Web Analytics Made Easy - Statcounter

گیاه دم اسب برای درمان زخم‌های سطحی بدن، مشکلات پوستی، درماتیت، بهبود جای زخم و اگزما مؤثر بوده و در عین حال می‌توان از این گیاه برای برای ترمیم چین‌وچروک اطراف چشم و اطراف لب‌ها استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، حسین راغ آرا، مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: گیاه دم اسب با نام محلی دم لوکی، از جمله گیاهان بدون گل و نهانزادان آوندی است که برگ‌های آن کوچک و رشد نیافته و ساقه آن ظاهری بی‌برگ دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف این گیاه به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند و باعث تثبیت کلسیم در استخوان‌ها می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گیاه دم اسب برای تقویت تاندون‌ها مؤثر بوده و در نتیجه باعث کاهش آسیب‌های ورزشی می‌شود، افزود: گیاه دم اسب برای جبران پارگی کیگامنت‌ها و کشیدگی عضلات مفید بوده و از پوکی استخوان در خانم‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین به دلیل وجود اسید پکتیک و اسید گالیک، مانع از خون‌ریزی می‌شود. جهت درمان خون‌ریزی‌های داخل مانند خون‌ریزی‌های ریوی، احشایی و رحمی از دم‌کرده گیاه به میزان سه فنجان در روز استفاده می‌شود. دم‌کرده گیاه از ۱۵ تا ۲۰ گرم در یک لیتر آب حاصل می‌آید.

راغ‌آرا خاطر نشان کرد: گیاه دم اسب، اسید معده را کاهش می‌دهد و معرق است. طبیعت آن سرد و خشک است و برای تنگی نفس و ناراحتی‌های تنفسی، ورم کبد، التهاب رماتیسمی، آرتروز و ترمیم و التیام زردپی‌ها و رباط‌ها بسیار مفید است. مصرف دم‌کرده دم اسب برای رفع سرفه‌های سخت، برونشیت، گرفتگی صدا، سرماخوردگی و آنفلوانزا کاربرد دارد. همچنین از این گیاه می‌توان برای رفع ناراحتی‌های پروستات، عفونت مجاری ادراری، دفع سنگ کلیه و نیز درمان کیست استفاده کرد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی تأکید کرد: دم اسب برای درمان زخم‌های سطحی بدن، مشکلات پوستی، درماتیت، بهبود جای زخم و اگزما مؤثر بوده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، ماساژ دادن مو با دم‌کرده دم اسب از موخوره و بروز شوره سر جلوگیری می‌نماید. استفاده از آن باعث تقویت ناخن‌های شکسته می‌شود. مصرف این گیاه برای جلوگیری از چین‌وچروک پوست و نیز پیری زودرس بسیار مؤثر است و می‌تواند برای ترمیم چین‌وچروک اطراف چشم و نیز اطراف لب‌ها که در اثر گذر زمان ایجاد می‌شود، مؤثر و مفید واقع شود. ماساژ دادن بدن با دم‌کرده دم اسب باعث کاهش توده‌های چربی شده و به لاغری شکم و ران کمک می‌کند.

وی در مورد نکات احتیاطی مصرف این گیاه گفت: مصرف دم اسب برای زنان باردار و نیز اطفال خردسال مجاز نیست. همچنین مصرف زیاد آن باعث ناراحتی‌های معده و اختلال در دستگاه گوارش می‌شود. از گیاه دم اسب نباید بیش از چهار هفته استفاده کرد، زیرا باعث التهاب دستگاه گوارش می‌شود. همچنین مصرف آن در بیماران قلبی و کلیوی به دلیل وجود مواد سیلیکاتی مجاز نمی‌باشد. استفاده موضعی نیز نباید بیش از شش هفته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گياهان دارويي اگزما چین و چروک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گیاه دم اسب دم اسب چین وچروک دم کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۹۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، موضوع استفاده از دارو‌های ایرانی یکی از دغدغه‌های اصلی است که بار‌ها مسئولان ارشد وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است، اما با این حال بسیاری از مردم تلاش می‌کنند از دارو‌های تولید خارج از کشور استفاده کننداز سوی دیگر بسیاری از دارو‌های خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این دارو‌ها شکایت دارند، اما سوال اصلی اینجاست که با توجه به وجود دارو‌های داخلی چرا بسیاری از مردم از دارو‌های خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه دارو‌های خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا با درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه میشود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از دارو‌های خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز ادامه در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفین برخورد جدی شود

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشور‌های متقضای دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد، پیکانپور گفت: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

کیفیت دارو‌های ایرانی بالاست

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشور‌های مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشور‌های متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ری‌کال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

آیا کیفیت دارو ایرانی با خارجی یکسان است؟

حسین خلیلی رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا دارو‌های ایرانی به اندازه دارو‌های برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد دارو‌های موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این دارو‌ها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.
وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین دارو‌های مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام دارو‌هایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک نتیجه اثربخشی اصلاحات در حوزه حقوقی است
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • ترمیم نمرات و سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور