Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@11:53:19 GMT

تلاش جانسون برای جایگزین کردن نفت روسیه

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۱۳۵۶۵

تلاش جانسون برای جایگزین کردن نفت روسیه

نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه وارد ابوظبی شد تا با مقامات امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای تامین نفت بیشتر از منطقه خلیج فارس و افزایش فشار بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفتگو کند.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه وارد ابوظبی شد تا با مقامات امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای تامین نفت بیشتر از منطقه خلیج فارس و افزایش فشار بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفتگو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: انتقاد انگلیسی‌ها از سفر جانسون به عربستان

با توجه به اینکه بریتانیا، مانند بسیاری از کشورهای غربی، با قیمت های بسیار بالای انرژی مواجه است، جانسون مایل است این کشورها را تشویق کند تا تولید نفت را افزایش دهند و سایر منابع را برای کمک به مصرف کنندگان و کاهش وابستگی به صادرات روسیه تضمین کنند.

بر اساس این گزارش، تاکنون عربستان و امارات که روابط نزدیک آنها با واشنگتن تحت فشار است، درخواست ایالات متحده برای افزایش تولید نفت را رد کرده اند. این درخواست آمریکا با هدف مهار قیمت های فزاینده نفت خام که ممکن است رکود جهانی را پس از حمله روسیه به اوکراین به همراه داشته باشد، صورت گرفته است.

جانسون پیش از دیدارهای خود گفت: جهان باید خود را از هیدروکربن‌های روسیه دور کند و اعتیاد پوتین به نفت و گاز را از بین ببرد. عربستان سعودی و امارات متحده عربی شرکای بین المللی کلیدی در این تلاش هستند.

این دو کشور حاشیه خلیج فارس از جمله معدود صادرکنندگان نفت اوپک هستند که ظرفیت مازاد نفت برای افزایش تولید و جبران ضررهای احتمالی روسیه را دارند.

اما آنها سعی کرده اند موضعی بی طرف بین متحدان غربی و مسکو، شریک خود در گروه تولیدکنندگان نفت موسوم به اوپک پلاس، اتخاذ کنند.

این گروه تولید خود را به تدریج هر ماه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می دهد و در مقابل فشار برای اقدام سریعتر مقاومت می کند.

در تاریخ ۲۴ فوریه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در پاسخ به درخواست کمک سران جمهوری‌های دونباس، عملیات نظامی ویژه‌ای را علیه اوکراین اعلام کرد.

در پی این حمله، ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر تحریم هایی را علیه شرکت ها و افراد شاخص روسیه اعلام کردند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت انگلیس رویترز عربستان عربستان سعودی ایالات متحده اتحادیه اروپا آمریکا اوپک اوکراین ولادیمیر پوتین جانسون امارات متحده امارات بریتانیا مسکو بوریس جانسون خلیج فارس ابوظبی اوپک پلاس روسیه تحولات اوکراین جنگ اوکراین و روسیه خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۳۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد

یک رسانه عبری زبان ادعا کرد، پیشرفت ملموسی در روند سازش بین ریاض و تل‌آویو به ثبت رسیده، این در حالی است که یک رسانه دیگر تاکید کرد، اکنون توپ در زمین عربستان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه 12 در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشارهایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه 12 اعلام کرد نیازمند تضمین‌‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود:

امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم.امروز ما نیازمند تضمین‌‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرزهای 1967 تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است.ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم.ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه 12 تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از 7 اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات 7 اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه،  عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزهمخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیاندیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزهجزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • جام پادشاهی عربستان؛ تلاش النصر برای فتح تنها جام فصل
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند