Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌های عربستان سعودی شب گذشته تصاویر و فیلم‌های مربوط به حمله موشکی و پهپادی ارتش یمن را به رغم ادعای رهگیری، منتشر کردند که طی هفت سال از تجاوز ائتلاف به رهبری ریاض به یمن، تقریبا غیرمعمول و کم سابقه است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تا هفت روز دیگر جنگ عربستان سعودی و امارات متحده عربی علیه یمن وارد هشتمین سال خود می‌شود و این دو کشور متجاوز هنوز با اهدافی که در روزهای اول تجاوز نظامیشان به این فقیرترین کشور عربی اعلام کرده‌اند، هزاران فرسخ فاصله دارند و می‌توان گفت که این اهداف اعلامی، به اهداف تقریبا دست‌نایافتنی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، ائتلاف عربی ضد یمن به سرکردگی ریاض با درک این واقعیت تلخ بعد از هفت سال تجاوز و جنایت در حق مردم یمن، اخیراً شورای همکاری خلیج فارس را واسطه کرده که برای برون‌رفت از باتلاقی که خود درست کرده، پیشنهاد انجام گفت‌وگو بین طرف‌های درگیر (در اصل بین متجاوزان و نیروهای یمنی ضد متجاوزان) داده است، آن هم در پایتخت ریاض. ظن قریب به یقین این پیشنهاد هم همانند پیشنهادهای قبلی سعودی‌ها متجاوز به نتیجه نخواهد رسید؛ چرا که عربستان سعودی و متحد آن یعنی امارات بعد از هفت سال تمام جنایت و کشتار در حق مردم یمن همچنان از منظر خود به این باتلاق نگاه می‌کنند تا به قول خودشان «آبرومندانه» از آن بیرون بیایند، ولی دولت نجات ملی و انصارالله یمن که بخشی از این دولت است، طی یک هفته اخیر تأکید کرده است که ائتلاف متجاوز نمی‌تواند از تبعات و جنایت‌‌های این سالیان فرار کند و قسر دربرود.

با این حال، بامداد امروز یکشنبه بعد از آنکه برخی از کاربران عربستانی در شبکه‌‌های اجتماعی مانند توییتر از شنیدن شدن انفجار و آتش سوزی در نزدیکی تأسیسات نفتی و انرژی مانند نیروگاه گاز مایع و نیروگاه تولید برق خبر داده و تصاویر و فیلم این انفجارها را منتشر کردند، برای اولین بار رسانه‌‌های رسمی عربستان سعودی مانند العربیه و خبرگزاری واس این فیلم‌ها را به رغم ادعای رهگیری موشک‌‌ها و پهپادهای یمن، منتشر کرد.

به عنوان مثال، العربیه نوشت که آثار «حملات خصمانه و تهاجمی به تأسیسات اقتصادی و اموال شخصی در جنوب کشور». این اقدام رسانه‌های سعودی برخلاف رویه قبلی آن‌ها در پوشش عملیات تلافی‌جویانه ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در عمق عربستان بوده است؛ دولت سعودی طی این هفت سال تلاش کرد که تا جایی که می‌توانست از انتشار این تصاویر نه تنها در رسانه‌های رسمی بلکه حتی در شبکه‌های اجتماعی ممانعت کند و همانند امارات بعد از دو عملیات ارتش یمن علیه این کشور همزمان با تحولات جبهه مأرب، اعلام کرد که با منتشر کنندگان این گونه تصاویر که به امنیت ملی کشور آسیب می‌زند، مقابله خواهد کرد.

ارتش یمن این حمله و عملیات را تأیید و بیانیه‌ای در این ارتباط منتشر کرد. سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن امروز نوشت که کنفرانس خبری سالانه خود درباره عملیات یک سال گذشته نیروهای مسلح این کشور و دستاورهای آن‌ها را که قرار بود امروز ساعت سه به وقت صنعاء برگزار شود، به فردا یعنی دوشنبه موکول شده است.

ارتش یمن: تأسیسات نفتی در ریاض پایتخت عربستان را هدف قرار دادیم

طی هفت سال جنگ ائتلاف سعودی و اماراتی به یمن، عربستان سعودی که فکر می‌کرد به تنهایی می‌تواند به زعم خود نیروهای متحد ایران، یعنی انصارالله یمن را به زانو درآورد، طی یکی دو سال اخیر با افزایش تبعات اقتصادی ناشی از جنگ و بدنام شدن سعودی‌ها در جامعه بین الملل و نزد افکار عمومی کشورهای دیگر به این فکر افتاد که هرچه سریعتر راهی برای برون رفت آبرومندانه از باتلاق ذلتی که خود به دستانش ایجاد کرده، خارج شود حتی در برخی مقاطع مانند عملیات به تأسیسات نفتی آرامکو در سال 2019 در البقیق و خریص تلاش کرد که با نشان دادن آثار این حملات و تأثیری که بر بازار جهانی نفت خواهد گذاشت، دستکم جنگ وحشیانه خود علیه یمن را توجیه کند و در نهایت، آمریکا را برای فیصله دادن به این جنگ و کمک به خروج آبرومندانه ترغیب کند. با این حال، اقدام آمریکا در خارج کردن سامانه‌های پدافندی از عربستان (شهریور 1400)  نشان داد که ریاض همانند گذشته برای واشنگتن اهمیت ندارد.

همین بی‌محلی آمریکایی‌ها باعث شد که بنا به گزارش وال‌استریت ژورنال، بن سلمان و بن زاید، ولی‌عهد سعودی و امارات به تماس تلفنی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بی‌توجهی کنند؛ بایدنی که می‌خواست با افزایش تولید نفت، کمبود حاصل از جنگ روسیه علیه اوکراین و تحریم‌های ضد روسی واشنگتن را با نفت امارات و عربستان جبران کند.

همین بی‌نتیجه بودن تماس‌های بایدن، باعث شد که هفته گذشته بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس که در این جنگ اوکراین مواضع تندتری علیه روسیه داشته باشد، سراسیمه به ابوظبی و سپس ریاض برود تا این دو پایتخت عربی را به افزایش تولید نفت راضی کند؛ سفری که بنا به ادعای بایدن نتیجه بخش بوده و علاوه بر توافقی راهبردی به قول وی در این راستا، سه کشور به دنبال تقویت روابط و همکاری خود در زمینه دفاعی و امنیت هستند.

روزنامه نشنال اسکاتلند نوشت که هدف از این سفر جانسون بعد از اعدام جمعی 81 نفر به عربستان و امارات، قانونی کردن این جنایت‌‌ها در کنار جرایم جنگی ائتلاف متجاوز در یمن است. روزنامه میرور نیز نوشت که توافق نفتی انگلیس با «رژیم وحشی سعودی»، توافق با «شیطان دیگر است.» ناظران و تحلیلگران مسائل عربستان سعودی بر این باورند که این اقدام سعودی‌ها در پخش تصاویر عملیات موشکی و پهپادی یمن، در راستای پروپاگاندای ریاض برای توجیه جنگ و جنایت‌های خود در حق یمن است؛ گذشته از این، عربستان سعودی با درک همبستگی غرب با اوکراین در جریان جنگ علیه این کشور، تلاش دارد با تغییر رویه پوشش اخبار تحولات مربوط به جنگ یمن در رسانه‌های خود، افکار عمومی و سیاستمداران غرب را نسبت به خود جلب کند تا ریسمانی برای خارج کردن متجاوزان در باتلاق یمن به سمت آن‌ها انداخته شود.

سازمان ملل در تازه ترین آمار خود (دوم آذر 1400) از تلفات و قربانیان جنگ عربستان سعودی اعلام کرده که 337 هزار نفر مستقیم و غیر مستقیم طی هفت سال تهاجم کشته شده‌‌اند. سازمان ملل گفته که 60 درصد این تعداد به صورت غیر مستقیم کشته شده‌اند که 40 درصد از این تعداد می‌شود 150800 نفر. هر نه دقیقه یک کودک یمنی زیر 5 سال جان می‌دهد.

ارتش یمن عملیات موشکی و پهپادی در عمق عربستان سعودی را تأیید کردارتش یمن عملیات موشکی و پهپادی در عمق عربستان سعودی را تأیید کرد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موشکی و پهپادی عربستان سعودی ارتش یمن هفت سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۳۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس این گزینه، آمریکا و عربستان توافقنامه‌هایی را در مورد یک پیمان دفاعی دوجانبه، کمک واشنگتن در ایجاد صنعت انرژی هسته‌ای غیرنظامی عربستان و اشتراک گذاری سطح بالا در زمینه هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور امضا خواهند کرد.

به نوشته گاردین، به تل‌آویو پیشنهاد عادی سازی روابط دیپلماتیک با ریاض در ازای پذیرش راه‌حل دو دولتی برای خاتمه مناقشه ۷۶ ساله اسرائیل و اعراب توسط اسرائیل داده شده بود، اما بر اساس طرح B ریاض، تکمیل قراردادهای آمریکا و عربستان به توافق دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وابسته نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد دولت بایدن حل و فصل این مساله تاریخی را که سالهاست به دنبال آن بوده ، دست‌کم در گرو خرابه‌های غزه قرار نمی‌دهد. آمریکایی‌ها می‌خواهند شراکت راهبردی با عربستان سعودی را تقویت کنند تا نفوذ چین و روسیه را از بین ببرند.

روشن نیست که آیا دولت - چه رسد به کنگره - چنین نتیجه‌ حداقلی را بپذیرد یا خیر. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات روز دوشنبه در ریاض، به پیوند دادن توافق آمریکا و عربستان به عادی سازی ریاض-تل‌آویو و پیشرفت به سوی تشکیل کشور فلسطین ادامه داد. بلینکن در مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت: «به نظر من، کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با یکدیگر در زمینه توافقات خود انجام می دهند، به طور بالقوه به تکمیل نزدیک است. اما پس از آن برای پیشبرد عادی سازی، دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

با این حال، نشانه‌هایی از تزلزل در اردوگاه بایدن وجود دارد. مقامات آمریکایی که هفته گذشته مصر بودند که توافقات آمریکا و عربستان به طور تفکیک‌ناپذیری با عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و راه حل دو دولتی مرتبط است، در روزهای اخیر چندان اصراری براین شرط نشان نداده‌اند.

یکی از اهداف سفر بلینکن به ریاض، نهایی کردن توافقات آمریکا و عربستان بود که مقامات دولت آن را تقریباً کامل توصیف کردند. با این حال، آنها تصریح کردند که هیچ پیشرفت نهایی وجود ندارد.

حداقل در ابتدا قرار بود هرگونه توافق آمریکا و عربستان مستقل از تحولات در سرزمین‌های فلسطینی باشد، اما یک پیشنهاد رسمی به اسرائیل و عادی‌سازی روابط با عربستان - یکی از اهداف کلیدی سیاست خارجی اسرائیل - تعمیم داده شد البته در ازای اقدامی «غیرقابل برگشت» برای تشکیل کشور فلسطینی در غزه و کرانه باختری.

امیدواری آمریکا این بود که چنین پیشنهادی به موضوعی در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی تبدیل شود، به ویژه در انتخاباتی که پس از فروپاشی دولت نتانیاهو انجام می‌شود.

به گفته منابع آگاه، بخش هسته‌ای توافق آمریکا و عربستان می‌تواند به ریاض اجازه دهد تا یک کارخانه تبدیل پودر اورانیوم تصفیه‌ شده به گاز داشته باشد، اما عربستان در ابتدا اجازه غنی‌سازی گاز اورانیوم در خاک خود را نخواهد داشت، که این یک محدودیت کلیدی در زمینه توانمندی ساخت بمب هسته‌ای است.

گاردین در ادامه گزارش خود آورده است: بخش سوم این قرارداد شامل کاهش کنترل صادرات تراشه‌های رایانه‌ای مورد استفاده در ابزارهای توسعه هوش مصنوعی به عربستان سعودی است که عنصری کلیدی در آرزوهای عربستان برای تبدیل شدن به قطب فناوری پیشرفته برای منطقه است.

هر سه بخش پیش نویس توافق شامل کمک استراتژیک حیاتی ایالات متحده به امنیت عربستان است. به جای حرکت به سمت برقراری صلح در خاورمیانه و حل وفصل مساله فلسطین، پادشاهی سعودی یک توافق کاملاً دوجانبه را به عنوان دستاوردی برای واشنگتن در تلاش‌هایش برای مهار ایران و رقابت با قدرت‌های بزرگ به ویژه با چین معرفی کرده است.

ریاض به طور پیوسته حجم تسلیحاتی خریداری شده از چین را افزایش داده، و ماه مارس با اعلام توافقش با ایران برای پذیرش میانجیگری پکن در حل اختلافات دوجانبه، دولت بایدن را غافلگیر کرد.

بایدن از ترس از دست دادن نقش خود در خاورمیانه، برخورد سرد با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را به خاطر اتهاماتی چون دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در سال ۲۰۱۸ کنار گذاشت. و برخورد گرم بایدن با ولیعهد سعودی در جریان سفرش به جده در سال ۲۰۲۲ انتقادات فراوانی را موجب شد.

کریستن فونتنروز، مدیر سابق خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا، قراردادهای هسته‌ای، دفاعی و هوش مصنوعی را به عنوان دستاوردهای سفر بایدن توصیف کرده و می‌گوید: «این توافق با این فرض تنظیم شد که سعودی‌ها عادی‌سازی با اسرائیل را به میز مذاکره بیاورند. اما دولت اسرائیل در حال حاضر برای جلوگیری از تشکیل کشور فلسطین ارزش بیشتری نسبت به عادی سازی روابط با عربستان قائل است. بنابراین توافقی که اکنون مورد بحث قرار می گیرد دوجانبه است.

گاردین می‌نویسد: با این حال، کاخ سفید در غیاب یک توافق عادی سازی که قدرت تغییر در مناقشه اسرائیل و فلسطین را داشته باشد، تمایلی به دادن این همه هزینه ندارد. مخالفت در کنگره که بیشتر بر سوابق حقوق بشر پادشاهی از جمله قتل خاشقجی متمرکز است، شدیدتر خواهد بود. روز سه‌شنبه فاش شد که العتیبی، فعال جوان سعودی حقوق زنان، پس از بازداشت به دلیل «انتخاب لباس و حمایت از حقوق زنان» به‌طور مخفیانه توسط دادگاه ضد تروریسم به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902122

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)