Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@07:10:12 GMT

موعودگرایی؛ آخرین گام تمدن‌سازی الهی

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۱۸۷۸۴


در مورد مبحث مبانی اعتقادی موعودگرایی در ادیان ابراهیمی طبیعتا تفاوت‌هایی در تفسیرهای ادیان وجود دارد اما نقطه اشتراک این است که هدف خداوند متعال از خلقت انسان این است که بشر بتواند با قوانین و احکام الهی حکومت کند و تقریبا تمام ادیان به‌خصوص ادیان ابراهیمی به این اصل اعتقاد دارند که اساس فرستادن انبیا و پیامبران و نزول وحی هدایت بشر در باب حاکمیت الهی و ساختن تمدن الهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس کل ادیان برنامه‌هایی برای تمدن‌سازی دارند. هرچند تفاوت‌هایی بین یهودیت، مسحیت و اسلام وجود دارد و قرائت‌های خاصی از این امر ارائه شده‌است؛ لکن همه ادیان در اصل به دنبال تاسیس و راه‌اندازی تمدن الهی بودند. تمدنی که به دست انسان تاسیس خواهدشد از این رو زمانبر بوده و در واقع یک پروسه زمانی در امتداد تاریخ است. برای تحقق این امر پیامبران و کتب آسمانی از سوی خداوند فرستاده شدند تا بنیانگذار تمدن الهی روی کره‌خاکی باشند.
موعودگرایی آخرین گام تمدن‌سازی الهی و ختم این پروسه است. براساس باور پیروان ادیان و موعودگرایان، حاکمیت الهی باید به دست کسی بنا شود که عالم و عامل به احکام الهی بوده و خلیفه‌ا... باشد. چنین کسی حکومت واحد جهانی را بر اساس تمدن الهی بنا خواهدکرد.
تشکیل حکومت واحد جهانی توسط موعود بشر گرچه یکی از مشترکات بین‌الادیانی است اما چون قرائت‌های متعددی از آن ارائه شده، در فروعات این اصل اختلافاتی وجود دارد.با توجه به این تفاوت‌ها در تفسیر پیروان ادیان از موضوع موعود، تفاوت جوهری در موعودگرایی اسلام با دیگر ادیان وجود دارد؛ این که در اسلام به صورت زنده با موعودگرایی روبه‌رو هستیم، مهدویت به طور جدی در بهبود کیفیت زندگی مردم اثر گذار است. معتقدان به موعود تلاش می‌کنند در مسائل فکری به سمتی حرکت کنند که به اتحاد جهان و تحقق تفکر متعالی برای بهبود کیفیت زندگی مردم ختم شود. در صورتی اعتقاد به موعود به کار زندگی بشر خواهدآمد که به چنین امری ختم شود؛ یعنی موعودگرایی به وحدت بشر برای بهتر زیستن ختم شود. این اندیشه در اسلام پر رنگ‌تر است و با برنامه‌های عملی پیش می‌رود. در دیگر ادیان اعتقاد به موعود بیشتر فکری، نظری و معرفتی است. همه ادیان به نوعی معتقدند در آخرالزمان اوضاع بهبود پیدا خواهدکرد و موعود کمک می‌کند اهداف مشترک محقق شوند.
یکی از نیازهای بشر در جامعه‌جهانی صلح و برقراری دنیای عاری از جنگ است. موعودگرایی به عنوان یک عنصر مشترک بین‌الادیانی که سبب تقویت معنویت در جامعه انسانی می‌شود، خود عامل اساسی برای تحقق صلح در جهان است.
چنانچه بیان شد، بین باور اسلام و دیگر ادیان تفاوت‌هایی در پذیرش موعود وجود دارد اما موعودگرایی یک اصل پذیرفته شده برای همه بشر است. برخی معتقدند به جای امام دوازدهم شیعیان با یک مهدی نوعی و منجی مواجه هستیم، هر دو صورت مساله درست است. چراکه امام دوازدهم شیعیان همان مهدی نوعی است که برای هدایت کل بشر فرستاده شده‌است. هدایتگری که اثرش به همه بشریت خواهدرسید و به این گونه «نوعی» می‌شود. همان‌گونه که بشر در تاریخ معتقد بوده منجی نوعی است، لذا جمع این دو ممکن است. بنابراین آنچه در اصل موعودگرایی و منجی مطرح است، نوعی اشتراک بین‌الادیانی است که زمینه وحدت جامعه جهانی را محقق می‌کند. برای توسعه و تقویت این باور مشترک و رسیدن به اهداف والا و متعالی تمدن الهی و انبیا باید به فکر توسعه ویژگی‌های وحدت‌آفرین باشیم و این جهان پرتلاطم را با تکیه بر اصل منجی و موعود به ساحل آرامش، امید و دلگرمی هدایت کنیم. همه ادیان معتقدند با موعود، آینده جهان روشن است. جهان با وجود منجی عالم بشریت سراسر ارزش و خوبی خواهدشد. باید نگاه ما به گونه‌ای باشد که خیلی دور را نبینیم وسعی کنیم نزدیک‌تر را ببینیم. این به انسان امید می‌دهد.

 

سهیل اسعد/ مبلغ بین المللی

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سهیل اسعد تولد امام زمان امام زمان تمدن الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۸۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شب موعود رسید: آخرین قهرمانی امباپه در پاریس

به گزارش "ورزش سه"، امشب پی اس جی از ساعت 22.30 به وقت تهران در زمین خود میزبان لوآور است و این شانس را دارد تا قهرمانی خود را قطعی کند. پی اس جی بعد از برتری 4-1 برابر لوریان می توانست قهرمان شود ولی موناکو با پیروزی خود اجازه نداد. پاریس ولی امشب اگر ببرد تحت هر شرایطی قهرمان خواهد شد.

این اولین قهرمانی لیگ فرانسه لوئیس انریکه و آخرین قهرمانی لیگ امباپه است. از سال 2011 و با ورود قطری ها، پی اس جی توانسته 10 بار قهرمان شود و تنها مون پلیه در 2012، موناکو در 2017 و لیل در 2021 قهرمانی را از پی اس جی گرفته اند.

امباپه با پاریس 6 قهرمانی لیگ کسب کرده و یک بار نیز با موناکو این عنوان را کسب کرده است. او در فوریه گذشته به باشگاهش اطلاع داد که در پایان فصل خواهد رفت و به این ترتیب امشب احتمالا آخرین قهرمانی لیگ فرانسه را جشن خواهد گرفت.

هنوز مشخص نیست او امشب از ابتدا بازی خواهد کرد یا خیر چون در لیگ، انریکه به او در ماه های اخیر چندان زیاد میدان نداده است. امباپه با دبل برابر لوریان تعداد گل هایش را به 46 رساند و با 26 گل در لیگ فرانسه اولین بازیکنی است که در 4 فصل متوالی بیش از 25 گل به ثمر می رساند.

پی اس جی همچنان شانس فتح لیگ قهرمانان و جام حذفی را نیز دارد تا امباپه بتواند با 4 گانه (پاریس قبلا قهرمان سوپرجام شده) از پاریس وداع کند.

دیگر خبرها

  • باکو، میزبان ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • موعود شمخانی دستگیر شد
  • موعود شمخانی کیست؟
  • بازداشت موعود شمخانی تأیید شد
  • بازداشت «موعود شمخانی» تأیید شد
  • بازداشت موعود شمخانی تایید شد
  • شب موعود رسید: آخرین قهرمانی امباپه در پاریس
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی