Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از کشاورزان و حقآبه‌داران قانونی زاینده‌رود در مناطق مختلف استان از جمله کشاورزان غرب و شرق طی نامه‌ای به رئیس‌کل دادگستری استان اصفهان، پیگیر مطالبات قضائی برخی «موضوعات و شبهات مربوط به زاینده‌رود» شدند.

در متن این نامه کشاورزان ضمن درخواست جریان دائمی زاینده‌رود با در نظر گرفتن اولویت حقابه محیط زیست و تالاب گاوخونی، معاش کشاورزان و صنعتگران حاشیه این جریان دائمی را در گرو تحقق اهداف محیط زیستی دانسته اند و با تاکید بر اینکه «جامعه کشاورزی هیچگاه حاضر نیست مصالح عمومی قربانی شعارها و منافع سلیقه‌ای صنف یا گروهی خاص شود» فرونشست و معضلات دیگر محیط زیستی را نتیجه بی توجهی به جریان دائمی زاینده رود تلقی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این نامه، کشاورزان خواستار تعیین تکلیف صنف کشاورزی استان با برگزاری انتخاباتی بر اساس آئین نامه جدید ابلاغی هیأت دولت شده و اظهار کرده‌اند «مسئولیت حقوقی گروهی که خود را بعنوان صنف و نماینده کشاورزان معرفی می‌کنند و در جلسات و تصمیم‌گیری‌های مهم حضور دارند پایان یافته و (این افراد) مورد تأیید امضاءکنندگان این نامه نیستند.»

این کشاورزان معتقدند در سال‌های گذشته، دست اندازی‌هایی به بستر و حریم زاینده‌رود تحت عنوان «پروژه ساماندهی» شده که این اقدامات ضمن عدم شفافیت مالی و اجرایی، مصداق دخالت در طبیعت خدادادی است و باعث جلوگیری از تغذیه سفره‌های آب و جلوگیری ورود دوباره زهاب به رودخانه هستند.

«سو استفاده از خشکی زاینده رود و اعتراضات کشاورزان» از دیگر ناراحتی‌های عنوان شده در نامه کشاورزان به رئیس‌کل دادگستری استان اصفهان بود، در همین راستا، احسان رعنایی به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه به تازگی شاهد پیگرد قضائی برخی موضوعات مربوط به صنف کشاورزی هستیم، قبلاً هم بارها به مسئولان گفته‌ایم که حقابه محیط زیست نسبت به کشاورزی و صنعت اولویت دارد و تصمیمات زاینده رود، محدود به نظر برخی افراد در صنف کشاورزی نباشد ولی متأسفانه مسئولان استان بدنبال توافق با همان افراد بودند بدون اینکه به نظر سایر کشاورزان و فعالان مدنی و تشکل‌های محیط زیستی توجه کنند.

این کنشگر محیط زیست و میراث فرهنگی افزود: یک هفته پس از تجمع مردمی برای جریان دائمی زاینده رود، آن ماجراهای تلخ اتفاق افتاد و بهمن ماه هم حدود ۵۰ میلیون متر مکعب ذخیره سد در مدت کوتاهی برای کشت به نسبت غیرضروری رهاسازی شد، در صورتی که همین مقدار آب با دبی کمتر و بدون اجازه برداشت حداقل چند ماه رودخانه را جاری نگه می‌داشت تا ضمن تغذیه سفره‌های زیرزمینی، از سرعت پیشروی بحران فرونشست و آلودگی و ریزگرد هوا کاست و وضع تالاب گاوخونی را هم اندکی بهبود داد.

وی ادامه داد: حالا بیش از ۱۸۰۰ کشاورز مخالف صنف فعلی، یک مطالبه‌ی فاخر، قانونی و منطقی را طی طومار مفصلی اعلام کردند که نشان می‌دهد درک این کشاورزان از اهمیت حقابه محیط زیست، از درک برخی مسئولین بیشتر است و امیدوارم با توجه به ورودی و ذخیره سد زاینده رود، مسئولان استان هم دست از آزار محیط زیست بردارند و به مطالبات دوستداران محیط زیست و کشاورزان قانون مدار ذره‌ای توجه و حقابه محیط زیست را رها کنند.

رعنایی خاطرنشان کرد: این نامه نشان داد افراد شرکت کننده در جلسات بازگشایی آب در استانداری، لزوماً مورد تأیید جامعه کشاورزی نیستند و استانداری اصفهان باید در مورد نحوه توافق‌ها با صنف، شفاف سازی کنند و برخی نمایندگان مجلس هم باید بخاطر دفاعشان از صنف فعلی پاسخگو باشند.

کد خبر 5448262

منبع: مهر

کلیدواژه: زاینده رود صنف کشاورزان اصفهان اصفهان حوادث چهارشنبه سوری بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا نوروز گرگان چهارشنبه آخر سال آمار کرونا آیت الله علوی گرگانی عکس استانها خراسان رضوی مشهد اردوهای راهیان نور سفرهای نوروزی حقابه محیط زیست جریان دائمی زاینده رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۲۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند

ایسنا/خوزستان دادستان عمومی و انقلاب حمیدیه گفت: به منظور صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی، با کشاورزانی که اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی خود کنند، طبق قانون برخورد می‌شود.

رضا علی‌نسب گفت: همه ساله پس از پایان فصل برداشت محصول از مزارع گندم، برخی افراد به‌رغم هشدارها و اطلاع‌رسانی اداره‌ حفاظت محیط زیست، پسماند به جامانده از دروی محصول را آتش می‌زنند و موجب آلودگی شدید هوا می‌شوند که این امر خطرات زیادی برای مردم به ویژه کودکان و بیماران قلبی و ریوی به همراه دارد و امکان سرایت آتش به جنگل و زمین‌های مجاور نیز وجود دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از دادگستری کل خوزستان، وی افزود: ماموران اداره حفاظت محیط زیست شهرستان حمیدیه نیز حسب وظیفه در صورت مشاهده این موارد و پس از تشکیل پرونده، عامل آتش‌سوزی را به مراجع قضایی معرفی می‌کنند.

علی‌نسب تاکید کرد: آتش زدن کاه و کلش پس از برداشت گندم و جو طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و ماده ۲۰ قانون هوای پاک مصوب ۱۳۷۶ و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، ممنوع بوده و جرم تلقی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • اتمام حجت معاون قضایی دادگستری کرمان پیرامون اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌های مدیران
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود