Web Analytics Made Easy - Statcounter

«صباح زنگنه» نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی با اشاره به عدم مشارکت نخست‌وزیر فعلی لبنان در انتخابات آتی این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: انتخابات ۱۵ می لبنان تعیین‌کننده شاکله اصلی ساختار سیاسی این کشور به شمار می‌رود؛ به این معنی که پس از برگزاری این انتخابات، پارلمان لبنان تشکیل می‌شود و از سوی دیگر هم نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور و رئیس پارلمان انتخاب خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ترکیب سیاسی انتخاباتی لبنان اتفاقاتی رخ داده که می‌تواند تعیین‌کننده باشد؛ به گونه‌ای که برخی از احزاب سیاسی سابقاً در معرفی نامزدهای خود با تسامح و تساهل برخورد می‌کردند. به عنوان مثال در گذشته حزب‌الله لبنان در مناطقی که نامزدهای متعددی برای ورود به انتخابات داشت را معرفی نمی‌کرد و به گونه‌ای دیگر از سایر احزاب حمایت می‌کرد. اما در شرایط کنونی که وضعیت سیاسی در لبنان با مشکل روبه‌رو شده، این روند تغییر کرده است؛ به گونه‌ای که حزب‌الله حالا قصد دارد نامزدهای خود را معرفی کند و در ادامه از شرکای سیاسی خود یعنی جنبش امل و جریان منتسب به میشل عون هم حمایت کند.

وی ادامه داد: در این میان توجه داشته باشید که برخی دیگر از نامزدهای سیاسی که ریشه در احزاب سنتی لبنان دارند، با عربستان، فرانسه و آمریکا هماهنگ هستند. در این میان ریاض و ایالات متحده به نوعی سعی می‌کنند از گزینه‌های تندرو و اقتدارگرا حمایت کنند اما فرانسوی‌ها به گونه‌ای دیگر کار می‌کنند و سعی دارند به صورت دوجانبه در لبنان از نامزدهای انتخاباتی حمایت کنند. واقعیت این است که چارچوب‌های سیاسی در بیروت زمانی که با مشکل روبه‌رو می‌شوند اساساً باعث ایجاد و تزریق به‌هم ریختگی می‌شوند، ولی حزب‌الله در این وضعیت تصمیم گرفت که اوضاع و چارچوب اجرایی و اداری کشور را به گونه دیگری هدایت کند. این در حالیست که داده‌ها نشان می‌دهد حزب‌الله لبنان در حال ائتلاف‌سازی و اکثریت‌سازی در پارلمان خواهد بود تا اوضاع را به نفع مردم لبنان تغییر دهد.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: وضعیت فعلی بدون شک برای رقبای این جریان در لبنان چالش ایجاد کرده و باعث می‌شود وزن سیاسی این نامزدها مورد انتقاد مردم قرار بگیرد. بر این اساس مطالبات برخی از نامزدها، بزرگ‌تر و بیشتر از سطح سیاسی آنها است. به عنوان مثال نجیب میقاتی، نخست وزیر فعلی لبنان اعلام کرده که در انتخابات شرکت نخواهد کرد. عدم حضور وی در انتخابات دقیقاً در همین مسیر تلقی می‌شود؛ چراکه میقاتی به خوبی می‌داند با توجه به وضعیت و عملکردش و همچنین موضع‌گیری‌های او در چند ماه اخیر ممکن است حداقل آراء را هم به دست نیاورد. باید در این میان به خوبی دانست که هدف از عدم حضور میقاتی در انتخابات لبنان در حقیقت اعمال فشار بر حزب‌الله است و در سوی دیگر او و بسیاری از سیاسیون بیروت به دنبال تزریق به هم ریختگی در انتخابات آتی هستند.

زنگنه ازود: نکته دیگر این است که مجموع جریان‌های سیاسی اهل سنت در لبنان دچار ضربه‌های زیادی شده‌اند و در این میان اشخاصی مانند سعد حریری که عربستان حامی آنها بود هم حالا به حاشیه رفته‌اند. این روند و عدم ثبت کارنامه مفید سیاسی و اجرایی از سوی اشخاص مذکور باعث شده تا میقاتی و برخی دیگر از چهره‌ها اعلام کنند در انتخابات شرکت نمی‌کنند؛ چراکه وزن آنها برای نخست وزیری بسیار پایین است و از سوی دیگر کارنامه موثری برای ارائه ندارند. از منظری دیگر باید توجه داشت که فشارهای داخلی و خارجی بر این اشخاص بسیار بالا است. به عنوان مثال چندی پیش شاهد بودیم که وزیر اطلاع‌رسانی لبنان به دلیل موضع‌گیری در مورد نقش عربستان در بحران یمن مجبور به استعفا و کناره‌گیری شد و اوضاع تا حدی به سمت بحران پیش رفت که عربستان، بحرین، کویت و امارات با لبنان قطع رابطه کردند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این مثال کوچک نشان می‌دهد لبنان تا چه حد تحت تاثیر دخالت‌های خارجی است و از سوی دیگر باید بدانیم که فشارهای داخلی از حیث اقتصادی و سیاسی بر نامزدهای انتخاباتی هم بسیار بالا خواهد بود. لذا سهم سیاسی این اشخاص در داخل و خارج با مشکل روبه‌رو شده است. توجه داشته باشیم اشخاصی مانند سعد الحریری یا نجیب میقاتی نتوانستند مشکلات اقتصادی، اجتماعی و حتی بن‌بست بانکی را حل و فصل کنند و حالا هم موضوعی برای ارائه به عنوان کارنامه سیاسی ندارند و ما یک انفعال مشخص را مشاهده می‌کنیم که با شلوغ‌کاری سیاسی درآمیخته شده است.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سعد حریری عربستان سعودی فرانسه لبنان آمریکا بیروت میشل عون حزب الله لبنان نجیب میقاتی بحران اقتصادی لبنان گونه ای نخست وزیر حزب الله سوی دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۷۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره محور جلسه اخیر این حزب گفت: روز پنجشنبه اجلاسیه شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه و دفتر سیاسی با حضور روسای شعب استان‌های حزب اعتدال و توسعه، واعظی، جنتی و نوبخت برگزار شد. در این جلسه برنامه‌های حزب در سال جاری مطرح شد. یکی از محورها به این ترتیب بود که تاکید حزب بر این است که همه دستگاه‌های اجرایی کشور باید به سمت رفع اختلافات داخلی گام بروند، به عبارت دیگر به سمتی برویم که بتوانیم نسل جوان را بیشتر به خودمان جذب کنیم و بر وفاق ملی دامن بزنیم. استراتژی حزب اعتدال و توسعه در سال جدید استفاده از همه ساز و کارهای مدنی برای بهبود اوضاع کشور است و حزب اعتدال و توسعه هم سعی می‌کند در تحولات جاری داخل و خارج از کشور نقش‌آفرینی داشته باشد و ما همچنان تاکید می‌کنیم که با هر گونه ساختارشکنی مخصوصا در زمینه سیاسی مخالف هستیم و همچنان بر راهکارهای مدنی و غیر خیابانی و اعتراضات خیابانی تاکید داریم و زمانی که همه می‌دانیم، هیچ امیدی به خارج از کشور نیست باید به سمت وحدت آفرینی حرکت کنیم.

وی افزود: مقوله انتخابات ریاست جمهوری و شوراها برای ما اهمیت دارد، مخصوصاً اگر حاکمیت اندکی نرمش نشان دهد و با این نرمش در بحث انتخابات ریاست جمهوری شاهد توفیقات باشیم و اگر غیر از این باشد، مجدداً شاهد کاهش حضور مردم خواهیم بود و شاید این بار مردم نسبت به دفعات قبل مشارکت پایین‌تری داشته باشد. حزب اعتدال و توسعه تلاش دارد به صورت شفاف مردم را برای مشارکت در بهبود شرایط کشور دعوت کند و از هر گونه سخن رادیکال و تنش‌زا پرهیز می‌کند، در حقیقت حزب اعتدال و توسعه تلاش دارد که با عقلانیت به نقد وضع موجود در عرصه سیاست داخلی بپردازد.

هروی همچنین تصریح کرد: دومین محور که در جلسه روز پنجشنبه حزب اعتدال و توسعه برگزار شد، سیاست خارجی است. هنگامی که احساس می‌کنیم غرب و شرق همگی برای توسعه کشور مانع‌تراشی می‌کنند باید باهم به وحدت و تنش‌زدایی بپردازیم، در غیر این صورت نتیجه‌ای نخواهد داد. در سیاست خارجی اعتقاد بر این داریم که باید درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود، کما اینکه کشوری مانند عراق در همین روزهای اخیر با تولید بیش از ۴ میلیون بشکه نفت توانسته بسیاری از مشکلات اقتصادی خود را حل کند اما ما همچنان با بسته بودن و انزوای سیاسی در عرصه جهانی، دچار مشکلات اقتصادی هستیم.

برخورد خیابانی با حجاب بی‌تدبیری است

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: سومین محور و شاید اصلی‌ترین بحثی که در اجلاسیه حزب اعتدال و توسعه مطرح شد، تحلیل وضع داخلی بود. ما همه جناح‌های سیاسی باید نشان بدهیم ایران عامل ثبات منطقه خاورمیانه است اما در این میان که در حال کشمکش اسرائیل و قدرت‌ها هستیم، جریحه‌دار کردن افکار عمومی خطا است، در حالی که کشورهای منطقه در حال توسعه و پیشرفت هستند، اینکه ما به مجادلات داخلی و تحریک جوانان مبادرت کنیم، کاملاً از روی بی‌تدبیری است. تشویش اذهان، ایجاد ناامیدی و رعب و وحشت بین نسل جوان، آن هم در خیابان‌ها و با حرکت‌هایی مانند برخورد با حجاب، منجر به ایجاد نا امیدی در کشور می‌شود که این نشانه بی‌تدبیری است.

هروی اظهار کرد: اما آنچه در مورد وضعیت داخلی وجود دارد این است که دولت سیزدهم به دست اندازی در بخش خصوصی رو آورده و به جای درآمدزایی به سمت کسب درآمدهای بیشتر از مردم می‌پردازد که این امر شایسته و بایسته مردمی که همه چیز خود را برای نظام دادند، نیست. به عبارت دیگر مشکل اول کشور حجاب نیست بلکه ایجا روح همدلی و امید و رفع مشکلات معیشتی مردم است.

وی با اشاره به برخورد دولت با فساد ابراز کرد: نکته دیگر ارجحیت منافع ایدئولوژیک بر منافع ملی است. متاسفانه احساس می‌شود اقلیتی از نظام حاکمیت به دنبال این هستند که مباحث ایدئولوژیکی یا نگرش‌های افراطی مذهبی را بر منافع ملی ترجیح بدهند ، که این امر موجب شده اشکالات اساسی در نحوه برخورد با مردم مانند برخوردهای شکل بگیرد، که این رفتارها کاملاً از سر بی‌تدبیری است. نکته بعدی مربوط به ناکارآمدی مدیران دولت سیزدهم است که متاسفانه در همه اضلاع دولت مشاهده می‌شود، چنانچه شایسته‌سالاری رنگ باخته و نظام مسئولیت‌سپاری دچار خدشه شده است.

هروی همچنین افزود: نکته پایانی که همه اعضای حزب و دبیرکل بر آن تاکید داشتند، مربوط به فساد و تبعیضی است که در جامعه وجود دارد. امروز برخورد دوگانه در سطح جامعه انجام می‌شود و این برخورد منجر به دلسردی و ناامیدی مردم شده است. درحقیقت به نظر می‌رسد که با عاملان فساد مدارا می‌شود ، مماشات با مفسدان در سطوح مختلف و در مباحث اقتصادی و عقیدتی منجر به این امر شده که مردم دچار یاس دینی و ناامیدی شوند که متاسفانه این مورد برای بهبود شرایط کشور مناسب نیست.

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر این در حالی که با جوانان برخوردهای خیابانی تحت عنوان حجاب و برخورد با منتقدین، افرادی که در روزنامه‌ها سخن می‌گویند و شرایط سیاسی و آرای دولت را نقد می‌کنند، برخلاف آن چیزی است که باید انجام شود. لذا از این برخورد دوگانه که با عاملان فساد مماشات می‌شود اما با جوانانی که نقادی می‌کنند برخورد می‌شود، را حزب اعتدال و توسعه محکوم می‌کند و خواهان تدبیر نظام حاکمیت در قبال این قضیه است.

هروی در رابطه با برنامه حزب اعتدال و توسعه برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، یادآور شد: در این مورد در کل کشور تلاشی آغاز کردیم و امیدوارم بتوانیم در بین نامزدهایی که به مرحله دوم رسیدند افرادی که عضو نیروها و یا هواداران حزب اعتدال و توسعه هستند، کمک می‌کنیم که بتوانیم حداکثر نیروهای اعتدالی را در این مرحله از انتخابات در مجلس داشته باشیم. همچنین در مورد فراکسیون تلاش‌هایی را در مجلس آغاز کردیم و امیدواریم فراکسیون با تمایلات اعتدالی شکل بگیرد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899876

دیگر خبرها

  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • آغاز ضبط مناظره ی نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • ضبط برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات دور دوم مجلس در آبادان
  • اعلام زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است