Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: توضیحات وزیر داخله کردستان عراق درباره مقرموساد، رزمایش نظامی تایوان در نزدیکی چین، هشدار سازمان توسعه و همکاری اقتصادی درباره وخامت اقتصاد جهان، تصویب طرح لغو روابط تجاری نرمال با روسیه از سوی آمریکا و کمک 32 میلیون یورویی اتحادیه اروپا به قرقیزستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توضیحات وزیر داخله کردستان عراق درباره مقرموساد

«ریبر احمد» وزیر داخله منطقه کردستان عراق، امروز (پنجشنبه)، از پارلمان عراق خواست که درباره حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران تحقیقات جامعی آغاز کند.

بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع) وزیر داخله منطقه کردستان در گفت‌و‌گو با رسانه‌های عراقی ابتدا اظهار داشت: «از پارلمان بابت میزبانی امروز برای [بررسی] حمله‌ای که اربیل را هدف قرار داد، تشکر می‌کنم. [این میزبانی] نشان دهنده درک منطقه [کردستان] و مرکز در مواجهه با چالش‌ها و هر گونه خطر علیه شهرهای عراق است».

ریبر احمد بدون اشاره به گزارش رسانه‌های آمریکایی درباره فعالیت یک هسته صهیونیستی در شمال عراق، اضافه کرد: «حاکمیت عراق یکپارچه است و نمی‌توان آن را تفکیک کرد و هر گونه حمله تعرض به کل عراق است».

وی همچنین برخی گزارش‌ها را که به صورت مستقیم نیز به آن اشاره‌ای نکرد، «ادعای دروغ» خواند و در عین حال مدعی شد: «اعضای کمیته حقیقت‌یاب به موقعیت [مورد نظر] رفتند و خانه و اتاق‌ها را بررسی کردند. خانه یکی از شهروندان بود و مایه خطری برای عراق و کشورهای همسایه به شمار نمی‌رفت».

این در حالی است که روزنامه‌های آمریکایی «نیویورک تایمز» و «واشنگتن پست» پس از حمله به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داده بودند هدف حمله اخیر سپاه پاسداران، نه مواضع آمریکا بلکه یک هسته صهیونیستی در منطقه کردستان عراق بوده است. طبق گزارش دوشنبه این دو رسانه آمریکایی، یک مقام این کشور با اشاره به تماس تلفنی‌اش با همتای عراقی خود، در این خصوص گفته بود: «هدف‌ها شامل خانه‌هایی بودند که به‌نظر می‌رسید یک هسته موساد از آنجا عملیات انجام می‌داد».

او با تکرار موضع دولت عراق در قبال این حمله، اشاره کرد که خواستار آغاز یک تحقیق جامع درباره این حمله با مشارکت بغداد، کشورهای عربی و جهان، سازمان ملل و همچنین جمهوری اسلامی ایران شده است. وی در ادامه اظهارات خود افزود: «به‌ویژه آنکه ما (ایران و منطقه کردستان) را روابط حسن‌همجواری را به یکدیگر پیوند زده، منافع مشترک، روابط تجاری و همچنین سفرهای متقابل داریم».

احمد در پایان ادعا کرد: «طرف ایرانی اطلاعی نداده بود که این موضع تهدیدی برای کشورهای همجوار است». خبرگزاری رسمی عراق همچنین در کانال تلگرامی خود به نقل از وزیر داخله کردستان نوشت: «ما هر گونه دلیل درباره وجود عناصری که ایران درباره آن صحبت کرد، دریافت می‌کنیم».

ساعاتی پیش از این گزارش، پایگاه خبری «بغداد الیوم» گزارش داد که وزیر داخله منطقه کردستان در اظهاراتی به نوع موشک‌های شلیک شده از ایران پرداخته و اظهار داشته که موشک‌های شلیک شده «جنگی، هوشمند، دوربرد بودند که تنها در وضعیت جنگی از آن‌ها استفاده می‌شود».

رزمایش نظامی تایوان در نزدیکی چین

ارتش تایوان رزمایش‌هایی را در جزیره‌ای در کمتر از ۵۰ کیلومتری سرزمین اصلی چین برگزار کرده است، درحالی که تایپه نگران است که حمله روسیه به اوکراین، پکن را برای انجام یک حمله مشابه آماده کند.

به گزارش رویترز، تمرینات ارتش تایوان در جزیره دونگین، واقع در جنوب شرقی فوژو، چین، شامل شلیک توپ و مسلسل به سمت اهداف شناور بود که نشان دهنده پیشروی نیروهای دشمن باشد.


وزارت دفاع ملی تایوان مانورها را با شلیک تیر جنگی" عادی" خوانده است، اما این مانورها در بحبوحه تنش‌های فزاینده با پکن، که تایوان را بخشی از قلمرو مستقل خود می‌داند، انجام می‌شود.
گفته می‌شود تایوان موشک‌های ضد کشتی و زمین به هوا را در جزیره صخره‌ای دونگین مستقر کرده است که حدود ۱۵۰۰ غیرنظامی در آن زندگی می کنند.

دونگین یک هدف اولویت‌دار برای نیروهای چینی است، زیرا در نقطه‌ای است که در صورت حمله از شمال، یگان‌های دریایی و هوایی احتمالاً از آن عبور می‌کنند.

هشدار سازمان توسعه و همکاری اقتصادی درباره وخامت اقتصاد جهان

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) امروز پنج شنبه هشدار داد: اقتصاد جهان در نتیجه جنگ روسیه بشدت آسیب خواهد دید.

 تارنمای هیل نوشت: در این گزارش برآورد می شود که تولید ناخالص داخلی جهان در نتیجه این جنگ ۱.۰۸ درصد کاهش خواهد داشت.

این سازمان درباره تولید ناخالص داخلی آمریکا گفت این کشور کاهش ۰.۸۸ درصدی را تجربه خواهد کرد و خشونت ها در شرق اروپا تولید ناخالص داخلی در منطقه یورو را ۱.۴ درصد کاهش خواهد داد.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی همچنین به مالیات و افزایش هزینه های دولت به عنوان راه های کاهش تاثیرات این جنگ اشاره کرد و گفت: افزایش هدفمند مخارج دولت به میزان ۰.۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای یک سال در کشورهای عضو این سازمان می تواند تقریبا نیمی از کاهش تخمین زده شده در تولید ناخالص داخلی را که در نتیجه جنگ اوکراین پدید می آید بدون افزایش قابل توجه تورم جبران کند.

این گروه در بخش مالیات ها به مالیت بر بخش انرژی و سود شرکت ها اشاره کرد.

حمله روسیه به اوکراین روز پنجشنبه وارد چهارمین هفته خود شد در حالی که هیچ نشانه ای درباره کاهش آن وجود ندارد. آمریکا و متحدانش تحریم های بی سابقه ای را علیه مسکو اعمال کرده اند که شامل مقامات ارشد این کشور، بانک مرکزی روسیه و اولیگارش ها یا ثروتمندان روس می شود.

این مجازات ها ارزش روبل روسیه را کاهش داده و باعث تعطیلی چند هفته ای بازار سهام روسیه شده است.

جنگ در اوکراین همچنین بر اقتصاد آمریکا نیز تاثیرگذار بوده است. کاخ سفید افزایش نرخ تورم در این کشور را افزایش «هزینه های پوتین» توصیف کرده و چنین استدلال می کند که این امر عامل اصلی تورم چند ماهه در کشورش همزمان با افزایش بهای نفت و گاز بوده است.

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی همچنین گفت درگیری ها در اوکراین باعث بحران انسانی در این کشور، تلفات جانی و خسارت به زیرساخت ها و خانه ها شده و بهبود اقتصادی جهان بعد از همه گیری کرونا را با تردید مواجه کرده است.

این سازمان اعلام کرده در بحبوحه چنین وضعیت نامعلومی رشد اقتصادی جهان امسال در نتیجه درگیری و جنگ در اوکراین بیش از یک درصد کاهش خواهد داشت در حالی که تورم که از همان ابتدای سال جدید میلادی نیز روندی صعودی داشته افزایش حدود ۲.۵ درصدی خواهد داشت.

تصویب طرح لغو روابط تجاری نرمال با روسیه از سوی آمریکا

طرحی که خواستار لغو «وضعیت دائمی روابط تجاری نرمال» روسیه است قرار است به صورت فوری در مجلس سنای آمریکا تصویب شود.

چاک شامر، رهبر دموکرات‌های مجلس سنای آمریکا گفت که این طرح پس از تصویب با قید فوریت در مجلس نمایندگان آمریکا در مجلس سنا هم به صورت فوری پیش خواهد رفت.

شومر در مجلس سنا گفت: «وقتیکه مجلس نمایندگان این طرح را به تصویب برساند انتظار دارم که تصویب آن از حمایت دو حزبی قوی در سنا هم برخوردار باشد و من با همکارانم تلاش خواهم کرد که در این مجلس هم با سرعت پیش برود.»

کمک 32 میلیون یورویی اتحادیه اروپا به قرقیزستان

اتحادیه اروپا 32 میلیون یورو به قرقیزستان برای حمایت از بودجه این کشور در جهت اصلاحات بخش آموزشی اختصاص می‌دهد.

به گفته وزارت آموزش و پرورش جمهوری قرقیزستان، در 16 مارس 2022، این وزارتخانه میزبان دیداری بین «الماس بیک بیشنالیف»، رئیس بخش آموزش و «ادوارد اوئر» رئیس هیئت اتحادیه اروپا در قرقیزستان، بود.

در این نشست، «بیشنالیف» و «اوئر» در مورد ابتکارات مشترک قرقیزستان و اتحادیه اروپا در زمینه آموزش بحث کردند.

طرفین به ویژه، به تکمیل موفقیت آمیز موافقتنامه مالی اشاره کردند که بر اساس آن قرقیزستان کمک بلاعوض از اتحادیه اروپا به مبلغ 35.76 میلیون یورو دریافت کرد.

گفتنی است که این مبلغ برای حمایت از بودجه قرقیزستان استفاده شد.

لازم به ذکر است که طرفین همچنین درباره جزئیات انعقاد یک قرارداد کمک هزینه جدید بین قرقیزستان و اتحادیه اروپا برای اصلاحات در بخش آموزش بحث کردند.

این قرارداد که برای سال‌های 2023-2027 طراحی شده است، اتحادیه اروپا کمکی به مبلغ 32.0 میلیون یورو به قرقیزستان اختصاص خواهد داد که همچنین برای حمایت از بودجه این کشور استفاده خواهد شد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین جهاد تبیین حقوق کارگران موشک بالستیک سود سهام عدالت تحولات اوکراین آمریکا و روسیه چین اروپا خاورمیانه ایران مذاکرات وین جهاد تبیین حقوق کارگران موشک بالستیک سود سهام عدالت قیمت گوشی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی وزیر داخله کردستان تولید ناخالص داخلی منطقه کردستان اتحادیه اروپا کردستان عراق میلیون یورو اقتصاد جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۷۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود

به گزارش تابناک به نقل از وزارت دفاع، وزیر دفاع گفت: پاسخ جمهوری اسلامی ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی صرفاً یک اعلان هشدار محدود با هدف ایجاد بازدارندگی و در عین حال پرهیز از گسترش درگیری بود.
 
امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری های شانگهای در آستانه قزاقستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای از برنامه ریزی و استقبال گرم دولت جمهوری قزاقستان تقدیر و تشکر و اظهار کرد: در طول چند ماه گذشته اتفاقات ناگواری در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای نظیر حوادث تروریستی در ایران، روسیه و پاکستان که موجب کشته و مجروح تعدادی از شهروندان و مردم بیگناه شد به وقوع پیوسته است در اینجا لازم می‌دانم ضمن محکوم نمودن این حوادث با خانواده های قربانیان ابراز همدردی نمایم از سوی دیگر از هفت ماه پیش، تاکنون شاهد نسل کشی ارتکاب جنایت جنگی و کشتار وسیع زنان کودکان، امدادگران و خبرنگاران و تخریب وسیع زیر ساختها و بیمارستانها توسط رژیم غاصب صهیونیستی در فلسطین هستیم که متاسفانه با حمایت و کمکهای همه جانبه حامیان این رژیم و انفعال مجامع و سازمانهای بین المللی همراه گشته است.
 
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران ضمن به رسمیت شناختن حق دفاع مشروع ملت فلسطین، جنون کشتار و تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و حامیان آن را به شدت محکوم کرد و گفت: متاسفانه در ادامه تجاوزگری و جنگ طلبی رژیم صهیونیستی؛ اخیرا این رژیم با هدف تشدید و توسعه جنگ در منطقه و انحراف افکار عمومی از جنایات و نسل کشی خود در غزه با نقض صریح ماده ۳۱ کنوانسیون وین ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در سوریه را هدف قرار داد که منجر به شهادت تعدادی از مستشاران نظامی کشورمان که بنا به دعوت این کشور در دمشق حضور داشتند، شد البته جمهوری اسلامی ایران بر اساس حق دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد و با توجه به عدم محکومیت این اقدام در شورای امنیت سازمان ملل متحد با تکیه بر مولفه های قدرت خود اقدام به تنبیه متجاوز کرد.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این تجاوزگری صرفاً یک اعلان هشدار محدود با هدف ایجاد بازدارندگی و در عین حال پرهیز از گسترش درگیری بود، افزود: باید تاکید کنم جمهوری اسلامی ایران به دنبال جنگ و افزایش تنش در منطقه نمی باشد با این وجود هر گونه جسارت تعدی و محاسبه غلط توسط دشمنان با پاسخ مقتضی و پشیمان کننده روبرو خواهد شد.
 
سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی مواضع اصولی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در محکومیت حمله تروریستی به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سوریه را بسیار ارزشمند بر شمرد و گفت: ضمن تشکر از مواضع منطقی و سازنده دولتهای روسیه و چین به ویژه در نشست ۱۴ آوریل شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از حق دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌نمایم دفاع جانبدارانه و بی قید و شرط برخی کشورهای غربی از اقدام رژیم صهیونیستی منجر به بی اعتباری و تضعیف نقش و کارکرد سازمانهای بین المللی در ایجاد نظم و امنیت در جهان خواهد شد.
 
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حوادث و تجربیات امروز جهان ما را به سمت ضرورت درک واقعیات جدید نظام بین الملل و چگونگی شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی رهنمون می سازد، تصریح کرد: در نظام بین الملل در حال گذار آنچه که بیش از همه به چشم می خورد؛ تشدید رقابت قدرت ها در عرصه ها و حوزه های وسیع تر به ویژه نظامی و امنیتی، نادیده گرفتن حقوق ملت ها، به کارگیری استانداردهای دوگانه در مواجهه با مسایل بین المللی، تشدید بحرانهای ژئوپلیتیکی مانند تلاش جدید غرب و ناتو در توسعه به شرق، تزلزل در معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات، توسعه کمی و کیفی سلاحهای کشتار جمعی، سوء استفاده برخی قدرتها از گسل‌های موجود و شکاف های اجتماعی و قومیتی جهت تضعیف حاکمیت ملی کشورها، استفاده از ابزار تروریسم در جنگ ها و شکل گیری تروریسم ترکیبی، بهره گیری از ابزار جنگ اقتصادی و تحریم توسط قدرت های سلطه گر و تلاش این قدرتها برای حفظ برتری و هژمونی خود در جهان می باشد.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بدون تردید بسیاری از بحرانها و جنگهای چند دهه اخیر به ویژه در عراق، افغانستان، اوکراین و فلسطین نتیجه رویکردها و سیاستهای سلطه طلبانه و تمامیت خواهانه غرب و ناتو بوده است، گفت: در مقابل این جریان شاهد ظهور و افزایش تمایلات جدی در برخی کشورها و قدرت های نوظهور برای دفاع از حقوق، هنجارها و ارزشهای ملی و بین المللی نظیر عدالت، استقلال، برابری، صلح و امنیت از طریق همکاری جمعی و حرکت به سمت یک نظام مستقل و عادلانه هستیم و اگر بخواهیم واقع بینانه قضاوت نماییم؛ نقش سازمان همکاری شانگهای در شکل گیری این روند بسیار حائز اهمیت می باشد. بدون تردید سازمان همکاری شانگهای به سبب برخورداری از ظرفیتهای متنوع و گسترده اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و امنیتی با طی کردن مسیری هوشمندانه؛ اکنون به یک نهاد تأثیرگذار و نقش آفرین در روندهای جهانی و به ویژه ایجاد سازوکارهای چند جانبه گرایی و نیز به محل رجوع بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.
 
وزیر دفاع با بیان اینکه پدیده تروریسم در حال حاضر به یک معضل اساسی در جهان تبدیل شده است، اظهار داشت: از آن جا که یکی از اهداف راهبردی سازمان همکاری شانگهای مقابله با تمامی مظاهر تروریسم و ریشه های آن است؛ انتظار می‌رود مقابله جدی و عملی با این پدیده بیش از گذشته در دستور کار سازمان قرار گیرد و در همین رابطه با توجه به وقوع اتفاقات تلخ و ناگوار ناشی از اقدامات گروه های تروریستی در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای به ویژه در طول یک سال گذشته؛ معتقدیم پاکسازی تروریسم از درون جغرافیای سازمان به عنوان یک اولویت جهت حفظ و توسعه بیشتر اعتماد، دوستی و حسن همجواری متقابل بین کشورهای عضو از طریق رایزنی مداوم بهره گیری از ظرفیت های مشترک و تبادل تجربیات و اطلاعات یک اصل و الزام راهبردی به شمار می رود.
 
سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در مبارزه با تروریسم؛ شناخت ریشه ها، دلایل، آموزه های فکری و معرفتی، روش ها، تاکتیک ها، حامیان و منابع مالی از جمله استفاده از رمز ارزها است. گرچه تروریسم ریشه در جهل، عقب ماندگی افراط گرایی، تبعیض و بی عدالتی دارد، لکن امروزه شاهد خروج تروریسم از وضعیت سنتی و نقش آفرینی در اشکال جدید به عنوان یک ابزار قدرتمند برای برخی از قدرت های جهانی در جنگهای نوین و ترکیبی می باشیم علاوه بر این به موازات تروریسم سخت؛ شاهد نوعی از تروریسم نرم تحت عنوان تروریسم اقتصادی هستیم که می‌توان نمونه های بکارگیری آن را توسط نظام سلطه علیه برخی از اعضاء سازمان همکاری شانگهای در قالب اعمال تحریم های یک جانبه و چند جانبه مشاهده کرد.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به آموزه‌های دین مبین اسلام بر پرهیز از افراط گرایی و رفتارهای خشونت آمیز و همچنین توجه به حقوق بشر و رعایت اخلاق انسانی افزود: جمهوری اسلامی ایران نه تنها خود قربانی تفکرات تکفیری تروریستی مورد حمایت غرب و ناتو می‌باشد؛ بلکه در عرصه مقابله با این تفکرات پیشرو بوده و هزینه های مادی و معنوی زیادی در این خصوص متحمل شده و سربازان و فرماندهان عزیزی مانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را تقدیم مردم، امنیت منطقه و جهان نموده است.
 
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران تلاش مجدد و مستمر قدرت های شکست خورده در افغانستان برای بازیابی و احیاء گروه های تروریستی مانند داعش را یک تهدید بزرگ برای جغرافیای امنیتی شانگهای بر شمرد و گفت: یکی از اولویت های مهم سازمان می بایست تمرکز جدی بر مسایل مختلف افغانستان باشد. بدیهی است حمایت از سازوکارهای مبتنی بر مشارکت همه اقوام، گروه ها و مذاهب در تعیین سرنوشت می‌بایست در دستور کار قرار گیرد.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از تاریخ فرهنگ حوزه تمدنی و موقعیت راهبردی و همچنین ظرفیت های مختلف ژئوپلیتیکی خود می‌تواند هم راستا با سایر کشورهای عضو در تحقق اهداف سازمان به ویژه در حوزه های نظامی و امنیتی مؤثر باشد، افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و تعمیق مناسبات دفاعی و نظامی با کشورهای عضو سازمان در قالب همکاریهای دو و چند جانبه امادگی کامل دارند و در همین رابطه با توجه به تجربیات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه، آمادگی داریم توانمندی، دانش و تجربیات خود در حوزه مبارزه با تروریسم را در اختیار سایر اعضاء قرار دهیم.
 
وزیر دفاع ایران ادامه داد: با توجه به برگزاری رزمایشهای مرکب دریایی میان جمهوری اسلامی ایران و برخی از اعضای سازمان همکاری شانگهای نظیر روسیه و چین و با مشارکت برخی دیگر از اعضای سازمان امیدواریم با توجه به جایگاه دریا در اقتصاد جهانی و نیز با مشارکت همه اعضاء شاهد ایجاد کمربند امنیت دریایی شانگهای که ضامن تبدیل اقیانوس هند به یک آبراهه امن بین المللی است، باشیم در اجلاس سال گذشته اشاره کردم که پیام ثابت و همیشگی دکترین دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران پیام صلح، ثبات، دوستی و امنیت برای کشورهای همسایه منطقه و جهان است. در این چهارچوب همکاریهای دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و سازمان همکاری شانگهای می تواند حوزه های مختلفی مانند تبادل اطلاعات و تجربیات در مقابله موثر با تروریسم، افراط گرایی و تجزیه طلبی رزمایشهای مشترک، همکاریهای آموزشی، مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر، جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی و تشدید بحران آوارگان، مقابله با تهدیدات نوظهور جنگ های اطلاعاتی و شناختی و جرایم سایبری و بسیاری دیگر را شامل گردد.
 
سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی با اشاره به پیشنهادهای اجلاس گذشته افزود: مایلم در این اجلاس نیز پیشنهاداتی را برای تقویت ظرفیت ها و قابلیتهای سازمان مطرح نمایم که امیدوارم سازوکارها و زمینه‌های تحقق آن به شکل مناسبی فراهم گردد؛
 
۱ - تاسیس مرکز تحقیقات ضد تروریسم و برگزاری نشستهای منظم به منظور تقویت تفاهم و ایجاد گفتمان مشترک و همچنین تبادل تجربیات و دستاوردهای مشترک؛
 
۲- ضرورت تدوین سازوکار مناسب برای همکارهای مشترک سازمان جهت مقابله با تهدیدات نوظهور از جمله دفاع مشترک سایبری و منظومه های ماهواره ای نظیر اسپیس ایکس) مقابله با استفاده از رمزارزها در جهت تامین مالی از اقدامات تروریستی و سایر اقدامات مورد نیاز
 
۳- ایجاد یک سامانه مشترک امن و سریع جهت تبادل اطلاعات میان اعضاء در چهارچوب یک مرکز امنیت اطلاعات؛ در این رابطه جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را در جهت ایجاد این سامانه و مرکز اعلام می نماید.
 
۴- آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری رزمایش مشترک ضد تروریسم در سال ۲۰۲۵ و همچنین برگزاری یک سمینار و نشست علمی جهت بررسی ابعاد مختلف تروریسم؛
 
۵- تشکیل ساختار و یا کارگروه صنایع دفاعی میان اعضاء با هدف تقویت همکاری و تجمیع توانمندیها برای مقابله با تهدیدات پیش رو به ویژه مقابله با تهدیدات امنیتی و تروریستی.

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود
  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود