Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بازار روزهای آخر اسفند، حال و هوای دیگری دارد، از خودنمایی گل‌های بنفش و صورتی تا عطر شاخه‌های مریم و نرگسی که همه‌ی خیابان را گرفته اند، غروب که می‌شود گوشه‌ی خیابان‌ها جایی برای پارک خودروها پیدا نمی‌شود و پیاده روها هم جای سوزن انداختن ندارند، ساز و آواز عمو نوروز و پسرک آکاردئون نواز هم شور دیگری به بازار شب عید داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک طرف بساط شال و روسری زنانه پهن است و طرف دیگر دستفروشی لباس‌های کودکانه را با ۳۰ درصد تخفیف می‌فروشد. نورپردازی‌ها و بادکنک آرایی‌های دم در مغازه‌ها هم نظر مشتری‌ها را به خودش جلب می‌کند، اما انگار هر چقدر هم تخفیف دهند، باز هم مردم قدرت خرید سال‌های قبل را ندارند بازار ماهی فروش‌ها هم خالی‌تر از سال‌های قبل است.


تور خالی، تورم زیاد

از بازار میوه و تره رد می‌شویم تا سری به بازار ماهی فروش‌ها بزنیم، جلوی در هر مغازه‌ای ماهی‌ها کنار هم چیده شده اند و فروشنده‌ها بالای سرشان داد میزنند" ماهی تازه، قزل آلای پرورشی، قزل آلای دریایی، کفال و کپور تازه دارم بیا اینور بازار".

قیمت ماهی شب عید امسال ۲۵ تا ۴۰ درصد گران‌تر از پارسال است ماهیان ریز و درشت قیمت متفاوتی دارند، اما ماهی مناسب سبزی پلو کمتر از ۱۰۰ هزار تومان پیدا نمی‌شود، ماهی سفید ۱۳۰ هزارتومان، ماهی کفال هم پیدا نمی‌شود اگر موجودی داشته باشند هم قیمت با ماهی سفید است، ماهیان پرورشی هم از ۵۰ هزار تومان تا ۷۰ هزار تومان چیزی دو برابر قیمت یک کیلوگرم مرغ، تعدادی از فروشنده‌ها می‌گویند: کاهش میزان صید مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت است که باعث شده میزان عرضه از تقاضا خیلی کمتر باشد.

یکی از مغازه داران بازار ماهی فروش‌ها که انگار سالهاست خانوادگی از صید تا فروش در کار ماهی اند و روزی شان را از کف دریا می‌گیرند، می‌گوید: صیادی که با تسهیلات ۱۸ درصدی ادواتش را تهیه می‌کند، وقتی صید خوبی هم نداشته باشد چگونه می‌تواند ماهی را با قیمتی که برای خریدار هم به صرفه باشد به بازار عرضه کند.‌

اما بسیاری دیگر معتقدند اجزای سبزی پلو با ماهی هر کدام داستان جداگانه‌ای دارد، ایرانی‌ها اعتقاد داشتند سبزی نشانه خرمی و شادی است و در شب عید باید غذایی سبز بخورند، از سویی دیگر ماهی را نیز نشانه ثروت و فراوانی می‌دانستند و برنج را نشانه برکت به همین دلیل با ترکیب این سه ماده غذایی سبزی پلو با ماهی شب عید مصرف می‌کردند تا سال جدید برای آن‌ها خرمی و شادی، ثروت و فراوانی و برکت به همراه داشته باشد


امید صیادان به آشتی دریا در سال نو

فصل صید امسال از نیمه‌ مهر ماه آغاز شد، اما امسال خزر برای صیادان آنطور که باید سخاوت نداشت و ماهیان کمتر از سال‌های قبل در تور صیادان افتادند.

یکی از صیادان پره که در ساحل بابلسر چشم امید به برکت دریا بسته است، می‌گوید: چند روزی است تورهایمان را از دریا خالی بیرون می‌کشیم و آخر سالی روزی ما کم و معیشتمان سخت شده است.

آمار صید امسال را که از اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران جویا می‌شویم، می‌گوید: سرانه صید امسال تا بیستم اسفند قریب به ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن بود که در مقایسه با سال گذشته ۲۹ درصد کاهش داشت.

تورهای امید صیادان انگار در امواج خشم آلود دریا غرق شده اند، امواج طوفانی که در کاهش میزان صید بی تاثیر نیستند.

اسحاقی ادامه می‌دهد: کاهش دمای آب و افزایش روزهای سرد باعث شد صیادان امسال هم مانند پارسال صید خوبی نداشته باشند، چون ماهی‌ها وقتی دمای آب پایین می‌آید به اعماق دریا می‌روند، درحالیکه تورهای پره ۲۰ متر ارتفاع دارند و همین کافیست تا ماهی از تور ماهی گیر دور شود.

با گرم شدن هوا در روزهای پایانی سال و فرارسیدن فصل تخم ریزی ماهیان سفید، صیادان به آشتی دریا با خودشان امیدوار هستند سازمان شیلات کشور تصمیم گرفته است فصل صید ماهیان استخوانی از دریای خزر همانند سال‌های گذشته فعلا تا پانزدهم فروردین سال آینده ادامه داشته باشد تا شاید در این دو هفته باقی مانده دریا با صیادان کمی مهربان‌تر باشد.

کد خبر 665327 برچسب‌ها ماهی خبر مهم نوروز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ماهی خبر مهم نوروز سبزی پلو شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۱۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی

دانش ما از اعماق اقیانوس‌ها اگر از دانش ما درباره دیگر سیارات منظومه شمسی کمتر نباشد، بیشتر هم نیست. ما بیش از ۸۰ درصد از مناطق آبی زمین را هنوز ندیده‌ایم و نقشه‌ای از آن‌ها نداریم. دریا‌ها و اقیانوس‌ها همچنان یکی از جبهه‌های ناشناخته علم هستند. به همین علت، تقریباً هر کاوش دریایی منجر به اکتشافات جدید و شگفت‌انگیزی می‌شود.

به گزارش دیجیاتو، در این مقاله، به معرفی برخی از حیرت‌انگیزترین اکتشافات دریایی در سال‌های اخیر می‌پردازیم. بسیاری از این اکتشافات درباره جانوران و گیاهان ساکن اعماق تاریک آب‌ها هستند. اما اکتشافات دریایی به گونه‌های حیات محدود نمی‌شوند. بسیاری از خصوصیات زیستگاه‌های آن‌ها، از ساختار‌های زمین‌شناسی بستر اقیانوس گرفته تا جریان‌های آب، همچنان راز‌هایی پنهان برای ما هستند.

گونه‌های جدید جانوران اعماق دریا

در فوریه سال ۲۰۲۴، گروهی از دانشمندان مؤسسه «اقیانوس‌شناسی اشمیت» به کمک ربات‌ها به کاوش کوه‌های دریایی جنوب شرقی اقیانوس آرام، در نزدیکی سواحل شیلی پرداختند. آن‌ها از یک ربات زیردریایی استفاده کردند که می‌تواند تا عمق ۴۵۰۰ متری آب برود. این ربات قابلیت نقشه‌برداری از بستر دریا را نیز دارد.

این ربات توانست از بیش از ۱۰۰ گونه پیش‌تر دیده‌نشده عکس‌برداری کند. این گونه‌ها متعلق به دسته‌هایی مانند مرجان‌های اعماق دریا، اسفنج‌های شیشه‌ای، توتیای دریایی، دوجورپایان و خرچنگ‌های اسکات بودند.

یک گونه خرچنگ اسکات

یک گونه ماهی ناشناخته از سرده Chaunax

یک گونه ماهی مرکب شلاقی بسیار نادر

در یکی از این تصاویر، یک ماهی قرمز درخشان از سرده Chaunax در عمق ۱۳۸۸ متری دیده می‌شود. تصویری از یک خرچنگ اسکات چشم‌تیله‌ای روی یک مرجان در عمق ۶۶۹ متری و نیز تصویری از یک ماهی مرکب شلاقی بسیار نادر در عمق ۱۱۰۵ متری نیز از دیگر تصاویر جالب این کاوش بودند.

کشف یک گونه جدید عروس دریایی در عمق ۷۰۰ متری

با پیشرفت ربات‌ها و وسایل کنترل از راه دور، کاوش‌های رباتیک روزبه‌روز رایج‌تر می‌شوند و اکتشافات دریایی هیجان‌انگیزتری انجام می‌دهند.

در سال ۲۰۲۱، دانشمندان اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) یک گونه ناشناس عروس دریایی را در عمق ۷۰۰ متری کشف کردند. این جانور دایره‌ای و قرمز متعلق به رسته Poralia است.

خوک باربی در اقیانوس آرام

اخیراً پژوهشگران موزه تاریخ طبیعی بریتانیا به بررسی گونه‌های ساکن عمق ۴۰۰۰ متری مناطق شرقی و گرمسیری اقیانوس آرام پرداختند.

در این کاوش، گونه‌های عجیب و ناشناخته‌ای کشف شدند. یکی از جالب‌ترین این گونه‌ها، یک خوک دریایی ناشناس بود که رنگ صورتی گرم و پا‌هایی کوچک داشت. آن‌ها این جانور ناشناس را «خوک باربی» نامیده‌اند.

جانوران ترسناک اعماق اقیانوس

هرقدر از سواحل و سطح دریا فاصله بگیریم، جانوران عجیب‌تر و ترسناک‌تری را می‌بینیم. در سال ۲۰۲۲، دانشمندان مؤسسه پژوهشی موزه ویکتوریای استرالیا توانستند در نقاط دوردست اقیانوس هند تعداد فراوانی از این جانوران را کشف کنند. بسیاری از این ماهی‌ها احتمالاً گونه‌هایی جدید و ناشناس هستند که در عمق پنج کیلومتری و در نزدیکی آتشفشان‌های بستر دریا زندگی می‌کنند.

در میان این گونه‌های ناشناس، یک مارماهی کور با پوست ژلاتینی وجود داشت که برخلاف اکثر ماهی‌های تخم‌گذار، ماهی‌هایی جوان می‌زاید. یکی از نکات جالب این مارماهی چشمان تکامل‌نیافته آن است.

گوی طلایی مرموز

در سپتامبر ۲۰۲۳، پژوهشگران NOAA یک گوی طلایی مرموز را در عمق ۳۳۰۰ متری خلیج آلاسکا یافتند. تحلیل‌های اولیه نشان می‌داد که این گوی طلایی منشأ زیستی دارد. آن‌ها با استفاده از یک دستگاه کنترل از راه دور این گوی طلایی را از محل خود برداشتند.

عرض این شیء ۱۰ سانتی‌متر بود و ظاهراً به یک سنگ چسبیده بود. وقتی دانشمندان آن را از سنگ جدا کردند، گوی ذوب شد و یک حالت خمیری پیدا کرد.

دانشمندان درباره ماهیت این گوی اختلاف‌نظر دارند؛ برخی آن را پوسته یک تخم می‌دانند و برخی می‌گویند که یک نوع اسفنج است. رنگ این گوی نیز یک راز است. از آنجایی‌که نور طبیعی به این عمق نمی‌رسد، تعیین این که چرا جانداران رنگ‌های مختلف دارند، دشوار است.

بزرگ‌ترین گیاه دنیا

در سال ۲۰۲۲، دانشمندان دریافتند که علف‌های دریایی در بستر خلیج کوسه در استرالیا درواقع یک گیاه است. این گیاه که «پوزیدونیا استرالیایی» یا علف هرز نواری نام دارد، مساحتی به وسعت ۲۰۰ کیلومتر مربع را پوشانده است.

کلان‌شهر ماهی‌ها

در سال ۲۰۲۲، دانشمندان در اعماق دریا در نزدیکی ساحل قطب جنوب، ناحیه‌ای شامل ۶۰ میلیون لانه یخ‌ماهی کشف کردند. این لانه‌ها ناحیه‌ای به بزرگی یک شهر کوچک را می‌پوشانند و در نقطه‌ای قرار گرفته‌اند که ماهی‌ها بتوانند از یک جریان آب گرم بهره‌مند شوند.

کشف ده‌ها هزار آتشفشان در اعماق دریا

در سال ۲۰۲۳، پژوهشگران یک نقشه جامع از بیش از ۱۹۰۰۰ آتشفشان اعماق دریا‌ها منتشر کردند که بسیاری از آن‌ها اخیراً کشف شده‌اند. داده‌های ماهواره‌ای و همچنین داده‌های کشتی‌ها و زیردریایی‌های پژوهشی به کشف این آتشفشان‌ها کمک کرده است. پژوهشگران می‌گویند که احتمالاً هزاران ساختار مشابه ناشناخته در بستر اقیانوس‌ها وجود دارد.

بسیاری از این آتشفشان‌ها همچنان فعال هستند و گرما و مواد مغذی وارد محیط دریا می‌کنند. به همین علت، معمولاً کاوش‌های اعماق دریا‌ها در نقاط آتشفشانی منجر به کشف زیستگاه‌هایی بسیار غنی و متنوع می‌شود.

کشف فسیل بزرگ‌ترین حیوانی که تابه‌حال روی زمین زیسته است

در سال ۲۰۲۳، باستان‌شناسان فسیل یک جانور غول‌پیکر به نام «پروکتوس کولوسوس» (Perucetus colossus) را در صحرای پرو کشف کردند که زمانی در دریا‌ها می‌زیست.

این فسیل ۴۰ میلیون سال قدمت دارد و متعلق به یک جانور دریایی است که احتمالاً تا ۲۰۰ تن وزن داشت. پروکتوس متعلق به یک گروه منقرض‌شده از نهنگ‌ها به نام باسیلوسورید‌ها (Basilosuarids) است. این حیوان سنگین‌ترین حیوان کشف‌شده تا به امروز است.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی در میادین میوه و تره‌بار
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • قیمت غذای محبوب ایرانی‌ها نجومی شد (اینفوگرافی)
  • قیمت ساندرو در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها