Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@10:43:28 GMT

راز خفاش‌ها در نحوه انتقال ویروس فاش شد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۲۰۷۶۶

راز خفاش‌ها در نحوه انتقال ویروس فاش شد

محققان چینی دریافته‌اند که یک پروتئین سرکوب کننده سیستم ایمنی متمرکز در غدد بزاقی خفاش، می‌تواند به این حیوانات در تسهیل عملیات انتقال ویروس کمک کند.

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از چاینادیلی، خفاش‌ها به طور فزاینده ‎ای به عنوان مخزن بالقوه بسیاری از ویروس‌ها در نظر گرفته می‌شوند و از طریق فرآیندی به نام سرریزی (spillovers) در حیوانات و انسان‌ها، می‌توانند باعث بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، دانشمندان درک محدودی از عوامل موثر در دفع ویروس از خفاش‌ها دارند.

به گفته محققان موسسه جانورشناسی کونمینگ (Kunming Institute of Zoology) چین که تحت نظر آکادمی علوم چین و دانشگاه پزشکی ارتش چین فعالیت می‌کنند، خفاش‌ها مجموعه‌ای منحصر به فرد از پاسخ‌های ایمنی ضد ویروسی دارند که انتشار ویروس را کنترل می‌کنند و در عین حال پاسخ‌های التهابی خود را نیز محدود می‌کنند.

محققان در یافته‌های بسیاری حدس زده‌اند که خفاش‌ها دارای نواحی ایمنی خاص در بدنشان هستند که طی آن این پستانداران پرنده می‌توانند ورود و ماندن آنتی‌ژن‌های خارجی را بدون ایجاد پاسخ ایمنی التهابی تحمل کنند. حفره‌های دهانی به عنوان کانال ورود و ماندن ویروس و یک ناحیه ایمنی خاص در خفاش‌ها در نظر گرفته می‌شوند.

در این مطالعه محققان از شناسایی یک پروتئین سرکوب کننده سیستم ایمنی به نام" MTX "خبر دادند. به گفته محققان "MTX" احتمالا یک محیط خاص از نظر ایمنی ایجاد می‌کند و با مقابله کردن با پاسخ ایمنی میزبان، باعث ایجاد تحمل ایمنی میزبان در برابر ویروس‌ها در حفره دهانی خفاش‌ها می‌شود.

محققان با بررسی بیشتر دریافتند که تزریق MTX به موش‌ها، روند عفونت ویروس آنفلوانزای H ۱ N ۱ را تسهیل کرده و به افزایش تهاجمی شدن ویروس و آسیب بافتی منجر می‌شود.

محققان گفتند که MTX به شدت در غدد بزاقی خفاش متمرکز است. به گفته محققان MTX ممکن است یک گزینه مناسب برای تولید داروهای ضد التهابی باشد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "PNAS" منتشر شده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انتقال ویروس خفاش ها 0 خفاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • برای بیست و پنجمین بار می‌گویم، از لیورپول نپرسید
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