Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصادق معتمدیان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران آذربایجان غربی، با اشاره به برخورداری استان از مواهب و منابع بسیار در حوزه‌های معدن، کشاورزی و …، افزود: متأسفانه درآمد و ثروت مردم آذربایجان غربی پایین‌تر از میانگین کشوری بوده و جبران عقب افتادگی‌های استان، نیازمند تلاش جدی و تمرکز بر داشته هااست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه آذربایجان غربی مسیر توسعه خود را هنوز پیدا نکرده و نیاز به یک ریل گذاری مناسب دارد، خاطرنشان کرد: اجرای سند آمایش سرزمین، می‌تواند به عنوان یک سند بالادستی برای توسعه استان مورد بهره برداری قرار گیرد.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر اقتصادی کردن حمل و نقل عمومی و زیرساخت‌های این حوزه، افزود: در بخش حمل و نقل هوایی با داشتن ۳ فرودگاه و در بخش حمل و نقل ریلی با توجه به مرزهای بین المللی که استان دارد، باید بهره وری اقتصادی از این زیرساخت‌ها داشته باشیم و متأسفانه هنوز برای تأمین و انتقال کالاهای اساسی از کامیون استفاده می‌کنیم.

شناسایی حلقه‌های مفقوده اقتصادی آذربایجان غربی ضروری است

معتمدیان شناسایی حلقه‌های مفقوده اقتصادی و شتاب بخشیدن به توسعه استان را نیز ضروری دانست و یادآور شد: استفاده از مرزها یکی از ظرفیت‌های پیشران استان می‌باشد، اما ظرفیت‌های مرزی و پایانه‌های صادراتی در مرز مشترک آذربایجان غربی با ترکیه و عراق، تأثیر مثبتی بر درآمد مردم و ارزش افزوده استان نداشته است؛ لذا ساماندهی تجارت مرزی و پایانه‌های مرزی از اولویت‌های ما برای سال ۱۴۰۱ است.

وی در ادامه، فعال سازی دیپلماسی منطقه‌ای و همکاری‌های چندجانبه با کشورهای همسایه را از اولویت هایت اقتصادی دولت سیزدهم معرفی کرده و افزود: جهت توسعه آذربایجان غربی، از بخش دیپلماسی منطقه‌ای به عنوان پیشران توسعه استان استفاده خواهیم کرد.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با اشاره به مشکل خام فروشی در بخش کشاورزی علیرغم همه ظرفیت‌های موجود این بخش، تصریح کرد: در رایزنی اخیر با وزیر جهاد کشاورزی، برنامه ریزی ویژه ای برای فرآوری محصولات کشاورزی، تغییر الگوی کشت و توسعه کشت گلخانه‌ای و آغاز نهضت گلخانه‌ای در استان انجام شد.

معتمدیان در ادامه، برون رفت از وضعیت کنونی استان را نیازمند جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی دانست و گفت: باید ضمن پیش بینی بسته‌های مشوق برای جذب سرمایه گذار در استان، روند ارائه خدمات، امکانات و زیرساختهایی که در اختیار سرمایه گذار قرار می‌گیرد، تسهیل شود.

وی با تاکید بر تأمین خدمات و امکانات مناسب در حداقل زمان برای سرمایه گذار، افزود: در ماههای اخیر، چندین سرمایه گذار بزرگ خصوصی و دولتی متقاضی سرمایه گذاری در استان بخصوص در حوزه معادن شده‌اند که امیدواریم این روند تداوم یافته و منجر به توسعه استان شود.

فرایند توسعه آذربایجان غربی نباید متوقف شود

استاندار آذربایجان غربی گفت: پیگیر برطرف کردن موانع و امورات اداری وقت گیری هستیم که موجبات دلسردی سرمایه گذاران را تا به امروز فراهم کرده است.

معتمدیان با اعلام اینکه آذربایجان غربی تنها استان دارای مرز مشترک با کشور ترکیه است، افزود: دارا بودن مرز مشترک با چند کشور، فرصتی برای توسعه استان می‌باشد که ظرفیت سازی برای تحقق این امر ضروری است.

وی با اشاره به دیدارها و رایزنی‌های اخیر خود با مسئولان کشورهای ترکیه و عراق، خاطرنشان کرد: پیگیر افزایش مبادلات اقتصادی و بالا بردن تعامل آذربایجان غربی با کشورهای همسایه هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد گسترش همکاری‌ها باشیم.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای جهت بهبود شرایط اقتصادی استان، افزود: سرمایه گذاران متعددی مشتاق حضور در آذربایجان غربی شده‌اند که بیانگر اعتماد فعالان اقتصادی داخلی و خارجی و جلب نظر آنهاست.

معتمدیان در ادامه، با اشاره به وجود برخی موانع در مسیر سرمایه گذاری استان، یادآور شد: با همکاری مدیران و مسئولان استانی، پیگیر برطرف کردن موانع و امورات اداری وقت گیری هستیم که موجبات دلسردی سرمایه گذاران را تا به امروز فراهم کرده بود.

وی احصاء مشکلات و موانع توسعه استان توسط رسانه‌ها و دغدغه مندان را نیاز اصلی آذربایجان غربی معرفی کرده و افزود: در تمامی حوزه‌ها با مدیران کشوری و مسئولان مربوطه، دیدارها و رایزنی‌هایی انجام شده و پیگیر بهبود وضعیت تمامی حوزه‌ها هستیم.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر اینکه فرایند توسعه استان نباید متوقف شود، تصریح کرد: برای ارائه تصویری منسجم از امنیت پایدار آذربایجان غربی به سرمایه گذاران، باید تفکر نادرست ناامن بودن استان به همت رسانه‌ها و دلسوزان اصلاح شود.

ضرورت توسعه متوازن آذربایجان غربی

معتمدیان در ادامه، وجود اقوام و مذاهب مختلف را فرصتی ارزشمند برای استان معرفی کرده و افزود: زندگی مسالمت آمیز و خدمات رسانی متوازن به مناطق مختلف آذربایجان غربی، نمایانگر توجه ویژه نظام جمهوری اسلامی ایران و مدیران استانی به اقوام و مذاهب مختلف است.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه متوازن آذربایجان غربی، یادآور شد: با تبیین نگاه عدالت محور جمهوری اسلامی ایران به اقوام و مذاهب، از فرصت طلبی دشمنان در تفرقه افکنی با دستاویز کردن موضوعات قومیتی جلوگیری خواهد شد.

استاندار آذربایجان غربی گفت: اگر مدیری بتواند با سیاست‌های کلی دولت همراه شده و روحیه‌ای جهادی داشته باشد، حتماً از توانمندی‌های او استفاده خواهد شد.

معتمدیان با اشاره به انجام سفرهای شهرستانی و مصوبات این سفرها، افزود: تمام سفرهای شهرستانی با کارشناسی دقیق و احصاء مشکلات همراه بوده که این امر در اجرای مصوبات تأثیر خوبی داشته است.

وی حضور در میان مردم و دیدارها و بازدیدهای شهرستانی را اثربخش دانست و خاطرنشان کرد: شنیدن بدون واسطه مشکلات مردم و نیز همراه کردن مدیران استانی در سفرهای شهرستانی، ضمن افزایش اثرات این سفرها، رضایت مردمی را نیز به دنبال داشته است.

نهادینه شدن مطالبه گری در آذربایجان غربی

استاندار آذربایجان غربی همچنین اولویت اصلی خود در مدیریت را توسعه همه جانبه اعلام کرد و افزود: با نهادینه شدن مطالبه گری در جامعه و شنیدن صدای مردم، پیشرفت استان تسریع شده و مطالبات مردمی نتیجه خواهد داد.

معتمدیان درخصوص انتصابات انجام گرفته و تغییرات مدیران در سطح استان و شهرستان‌ها نیز گفت: اگر مدیری بتواند با سیاست‌های کلی دولت همراه شده و روحیه‌ای جهادی داشته باشد، حتماً از توانمندی‌های او استفاده خواهد شد.

وی در ادامه با تاکید بر تسریع در تغییرات مدیران براساس نیاز استان، یادآور شد: متأسفانه کادرسازی در حوزه مدیران انجام نشده و باید تلاش شود ضمن کادرسازی مدیریتی، از تجارب مدیریتی مدیران باسابقه استفاده شود.

استاندار آذربایجان غربی همچنین تمرکززدایی را یکی از سیاست‌های دولت در استان‌ها معرفی کرد و تصریح کرد: تخصیص اعتبار ویژه به عنوان کمک استانی در صندوق پیشرفت و عدالت، می‌تواند برای فعال سازی بخش‌های مختلف استان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معتمدیان در ادامه با تاکید بر استفاده از ظرفیت بانوان در پست‌های مدیریتی، افزود: به فرمانداران دستور داده شده که در بخشداری‌ها از بانوان استفاده شود تا در آینده شاهد حضور این قشر در سطوح بالای مدیریتی باشیم.

وی همچنین با تاکید بر رفع محدودیت‌ها در حوزه فعالیت قطار و استفاده مردم استان از آن، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت قطار و راه آهن برای ارتقای وضعیت اقتصادی و صادرات محصولات تولیدی استان استفاده شود و اقتصادی کردن زیرساخت‌های راه آهن و تکمیل حلقه‌های مفقوده برای فعالسازی این ظرفیت، از اولویت‌های ما در این حوزه است.

نقش رسانه‌ها در توسعه آذربایجان غربی بسیار مهم و حیاتی است

معتمدیان با اشاره به تأثیر طرح یکشنبه‌های تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها در بهبود وضعیت واحدهای تولیدی، خاطرنشان کرد: در این طرح تاکنون ۸۷ مصوبه داشتیم که ۳۸ مورد از این مصوبات اجرایی شده که معادل ۴۵ درصد می‌باشد و بقیه مصوبات در دست اقدام است که پیگیر اجرای کامل این مصوبات هستیم.

وی با اعلام اینکه در سفرهای شهرستانی نیز ۴۰۷ مصوبه داشتیم که شامل ۳۳۶ مصوبه عمرانی و ۷۱ مصوبه اقتصادی می‌شود، افزود: نگاه توسعه‌ای ما همه جانبه بوده و با توجه به وضعیت اقتصادی و معیشتی امروز جامعه، اولویت اصلی را حوزه اقتصادی تعیین کرده و در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز فعالیت‌های قابل توجهی داشته‌ایم.

استاندار آذربایجان غربی همچنین چالش اول استان را عدم ریل گذاری و پیدا نکردن مسیر توسعه اعلام کرده و تصریح کرد: ساماندهی مرزها، شتاب دیپلماسی منطقه‌ای، توسعه کشت گلخانه‌ای، توسعه گردشگری و … بخشی از برنامه‌های ما در سال آینده برای استان است.

معتمدیان با اشاره به اینکه برای توسعه نیازمند سرمایه گذار هستیم و باید برای این موضوع بسته‌های تشویقی فراهم کنیم، یادآور شد: یکی از دلایل فرار سرمایه گذاران از استان، سخت بودن مسیر سرمایه گذاری و عدم حمایت و همراهی دستگاه‌ها بوده که این موانع باید به سرعت رفع شود.

وی در ادامه توسعه ارتباط با رسانه‌ها را از اولویت‌های کاری مجموعه استانداری معرفی کرد و افزود: نقش رسانه‌ها در توسعه آذربایجان غربی بسیار مهم و حیاتی بوده و انتقادات رسانه‌ها در راستای گسترش همدلی، انسجام و جلوگیری از تفرقه افکنی ها باید منصفانه باشد.

استاندار آذربایجان غربی همچنین تبدیل آسیب‌ها و تهدیدها به فرصت را ضروری دانست و گفت: با توجه به ضعف در اطلاع رسانی ظرفیت‌ها و برندهای ارومیه و آذربایجان غربی، رسانه‌ها و خبرنگاران بیش از پیش در این حوزه‌ها فعال شوند.

معتمدیان با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید شناسنامه دار شوند، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها ضمن شناساندن آذربایجان غربی به عنوان استانی امن، ظرفیت‌های گردشگری استان را در بعد ملی و بین المللی به شیوه اصولی معرفی کنند.

وی با اشاره به تقویت حوزه نظارتی و بازرسی در ادارات در سال آینده، تاکید کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی ضمن برگزاری جلسات مستمر با خبرنگاران و رسانه‌ها، اقدامات و عملکرد دولت را به اطلاع مردم برسانند.

کد خبر 5449188

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری آذربایجان غربی جذب سرمایه گذاری حوادث چهارشنبه سوری بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا نوروز گرگان چهارشنبه آخر سال آمار کرونا آیت الله علوی گرگانی عکس استانها خراسان رضوی مشهد اردوهای راهیان نور سفرهای نوروزی توسعه آذربایجان غربی همچنین با تاکید معتمدیان در ادامه سفرهای شهرستانی سرمایه گذاران توسعه استان سرمایه گذار یادآور شد رسانه ها منطقه ای ظرفیت ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۲۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد

ایسنا/مازندران رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه‌سازی حدود ۶۵ هزار هکتار از زمین‌های مستعد کشاورزی بخصوص شالیزارهای استان‌های شمالی کشور با سرمایه‌گذاری چینی خبر داد.

نادر علیزاده امروز (۱۵ اردیبهشت ماه) در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه‌سازی شالیزارهای روستای «بزمینان» شهرستان آمل، گفت: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی، آب و خاک کشور حدود سه سال است و پیش‌بینی‌های لازم انجام و طرح‌های مورد نیاز این طرح تهیه شده است.

وی اجرای طرح یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر به‌کارگیری ماشین‌آلات درمراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره‌وری درتولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها را موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه بخش کشاورزی در استان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه‌سازی زمین‌ها بخصوص در شالیزارها می‌توان برای کشت دوم در این استان‌ها برنامه‌ریزی کرد.

علیزاده بیان کرد: هدف نهایی در اجرای این طرح این است که با ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور لحاظ کرد.

وی با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصورها راحت نیست، گفت: یکی از سختی‌های این طرح بخصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالکیت زمین‌ها و کم شدن اراضی در چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در مدت ۲۰ سال اجرای طرح یکپارچه‌سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی در کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، اظهار کرد: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب‌ماندگی زیادی وجود دارد که باید در سال‌های پیش‌ رو با مدیریت و برنامه‌ریزی‌های هدفمند جبران شود.

به گزارش ایسنا، قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که براساس آن، خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

براساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به‌صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به‌صورت آزمایشی اجرا شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • عالیشاه نیازمند یک بازگشت باشکوه
  • تشکیل ۴۳۴ پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون شهری آذربایجان غربی
  • آموزش و پرورش بسترساز توسعه جامعه است
  • تشکیل ۴۳۴ فقره پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون‌شهری آذربایجان‌غربی
  • بررسی و تصویب ۱۴ طرح در کارگروه امور زیربنایی آذربایجان‌غربی
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • گرگان گران اداره می‌شود/ ناتوانی در جذب سرمایه گذار برای توسعه
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است