Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی؛ یکی از موانع مهم شروع یک کسب و کار، گرفتن مجوز‌های مربوط به آن است که در بیشتر مواقع فرآیند اخذ آن‌ها زمان‌بر، پرهزینه و همراه با مشکلات متعددی است. امروزه بسیاری از کشور‌ها که زمانی آن‌ها هم گرفتار این معضل بودند، با اصلاح قوانین و فرآیند‌های قدیمی و دست و پا‌گیر، مشکل خود را حل کرده و وضعیت اشتغال خود را بهبود دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران هم چند سالی می‌شود که این موضوع مطرح و دغدغه‌های آن احساس می‌شود. 

محمد علی چمنیان نایب رییس دوم  کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی در خصوص راه اندازی سامانه ملی مجوزها بیان کرد:برای بهبود فضای کسب و کار باید به موضوع سرعت و سهولت راه اندازی مشاغل توجه ویژه ای شود.ایران در بهبود فضای کار در دنیا همواره در رتبه ۱۲۰ قرار دارد و‌ به دلیل جایگاه نامناسب در کنار کشورهای آفریقایی قرارگرفته که دلایل بسیاری برای آن وجود دارد.یکی از دلایل مهم این رتبه سخت بودن فرایند مجوزدهی به کسب و کار در کشور است.

وی در ادامه افزود: برای بهبود رتبه کشور در شاخص کسب و کار باید شرایط صدور مجوز برای کارآفرینان تسهیل و از بسیاری از سخت گیری ها کم‌شود.از سوی دیگر نظارت بر عملکرد مشاغل باید بعد از شروع کسب و‌کار آغاز شود تا سنگ اندازی در مراحل فرایند به حداقل برسد.

نایب رییس دوم  کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی تصریح کرد: در مراحل مجوزدهی به کسب و کارها بسیاری از مراحل مازاد و غیر ضروری هستند و تنها پروسه مجوزدهی دهی برای مشاغل را سخت تر می‌کنند که با راه اندازی سامانه ملی مجوز با مرحله و امضاهای غیر ضرور برخورد و جلوی آن گرفته می شود به همین دلیل مراحل صدور مجوز تسهیل خواهد شد و مشاغل سریع تر به مرحله اجرایی و ورود به اقتصاد کشور می رسند.

چمنیان اظهار کرد: سخت شدن مراحل مجوزدهی موجب عقب‌ کشیدن صاحبان مشاغل از طی کردن ادامه‌مسیر می شود که در این راستا سرمایه گذاری و شغل های مولد در کشور ایجاد نمی شود و فضای کسب و‌کار همواره روند نزولی خواهد داشت.ما تمامی مجوزهای ضرور را برای ایجاد مشاغل نیاز داریم و بهتر است آن در یک‌ سامانه یکپارچه جانمایی کنیم تا پروسه و شرایط کار تسهیل شود.

وی یادآور شد: بسیاری از مجوزها محلی تبدیل به محل درآمدزایی سازمان های دولتی شده و در حال حاضر تمامی مراحل صدور مجوز هزینه بر است.  برای کنترل هزینه و زمان کارآفرینان ایجاد سامانه یکپارچه مجوزدهی ضروری است.

با این سامانه عملا هزینه و زمان کارآفرین برای اخذ مجوز به شدت کاهش می‌یابد و از طرف دیگر امضاهای طلایی و انحصار نیز از بین خواهد رفت. درگاه ملی مجوزها به تسهیل فضای کسب و کار کمک به سزایی خواهد کرد و اجرای آن الزامی و همه دستگاه‌های مجوزده دولتی باید ذیل این سامانه به مجوزدهی خود ادامه بدهند و مجوزهای غیرضروری نیز پسینی خواهد شد.

با راه اندازی سامانه یکپارچه مجوزدهی مسیر کسب مجوز بسیار کوتاه می‌شود

بر اساس این گزارش؛ پیش از این نیز هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی در خصوص مزایای راه اندازی سامانه یکپارچه مجوزدهی بیان کرد: راه اندازی این سامانه کار بزرگ و ارزشمندی است و کسانی که به دنبال ابتکار و نوآوری هستند پشت در ادارات دولتی نمانند. از میان هزاران نفری که مراجعه می کنند برای دریافت مجوز کسب و کار اگر تعداد اندکی نیز موفق به شروع کار و کسب مجوز و در زمینه های نوآوری و طرح آنها به بار بنشیند، حتما در جهت بهبود فضای کسب و کار کشور مطلوب خواهد بود.

وی در ادامه افزود: راه اندازی این سامانه در کل به نفع اقتصاد ملی است و این اتهام به نظام ادرای کشور که هر که میخواهد مجوز دریافت کند، باید از هفت خوان رستم عبور کند، رد خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه امروز مشکل کشور نبود سختی دریافت مجوزها نیست، گفت: در صورت تسهیل شرایط مجوزدهی و یکپارچه شدن سیستم تا حدودی مشکلات مشاغل حل می شود؛ اما مشکلات زیرساخت شروع مشاغل نیز اهمیت دارد که در حال حاضر ده ها مجوز در زمینه های مختلف ارایه شده، ولی هنوز کاری به ثمر ننشسته است.

حق شناس معتقد است: این رویکرد که می‌گویند اگر مشکل مجوز حل شد، مشکل تولید حل می‌شود درست نیست، چون در بحث تولید در کشور یکی از موانع صدور مجوز بوده، اما در بحث تولید موانعی در نظام مالیاتی، بانکی، واردات و صادرات وجود دارد که این موارد هم تاثیر بسزایی در کند شدن چرخه تولید کشور دارند.

وی تصریح کرد: با راه اندازی سامانه یکپارچه مجوزدهی مسیر کسب مجوز برای کسب و کارها بسیار کوتاه خواهد شد و موانع مجوز از سر راه تولیدکنندگان برداشته می شود و بدین ترتیب برای بهبود فضای کسب و کار باید سایر موارد نیز در این زمینه تسهیل شود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین جهاد تبیین حقوق کارگران موشک بالستیک سود سهام عدالت کسب و کار مجوز فعالیت مذاکرات وین جهاد تبیین حقوق کارگران موشک بالستیک سود سهام عدالت قیمت گوشی راه اندازی سامانه فضای کسب و کار بهبود فضای صدور مجوز خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: پیشنهاد می‌کنم بازرسی کار در کشور توانمندسازی شود، در این راستا ادارات نیز مکلف به فعال کردن واحد HSE شوند و در کنار مدیریت بحران استان قرار گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، منصور شیشه‌فروش امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تقدیر از مدیریت شهر اصفهان که در مدیریت بحران و در حوزه پیشگیری پیشگام است، اظهار کرد : بخشی از حوادث ریشه طبیعی دارند، در کشور بیش از ۴۲ حادثه طبیعی که سابقه وقوع داریم شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه بخشی از حوادث انسان ساخت هستند که می‌توان اقداماتی را در راستای کنترل و پیشگیری آن انجام داد، افزود: نوروز ۸۵۰ نفر و در تعطیلات عید فطر ۱۵۰ نفر در جاده‌های کشور جان باختند که بر اساس گزارش علت بیش از ۸۰ درصد این حوادث، خطای انسانی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: هر فردی در پازل مدیریت بحران باید نقش خود را بداند و نباید در کنترل حادثه‌ها ناامید شد و هیچ موضوعی نمی‌تواند مانع مسائل ایمنی شود.

وی ادامه داد: در مدیریت بحران نباید بی‌تفاوت شد، زیرا بی‌تفاوتی نقطه عطفی در رخ دادن حادثه است.

شیشه‌فروش با بیان اینکه حادثه‌ای نیست که در اصفهان رخ دهد و آن را مستند سازی نکرده و پیرو آن دستورالعمل نداده باشیم، افزود: وظیفه ما در مدیریت بحران پیشگیری است و ابزاری که در این مسیر داریم، آموزش است، در نهایت نیز باید حوادث رخ داده را در کمترین زمان کنترل کرد و در ادامه بازسازی را در دستور کار قرار داد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۵۶ نفر به دلیل حوادث ناشی از کار فوت کردند که نیمی از آمار فوتی‌ها به کارگاه‌های ساختمانی اختصاص داشته است تصریح کرد: مشکلاتی همچون فرونشست در اصفهان وجود دارد که باید برای ایمنی شهر در برابر این پدیده پیش بینی‌هایی انجام شود، در این راستا مطالعات فرونشست زمین در کارگروهی در استان انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به انجام مطالعات هدایت و جمع آوری آب‌های سطحی توسط شهرداری اصفهان گفت: مطالعه ایمنی بازار با موضوع حریق انجام و در یونسکو به‌عنوان مطالعه برتر شناخته شده است.

وی با تقدیر از شهرداری اصفهان برای استقرار و پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE و تشکیل کارگروهی با این موضوع اظهار کرد: شناسایی سازه‌های آسیب پذیر در برابر حوادث در دست انجام است از ۴۳۰ ساختمان شناسایی شده، ۵۰ ساختمان رفع عیب شده است.

شیشه‌فروش با یادآوری مدیریت بحران در دوران شیوع کرونا و روش مشارکت جمعی در آن روزها گفت: مدیریت بحران در دوران شیوع کرونا درس آموز است و باید تجارب آن مستند سازی شود، روزهایی که صنایع هم به کمک آمدند، در جایی که خود صنایع کمترین فوتی را بر اثر کرونا داشتند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۱۰ هزار واحد صنعتی در استان داریم که با چند نفر نیرو نمی‌توان بازرسی آنها را عملیاتی کرد افزود: باید ساختار در وزارت کار تغییر کند ، پیشنهاد می‌کنم بازرسی کار در کشور توانمند سازی شود، در این راستا همه ادارات نیز مکلف به فعال کردن واحد HSE شوند و در کنار مدیریت بحران قرار بگیرند .

وی گفت : آمادگی داریم جلسه مشترکی با حضور صنایع بزرگ و شهرداری و یا مشارکت اداره کار در راستای تبیین مسائل استان با تمرکز بر حوزه HSE برگزار کنیم.

کد خبر 750045

دیگر خبرها

  • خبر ویژه برای متقاضیان خودرو‌های وارداتی؛ ثبت‌نام جدید وجود دارد؟
  • «شناسه یکتا» در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • راه اندازی سامانه سوت زنی برای مشاوران املاک
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • تشدید و تداوم سامانه بارشی در هرمزگان
  • هشدار تشدید و تداوم فعالیت سامانه بارشی در هرمزگان
  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • ۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود