Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرصاد جعفری به خبرنگار مهر در خصوص تحویل سال ۱۴۰۱ با بیان اینکه از لحاظ نجومی لحظه تحویل سال، زمانی است که مرکز خورشید از دید ناظر زمینی در حرکت ظاهری سالانه خودش از نقطه اعتدال بهاری عبور می‌کند، گفت: امسال این لحظه یکشنبه ۲۹ اسفندماه ساعت ۱۹ و ۳ دقیقه و ۲۶ ثانیه رخ می‌دهد.

کارشناس نجوم با تاکید بر اینکه تقویم ایرانی یکی ازدقیق ترین تقویم‌های جهان است و علت آن همزمانی شروع سال نو با یک پدیده نجومی است، گفت: در واقع تحویل سال، به نوعی تولد زمین محسوب می‌شود زیرا زمین یک دور کامل طی یکسال به دور ستاره‌اش چرخیده و آماده می‌شود تا چرخشی دیگر را به مدت ۳۶۵ روز آغاز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفری افزود: در لحظه اعتدال بهاری طول روز و شب در سرتاسر زمین برابر است و در هر دو نیم کره زمین ۱۲ ساعت روز و ۱۲ ساعت شب خواهد بود.

لحظه سال تحویل؛ عبور ظاهری مرکز خورشید از نقطه اعتدال بهاری

نقطه اعتدال بهاری کجاست؟!

وی افزود: در حقیقت اعتدال بهاری از تلاقی دو دایره وسیع «استوای سماوی» (ادامه استوای زمین در آسمان با مرکزیت ناظر زمینی یا مرکز زمین) و «دایره البروج» (مسیر ظاهری حرکت خورشید در آسمان یا همان صفحه نداری زمین) که با هم زاویه ۲۳ و نیم درجه در آسمان می‌سازند، ایجاد می‌شود.

چرا روز یکم فروردین، فردای سال تحویل است؟

به گفته وی، مبدا سال جدید شمسی، سال تحویل است که همان لحظه عبور ظاهری مرکز خورشید از نقطه اعتدال بهاری است. هر زمان که لحظه سال تحویل بعد از نیمروز (ساعت ۱۲) باشد، فردای آن روز، یکم فروردین و روز اول سال جدید خواهد بود (همانند امسال) و زمانی که لحظه سال تحویل پیش از ظهر باشد (قبل از ساعت ۱۲)، همان روز یکم فروردین خواهد بود.

سال ۱۴۰۱؛ آغاز قرن جدید

جعفری با بیان اینکه عموم مردم به اشتباه، سال گذشته را پایان قرن می‌دانستند، گفت: در واقعیت امسال پایان قرن ۱۴ شمسی است و قرن جدید از اول فروردین ماه ۱۴۰۱ شروع می‌شود.

به گفته کارشناس نجوم، معمولاً شروع سال جدید بر اساس مبدا تقویم است از این رو اولین روز از نخستین قرن، روز جمعه اول فروردین ماه ۱۳۰۱ بوده است و با محاسبه‌ای ساده مشخص می‌شود که آخرین روز قرن چهاردهم، ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۰ است و یکم فروردین ۱۴۰۱، نخستین روز قرن ۱۵ شمسی خواهد بود. از این رو اول فروردین مصادف است با آغاز قرن پانزدهم.

مهم‌ترین رویدادهای نجومی قرن ۱۵

وی در خصوص رویدادهای نجومی سال جدید گفت: بارش‌های شهابی جوزایی و برساووشی، ماه گرفتگی و خورشید گرفتی از جمله مهم‌ترین رویدادهای سال ۱۴۰۱ به شمار می‌رود.

جعفری با بیان اینکه دو ماه گرفتگی که در اردیبهشت و آبان ماه ۱۴۰۱ رخ می‌دهد که از ایران قابل رؤیت نیست، گفت: امسال بارش‌های شهابی برساووشی و جوزایی در مرداد و آذر ماه همزمان با حضور ماه کامل در آسمان، رخ خواهد داد و با این شرایط شهاب‌های کمتری قابل رؤیت خواهد بود.

