Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:44:58 GMT

توصیه‌های حفاظت محیط زیست خوزستان در ایام نوروز

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۸۹۴۲

توصیه‌های حفاظت محیط زیست خوزستان در ایام نوروز

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست خوزستان، محمدجواد اشرفی، از هم استانی‌ها درخواست کرد که در تعطیلات نوروز که به دامان طبیعت می‌روند از شکستن شاخه درختان و روشن کردن آتش در مناطق چهارگانه محیط زیست خودداری کنند.

وی همچنین قطع درختان و روشن کردن آتش در مناطق چهار گانه محیط زیست را جرم دانست و گفت: برخورد با خودروهایی که زباله‌های خود را از ماشین به بیرون پرتاب می‌کنند در نوروز تشدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رهاسازی زباله‌ها و پسماند به ویژه در روز طبیعت یکی از دغدغه های زیست محیطی است که برای مقابله با این موضوع نیز کیسه‌های قابل بازیافت از طریق محیط بانان در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

اشرفی، میزان جریمه پرتاب زباله از خودرو به بیرون در داخل شهر را ۲۵۰ هزار ریال و در جاده‌ها ۳۵۰ هزار ریال اعلام کرد و گفت: برخورد با خودروهایی که زباله‌های خود را از ماشین به بیرون پرتاب می‌کنند در نوروز تشدید خواهد شد و در این خصوص با پلیس راهور هماهنگی انجام خواهیم داد.

هماهنگی با شهرداری‌ها برای رهاسازی ماهی قرمز

اشرفی همچنین ضمن درخواست از شهروندان برای پرهیز از خرید ماهی قرمز، بیان کرد: ۹۰ درصد ماهی‌های قرمز که برای سفره عید خریداری می‌شوند در چنین شرایطی محکوم به مرگ هستند، بنابراین نباید سال جدید را با کشتن یک گونه جانوری آغاز کرد.

وی با اشاره به رهاسازی ۱۰ درصد از ماهی‌های قرمز زنده مانده از نوروز در رودخانه‌ها و دریاچه‌ها افزود: متاسفانه این رهاسازی باعث می‌شود گونه‌ها و جانداران بومی منطقه آسیب ببینند.

اشرفی ادامه داد: با شهرداری‌ها هماهنگ شده که مناطق مشخصی را برای رهاسازی ماهیان قرمز در هر شهر اختصاص دهند تا این ماهی‌ها به فضایی که با شرایط آنها سازگار نیست، رهاسازی نشوند.

وی به خرید و فروش ماهی‌های زبرا در شیشه های بسیار کوچک در بسته در آستانه نوروز نیز اشاره کرد و گفت: این ماهی‌ها در شرایط بسیار نامناسب خرید و فروش می‌شوند و در چنین فضایی حداکثر تا ۶ روز زنده می‌مانند.

اشرفی همچنین از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده صید، فروش و خرید گونه‌های جانوری، از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا تماس و مراجعه به نزدیک‌ترین اداره محیط زیست در آن منطقه موضوع را به یگان حفاظت محیط زیست اطلاع رسانی کنند.

وی میزان جریمه حمل و نقل و فروش سمندر لرستانی را سه میلیون ریال، لاک پشت ۲ میلیون ریال و مار آبی یک میلیون ریال اعلام کرد که این جریمه‌ها مربوط به سال ۹۴ بوده و میزان جرایم به روزرسانی نشده است.

اشرفی در ادامه درباره رها کردن سبزه ها در کنار جاده‌ها گفت: شهروندان در روز طبیعت سبزه‌های نوروزی را روی سقف ماشین قرار می‌دهند و یا در جاده و خیابان رها می‌کنند که این موضوع نیز علاوه بر آلودگی باعث ایجاد تصادف می‌شود.

به گزارش ایرنا، اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین برای حفظ طبیعت در نوروز ۱۴۰۱ با صدور اطلاعیه‌ای شهروندان را به رعایت مسایل زیست محیطی در آستانه فصل بهاردعوت کرد و توصیه‌هایی را نیز به گردشگران ارایه داد.

در بخشی از این اطلاعیه توصیه شده است: با توجه به وجود مناطق چهارگانه زیر مدیریت حفاظت محیط زیست خوزستان و غنای طبیعی آن، برای حفاظت و نگهداری این غنای طبیعی از بهره‌برداری، شکار و صید غیرقانونی و غیرمسوولانه حیات وحش و رستنی‌های بهاری طبیعت به ویژه در مناطق چهارگانه، پرهیز شود.

در این اطلاعیه با اشاره به چادر زدن و روشن کردن آتش در جنگل‌ها و مراتع و مناطق طبیعت‌گردی، آمده است: سهل انگاری در خاموش کردن آتش، خسارت جبران‌ناپذیری به این ذخایر می‌رساند و تنوع زیستی را به خطر می‌اندازد.

"رها کردن زباله‌های غیرقابل بازیافت در طبیعت یکی از آسیب‌های جدی به طبیعت است و برای مدیریت پسماند و زباله‌ها، مسافران نوروزی و طبیعت‌گردان با جمع آوری آن در کیسه‌های مخصوص زباله و رساندن آن به مکان‌های مخصوص جمع آوری زباله، در پاکیزگی طبیعت و حفظ خاک وآب از آلودگی‌ها، نقش موثری خواهند داشت."

همچنین تاکید شده است که مسافران نوروزی با معاینه فنی خودروهای خود و رعایت نکات محیط زیستی در تمیز نگهداشتن هوای لطیف بهاری و آلوده نشدن آن با آلاینده هایی که سلامتی هموطنان را به خطر می‌اندازد، نقش موثری داشته باشند. تمیز کردن خودرو یا ریختن روغن‌های سوخته در آب‌های روان و سطحی، باعث آلودگی جبران ناپذیر این عنصر حیاتی و به خطر افتادن و نابودی آبزیان می‌شود.

برچسب‌ها ماهی قرمز نوروز اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان خوزستان اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماهی قرمز نوروز اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان ماهی قرمز نوروز اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان خوزستان اهواز حفاظت محیط زیست خوزستان کردن آتش زباله ها ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۸۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد

به گزارش قدس خراسان، حسن ابراهیمی عنوان کرد: زباله‌ها در مناطق شهری توسط شهرداری‌ها به نحو مطلوب جمع‌آوری می‌شود و مشکلی در این بخش وجود ندارد ولی بعد از جمع‌آوری و در زمینه تفکیک و دفع پسماند با معضل جدی مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: زباله گاه‌ها (محل انباشت و دفن زباله‌های جمع‌آوری شده) شهرداری‌های گناباد استاندارد نیست و مدیریت لازم بر آن‌ها اعمال نمی‌شود و این معضل موجب پراکنده شدن پلاستیک و زباله‌های سبک در اطراف زباله گاه‌ها و در نتیجه آلودگی عرصه‌های منابع طبیعی می‌شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: شهرداری‌های گناباد و شهرهای تابعه آن هیچ برنامه جامعی برای تفکیک پسماند و جمع‌آوری پسماندهای خشک ندارند.
ابراهیمی با اشاره به برگزاری چهار جلسه کارگروه پسماند طی سال گذشته در گناباد افزود: با وجود مشکلات جدی در مدیریت پسماند ولی شهرداران و نماینده دهیاران اهتمام جدی برای حضور در این جلسه‌ها ندارند و این مسأله موجب شده که مصوبه‌های این جلسات به درستی اجرا نشود و ضمانت اجرایی نداشته باشد.
وی ادامه داد: در مناطق روستایی این شهرستان جمع‌آوری زباله‌ها با مشکلات جدی مواجه است و مورد تأیید محیط زیست نیست و تجمیع و دفن زباله‌های روستاها هم به صورت اصولی انجام نمی‌شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: در قانون موارد بازدارنده برای برخورد با اشخاصی که در مدیریت پسماند اهتمام جدی ندارند پیش‌بینی شده و تاکنون بیشتر تلاش شده است با برگزاری جلسات کارگروه مدیریت پسماند موضوع‌ها مطرح و پیگیری شود.
ابراهیمی افزود: در جلسه‌های کارگروه مدیریت پسماند سال گذشته به صورت مکرر بابت کوتاهی در مدیریت و دفع پسماند به مسوولان ذیربط اخطار داده شده و از ابتدای امسال در گشت‌های زیست محیطی این مسأله بررسی می‌شود.
وی اضافه کرد: اگر شهرداران و دهیاران به این مسأله عنایت کافی نداشته باشند و مصوبه‌ها را اجرا نکنند برای حفظ بهداشت و سلامت عمومی مردم و جامعه از طریق مراجع قضایی با خاطیان برخورد می‌شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد در خصوص مشکلات جمع‌آوری زباله‌های بیمارستانی گفت: بر اساس قانون مراکز درمانی و مطب‌های پزشکی موظف هستند که زباله‌های خود را به مرکز امحای زباله‌های پزشکی انتقال داده و بعد از بی‌خطرسازی آن‌ها را به شهرداری‌ها تحویل دهند.
ابراهیمی افزود: انباشت زباله‌های بیمارستانی و مراکز درمانی در سطل زباله سطح شهر ممنوع است و در صورت مشاهده این مسأله با خاطیان برخورد می‌شود و باید بعد از بی‌خطرسازی برای دفن آن‌ها در زباله گاه‌ها تحویل شهرداری‌ها داده شود.
وی با بیان این که مصوبه‌های کمیته پسماند زباله‌های بیمارستانی تاکنون اجرا نشده است از پزشکان خواست به عنوان متولیان بهداشت و سلامت جامعه در بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی و مراکز درمانی مطب‌های خود اهتمام بورزند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناباد گفت: این اداره با همکاری شهرداری شهر کاخک از توابع این شهرستان و همراهی صنایع، گروه‌های مردمی دوستدار محیط زیست در هفته زمین پاک امسال به صورت نمادین و با هدف ترویج فرهنگ حفاظت محیط زیست و پاسداری از زمین، رودخانه این شهر را پاکسازی کردند.
ابراهیمی، پاکسازی عرصه‌های منابع طبیعی روستای زیرجان، قله بنفش و پارک جنگلی قوژد گناباد با همکاری دوستداران محیط زیست را از سایر برنامه‌های هفته زمین پاک برشمرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست