Web Analytics Made Easy - Statcounter

از میان بازارچه‌های فصلی و مناسبتی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ۴ بازارچه دائمی در مراکزی چون فرهنگ‌سرای معرفت، فرهنگ‌سرای رازی، فرهنگ‌سرای خاوران و ایرانسرا دایر است و بازارچه دائمی فرهنگسرای معرفت یکی از بازارچه هایی است که پس از بازسازی از مرداد ۱۴۰۰ افتتاح شده است و محصولات فرهنگی و سفره هفت سین را هم برای نوروز ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، افراد معمولاً بازارچه‌ها را نه تنها برای خرید بلکه به دلیل تنوع آن و حضور مشاغل مختلف مخصوصا در بخش صنایع دستی و هنری برای گذراندن ساعاتی مفرح انتخاب می‌کنند تا به قول معروف هم فال باشد و هم تماشا.


در میان بازارچه‌ها، بازارهایی از سوی سازمان فرهنگی و هنری از دهه هفتاد شکل گرفتند و رسمیت پیدا کردند و مردم به شکل ملموس و با سهولت به مراکز عرضه‌کننده فرهنگ و هنر دست یافتند و در این میان استقبال مردم سبب شد که ضرورت وجود بازارچه‌ها نیز حس شود. چراکه این بازارچه‌ها با محتوایی فرهنگی و هنری، ابتدا به صورت روزانه یا هفتگی و با حضور کارآفرینان و هنرمندانی که به دنبال محلی برای عرضه آثار و تولیدات‌شان بودند در محوطه و یا در فضایی در جوار ‌برخی مراکز سازمان شکل گرفتند.


تفاوت عمده این بازراچه‌ها با سایر بازارچه‌های محلی ذات فرهنگی هنری آن‌ها بود. هنرمندان و کارآفرینانی که در تعامل با مراکز فرهنگی هنری سازمان بودند ضرورت حضور در این بازارچه‌ها را درک کرده و به دلیل ماهیت هنری مراکز و انتظاری که مردم از آن‏ها در عرصه فرهنگ و هنر داشتند و همچنین هزینه مناسب اجاره‌بها،  برای حضور در بازارچه‌ها همت گماردند.


از میان بازارچه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بازارچه دائمی معرفت یکی از قدیمی‌ترین مراکز تجاری محله‌ شهران بوده که در سال ۱۳۸۵مورد بهره‌برداری قرار گرفته و همسو با فعالیت‌های فرهنگی و هنری، در حوزه خوداشتغالی فعالیت می‌کند. این بازارچه با تعداد ۲۴ غرفه در ضلع جنوبی و شرقی فرهنگ‌سرا واقع شده، به صورت دائمی از ساعت ۹ تا ۲۱ مشغول به فعالیت است و محصولات فرهنگی نوروز را هم ارائه می‌کنند.بازسازی این بازارچه از سال ۱۳۹۹ شروع شده و مرداد ۱۴۰۰ به پایان رسیده است و و فعالیتش را از سر گرفته است. این بازارچه، پیش از بازسازی، با درآمد سالانه ۵۶۰ میلیون تومان جزو پردرآمدترین بازارچه‌های سازمان است.

بازارچه قدیمی فرهنگ‌سرای معرفت با توجه به عدم در نظرگرفتن سیاست‌گذاری بلندمدت بدون استانداردهای لازم و سازه‌های مقاوم فعالیت داشت که با هدف رفع مشکلات قبلی غرفه‌ها از لحاظ تهویه، امکانات آب و برق، سازه‌های قدیمی و نمای نازیبا، با تمرکز بیشتر بر امر خوداشتغالی و کارآفرینی بازسازی شد. این بازارچه با ۲۴ مغازه محصولات فرهنگی هنری اعم از صنایع دستی، هنرهای‌ سنتی، کتاب و نوشت‌افزار، پوشاک و مایحتاج کودک، سوغات شهرهای ایران، منسوجات، وسایل هفت سین و محصولات نوروزی و ... را ارائه می کند.


در امتداد بازارچه دائمی فرهنگسرای معرفت، بازارچه سرای محله شهران جنوبی واقع شده که باعث تعامل بیشتر این دو مرکز و رونق بیشتر هر دو بازارچه شده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازارچه محلی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران سازمان فرهنگی بازارچه دائمی فرهنگی هنری فرهنگ سرای سرای معرفت بازارچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۹۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ؛ در متن پیام محمدمهدی اسماعیلی آمده است: شادروان حاج عیسی قلی پور که نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در پرونده داشت، سینه اش لبریز از روایات، حکایات و اشعاری بود که زلالی مذهب، عشق، عرفان، حماسه و احساس را تجلی می‌بخشید.

این پیام افزوده است: دیدار با این هنرمند فقید و شنیدن هنر روح بخش او از بیادماندنی‌ترین خاطرات اینجانب در سفر به خراسان شمالی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد با نکوداشت نام و یاد این هنرمند فقید، درگذشت این هنرمند را به جامعه هنری ایران اسلامی، هنرمندان خراسان شمالی، خانواده آن مرحوم تسلیت گفت.

 عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی، هنرمند موسیقی مقامی، خواننده و نوازنده دوتار و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان ۱۴ اردیبهشت ماه پس از تحمل یک دوره بیماری سرطان در بجنورد دارفانی را وداع گفت.

وی ۱۱ آبان سال ۱۳۲۱ در روستای سلاخی بجنورد در خانواده‌ای هنرمند متولد شد، استاد قلی پور در کنار پدرش (سلیمان) که یکی از بخشی‌های قدیمی و دوتارنواز بوده است، پرورش یافت، سپس نزد حسن یزدانی مشهور به حسن بخشی، یادگیری‌های خود را در زمینه موسیقی نواحی خراسان کامل کرد.

قلی پور خواننده گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی، بیش از شصت سال خنیاگر نغمه‌های مختلف خراسانی و آیین‌های مذهبی منطقه شمال خراسان بود.

وی در جشنواره‌های متعددی شرکت کرد و کسب مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی از افتخارات این هنرمند فقید است.

این هنرمند گواهینامه درجه یک هنری را سال ۱۳۹۵ از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی دریافت کرد و سال ۱۳۹۸ اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی نخستین کاشی ماندگار در بجنورد را بر سردر منزل عیسی قلی پور نصب کرد.

دیگر خبرها

  • ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • بازارچه‌های محلی در نقاط مختلف تبریز توسعه پیدا می‌کند
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصار‌های پارک لاله را بردارد
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصارهای پارک لاله را بردارد
  • نمدمالی، هنری با روایت تاریخ
  • وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت