Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه 25 اسفند) در گفت‌وگوی تلویزیونی درباره مهم‌ترین ویژگی بودجه 1401 و تفاوت‌های آن با بودجه‌های سال قبل اظهار داشت: بودجه یکی از موضوعات بسیار جدی و اساسی مردم و دولت است؛ افکار عمومی فکر می‌کنند بودجه مربوط به دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد آنقدر دولتی شده و سهم دولت در آن زیاد است که مردم فکر می‌کنند بودجه مربوط به دولت است.

وی افزود: بودجه در ابتدا مربوط به زندگی مردم است و سپس مربوط به اداره دولت؛ در بازار و اقتصاد بودجه تأثیر بالایی دارد و مردم و بازار دقت زیادی درباره بودجه و اصلاحات ساختاری بودجه دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بودجه مربوط به زندگی و سفر مردم و  اقتصاد کشور است.

قالیباف  با بیان اینکه کارهای غیرمولد رونق بیشتری در کشور دارد، گفت: امروز ما در کشور ناترازی‌های زیادی در بودجه و سیاست‌های مالی داریم.

وی افزود: با همه تأکیدات مقام معظم رهبری و مسئولین دیگر و حتی خود من مبنی براینکه اولویت در کشورمان تولید است اما ما هنوز در مسیر درست تولید نیفتاده‌ایم و کارهای غیرمولد و پردرآمد در کشور رونق بیشتری دارند تا کسانیکه تولیدکننده هستند و از محل تولید به ثروت می‌رسند، راه‌حل آن تمرکز بر سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری و راه‌های دیگر بیراهه بوده و موقتی است.

* باید سیاست‌های دولت به سمت چابک‌سازی و کاهش هزینه‌های جاری برود

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت:‌ وقی می‌گوییم باید وابستگی به نفت را کاهش دهیم باید راه‌های جبران آن را هم در نظر بگیریم؛ باید دخل و خرج دولت تنظیم شود و باید سیاست‌های دولت به سمت چابک‌سازی و کاهش هزینه‌های جاری برود و از محل مالیات، درآمدهای گمرکی و اموال غیرمولد اقداماتی صورت گیرد. ضمن اینکه دولت باید هزینه و نگهداشت خود را اصلاح کند.

وی افزود: امسال در بودجه و در تبصره 19 گام‌های جدی برداشتم و وزارت اقتصاد را مکلف کرده که از سه محل مذکور اعلام شده درآمد و هزینه جاری دولت را تأمین کند و در همین راستا کارهایی را باید انجام دهد.

قالیباف گفت: باید در 6 ماه اول سال آینده دولت به گونه‌ای عمل کند که هزینه‌های جاری را از سه محل تأمین کند و سایر درآمدها مانند انفال از طریق سازمان برنامه بودجه برای توسعه و سرمایه‌گذاری در کشور استفاده شود.

* اموال غیرمولد زیادی داریم

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: 700 هزار میلیارد تومان هزینه‌های جاری دولت است که 400 هزار میلیارد تومان آن از محل مالیات و 80 تا 90 هزار میلیارد تومان آن از محل گمرک و سود بازرگانی است. این در حالی است که ما اموال غیرمولد زیادی داریم که هزینه نگهداشت هم پرداخت می‌کنیم.

* 2 هزار میلیارد تومان بودجه شرکت‌های دولتی است که بهره‌وری، سود و امکانات آن مشخص نیست

وی افزود: در حوزه سازمان برنامه و بودجه باید به سمت سرمایه‌گذاری و توسعه برویم و به همین دلیل تمامی بودجه فروش نفت و معادن از طریق آنها توزیع خواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: 2 هزار میلیارد تومان بودجه شرکت‌های دولتی است که بهره‌وری، سود و امکانات آن مشخص نیست.

قالیباف گفت: با رئیس جمهور و سازمان برنامه‌ نشست‌های زیادی داشته‌ایم اما باید در سال آینده مصمم باشیم که برای تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه که در سه تا چهار ماه بعد به مجلس می‌آید با هماهنگی همه قوا به سمت ساماندهی ساختار اقتصادی، اصلاح پایه پولی، کاهش نقدینگی و تورم برویم.

رئیس مجلس با بیان اینکه  چیزی از سبد معیشتی مردم در سال ۱۴۰۱ کسر نمی‌شود، گفت: حذف ارز ترجیحی تصور اشتباهی است، جابجایی صحیح است.

ادامه دارد...

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس مجلس لایحه بودجه اقتصاد رئیس مجلس شورای اسلامی هزار میلیارد تومان هزینه های جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۰۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟

جلسه نوبت عصر امروز مجلس به دلیل به حد نصاب نرسیدن تشکیل نشد که اسامی ۳۵ نماینده غایب یا متاخر توسط یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس قرائت شد.

به گزارش ایسنا، جلسه نوبت عصر روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس حدود ۴۰ دقیقه بعد از آغاز به کار، به دلیل غیبت تعدادی از نمایندگان و نرسیدن به حد نصاب جلسه با اعلام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس پایان یافت.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، گفت: تعداد نمایندگان حاضر در مجلس برای رای گیری به حدنصاب نرسیده است و نمی‌توانیم بررسی بودجه را دنبال کنیم لذا پایان جلسه را اعلام می‌کنم.

وی گفت که جلسه بعدی مجلس فردا (سه‌شنبه) برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه تشکیل می‌شود. این در حالیست که از روز گذشته اعلام شده بود که جلسات صحن مجلس تا پایان رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در ۲ نوبت برگزار خواهد شد.

قالیباف همچنین از اعضای هیأت رئیسه مجلس خواستار قرائت اسامی غایبان و متاخران جلسه شد که علی کریمی فیروزجایی عضو هیأت رئیسه مجلس اسامی آن‌ها را به شرح زیر قرائت کرد:

- عبدالجلال ایری

- امیرحسین بانکی پور

- علی جدی

- حسین حسین‌زاده

- جعفر راستی

- رجب رحمانی

- جلیل رحیمی جهان آبادی

- جلال رشیدی کوچی

- ابراهیم رضایی

- محمدرضا رضایی کوچی

- مجتبی رضاخواه

- یعقوب رضازاده

- منصورعلی زارعی

- علیرضا زندیان

- قاسم ساعدی

- محمد سبزی

- حسن شجاعی

- مهدی شریفیان

- منصور شکرالهی

- مهدی طغیانی

- فرهاد طهماسبی

- روح‌الله عباسپور

- محمود عباس زاده

- بهزاد علیزاده

- ابوالفضل عمویی

- محسن فتحی

- حسین گودرزی

- محمدرضا مبلغی

- حسن محمدیاری

- غلامرضا مرحبا

- اردشیر مطهری

- محمدطلا مظلومی

- فاطمه مقصودی

- سید محمد موحد

- سید کاظم موسوی

بر اساس ماده ۷۱ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، انعقاد رسمی جلسات و اعتبار اخذ رأی منوط به حضور حداقل دو سوم مجموع نمایندگان در صحن است؛ بنابراین از مجموع ۲۸۶ نماینده فعلی (با حساب ۴ نماینده‌ای که در طول این ۴ سال به هر دلیلی از مجلس جدا شدند)، برای رسمیت یافتن جلسه نوبت عصر روز دوشنبه صحن مجلس باید ۱۹۱ نفر در جلسه حاضر می‌شدند.

دیگر خبرها

  • خالص سازها به سراغ قالیباف رفتند /حمله همه جانبه برای جلوگیری از ریاست مجدد قالیباف بر مجلس /پایداری ها پشت متکی می ایستند؟
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان