Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیت کوین چیست؟

بیت کوین یک ارز دیجیتال غیر متمرکز است که می‌توانید بدون نیاز به هر گونه واسطه همچون بانک آن را بخرید و بفروشید و مبادله کنید. سازنده بیت کوین که ساتوشی ناکاموتو نام دارد، اولین شخصی بود که درباره نیاز به یک راه پرداخت الکترونیک رمزنگاری شده تراست‌ صحبت کرد.

تک تک تراکنش‌های بیت کوینی که تا به حال انجام شده‌اند در یک دفتر کل عمومی توسط همه قابل مشاهده هستند و به همین خاطر نمی‌توان آن‌ها را لغو یا به دروغ تقلید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بیت کوین عمدا به این شکل طراحی شده است. به دلیل ساختار غیر متمرکز هسته این رمز ارز، هیچ دولت یا بانکی از بیت کوین پشتیبانی نمی‌کند و جز گواه اثباتی که در قلب سیستم طراحی شده است، هیچ راهی برای تضمین ارزش بیت کوین وجود ندارد.

انتان مازگووی (Anton Mozgovoy) مدیر عامل و یکی از موسسین شرکت خدمات مالی دیجیتال هولی‌هلد (Holyheld) در این باره می‌گوید: «دلیل ارزشمند بودن بیت کوین مشخص است. چون خود ما تصمیم گرفتیم برای آن ارزش قائل باشیم. درست مثل طلا.»

در ذهن بسیاری از افراد، واژه ارز دیجیتال و بیت کوین به یکدیگر گره خورده است، به طوری که با شنیدن عبارت رمز ارز اولین چیزی که در ذهنشان تداعی می‌شود Bitcoin است. برای سرمایه گذاری در رمز ارزها، به جرات گزینه‌ای مطمئن‌تر از بیت کوین پیدا نمی‌کنید؛ ارزش بازار آن چند صد میلیارد دلار شده و مانند آلت کوین‌های دارای مارکت کوچک به راحتی درگیر نوسان‌های قیمت متعدد و سنگین نمی‌شود. پس مخصوصا اگر قصد دارید پول زیادی را وارد بازار ارز دیجیتال کنید، بهترین گزینه خرید بیت کوین است.

بیت کوین چطور کار می‌کند؟

بیت کوین بر بستر یک بایگانی توزیع شده دیجیتال به نام بلاک چین ساخته شده است. همانطور که از نامش پیداست، بلاک چین زنجیره متصلی از واحدهای بلاک داده است که هر کدام از این بلاک‌ها حاوی اطلاعاتی درباره تک تک تراکنش‌ها، از جمله زمان و تاریخ اجرای آن‌ها، ارزش کل تراکنش، خریدار و فروشنده، و کد شناسایی خاصی برای هر معامله است. داده‌ها به ترتیب وقوع‌شان به همدیگر متصل می‌شوند و زنجیره‌ای دیجیتالی از بلاک‌ها می‌سازند.

استیسی هریس  (Stacey Harris)مشاور اقتصادی شرکت پلی‌کوین (Pelicoin) که شبکه‌ای از دستگاه‌های خودپرداز رمز ارز دارند در این باره می‌گوید: «وقتی بلاکی به بلاک چین اضافه می‌شود، هر شخص از هر جا که بخواهد می‌تواند آن را ببیند و به این صورت، بلاک به دفتر کلی عمومی از تراکنش‌های رمز ارزی تبدیل می‌شود.»

بلاک چین غیر متمرکز است، که این یعنی هیچ سازمان خاصی آن را کنترل نمی‌کند. بوچی اوکورو (Buchi Okoro) مدیر عامل و یکی از موسسین صرافی رمز ارز آفریقایی کویدکس (Quidax) در این باره می‌گوید:‌ «هیچکس مالک دفتر کل نیست، اما هر کسی که راه ارتباطی با آن داشته باشد می‌تواند تغییرش بدهد. و با تغییراتی که افراد مختلف ایجاد می‌کنند، نسخه دفتر کل شما هم آپدیت می‌شود.»

با اینکه ممکن است تغییرپذیر بودن بلاک چین توسط هر شخصی خطرناک به نظر برسد، دقیقا همین مشخصه است که آن را قابل اعتماد و ایمن می‌کند. برای اضافه شدن یک بلاک تراکنش به بلاک چین بیت کوین، ابتدا باید اکثریت سهامداران بیت کوین آن را تایید کنند، و کدهای خاصی که برای شناسایی کیف پول‌ها و تراکنش‌های کاربران استفاده می‌شوند باید با الگوی رمزنگاری درستی همخوانی داشته باشند.

این کدها از رشته اعدادی طولانی و تصادفی تشکیل شده‌اند و به همین خاطر حدس زدن‌شان بسیار سخت است. طبق نظر متخصصان، حدس زدن تصادفی یکی از این کدها به اندازه 9 بار برنده شدن در بزرگ‌ترین قرعه‌کشی دنیا سخت است. همین موضوع باعث می‌شود ریسک اینکه کسی بتواند تراکنش‌های بیت کوین تقلبی در شبکه ایجاد کند، بسیار پایین بیاید.

استخراج بیت کوین چگونه انجام می‌شود؟

استخراج بیت کوین فرآیند اضافه کردن تراکنش‌های جدید به بلاک چین بیت کوین است. این فرآیند چندان آسان نیست. کسانی که بیت کوین استخراج می‌کنند با استفاده از پروسه‌ای به نام اثبات کار، دستگاه‌های ماینرشان را به رقابت با همدیگر وا می‌دارند تا هر چه سریع‌تر به حل معماهای ریاضیاتی و تایید تراکنش‌ها بپردازند.

برای انگیزه بخشیدن به ماینرها برای ادامه این فرآیند، بلاک چین بیت کوین به کسانی که بلاک‌های جدید را استخراج کنند بیت کوین‌های جدید می‌دهد. در واقع سکه‌های جدید بیت کوین به همین شکل ساخته می‌شوند.

در روزهای اولیه فعالیت بلاک چین بیت کوین، اشخاص عادی هم می‌توانستند با دستگاه‌های کامپیوتر شخصی‌شان بیت کوین استخراج کنند، اما با پیچیده‌تر شدن فرآیند استخراج، این کار دیگر ممکن نیست و هزینه بسیار بالایی دارد.

همچنین درآمد استخراج بیت کوین هم به شدت کمتر از گذشته شده است و قدرت پردازشی و انرژی الکتریسیته لازم برای این فرآیند مقدار زیادی از درآمد حاصله را از بین می‌برند. پیش بینی می‌شود تا سال 2140 تمام بیت کوین‌ها استخراج و وارد گردش شده باشند؛ در چنین شرایطی، ماینرها دیگر برای استخراج بلاک‌های بلاک چین جایزه‌ای دریافت نمی‌کنند و تنها راه درآمدشان از هزینه تراکنش‌ها خواهد بود.

امروزه ارزهای دیجیتال نسل سوم همچون فانتوم در حال پیشی گرفتن از رمز ارزهای نسل اول و دوم یعنی بیت کوین و اتریوم هستند. فانتوم یک پروژه بلاک چینی بلندپروازانه است و تلاش می‌کند یک بستر قرارداد هوشمند به عنوان سیستم عصبی شهرهای هوشمند ارائه کند. در اینجا با استفاده از تکنولوژی DAG سعی بر این است که مقیاس‌پذیری در حد بینهایت و همچنین انجام تراکنش‌های فوری با هزینه تقریبا صفر فراهم شود. همین دلیل، هولدرها و تریدرها را به خرید و فروش فانتوم ترغیب کرده است.

از مهم‌ترین علل این رقابت نابرابر می‌توان به سرعت تراکنش بسیار بالاتر در Fantom، الگوریتم اجماع کارآمدتر اثبات سهام که مصرف انرژی بسیار پایین‌تری دارد، و امکان اجرای قراردادهای هوشمند و ساخت اپلیکیشن‌های غیر متمرکز dApp بر بستر بلاک چین فانتوم اشاره کرد. در مقایسه با بیت کوین که تنها استفاده کاربردی‌اش خرید و فروش و سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، ارزهای دیجیتال نسل سوم مثل فانتوم شانس موفقیت بسیار بالایی دارند. به همین علت سرمایه‌گذاری در این رمز ارزها گزینه‌ای منطقی‌تر به نظر می‌آید. در اکثر صرافی‌های معتبر ارز دیجیتال ایرانی همچون صرافی ارزهای دیجیتال بیت 24 می‌توانید به خرید و فروش این رمز ارزها بپردازید. بیت 24 همچنین در وبلاگ خود به معرفی و ارائه توضیحات کامل‌تر درباره بسیاری از رمز ارزها و بلاک چین‌ها می‌پردازد.

کد خبر 1613233

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بلاک چین بیت کوین بیت کوین ارز دیجیتال غیر متمرکز تراکنش ها رمز ارزها بلاک ها رمز ارز دفتر کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۹۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف پیکر صدها فلسطینی در گورهای دسته‌جمعی، فرانسه را نگران کرد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، در حالی که هر روز بُعد تازه ای از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه فاش می‌شود کشورهای غربی نسبت به این جنایات سکوت کرده و همچنان به حمایت‌های سیاسی و تسلیحاتی خود از تل آویو ادامه می‌دهند.

در همین راستا وزارت خارجه فرانسه امروز اعلام کرده است که انتشار اخباری در خصوص کشف ۲۰۰ جسد در گورهای دسته جمعی نزدیک بیمارستان‌های ناصر و شفا در نوار غزه پاریس را نگران کرده است.

این وزارت خانه اعلام کرد: ما خواهان اجرای تحقیقات مستقل در خصوص جزئیات کشف گورهای دسته جمعی در غزه هستیم.

چند روز قبل منابع فلسطینی از خارج کردن پیکر ۳۵ شهید دیگر از یک گور دسته جمعی در محوطه بیمارستان ناصر در شهر خان‌یونس در جنوب نوار غزه خبر دادند.

بر اساس این گزارش، با کشف پیکر این ۳۵ شهید شمار پیکرهای کشف شده از گور دسته جمعی محوطه بیمارستان ناصر به ۳۱۰ پیکر افزایش یافت.

نیروهای امدادگر فلسطینی پس از عقب‌نشینی نظامیان اشغالگر از شهر خان یونس در جنوب نوار غزه گورهای دسته‌جمعی در محوطه بیمارستان ناصر شناسایی کردند.

سلامه معروف مدیرکل دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه از احتمال وجود ۷۰۰ شهید در گورهای دسته‌جمعی در بیمارستان ناصر خبر داده بود.

کد خبر 6088745

دیگر خبرها

  • بیت کوین به ۶۳ هزار و ۸۲۲ دلار رسید
  • گردباد در نبراسکای آمریکا منازل مسکونی را ویران کرد
  • جدیدترین قیمت رمزازها در جهان : ۸ ارديبهشت
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • اعتصاب بی‌سابقه کارکنان فرودگاه‌های فرانسه/ صدها پرواز زمینگیر شدند
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • کشف پیکر صدها فلسطینی در گورهای دسته‌جمعی، فرانسه را نگران کرد!