Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

کاهش سطح "فولات"(Folate) یا "ویتامین B۹" در خون ممکن است با افزایش خطر زوال عقل و مرگ ناشی از هر دلیلی در افراد مسن مرتبط باشد.

به گزارش سایتک‌یلی، به گفته پژوهشگران، سطح فولات خون باید به صورت منظم کنترل شود و کمبود آن در سنین بالاتر اصلاح گردد؛ به‌ ویژه با توجه به این که سطح فولات خون با افزایش سن کاهش می‌یابد و به گفته پژوهشگران، از هر پنج شخص مسن یک نفر به کمبود فولات مبتلا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شواهدی که تا به امروز به دست آمده‌اند، نشان می‌دهند که کمبود فولات، بر شناخت و سیگنال‌های عصبی مغز تأثیر می‌گذارد و می‌تواند یک عامل خطر احتمالی برای زوال عقل در آینده باشد. معدود پژوهش‌هایی که به این موضوع پرداخته‌اند، تعداد کمی از شرکت‌کنندگان را شامل می‌شوند و نتایج متفاوتی را به همراه داشته‌اند.

به دلیل مدت زمانی که طول می‌کشد تا زوال عقل ظاهر شود، ردیابی علت دشوار است زیرا کمبود فولات می‌تواند نتیجه زوال عقل پیش‌بالینی باشد نه علت آن. بنابراین پژوهشگران می‌خواستند ببینند که آیا کمبود فولات در سرم خون ممکن است با خطرات زوال عقل و مرگ به هر علتی در یک نمونه بزرگ از افراد مسن مرتبط باشد یا خیر.

آنها از سوابق پزشکی ۲۷ هزار و ۱۸۸ نفر استفاده کردند که همه آنها بین ۶۰ تا ۷۵ سال داشتند و حداقل تا ۱۰ سال پیش از آغاز بررسی فولات خون در سال ۲۰۱۳، به زوال عقل مبتلا نبودند. سوابق شرکت‌کنندگان برای تشخیص زوال عقل یا مرگ، تا پایان سال ۲۰۱۷ بررسی شد.

حدود ۳۴۱۸ از شرکت‌کنندگان، کمبود فولات داشتند که به عنوان سطح زیر ۴.۴ نانوگرم در میلی‌لیتر تعریف می‌شود. کمبود فولات با افزایش قابل توجه خطر زوال عقل و مرگ به هر دلیلی مرتبط بود.

در میان افراد مبتلا به کمبود فولات، میزان زوال عقل تقریبا ۳.۵ درصد و مرگ و میر به هر دلیلی، کمتر از هشت درصد بود. در میان افرادی که کمبود فولات نداشتند، میزان زوال عقل کمی بیش از سه درصد و مرگ ناشی از هر دلیلی تقریبا چهار درصد بود.

پس از در نظر گرفتن عوامل بالقوه تأثیرگذار از جمله دیابت، افسردگی، زوال شناختی، کمبود ویتامین B۱۲، سیگار کشیدن و استفاده از مکمل‌های اسید فولیک، کمبود فولات با ۶۸ درصد تشخیص بیشتر ابتلا به زوال عقل همراه شد و احتمال مرگ به هر دلیلی تقریبا سه برابر بیشتر بود.

در هر حال، این یک بررسی مشاهده‌ای است و به همین دلیل نمی‌تواند علت را مشخص کند اما این احتمال وجود دارد که کمبود فولات، بر سطح "هوموسیستئین" (Homocysteine) اثر بگذارد و خطر زوال عقل، به خطر انداختن ترمیم DNA نورون‌ها و آسیب‌پذیر کردن آنها در برابر آسیب اکسیداتیو را به همراه داشته باشد که به نوبه خود ممکن است پیری و آسیب رسیدن به سلول‌های مغز را سرعت ببخشد.

پژوهشگران نتیجه گرفتند که غلظت فولات در سرم خون ممکن است به عنوان یک نشانگر زیستی برای اصلاح خطر زوال عقل و مرگ و میر در سنین بالا عمل کند. آنها خاطرنشان کردند که افراد مسن باید به صورت منظم از نظر کمبود فولات بررسی شوند.

این پژوهش، در مجله "Evidence Based Mental Health" به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زوال عقل کمبود ویتامین خطر زوال عقل و مرگ کمبود فولات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۹۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، به نظر می‌رسد که رویداد موسوم به بی‌ثباتی بزرگ که هرج و مرج را در بین سیارات ایجاد و غول‌های گازی را در مدار‌هایی که امروز می‌شناسیم مستقر کرد، بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون سال پس از تولد خورشید رخ داده است. 

دانشمندان بر این باورند که سیاراتی نظیر مشتری با بی‌ثبات کردن مدار یک پیش سیاره به شکل گیری قمر زمین منجر شده باشند.

به لطف مطالعات ترکیبات و مکان انواع مختلف سیارک‌ها و دنباله‌دارها، دانشمندان دریافته‌اند که این حادثه در اوایل تاریخ منظومه شمسی رخ داده است. با این حال، هنوز پازل‌هایی درباده اینکه چگونه همه چیز دقیقاً از بین رفته یا شکل گرفته، حل نشده است.

به عنوان مثال، دانشمندان دریافته‌اند که اجرام منظومه شمسی که امروزه می‌بینیم، از جمله زمین، به دور خورشید از قرصی از گاز و غبار تشکیل شده‌اند. با این حال، برخی از آن اجرام، یعنی سیارک‌ها و دنباله‌دارها، به نظر می‌رسد که از موادی تشکیل شده‌اند که در قرص وجود نداشته‌اند. حداقل، این مواد نباید در مکان‌هایی که آن اجرام در حال حاضر در آن قرار دارند، وجود داشته باشد و منطقی‌تر است که این اجرام قبل از پراکنده شدن در نقاط دورتر به خورشید نزدیک‌تر شده باشند. 

به عبارت دیگر، همه این بررسی‌ها صورت گرفته تا نشان دهد که مشارکت مشتری در شکل‌گیری قمر زمین اهمیت زیادی داشته است.

یکی از فرضیات این است که در دوران اولیه تشکیل منظومه شمسی، برهم‌کنش‌های گرانشی بین مشتری و سیاره‌های دیگر انجام می‌شد که در نهایت منجر به تشکیل موج‌هایی در ابرمولکول‌های حاوی میلیون‌ها سیاره کوچک شد که به آرامی گرد و خاک بیشتری تشکیل دادند و در نهایت به شکل‌گیری سیاره‌ها و قمر‌ها منجر شد.

در این فرضیه، نقش سیاره مشتری بسیار مهم بوده چراکه با جذب و کشش گرانشی خود، این سیاره بزرگ منجر به کاهش سرعت چرخش ابرمولکول‌های حاوی ذرات کوچک شده و این کاهش سرعت، منجر به اتصال و ادغام این ذرات بزرگ‌تر و تشکیل شهاب‌سنگ‌ها، سیاره‌ها و حتی قمر زمین شده است.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد که مشتری در کمک به تشکیل قمر زمین نقش مهمی ایفا کرده است و هرچه فرایند تشکیل ماه پیش می‌رفته، نقش سیاره مشتری افزایش نیز تفزایش یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • خسته هستید؟ این غذاها را بخورید
  • ببینید | گردان‌های قسام: فشار نظامی به کشته شدن ده‌ها اسیر صهیونیست منجر شده است
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • آخرین آمار تصادفات منجر به فوت در سال گذشته
  • تداوم حملات رژیم صهیونیستی در سراسر غزه و افزایش شهدا
  • گردباد ویرانگر در آمریکا + فیلم
  • سقوط از دره به فوت شهروند قزوینی منجر شد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است