدواج، مشکل جوانان امروزی است؟

مدیر پلتفرم همسریابی همدم در پاسخ به این سوال که بعضا انتقادهایی به این پلتفرم می‌شود که مشکل کنونی جوانان برای عدم ازدواج پیدا نکردن مورد مناسب برای ازدواج نیست، تصریح کرد: یافتن فرد مناسب هم یکی از دغدغه‌های جوانان است. دختر خانم‌ها به خاطر مسائل فرهنگی که در جامعه وجود دارد هیچگاه برای ازدواج پیش‌قدم نمی‌شوند و اگر پیش‌قدم نشوند، در جامعه دیده نشوند یا خواستگار مناسبی نداشته باشد آیا نباید برای آنها خواستگار مناسبی را پیدا و معرفی کرد؟ پسرانی داریم که از لحاظ اقتصادی مشکلی ندارند اما برای ازدواج پیش‌قدم نمی‌شوند اینجا قطعا مشکل اقتصادی دلیل آنها برای ازدواج نیست بلکه موضوع فرهنگی است و برای موضوعات فرهنگی هم باید ما پیش‌قدم شویم. اگر این نیاز (یافتن فرد مناسب برای ازدواج) وجود نداشت، چرا تا کنون این مقدار درخواست در همدم و یا سایت‌های دیگر ثبت شده است؟.

ثبت نام در پلتفرم همسریابی کسر شأن دارد؟

وی همچنین درباره اینکه آیا جوانان از این پلتفرم به راحتی استقبال کردند و نسبت به ثبت نام در آن احساس کسر شان نداشتند، توضیح داد: چون این کار اقدامی جدید است تا جا بیفتد حتما نیاز به فرهنگ‌سازی بین خانواده‌ها دارد. ما آمار ثبت نام نسبتا خوبی داریم اما قطعا برای اینکه این کار را به طور فراگیر انجام دهیم نیاز به تبلیغات داریم. همچنین باید مسائلی که ممکن است باعث ترس خانواده‌ها و نگرانی افراد شود را حل کنیم و برای این امر هم سعی داریم با گزارش‌دهی بیشتر و تعاملات بیشتر با مردم و با نهادها و سازمان‌های مختلف این فرهنگ را جا بیندازیم تا آنهایی که مایل هستند، از این مسیر استفاده کنند.

مدیر پلتفرم همدم ادامه داد: مسیرهای همسریابی در کشور ما متنوع است و هنوز بیشترین آمار ازدواج مربوط به افرادی است که به شکل سنتی از طریق خانواده‌ها ازدواج می‌کنند و ازدواج‌های خوبی هم دارند. برخی از جوانان هم ممکن است اصلا خودشان همسر را در محل کار و تحصیل پیدا کنند. این پلتفرم‌ها از جمله همدم روش‌های جدید برای ازدواج ارائه می‌دهند تا  افرادی که نتوانسته‌اند همسر مناسب خود را پیدا کنند از مسیر علمی و دقیق اقدام کنند.

شرایط ثبت نام و صحت‌سنجی اطلاعات در همدم به چه شکل است؟

حسینی درباره شرایط ثبت نام در این پلتفرم خاطرنشان کرد: کاربران لازم است در ابتدا همدم را روی گوشی خود نصب کنند، به قسمت همدم‌یاب بروند، ۱۰ فرم که در آن اطلاعاتی از افراد خواسته شده است را پر کرده و در صورت لزوم تصاویر خواسته شده از صفحات شناسنامه و کارت ملی و... را بارگزاری کنند. دو آزمون روانشناسی در همدم طراحی شده است که متقاضیان باید در آن شرکت کنند. این آزمون‌ها استاندارد بوده و نشان می‌دهد افراد پیش از ازدواج آمادگی لازم برای ازدواج را دارند یا اینکه لازم است برای کسب آمادگی به مشاور مراجعه کنند.

وی همچنین درباره راستی‌آزمایی اطلاعات وارد شده توضیح داد: ما هم اطلاعات افراد را از طریق تصایر شناسنامه و کارت ملی و دیگر مدارک که باید برایمان ارسال کنند چک می‌کنیم و هم اینکه از طریق سامانه‌های احراز هویت از صحت اطلاعات مطمئن می‌شویم.

پیشنهادهای ازدواج طبق چه شاخص‌هایی به افراد ارائه می شود؟

مدیر پلتفرم همدم با بیان اینکه این پلتفرم متناسب با اطلاعات وارد شده از دختر و پسر به آنها پنج مورد برای ازدواج پیشنهاد می‌دهد و در صورت تایید دو طرف اطلاعات آنها برای بررسی به معرف ارسال می‌شود، درباره ملاک‌هایی که بر اساس آن همدم پنج پیشنهاد به افراد ارائه می‌دهد، افزود: ما در این پلتفرم تصویر خود افراد را نشان نمی‌دهیم و توصیه به ملاقات حضوری داریم. دختر و پسر اطلاعات اولیه ظاهری نظیر قد و وزن و... را در پلتفرم می‌بینند و سپس طبق توصیه معرفان با هم ملاقات حضوری خواهند داشت. ملاک‌ها در شاخه‌های سلامتی و هماهنگی دسته‌بندی می‌شوند. در شاخه سلامتی سلامت جسم، روان و...  و در شاخه هماهنگی، هماهنگی‌های اعتقادی، فرهنگی، شاخص‌های خلقی شخصیتی و مسائل اقتصادی سنجیده می‌شود و سپس اقدام به پیشنهاد می‌شود.

معرف بر چه اساسی انتخاب‌ها را رد یا تایید می‌کند؟

وی تصریح کرد: اطلاعات افرادی که همدیگر را برای آشنایی تایید کرده‌اند، به معرف ارسال می‌شود، اگر نظر دو طرف مساعد باشد و معرف نیز این افراد را مناسب یکدیگر تایید کند با آنها تماس گرفته می‌شود تا در ابتدا دختر و پسر با هم به تفاهم اولیه‌ برای معرفی برسند و سپس با تایید آنها اطلاعات تماس با اطلاع خانواده‌ها رد و بدل می‌شود. در امر معرفی معمولا به مسائلی نظیر سن طرفین و شئونات خانوادگی آنها توجه می شود که مطابق با آن عمل شود. همچنین معرف این اختیار را دارد که اگر متناسب با آموزش‌هایی که دیده است تشخیص دهد دو نفر مناسب یکدیگر نیستند این درخواست ازدواج را رد کند. به عنوان مثال اگر اختلاف سن طرفین بسیار زیاد باشد و از دو نسل متفاوت باشند معرفی انجام نمی‌شود که این موارد معمولا کم است و دختران و پسران معمولا انتخاب‌های درستی دارند.

حسینی افزود: معرفان بر مبنای آموزش‌هایی که دیده‌اند معرفی‌ها را بازنگری می‌کنند و بیش از ۹۸ درصد درخواست‌های معرفی معمولا توسط معرفان هم تایید می‌شوند اما گاه به شکل محدود و کم دیده می‌شود انتخاب، انتخاب درستی نیست. مثلا آقایی با ۴۰ سال سن، دخترخانمی ۲۰ ساله را انتخاب کرده است که معمولا این موارد از سمت معرفان رد می‌شود و معرفان به طور یکپارچه و هماهنگ بر مبنای آموزش‌ها عمل می‌کنند لذا عملکردشان درخصوص اینگونه انتخاب‌ها یکسان است.

به گفته حسینی، معرفان ازدواج در این پلتفرم افراد معتمدی هستند که برای امر همسریابی و تعامل و ارتباط با خانواده‌ها آموزش دیده‌اند و تا چهار سال بعد از عقد نیز هر شش ماه یک بار با زوجین ارتباط می‌گیرند و آنها را تشویق به انجام مشاوره خانواه می‌کنند تا از اختلافات احتمالی جلوگیری شود.

تاهل شرط اصلی معرفان همدم

وی درباره شرایط عمومی و تخصصی استفاده از این معرفان تصریح کرد: متاهل بودن معرفان شرط اصلی است. معرفان حتما باید تحصیلات دانشگاهی یا حوزوی داشته باشند و تحت آموزش‌های ما قرار گرفته باشند تا بتوانند این کار را به صورت حرفه‌ای انجام دهند. ترجیح ما بر این است که با افراد ۳۰ سال به بالا همکاری کنیم و البته این به این معنی نیست که با جوان‌ترها همکاری نمی‌کنیم. همچنین به دلیل گستره ملی فعالیت همدم، معرف‌ها از طریق تلفن با دختر و پسر تماس گرفته و تعامل دارند.

به گفته مدیر پلتفرم همدم، حدود ۹۰ درصد معرفان ازدواج این پلتفرم را زنان و ۱۰ درصد را مردان تشکیل می‌دهند و اصولا خانم‌ها هم نسبت به این کار علاقه بیشتری دارند و با جزئی‌نگری ذاتی خود اهتمام بیشتری نسبت به این موضوع دارند.

هزینه ثبت نام در همدم چقدر است؟

حسینی افزود: ثبت نام و صحت‌سنجی، تست‌های روانشناسی و خلاصه تفسیر آنها و پنج پیشنهاد اولی که به افراد برای ازدواج داده می شود در همدم رایگان است. البته اگر پنج پیشنهاد اول مورد قبول افراد واقع نشد، می‌توانند از فرصت انتخاب ده تایی استفاده کرده که برای این امر باید به ازای هر پیشنهاد ۴ هزار تومان یعنی مجموعا ۴۰ هزار تومان پرداخت کنند. همچنین به زودی قصد داریم بخش مشاوره همدم را با کمک گرفتن از مشاوران متخصص مورد تایید سازمان نظام روانشناسی کشور به این پلتفرم اضافه کنیم که در صورت عملیاتی شدن این بخش هم برای آن هزینه مناسب و کم در نظر خواهیم گرفت.

کد خبر 664611 برچسب‌ها ازدواج خانواده اپلیکیشن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ازدواج خانواده اپلیکیشن همچنین درباره سابقه ازدواج ثبت نام کرده برای ازدواج ازدواج کرده پلتفرم همدم خانواده ها ثبت نام دختر و پسر ازدواج ها آموزش ها پیش قدم تا کنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۸۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟

البته شهریور سال گذشته هم کارگروه نظارت بر کسب‌وکارهای مجازی وزارت صمت برای اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی نامه‌ای ارسال کرد که در آن آمده بود فعالیت و نماد کسب‌وکار سکوهای درج آگهیِ «دیوار» و «شیپور» به‌دلیل اجرا نکردن ضوابط خاص درج آگهی بر سکوهای برخط در زمان مقتضی، تعلیق شود، اما از آن زمان تاکنون سکوهای برخط با توجیه کاهش آمار آگهی‌ها، حاضر نشدند زیرساخت‌های فنی شناسنامه‌دار کردن آگهی‌ها را فراهم کنند.

اما آنچه مسلم است رویه فعلی نشر آگهی مسکن در سکوهای برخط سبب شده یک واحد مسکونی توسط چندین بنگاه معاملات املاک با قیمت‌های متفاوت درج شود، حتی در برخی مواقع زمانی که فروشنده اقدام به ‌درج آگهی به‌صورت شخصی در این سکوها می‌کند، همین بنگاه‌ها بدون کسب اجازه از شخص مربوط، آگهی وی را با قیمت‌های پیشنهادی خودشان در سکوها بازنشر می‌دهند که این رویه منجر به ‌قیمت‌سازی در یک منطقه و ایجاد آشوب در بازار مسکن می‌شود.

هر آگهی باید مبنای محاسبه مالیات قرار گیرد
مجید گودرزی، تحلیلگر بازار مسکن در گفت‌وگو با قدس ضمن اشاره به‌اینکه بازار آگهی‌های برخط بستری شده برای ایجاد بحران و آشوب در حوزه مسکن، اظهار کرد: بسیاری از آگهی‌ها وجود خارجی ندارند، اما سودجویان برای ایجاد بحران و فشار بر مردم اقدام به ‌انتشار آنان می‌کنند که به‌تازگی هم در منطقه یک تهران برخی آگهی‌ها موجب بهت و حیرت مردم شده بود.

وی بر شناسنامه‌دار شدن آگهی‌های حوزه مسکن تأکید و تصریح کرد: معتقد نیستیم جلو قیمت‌گذاری را بگیرند، اما تأکید داریم هر فردی که آگهی فروش و یا اجاره در سکوهای برخط درج می‌کند، این آگهی باید تحت عنوان خوداظهاری مالیاتی ملاک اخذ مالیات قرار گیرد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: درحال حاضر قیمت‌ها در حوزه مسکن هیچ تناسبی با هزینه تمام‌شده ساخت مسکن و بودجه مردم برای خرید ندارند، اما چون مسکن یکی از نیازهای اصلی و ضروری انسان است، برخی با سوءاستفاده از این امر، اقدام به‌ایجاد نارضایتی عمومی می‌کنند که بی‌شک در آینده نزدیک با ادامه این روند بحران دور از انتظار نیست.

به‌عقیده گودرزی چنانچه بنا باشد ایجاد نارضایتی صورت بگیرد، برای رسیدن به‌این اتفاق حتماً روی مسکن برنامه‌ریزی خاص صورت خواهد گرفت، چراکه آحاد جامعه با مسکن در ارتباط‌ هستند و همه مردم مجبورند سقفی بالای سر خود داشته باشند.

به‌ازای هر خریدوفروش، ۱۱۲ آگهی در منطقه یک تهران!
وی ضمن اشاره به‌اینکه برپایه آمارها به‌ازای هر خریدوفروش در منطقه یک تهران، ۱۱۲ آگهی درج می‌شود که نه مالک آن مشخص است و نه نحوه قیمت‌گذاری آن، خاطرنشان کرد: متأسفانه آمارهای رسمی هم از روی همین قیمت‌سازی‌های بی‌ضابطه تنظیم می‌شود و این سبب شده آمارهای رسمی با واقعیت‌های بازار و املاکی که خریدوفروش می‌شوند تناسبی نداشته باشد.

وی آگهی‌های مسکن در این سکوها به‌شکل کنونی را یکی از عوامل افزایش نرخ مسکن دانست و ابراز کرد: مکمل این آگهی‌ها، معاملات صوری هستند که این اتفاق هم در قیمت‌سازی‌ها نقشی پررنگ دارد در حالی که این نحوه قیمت‌گذاری مصداق نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی است.

گودرزی یادآور شد: اصولاً در بیشتر کشورهای دنیا آگهی‌ها به‌صورتی درج می‌شوند که هم آگهی‌دهنده قابل رصد و شناسایی باشد و هم اینکه آن آگهی نوعی خوداظهاری و ملاک دریافت مالیات باشد، اما در ایران هیچ دستورالعملی در این زمینه وجود ندارد و افرادی که حتی یک متر زمین هم ندارند با درج آگهی صوری، اقدام به ‌قیمت‌سازی می‌کنند.

وی تأکید کرد: چنانچه کد رهگیری، نام مالک و شماره ملی با استناد به ‌اطلاعات مرکز ثبت املاک کشور درج شود، تا حدود زیادی افراد در درج آگهی احتیاط می‌کنند، چراکه درج این اطلاعات، آگهی‌دهنده را نسبت به‌پرونده مالیاتی‌اش پاسخگو می‌کند به‌همین منظور آگهی‌دهنده به‌دلیل اینکه باید مالیات بپردازد حاضر به ‌قیمت‌سازی نمی‌شود.

این کارشناس بازار مسکن به ‌پیگیری سالی یک میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده حوزه املاک در دستگاه قضایی اشاره و ضمن بیان اینکه این رویه فشار بسیاری بر دستگاه قضا و شاکیان و متشاکیان وارد می‌کند، یکی از بزرگ‌ترین مقصران گرانی مسکن در کشور را بی‌ضابطی قیمت‌گذاری در سکوهای برخط دانست و گفت: بی‌تردید چنانچه آگهی‌دهنده بداند درج آگهی او مبنای محاسبه مالیات بر نقل‌وانتقال املاک یا عایدی سرمایه می‌شود و این مالیات‌ها هم تصاعدی خواهند بود، بساط این نوع قیمت‌گذاری و آگهی‌های صوری جمع می‌شود.

گودرزی یکی از ناکامی‌های دولت را در حوزه مالیات بر خانه‌های خالی و عایدی سرمایه دانست و اظهار کرد: در دنیا یکی از منابع درآمدی دولت‌ها در بحث مالیات، همین مالیات مربوط به ‌املاک است، اما سال گذشته در ایران کل درآمد دولت از بابت مالیات بر خانه‌های خالی تنها ۵ میلیارد تومان بود!

چند نکته 
هم‌اینک شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که ده‌ها بنگاه املاک اقدام به‌ درج آگهی یک واحد مسکن می‌کنند و این‌گونه رقابتِ قیمتیِ غیرواقعی توسط دلالان و به‌وسیله سکوهای مجازی شکل می‌گیرد. اما چنانچه اتمام‌حجت دولت به ‌سکوهای مجازی محقق شود و مدیران این سکوها، آگهی‌ها را شناسنامه‌دار کنند؛ تنها مالکان حقیقیِ املاک هستند که با نرخ واقعی اقدام به ‌درج آگهی کرده و این‌گونه بساط قیمت‌سازی‌ها جمع می‌شود.

البته آنچه باید مورد اشاره قرار گیرد این است که این رویه برای واحدهای مسکونی که دارای سند هستند امکان‌پذیر است و باتوجه به‌اینکه بخش زیادی از واحدهای مسکونی، قولنامه‌ای هستند، باید در سنددار کردن آنان بیش از گذشته کوشید تا نحوه معامله در این واحدها هم قانونمند شود. 

در کنار موارد یاد شده، این نکته هم باید مورد توجه قرار گیرد که بستر فنی برای شناسنامه‌دار کردن املاک در این سامانه‌ها، باید به‌گونه‌ای فراهم شود که خود زمینه سوءاستفاده از اسناد بارگذاری شده در سامانه را فراهم نکند و بی‌تردید این وظیفه متولیان دولتی یا گردانندگان این سکوهاست که آموزش‌های لازم را به شهروندان بدهند .

برای مثال در حال حاضر جعل اسناد به امری ساده تبدیل شده و وجود اسناد مالکیت آماده در یک آگهی می‌تواند زمینه‌ساز هرگونه بهره‌برداری از سوی افراد فرصت‌طلب باشد، بنابراین به شهروندان توصیه می‌شود هنگام بارگذاری اسناد مالکیتی خود روی شبکه‌های اجتماعی یا سکوهای تبلیغاتی، بخش‌هایی از محتویات سند را با استفاده از نرم‌افزارهای تلفن همراه یا رایانه‌ای محو کنند و با قرار دادن یک تکه کاغذ روی این بخش‌ها به ساده‌ترین شکل ممکن امکان سوءاستفاده‌های احتمالی را کاهش دهند.

از سوی دیگر انتظار می‌رود تصمیم‌گیران با انتشار یک جدول یا مدل قیمت‌گذاری مبتنی بر قواعد فنی، نحوه قیمت‌گذاری املاک را مشخص کنند برای نمونه در حال حاضر فاصله قیمتی بین یک واحد مسکونی با عمر بالای ۲۰ سال با واحد تازه‌ساز بسیار اندک است درحالی که بر اساس ضوابط فنی و نظر متخصصان نباید این‌گونه باشد. بی‌شک با اطلاع شهروندان از حداقل و حداکثر قیمت هر مترمربع آپارتمان با مشخصاتی نظیر نوع سازه و عمر بنا و سایر نکات دیگر، شاهد قیمت‌گذاری‌های سلیقه‌ای یا قیمت‌سازی‌های صوری نخواهیم بود.

فرزانه زراعتی

دیگر خبرها

  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • زور سرمایه به هنر نمی‌رسد
  • آیا هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • ترجیح می‌دهیم فیلترمان کنند تا اینکه پلتفرم خود را بفروشیم
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • گفت‌وگو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»
  • گفت و گو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»
  • ببینید | ترس مردم لندن از جولان اسب‌های زخمی در خیابان‌های کاخ باکینهام