Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به آخرین اقدامات این شرکت در میدان گازی پارس جنوبی اظهارداشت: امروز بهره‌برداری از یکی از ردیف‌های پالایشگاهی فاز 14 میدان گازی پارس جنوبی آغاز شد و گاز شیرین‌شده بعد از طی مراحل مختلفی اعم از تثبیت واحد میعانات، نم‌زدایی و شیرین‌سازی و همچنین جداسازی میعانات گازی روزانه حدود 10 هزار بشکه، تحویل شبکه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بهره‌برداری از این پروژه نشان می‌دهد که یکی از اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام میادین مشترک است و بر شتاب‌بخشی بر توسعه و تولید حداکثری از میادین مشترک متمرکز شده است.

* جزئیات نقشه شرکت ملی نفت برای توسعه میادین مشترک ایران

خجسته‌مهر گفت: البته تازه آغاز راه است و کارهای بزرگی در توسعه میادین مشترک ایران در دولت سیزدهم در مرحله نهایی شدن است و ما در چند ماه گذشته تاکنون، چند میدان مشترک را قرارداد بستیم یا تنفیذ کردیم و یا تفاهم‌نامه امضا کردیم و تعدادی را تعیین تکلیف کردیم و قرارداد بستیم و تنفیذ کردیم، بنابراین عملا به میادین مشترک شتاب بخشیدیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: یکی از میدانی که بر روی آن متمرکز هستیم، میدان مشترک آزادگان جنوبی است که دیروز رسما 13 حلقه از چاه‌های این میدان وارد مدار تولید شد و این کاری بود که از حدود 6 ماه پیش همکاران بنده در دستور کار قرار داده بودند.

وی اظهار داشت: طرح آزادگان جنوبی به دلایل متعددی در گذشته نیمه‌فعال بود و شرکت ملی نفت به دنبال شتاب‌بخشی در توسعه این میدان است. از جمله این اقدامات می‌توان برنامه‌ دو برابر شدن ناوگان حفاری (دکل حفاری) در میدان آزادگان اشاره کرد.

خجسته‌مهر عنوان کرد: قرارداد میدان مشترک سهراب نیز در دولت سیزدهم  و پس از انجام اقدامات متعدد طی چند ماه، نهایتا تنفیذ شد و همچنین قرارداد لایه نفتی میدان مشترک پارس جنوبی نیز در هفته جاری منعقد شد که با جذب 500 میلیون دلاری سرمایه‌گذاری خارجی در شرایط تحریم همراه  خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: شتاب‌بخشی جدی برای تولید گاز در زمستان سال آینده از فاز 11 میدان پارس جنوبی در دستور کار قرار خواهد گرفت که مهم‌ترین اقدامات این پروژه نیز در دولت سیزدهم اجرایی شده است.

وی ادامه داد: تفاهم‌نامه توسعه میدان مشترک دهلران را امضا کردیم. همچنین قرارداد فاز دوم میدان نفتی یادآوران نیز نهایی شده است و مذاکرات فشرده‌ای جهت امضای قرارداد صورت گرفته است 

خجسته‌مهر گفت: مصوبه شورای اقتصاد برای توسعه یکپارچه میادین یاران شمالی و جنوبی نیز اخذ شده است و انشاالله در سال آینده تنفیذ خواهد شد. اقدامات دیگری نیز در دست انجام است که به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار داشت: راه‌اندازی یکی از ردیف‌های پالایشگاه فاز 14 نیز در پازل رویکرد وزارت نفت دولت سیزدهم مبنی بر تمرکز بر میادین مشترک تعریف می‌شود.

*رکوردشکنی در تولید 705 میلیون متر مکعب تولید گاز از پارس جنوبی

وی گفت: پالایشگاه فاز 14 دارای 4 ردیف است و ظرفیت 56 میلیون متر مکعب در روز برای شیرین‌سازی گاز دارد. الان یک ردیف به بهره‌برداری رسیده است. این ردیف قادر خواهد بود 14 میلیون متر مکعب گاز در روز را شیرین‌سازی کند. انشاالله در سال آینده سه ردیف دیگر این پالایشگاه‌ نیز به بهره‌برداری می‌رسد.

خجسته‌مهر گفت: در راه‌اندازی این پالایشگاه تاخیراتی صورت گرفته است را باید مسئولان دولت قبل پاسخ بدهند. اما مهم این است که ما مشکلات و موانع پیش‌روی بهره‌برداری از پالایشگاه فاز 14 را برطرف کردیم و توانستیم در حداقل زمان ممکن این واحد را راه‌اندازی کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: برنامه‌ریزی کردیم که ظرفیت تولید گاز از میدان پارس جنوبی را به حداکثر برسانیم. میدانید که در زمستان سال 1400 برای اولین بار حداکثر تولید از میدان پارس جنوبی را به روزانه 705 میلیون متر مکعب رساندیم و رکوردشکنی کردیم.

وی در پایان اظهار داشت: نگهداشت توان تولید با حفاری‌های میان‌چاهی در دستور کار است و مطالعات مفهومی برای احداث ایستگاه‌های تقویت فشار انشاالله از سال آینده آغاز می‌شود و تا الان چنین تجربه‌ای وجود نداشته است.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران میدان گازی پارس جنوبی فاز 14 میادین مشترک شرکت ملی نفت مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران میدان پارس جنوبی میلیون متر مکعب بهره برداری پالایشگاه فاز میادین مشترک میدان مشترک دولت سیزدهم سال آینده خجسته مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۵۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بهره برداری از خط ۱۰ مترو تهران اعلام شد

حسین نصر آزادانی مجری خط ۱۰ متروی تهران در جریان بازدید خبرنگاران از ایستگاه متروی دریاچه چیتگر و چند ایستگاه دیگر خط ۱۰ گفت: خط ۱۰ مترو ۳۴ ایستگاه و ۴۷ کیلومتر تونل دارد و از غربی‌ترین نقطه تهران شروع و در انتها در فلکه سوم تهرانپارس تقاطع خط ۴ تمام می‌شود.