کارشناس نجوم تاکید کرد: مهمترین رویداد سال ۱۴۰۱، خورشید گرفتگی جزئی آبان ماه است. این خورشید گرفتگی، در تمام پهنه ایران قابل رؤیت است و میزان گرفت در پایتخت، ۵۵ درصد خواهد بود. آغاز کسوف ۱۳ و ۴۱ دقیقه و اوج گرفت ساعت ۱۴ و ۵۸ دقیقه در سوم ابان ماه خواهد بود.

به گفته وی، بیشترین میزان گرفت خورشید، در ایران، در شمال شرق رخ خواهد داد و ۶۲ درصد سطح خورشید توسط ماه پوشانده خواهد شد.

اوج کسوف سوم آبان ماه ۱۴۰۱

وی با اشاره به سایر رویدادهای قابل رصد در فروردین ماه گفت: سحرگاه اوایل فروردین ماه در افق شرقی سه سیاره مریخ، سیاره زهره و زحل در نزدیکی هم در آسمان قابل رؤیت هستند.

کارشناس نجوم با بیان اینکه در تیرماه هم رویداد زیبایی قابل رؤیت خواهد بود، گفت: سوم تیرماه ۱۴۰۱ اجتماع زیبای سیارات در آسمان سحرگاهی قابل مشاهده خواهد شد.

اجتماع سحرگاهی سیارات در سوم تیرماه ۱۴۰۱

وی افزود: در این تاریخ، سیارات عطارد، زهره، مریخ، مشتری و زحل در کنار هلال ماه اجتماع زیبایی را در آسمان صبحگاهی رقم خواهند زد. این منظره کمی قبل از طلوع خورشید در شرق آسمان با چشمان غیر مسلح قابل رؤیت خواهد بود.

کد خبر 5444664 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: نجوم لحظه تحویل سال خورشید زمین خورشید گرفتگی پدیده ماه گرفتگی ایرانسل همراه اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روسیه اینترنت کسب و کار شرکت مخابرات ایران حمله روسیه به اوکراین فناوری فضایی فیس بوک ماهواره تحقیقات علمی ازبکستان شرکت دانش بنیان نقطه اعتدال بهاری کارشناس نجوم یکم فروردین فروردین ماه قابل رؤیت سال تحویل سال ۱۴۰۱ ماه ۱۴۰۱ سال جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۳۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهرمانی سوپر استاد بزرگ پرهام مقصودلو با فیرنهایم در شاخ بوندسلیگا

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در دور پانزدهم شاخ بوندسلیگا، یاران سوپر استاد بزرگ مقصودلو در تیم فیرنهایم با نتیجه ۶ بر ۱ برابر حریف خود به برتری رسیدند و بااقتدار قهرمان شدند.

پرهام مقصودلو در دور پایانی برابر استاد بزرگ اسنویک هروج از کرواسی با ریتینگ ۲۵۳۴ دست به مهره و پیروز شد.

از آن طرف استاد بزرگ پویا ایدنی که عضو تیم بایرن مونیخ است در دور پایانی برابر تکلاف پاول لهستانی به نتیجه تساوی رضایت داد و بایرن مونیخ در دور پانزدهم ۵ بر ۳ مقابل حریف خود پیروز شد و در رده نهم رقابت‌ها قرار گرفت.

این نکته شایان ذکر است که تیم فیرنهایم در دور چهاردهم این رقابت‌ها، قهرمانی خود در این پیکار‌ها را قطعی کرده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز تمرینات تیم ملی دو و میدانی جانبازان و توان یابان از پانزدهم اردیبهشت
  • تبلیغات نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه کرمانشاه از فردا آغاز می‌شود
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مازندران از فردا
  • آغاز پخش مناظره نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس از فردا
  • آغاز بارش‌های پراکنده در زنجان از فردا
  • آغاز رویداد دختران ایران زمین
  • رویداد صدرا با حضور ۶۰ شرکت در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا آغاز شد
  • باغ هنر با دو رویداد آغاز شد
  • قهرمانی سوپر استاد بزرگ پرهام مقصودلو با فیرنهایم در شاخ بوندسلیگا
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد