Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه‌ای رأی می‌دهد که حضور سازمان ملل متحد در افغانستان را در آینده تضمین کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که روز پنج‌شنبه، ۲۶ اسفند به قطعنامه‌ای برای حضور در افغانستان رأی خواهد داد؛ اما تأکید کرده، در صورتی که روسیه آن را وتو نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش‌ رسانه‌ها، روسیه در این هفته مذاکرات خود را با این نهاد متوقف کرده است.

رسانه‌های غربی گزارش داده‌اند که متن پیش‌نویس این قطعنامه از سوی نروژ تهیه شده است. براساس این پیش‌نویس روابط سازمان ملل با کابل تغییر می‌کند.

خبرگزاری فرانس ۲۴ به نقل از یک منبع دیپلماتیک گفته که مسکو روز چهارشنبه با پیش‌نویس مدت‌ها مورد بحث درباره مأموریت جدید کمک‌رسانی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به دلیل عدم رضایت «مقامات بالفعل»، یعنی طالبان، مخالفت کرده است.

این خبرگزاری به نقل از یک دیپلمات افزوده است که مسکو یک روز پیش از آن یک ممانعت اولیه را مطرح کرده بود و شکایت کرد که مانند چین در متن به حقوق بشر اهمیت زیادی داده شده است. هند، برزیل و فرانسه نیز به دنبال تغییرات بودند.

به گفته این خبرگزاری، پس از طرح مجدد این اقدام برای پاسخگویی به نگرانی‌ها، روسیه تنها یکی از ۱۵عضو شورای امنیت بود که با آن مخالفت کرد.

دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل به خبرگزاری فرانس ۲۴ گفت: «این متن انعکاس‌دهنده موضع ما نیست.»

سفیر یکی از کشورهای عضو شورای امنیت به خبرگزاری فرانس ۲۴ تصریح کرده است، اختلافاتی که قبلاً وجود داشت فقط «با جنگ در اوکراین بیشتر شعله‌ور شد» و اکنون روی تمام موضوعات در سازمان ملل تأثیر گذاشته است.

این نماینده افزوده که شکاف بین غرب و روسیه به حدی است که دستیابی به هرگونه اجماع در میان اعضای شورای امنیت دشوار است.

گفته می‌شود که براساس این پیش‌نویس نروژ، حضور یوناما در افغانستان برای یک سال دیگر تا ۱۷ مارچ ۲۰۲۳تمدید می‌شود.

این متن همچنین یوناما را متعهد می‌سازد که گفت‌وگو با ذی‌نفعان سیاسی افغانستان را «با تمرکز بر ترویج حکومت‌داری فراگیر، مشارکت‌پذیر و پاسخ‌گو در سطوح ملی و محلی، بدون هیچ گونه تبعیض براساس جنسیت، مذهب یا قومیت» دنبال کند.

گفته شده که این پیش‌نویس به دنبال «مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان» است که تا امروز کنار گذاشته شده است.

انتهای پیام/ ر

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان ملل سازمان ملل متحد شورای امنیت پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۴۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد بانجول ترک کرد
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • ارسال کمک های بشری روسیه به افغانستان
  • برگزاری نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • آغاز به کار نشست مقدماتی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا
  • نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد