Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

سارقین از قفل و زنجیر دل خوشی ندارند!

سرقت خودرو یکی از معضلاتی است که نه تنها در جامعه ما، بلکه کم و بیش و با تفاوت‌هایی، در اغلب کشورهای جهان وجود دارد. با این وجود به دلایل مختلفی، این مشکل اجتماعی در جامعه ما نمود بسیار بیشتری دارد. یکی از دلایل این تفاوت و اهمیت آن، در این است که خودرو در کشور ما یک کالای سرمایه‌ای محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که در کشورهای دیگر خودروهای متعارف و معمولی به عنوان کالای مصرفی تلقی می‌شوند و سرقت آن مانند ایران، تاثیر شدیدی بر روند عادی زندگی افراد و احیانا اقتصاد و معیشت خانواده برجای نمی‌گذارد.

همه این مسائل باعث شده است که کارشناسان و متخصصین فناوری‌ها و محصولات ایمنی به طور پیوسته در حال افزایش کارکرد‌های ایمنی محصولات خود باشند. جالب این جاست که در کشور ما نیز می‌توان برخی از تازه‌ترین تکنولوژی‌های مقابله با سرقت‌های درجا یا انواع دیگر سرقت‌های جزئی اتومبیل را در بازار پیدا کرد.

مالَت را محکم بگیرد همسایه ات را دزد نکن!

اگر چه این ضرب المثل بسیار مشهور است، اما در این جا منظور ما فقط بخش اول آن است. در واقع کارشناسان پلیس و نیروهای امنیتی و انتظامی ‌و حتی تولیدکنندگان وسایل نقلیه شخصی به طور پیوسته به رانندگان و مالکین خودروها توصیه می‌کنند که قبل از همه چیز با رعایت مسائل ایمنی ساده راه‌های دسترسی به خودرو و سرقت کلی و جزئی آن را برای سارقین دشوارتر کنند.

البته باید در ابتدا این نکته را یادآوری کرد که به صفر رساندن امکان سرقت هیچ خودرویی میسر نیست. در واقع به موازات رشد تکنولوژی‌های ایمنی و آموزش پیشرفته‌تر مردم، روش‌های انحصاری و ابداعی سارقین برای از کار انداختن سیستم‌های ایمنی و به سرقت بردن خودروهای فاقد این سیستم‌ها، متنوع‌تر شده و مهارت این افراد به طور پیوسته بیشتر می‌شود.

همه ما احتمالا شاهد ویدیوهایی بوده ایم که سارقین حرفه ای دستگیر شده، به درخواست پلیس و برای عبرت گرفتن مردم، در «چشم به هم زدنی» دربهای اتوموبیل‌های ساخت داخل و حتی اتومبیل‌های خارجی را باز می‌کنند. اما ناگفته پیداست که باز کردن دربهای اتومبیل وقتی به سرقت کلی آن منجر می‌شود که در داخل ماشین ترفند‌های ایمنی رعایت نشده باشد.

یک بررسی روانشناسی نشان می‌دهد که وقتی اتومبیلی بیش از یک ابزار ایمنی را با خود داشته باشد، سارقین از تلاش برای سرقت آن صرف نظر کرده و سراغ اتومبیل سهل‌الوصول‌تر دیگر می‌روند. تصور کنید شما اتومبیل خود را در کوچه ای پارک کرده و علاوه بر فعال کردن سیستم دزدگیر، از قفل و زنجیر برای فرمان، قفل پدال و حتی قفل کشویی فرمان نیز استفاده کرده‌اید. کاملا مشخص است دزدی که زمان برای او بسیار اهمیت دارد و به خاطر عمل بزهکارانه، در وضعیت استرس و تعجیل هم قرار دارد، در چنین شرایطی حتما از اتومبیل شما صرف نظر کرده و برای سرقت سراغ گزینه دیگری خواهد رفت. موضوع به همین سادگی است. به قول معروف، ایجاد «هفت خوان رستم» در مقابل راه سارقین مهم‌ترین راه برای اطمینان از دزدیده نشدن ماشین شماست.

با این حال، همچنان که اشاره شد هیچ راهی برای به صفر رساندن احتمال سرقت یک اتومبیل وجود ندارد. به این معنی که اگر همه این ابزارها را به کار برده باشید. باز هم در شرایطی که وقت کافی وجود داشته باشد یا اتومبیل شما در یک جایی پارک شده باشد که برای سارق ایده‌آل تلقی گردد، او می‌تواند همه این ابزارهای به کار بسته شده را از کار بیندازد و خودرو شما را به سرقت ببرد.

بنابراین نکته دیگری که در رعایت الگو‌های عمومی‌ جلوگیری از سرقت باید رعایت شود جای پارک ماشین شماست. همچنان که در هشدارهای پلیسی و دستگاه‌های امنیتی و ایمنی هم به طور پیوسته تکرار می‌شود، پارک کردن ماشین شما در یک محیط کاملا خلوت و در سایه یا پوشش درختان و جاهایی که امکان استتار سارق، هنگام ارتکاب سرقت، وجود دارد، احتمال به سرقت رفتن اتومبیل شما را بسیار بالا می‌برد.

این‌ها مطالبی است که سارقین دستگیر شده‌ای که با پلیس همکاری داشته و اطلاعات حرفه‌ای خود را در اختیار کارشناسان انتظامی ‌قرار داده‌اند، کاملا آن را تایید کرده‌اند. همین اطلاعات به دست آمده از سارقین در عین حال نشان می‌دهد که این گروه از ابزار قفل و زنجیر مناسب (اگر در بستن ماشین خودرو استفاده شده باشد) دل خوشی ندارند و معمولا چنین اتومبیلی به عنوان گزینه سرقت انتخاب نمی‌شود.

نتیجه این مباحث این است که شما باید با کنار گذاشتن تنبلی و سهل انگاری مسیر دسترسی به ماشین‌تان را برای سارقین دشوار کرده و وسیله خود را به عنوان یک گزینه مناسب و راحت برای سرقت در مقابل چشم او قرار ندهید.

البته نکات ریز و فوت و فن‌های خاصی مانند از کار انداختن بخشی از سیستم‌های حیاتی ماشین به کمک سوییچ‌های مخفی و مانند آن هم وجود دارد که با مراجعه به آموزش‌های روتین دستگاه‌های انتظامی‌ و کارشناسان مکانیک خودرو، می‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. اما نکته مهم در همین چند مساله ای نهفته است که در بالا اشاره شد که ماحصل و خروجی تمام آن‌ها در مقوله «عدم سهل‌انگاری» خلاصه می‌شود.

اگر با مالباختگانی که اتومبیل آن را به شکل کلی یا جزئی مورد سرقت قرار گرفته، صحبتی داشته باشید، اغلب اظهارنظرهای آن‌ها در یک مساله مشترک است و آن این که اگر برای مثال فلان کار را نکرده بودم، سرقت انجام نمی‌شد. در واقع همه این اگر و اما‌هایی که مالباختگان از آن صحبت می‌کنند در عبارت «سهل‌انگاری» که در بالا اشاره شد خلاصه می‌شود.

با همه این توضیحات و با وجود تمام تکنیک‌ها و راهکارهایی که به برخی از آن‌ها اشاره شد، نباید فراموش کرد فناوری و محصولات جدید تولید شده و راهکارهای دیجیتالی که امروزه برای جلوگیری از سرقت‌های کلی و جزئی اتومبیل‌ها معرفی شده اند بسیار قابل اتکا و قابل اعتماد هستند.

یکی از تکنولوژی‌هایی که در این زمینه مدتی است معرفی شده و سارقین به میزان قابل ملاحظه ای از آن وحشت دارند فناوری «جی پی اس» است که به طور پیوسته اتومبیل شما را از طریق ماهواره کنترل کرده و علاوه بر ارائه اطلاعات مستمر از وضعیت ماشین شما، در صورت به سرقت رفتن آن به سادگی و بر بستر اینترنت مکانی که خودرو شما به آن جا منتقل شده یا در حال انتقال است را روی نقشه نشان می‌دهد. داشتن این ابزار به آسانی به شما این امکان را می‌دهد که با همکاری پلیس در عرض یک الی دو ساعت اتومبیل به سرقت رفته خود را یافته و دوباره آن را در اختیار بگیرید.

هرچند که تمامی ‌این امکانات فرصت مناسبی برای همه فراهم کرده است، باز هم یک روش سنتی است که مطمئن هستیم سارقین از آن دل خوشی ندارند. همان قفل و زنجیر سنتی و قدیمی. بنابراین قفل و زنجیر را فراموش نکنید حتی اگر ماشین شما «جی پی اس» دارد. بالاخره دردسرهای دنبال کردن خودرو را که نمی‌توان نادیده گرفت.

شرکت‌های متعددی در کشور ما تکنولوژی‌های کنترلی برای جلوگیری از سرقت خودرو ارائه می‌کنند که شرکت وایزر یکی از آن‌هاست.

وایزر که سایت آن به نشانی   www.wizer.ir قابل دسترس است با ارائه انواع جی پی اس‌های روزآمد با قیمت‌های مناسب و مدل‌های متنوع یک راه حل مناسب و همیشگی برای جلوگیری از سرقت اتومبیل شما را پیشنهاد می‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت این شرکت مراجعه کنید.

منبع: فردا

کلیدواژه: جلوگیری از سرقت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۴۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد

اگر تا به حال سفر هوایی داشته‌اید، احتمالاً می‌دانید که در سفرهای هوایی، پیش از سوار شدن بر روی هواپیما، باید نکاتی را رعایت کنید تا به مشکل برنخورید. این مراحل بیشتر برای سفرهای هوایی بین‌المللی اهمیت دارند. در ادامه به تمام کارهایی که قبل از سوار شدن به هواپیما و در مراحل حضور در فرودگاه باید انجام دهید، اشاره می‌کنیم.

روز قبل از سفر

همانطور که می‌دانید، در سفرهای هوایی ممکن است زمان پرواز تاخیر داشته باشد. برای مثال، اگر بلیط هواپیما پته را خریداری کرده‌اید، می‌توانید مبداء و مقصد و نام فرودگاه را بر روی آن ببینید. برای اطمینان بیشتر، بهتر است روز قبل از سفر با چک کردن مشخصات فردی و زمان پرواز، خیال خود را راحت کنید. همچنین، با تماس با کارشناسان آژانس، از عدم تاخیر یا تغییر زمان پرواز مطمئن شوید.

حضور در فرودگاه

نکته قابل توجه اینکه، قبل از حضور در فرودگاه تهیه ارز مسافرتی برای سفر خارجی را فراموش نکنید چرا که در کاهش هزینه های سفر شما تاثیر شگرفی خواهد داشت. اما برای سفرهای داخلی، نیاز است که حداقل یک و نیم ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر شوید. این زمان برای پروازهای خارجی دو برابر می‌شود و بهتر است سه ساعت قبل از پرواز، برای طی کردن مراحل پرواز وارد فرودگاه شوید. هنگام ورود به فرودگاه، با یک سالن بزرگ که در هر گوشه گیت‌های مخصوص ایرلاین‌ها قرار دارد، روبرو می‌شوید. در این مرحله، ماموران امنیت فرودگاه یک بازرسی کلی از شما انجام می‌دهند که ممکن است کمی زمان شما را بگیرد.

گرفتن کارت پرواز یا check in

پس از ورود به ایرلاین مورد نظر، با چندین باجه مختلف روبه‌رو خواهید شد که باید با پرسش و پاسخ اطلاعات ایرلاین مربوطه را شناسایی کرده و در صف دریافت کارت پرواز قرار بگیرید. در این مرحله، هنگام نوبت شما، بازرسی مجددی بر روی چمدان‌ها و وسایل بار انجام می‌شود. در صورت مواجه شدن با اضافه بار یا بسته بندی نامناسب وسایل، باید از صف خارج شده و مشکل را حل کنید. اگر با اضافه بار روبه‌رو شدید، می‌توانید از باجه بانکی که در فرودگاه قرار دارد، جریمه اضافه بار را پرداخت کنید. همچنین، ایرلاین‌ها قسمتی را برای بسته بندی وسایل بار قرار داده اند که با مراجعه به این قسمت لوازم شما ایمن و محکم بسته بندی می شود تا در طول پرواز ضربه و خسارتی نبیند. نگران از دست دادن وقت نباشید، زیرا هنوز زمان کافی برای سوار شدن باقی‌مانده است. پس از رفع ایرادات، با چک کردن مدارک، کارت پرواز به شما تحویل داده می‌شود و وسایل شما به بخش بار هواپیما برده می‌شود.

سالن انتظار

پس از دریافت کارت پرواز، به محل انتظار پرواز هدایت می‌شوید. در سالن‌های پرواز، معمولاً کافه‌ها و فروشگاه‌هایی وجود دارند که می‌توانید برای رفع گرسنگی و گذراندن زمان در آن‌ها بنشینید و منتظر اعلام پرواز خود باشید. بهتر است زمان انتظار را در نزدیکی گیت پرواز سپری کنید تا بلافاصله پس از اعلام پرواز، جزء نخستین افراد در صف باشید و وقت اضافی را صرف انتظار در صف نکنید.

گیت خروجی پرواز

پس از اعلام شماره پرواز، باید گیت خروجی پرواز را شناسایی کرده و به سمت آن بروید. در این مرحله، آخرین بازرسی بدنی از شما صورت می‌گیرد تا مامور ایرلاین از عدم حمل وسایل ممنوعه پرواز در داخل کابین هواپیما اطمینان حاصل کند. سپس، کارت پرواز شما چک می‌شود و یک قسمت از آن جدا می‌شود. در نگهداری قسمت دیگر کارت پرواز دقت کنید، زیرا با استفاده از آن می‌توانید وسایل و چمدان‌های خود را در مقصد دریافت کنید.

ورود به کابین هواپیما

در آخرین مرحله، توسط اتوبوس‌هایی به هواپیما منتقل می‌شوید و توسط مهمانداران به کابین هواپیما هدایت می‌شوید. پس از قرار دادن وسایل همراه خود در محفظه بالای سر و نشستن روی صندلی، تنها کافیست منتظر فرود هواپیما در مقصد باشید و کاری برای انجام نخواهید داشت.

گرفتن کارت پرواز در سفرهای خارجی

در سفرهای خارجی، مراحل کمی بیشتر از سفرهای داخلی هستند. در مرحله گرفتن کارت پرواز، علاوه بر بلیط هواپیما و مدارک شناسایی، نیاز به ارائه پاسپورت و پرداخت عوارض خروج از کشور دارید. همچنین، برخی ایرلاین‌ها مقررات و جریمه‌های سنگینی را برای اضافه بار در نظر می‌گیرند، بنابراین بهتر است بیش از حد مجاز بار را با خود حمل نکنید. بیشتر مراحل با سفرهای داخلی یکسان است، اما باید از وسایل ممنوعه هر کشور آگاه باشید. قوانین و مقررات خاصی در هر کشور وجود دارد و ورود برخی لوازم به آنها ممنوع است، به عنوان مثال، فرودگاه دبی از ورود قرص‌های سرماخوردگی به کشور امارات جلوگیری می‌کند، بنابراین با مطالعه این موارد می‌توانید از بروز مشکلات در فرودگاه مقصد جلوگیری کنید.

جمع‌بندی

سفر هوایی سریع‌ترین و ایمن‌ترین نوع سفر است. به همین دلیل، مراحل بیشتر و با دقت بالاتری را برای سوار شدن هواپیما طی می‌کنید. در روزی که به پرواز می‌روید، بهتر است غذاهای چرب و حاوی کافئین را نخورید تا در طول انجام مراحل پیش از پرواز و حین پرواز از استرس و مشکلات معده جلوگیری کنید.

کد خبر 848100

دیگر خبرها

  • مالکان خودروهای توقیف شده در پارکینگ برای ترخیص ماشین اقدام کنند
  • دستگیری سارقان زورگیر خیابان فرشته+ فیلم
  • دستگیری سارقان زورگیر باهوشیاری پلیس +فیلم
  • دستگیری سارقین زورگیر باهوشیاری واحد گشت عملیات+ فیلم
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • خفتگیری و سرقت از مهاجم سابق استقلال!
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد
  • انهدام باند سارقین تاسیسات مخابرات رودبار جنوب
  • باند سارقین تاسیسات مخابرات رودبار جنوب منهدم شد
  • شکار سوژه‌های سرقت مقابل مدارس