وی با بیان اینکه این خط مناطق یک تا پنج و ۲۱ و ۲۲ را پوشش می‌دهد، اظهار کرد: مناطقی که از سیستم انبوه‌بر مترو کم‌بهره هستند از این خط بهره‌مند خواهند شد. خط ۱۰ بار جمعیتی زیادی را که در منطقه ۲۲ وجود دارد، پوشش می‌دهد و در کاهش حجم ترافیک بزرگراه‌های نیایش، همت، حکیم و تهران کرج سهم بسزایی دارد.

نصرآزادانی خاطرنشان کرد: خط ۱۰ در ایستگاه تقاطعی این خط با خط پنج «یعنی وردآورد» تا ۵۰ درصد از مسافران کرج را پوشش می‌دهد و تراکم مسافری ایستگاه‌های خط ۴ و ۲ را در ایستگاه صادقیه و ارم سبز بهبود می‌دهد.

مجری خط ۱۰ متروی تهران با بیان اینکه ایستگاه دریاچه، کارگاه مرکزی قطعه غربی خط ۱۰ و محل ورود دو دستگاه تی‌بی‌ام است، عنوان کرد: تی‌بی‌ام یک به سمت شرق حفاری کرده و تی‌بی‌ام شماره ۳ به سمت غرب و وردآورد حرکت خود را آغاز خواهد کرد. بنا بر این است که حفاری تونل‌های خط ۱۰ مترو با ۵ دستگاه تی‌بی‌ام انجام بگیرد.

وی بیان داشت: برنامه‌ریزی شده تا فاز یک خط ۱۰ ظرف چهار سال به شرط تأمین منابع مالی به بهره‌برداری برسد. حدود ۱۶ موقعیت را با کمک شهرداران مناطق ویژه ایستگاه‌های این خط تحویل قرارگاه خاتم دادیم.

نصر آزادانی با اشاره به ایستگاه‌های در حال ساخت این خط گفت: عملیات عمرانی ایستگاه‌های پژوهش، دریاچه چیتگر، اتریش، ساحل، میدان موج المپیک، کوهسار، جنت‌آباد، سردار جنگل، ایرانشهر و میدان کتاب آغاز شده است. مناقصه سایر ایستگاه‌های خط ۱۰ نیز در حال انجام است.

محمد علی پاشا زانوسی، مدیر پروژه پیمانکار شرکت بین الملل عمران سریر نیز در این بازدید گفت: در حال حاضر در کارگاه ایستگاه تبادلی و تقاطعی با خط ۶ مترو به نام Y ۱۰-Z ۶ هستیم که این ایستگاه ۱۴۲ متر طول دارد.

وی ادامه داد: احجام آن حدود ۹۰ هزار متر مکعب و میزان بتن ریزی آن ۳۴ هزار متر مکعب است. این ایستگاه یک تونل فرعی به طول ۱۹۰ متر دارد که در حال حفاری است.

فرشاد نامی مشاور پروژه کارگاه متروی میدان المپیک نیز گفت: پروژه تجهیز کارگاه میدان دهکده المپیک که در منطقه ۲۲ قرار دارد از سال ۱۴۰۰ شروع شد. در حال حاضر در حال حفاری شمع‌های سازه نگهبان هستیم. بعد از حفاری شمع‌ها با روش تاپ‌داون سازه نگهبان ایستگاه و تراز آن را شروع می‌کنیم.

شاهرخ حیدری مدیر پروژه مهندسین مشاور شرکت بهرو درباره ایستگاه میدان اتریش گفت: در طراحی این ایستگاه که در خط ۱۰ قرار دارد تلاش کردیم که باتوجه به زمین‌های موجود و همکاری شهرداری مناطق عمق خط را کاهش بدهیم. این امر می‌تواند دستاورد‌هایی اعم از کاهش هزینه و افزایش سرعت اجرا داشته باشد.

وی ادامه داد: عمق ایستگاه میدان اتریش ۲۱ متر و تراز ریل آن ۱۸ متر است. حدود ۵۰ درصد ایستگاه به تراز کف رسیده و سریعاً بتن ریزی شروع می‌شود.

حیدری با تاکید بر اینکه تی بی ام از ایستگاه دریاچه به سمت ایستگاه میدان اتریش در حال حرکت است، اظهار کرد: به زودی ایستگاه به مرحله‌ای می‌رسد که تی بی ام از آن عبور می‌کند. به محض عبور دستگاه سایر فعالیت‌ها می‌تواند انجام شود.

وی در پایان گفت: برنامه بهره برداری ما از ایستگاه حدوداً ۳۰ ماهه است و ایستگاه میدان اتریش که جز ایستگاه‌هایی است که در فاز اول به بهره‌برداری می‌رسد در سال ۱۴۰۴ افتتاح خواهد شد. پیش بینی شده که ورودی‌ها و هواساز‌های ایستگاه نیز به موازات کار شود.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ مترو تهران اعلام شد
  • بیش از ۳ هزار مشترک نهاد‌های حمایتی از نعمت گاز بهره‌مند شدند
  • مجتمع فرشته جنوبی تبریز امسال به بهره برداری می‌رسد
  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون