Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@11:27:34 GMT

تنها شاعر بزرگ معاصر که از نیما تاثیر نپذیرفت

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۲۱۰۱۷

تنها شاعر بزرگ معاصر که از نیما تاثیر نپذیرفت

قادرطراوت پور می‌گوید: پروین اعتصامی در واقع بانوی شعر فارسی و یکی از پیروان جدی شعر ناصرخسرو است. عمده اشعار پروین اعتصامی ادبیات تعلیمی است. زبان ساده، سخته و سنجیده‌ای دارد. روانی، زیبایی و سادگی شعرش باعث شده تمام اقشار مختلف جامعه مخاطب شعرش باشند. به مناظره توجه ویژه‌ای می‌کند. این دسته از آثارش هم به لحاظ کیفیت هم کمیت آثار قابل قبولی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از قدرت کلامی و چیره دستی در زمینه سخنوری چیزی کم ندارد.

پروین اعتصامی در سنت ادبی ریشه دارد. به هیچ وجه به پیشنهادهای شعر نیمایی روی خوش نشان نمی‌دهد. تنها شاعری است که در میان بزرگان پس از نیما از این شاعر تاثیر نپذیرفت. در شعرش ترکیبی از سبک خراسانی و عراقی وجود دارد. از خیال در شعرش به میزان ناچیزی استفاده کرده است. مستقیم گویی یکی از دلایل خاص بودن پروین اعتصامی است.

شاعر گفت که هنر سخنوری پروین اعتصامی بالاتر از هنر شاعری اش است. به همین دلیل هرحرفی زده با استقبال طبقات مختلف جامعه مواجه شده است. پروین اعتصامی در روزگار محدودیت اجتماعی زنان زندگی می‌کرد در آن دوران ثابت می‌کند زنان ایرانی هیچ چیزی از مردان ایرانی و دیگر زنان جهان کم ندارند. از حدیث نفس در آثارش سخن نمی‌گوید. سخنی است درباره اینکه به دلیل سرودن شعری علیه رضاخان ترور شد از این رو می‌توان وی را از شهیدان وطن دانست.

پروین اعتصامی در ۲۹ سالگی دیوان منتشر کرد. از این رو جزء نوابع روزگارش محسوب می‌شود. هیچ شاعری دیوانی به خوبی اثر پروین اعتصامی در ۲۹ سالکی منتشرنکرد. این مسئله مقدمه ظهور شعر زنان شد. اگر پروین اعتصامی در شعر ظهور نمی‌کرد سیمین دانشور و فروغ فرخزاد به درجه درخشانی‌اش نمی‌رسیدند. از این جهت وی راه را برای زنان شاعر و نویسنده باز کرد. این اتفاق در دهه چهل روی داد. شعر زنان پس از ظهور فروغ فرخزاد به سمت شعر زنانه رفت. در شعر زنان امروز آثاری مانند اشعار پروین اعتصامی کمتر دیده می‌شود و به سمت شعر زنانه و آزادی اجتماعی رفتند از این منظر دغدغه شعر تعلیمی، عرفانی، اخلاقی و حکمی در شعر امروز کمتر دیده می‌شود.

طراوت پور می‌گوید که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با ظهور شاعرانی، چون سپیده کاشانی و دیگر بانوان شاعر شعر زنان پابه پای شعر مردان برای دفاع از سنت‌ها و انقلاب اسلامی به میدان آمد، اما جریان غالب در شعر پس از فروغ فرخزاد حدیث نفس است و به شدت تحت تاثیر این شاعر قرار گرفتند. البته نمی‌توان به این سادگی از کنار سیمین بهبهانی رد شد و وی را نادیده انگاشت. این شاعر هم در سنت ریشه دارد هم متاثر از پیشنهادهای نیما در شعر است.

۵۸۵۸

کد خبر 1613833

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ادبیات ایران شاعر پروین اعتصامی پروین اعتصامی شعر زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۱۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب

احمد شهریار، شاعر پاکستانی، تازه‌ترین شعر خود را در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب سرود. - اخبار فرهنگی -

 به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، شعری را منتشر کرد که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آستانه عملیات وعده صادق خواندند. مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، در صفحه ایکس خود نوشت:

غزل زیر، سروده چندسال پیش رهبر انقلاب اسلامی است، معظم‌له این بیت از سروده را در آستانه عملیات وعده صادق در یکی از جلسات مرتبط خوانده‌اند:

تو را‌ است معجزه در کف زساحران مهراس
عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

از هند تا ایران؛ استقبال شاعران از غزل رهبر انقلاب

در روزهای گذشته جمعی از هنرمندان به استقبال از این غزل رهبر معظم انقلاب رفتند. احمد شهریار، شاعر پاکستانی، نیز تازه‌سروده خود را به این موضوع اختصاص داد که در ادامه می‌خوانید:  

اگر به عشق یقین داری از فنا مگریز

دلیر باش و خطر کن، به هیچ جا مگریز

قسم به خضر که در انتهای این ظلمات

همیشه آبِ حیات است، پس بیا مگریز

تو پورِ حیدری، از دیوِ هفت‌سر مهراس

ز قومِ رستمی از حلقه‌ بلا مگریز 

بسنج با دمِ شمشیر، زورِ دشمن را 

ز غرشِ رجز و هیبتِ صدا مگریز

تو نورِ علم و یقینی و در کنارِ حسین

به قلبِ شب بزن، از خاکِ کربلا مگریز 

دوباره معرکه‌ حق و باطل است اینجا

تویی که مردِ نبردی، به انزوا مگریز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایش راز خوشه‌ی پروین در تبریز به روی صحنه‌ می‌رود
  • هشتاد درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • شاعر نیشابوری برگزیده ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس
  • شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • ربودن مرد جوان برای ۵۰ میلیارد تومان تتر توسط ۳ نفر
  • ربودن مرد جوان برای ۵۰۰ میلیارد ریال تتر
  • آدم‌ربایی برای ۵۰۰ میلیارد ریال ارز دیجیتال
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • آدم ربایی با چاشنی رمز ارز