Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، دفتر یکم از مجموعه کتاب‌های دوزبانه «درباره آوت سایدر آرت» با دبیری مرتضی زاهدی و ترجمه حمید خداپناهی و متن‌هایی از لیزا اسلومینسکی، جیمز برت، گابریله جیرولامینی، کالین رودز، مرتضی زاهدی، نیکو فان در انت، فرنک مارسکا و رندال موریس در هشتاد صفحه در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

این کتاب را پلتفرم بیرون با همکاری گالری محسن و گالری آوت سایدر اینن همزمان با برگزاری هشتمین نمایش سالانه آوت سایدر آرت در زمستان ۱۴۰۰ منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عناوین متن‌های منتشر شده در کتاب به این شرح است: «تاملات» نوشته نیکو فان دِر اِنت، «گستره وسیع آوت سایدر آرت» نوشته کالین رودز، «نابغه‌های معمولی» نوشته مرتضی زاهدی، «تاملاتی درباره آرت بروت معاصر جهانی» نوشته رندال موریس، «اقامت هنری: نگاهی به فرهنگ استودیویی حمایتی» نوشته لیزا اسلومینسکی، «موضوع چیه؟» نوشته فرنک مارسکا، «گفت‌وگوی گابریله جیرولامینی از مجله دروم با جیمز برت»، و «تقسیم بندی آوت سایدر آرت: هنر خودآموختگان، ترایبل آرت، نائیو آرت، فولک آرت».

اوت سایدر آرت چیست؟

کارشناسان معمولاً برای بررسی این هنر به کارهای ژان دوبوفت مراجعه می‌کنند که در دهه ۱۹۴۰ آنها را با عنوان Art Brut جمع آوری کرد. مطمئناً از آن زمان تصور بیشتر مردم از هنر اوت سایدر تغییر کرده و آنها اعتقاد دارند این هنرمندان شامل افرادی می‌شوند که دارای معلولیت هستند و شرایط روانی خاص دارند. گاهی آثاری زیبا و با شکوه از سمت همین افراد خلق می‌شوند و با امید خیلی کم، دوست دارند که کمی به شهرت آنها اضافه کند.

هنرمندان معاصری هم وجود دارند که با تکیه بر آموخته‌های خود آثار زیادی را خلق کرده‌اند. اما اکثراً آنها خود را هنرمند اوت سایدر نمی‌دانند و خود را به عنوان هنرمند معاصر عنوان می‌کنند. آنها فکر می‌کنند اوت سایدر آرت بی روح، آزاد و بدون قاعده است.

به طور خلاصه اوت سایدر آرت، هنری است که توسط هنرمندان آموزش ندیده‌ای خلق می‌شود که در اماکن آکادمیک وجود نداشته‌اند و تحت تاثیر منابع هنری و تاریخی هم نیستند. البته این هنر معادل فارسی دقیقی ندارد و بیشتر به همین نام شناخته می‌شود. این تعریف تا حدودی شروع خوبی برای معرفی هنر اوت سایدر است، اما با وجود آزادی و بی تکلفی این هنر، هنوز هم مسائل مورد بررسی وجود دارند. به عنوان مثال، فرار از تاثیر سایر هنرمندان در این عصر تا چه حد قابل قبول است؟ آیا داشتن هرگونه آموزش رسمی باعث می‌شود فرد به عنوان یک هنرمند اوت سایدر شناخته نشود؟

به طور واضح می‌توان گفت که اوت سایدر آرت چیزی نیست که بتوان آن را قرض گرفت یا جعل کرد. هنرمندان اوت سایدر کاری را انجام می‌دهند که نشان دهنده این باشد که آنها چه کسی هستند و چه چیزی را تجربه کرده‌اند. آنها برای نمایش خود واقعی‌شان تلاش می‌کنند نه برای جلب رضایت دلالان، مطبوعات و مجموعه داران. البته این می‌تواند کمی گیج کننده به نظر برسد، زیرا همه هنرمندان کارهایی را منعکس می‌کنند که نمایشگر تجربه شخصی آنها هستند. ولی به طور کلی نگاه و نیت اوت سایدر آرتیست‌ها به سمت فروش بیشتر نیست.

تاثیرگذاران اوت سایدر آرت

هنرمندان معاصر بزرگ‌ترین پرچمداران هنر اوت سایدر هستند و این هنر آنها را به یاد سال‌های اولیه زندگیشان می‌اندازد. زمانی که فقط بچه بودند، به خلق آثار هنری می‌پرداختند و آن را به عنوان شغل نگاه نمی‌کردند. هنری دراگر و برخی دیگر از هنرمندان معاصر، با این که اوت سایدر آرتیست نیستند ولی بدون شک بر این هنر تاثیرگذارند.

بخشی از آنچه هنر اوت سایدر را در سال‌های اخیر جذاب کرده، این است که چقدر روان و قابل دسترس به نظر می‌رسد. به عنوان مثال، مارلون مولن در مرکز هنری NIAD در Bay Area که به هنرمندان معلول اختصاص دارد، کار می‌کند و برای این هنرمندان اوت سایدر، نمایشگاه برگزار می‌کنند.

از طرفی در همان زمان، مولن در فهرست گالری فوق العاده هیجان انگیز نیویورک JTT قرار دارد که همچنین نماینده هنرمندانی مانند برنا سامک و جولیانو ویلانی است. همچنین نقاشی‌های مولن که تصاویر مناسبی از جلد مجلات هنری هستند، در دوسالانه ویتنی ۲۰۱۹، یکی از رویدادهای اصلی جهان هنر گنجانده شدند.

این در حالیست که جیم کری بازیگر معروف، در نمایشگاه هنر اوت سایدر سال ۲۰۱۹، کارتون‌های سیاسی خود را به نمایش گذاشت. آیا فردی که در کار خودش بسیار معروف است می‌تواند در زمینه دیگر، یک هنرمند عوام به حساب بیاید؟ اوت سایدر آرت تعریف قابل قبولی ندارد، ولی نمی‌توان خیلی متعصبانه به آن نگاه کنیم و هر کسی را که هنر اوت سایدر ارائه می‌دهد را عوام و سطحی فرض کنیم.

مثلاً نمایشگاهی با عنوان گاردن در نیویورک برگزار می‌شود که در آن، هم آثار هنرمندان آکادمیک و آموزش دیده مثل (مانند جاش اسمیت) وجود دارد و هم آثار اوت سایدر آرتیست‌ها دیده می‌شوند. به عنوان مثال، یک نقاشی که توسط هنرمندان این سایدر آرت (هنر آکادمیک) کشیده شده است، در نزدیکی یک بوم متعلق به هنرمند اوت سایدر از تگزاس وجود دارد. نکته نمایشگاه این نیست که تمایز بین آثار را از بین ببرد، یا اعتبار اوت سایدر آرت را تضعیف کند؛ بلکه این نمایشگاه فرصتی را برای گفت‌وگو در بین گروه‌ها فراهم می‌کند.

کد خبر 5451323 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: تاریخ هنر تازه های نشر نمایشگاه هنری تازه های نشر معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی پیام تسلیت جهاد تبیین تجدید چاپ مد و لباس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور یاسر احمدوند نوروز 1401 سی ونهمین جایزه کتاب سال شیعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۷۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشوربه مناسبت سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز در کتابخانه آینده در پارکشهر برگزار شد.

هراتی در این نشست با اساره به فضای حضور در نمایشگاه کتاب گفت: در نمایشگاه سی و پنجم کتاب تهران فضایی برای جمع شدن اهالی کتاب در نظر گرفته ایم، پاتوقی که طی این ده روز یکدیگر را بیشتر ببینیم و با هم بیشتر صحبت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه موقعیت حضورمان در قیاس با سال گذشته تغییر کرده است، توضیح داد: دلیل این تغییر حضور ناشرانی است که سال گذشته نبوندند، اما امسال علاقمند به حضور در مصلا هستند، از این رو ما به نفع ناشران تغییر را پذیرفتیم.

هراتی با بیان آدرس جدید غرفه نهاد افزود: راهرو ۱۴ پس از محراب در میانه مصلا امسال غرفه‌ای داریم و علاقه‌مندان با توجه به برنامه‌های در نظر گرفته شده می‌توانند به غرفه مراجعه کنند

وی افزود: غرفه به لحاظ بصری شمایلی به مانند سال گذشته طرح کتابخانه نوستالژیک دارد، چرا که بودجه خاصی نداریم و هزینه کرد‌ها باید هدفمند باشد

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: موقعیت دوم در غرفه برای پویش «کتاب دستت چیه» در نظر گرفته شده است؛ این طرح با مشارکت مردم اغاز شد و بیش از سی هزار فیلم به ما رسید که قالب آن کودک و جوانان هستند که اختتامیه آن را در نمایشگاه برگزار خواهیم کرد.

این پویش نشان داد که نوجوانان چقدر می‌توانند توانمند باشند و کتاب معرفی کنند، پس از این پویش دیگری با عنوان «بگو بخونم» آغاز می‌شود.

بخش عمده کتاب‌های در نظر گرفته شده برای این طرح کتاب‌های تقریظی است که شروع ماجرا را رقم می‌زند. دلیل انتخاب این دست آثار ترویج است چرا که احساس کردم با توجه به رسالت نهاد میتوانیم برای بازمعرفی این آثار موثر باشیم، همه این کار‌ها برای این است که خواندن گام اول است، اما محتوای خوب خواندن هم برای ما مساله است، خواندن اتفاق مهمی است

هراتی متذکر شد: محافل ادبی ما انصافا در طول سال فعالند و برای مجموعه فعالیت‌های ما به مانند نگین است، دبیری این نشست‌ها بر عهده نغمه مستشار نظامی است، امور مختلفی را محافل عهده دار است، اما حول محور‌هایی چون؛ فلسطین، غزه، ایران قوی، مدافعان حرم، وعده صادق، دهه کرامت و محفل جوانه‌ها، رونمایی کتاب، شعر خوانی و چند سرفصل را خواهیم داشت که در واقع گعده گاه نهاد است.

وی به نشست‌هایی با عنوان «گعده امین» اشاره کرد و توضیح داد: این گعده عنوان برنامه دیگری است که در نمایشگاه خواهیم داشت، مستند غیر رسمی شش چندی پیش رونمایی شد، اما برای پرداخت و بهتر دیده شدن این مستند اقدام کردیم در سلسه جلساتی تحت گعده امین آن را باز میکنیم، بنابراین چهار نشست را طراحی کردیم حدود نیم ساعت در خدمت شخصیت‌های داخل مستند خواهیم بود، روز اول با حضور محسن ممنی شریف برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه کودک و نوجوان را هم در نمایشگاه خواهیم داشت، که با محوریت هدهد سفید برپا میشود، شماره ۱۸ این نشریه در نمایشگاه توزیع خواهد شد.

وی خبرداد: یکی از کتابخانه‌های سیار در حیاط نمایشگاه حاضر خواهد بود.

وی با بیان اینکه در ایام نمایشگاه کتاب پویش‌ها و مسابقات کتابخوانی را ادامه خواهیم داد، افزود: رونمایی کتابی از خروجی محافل ادبی با محوریت مادران شهدا در کنار سیزده کتاب دیگر را شاهد خواهیم بود.

هراتی ابراز داشت: نشست با کارتونیست‌ها از بخش‌های دیگر حضور ما در مصلاست. در این راستا چند دانشجو برنامه طراحی زنده خواهند داشت و از  ده کتاب کودک تقدیر شده در بخش بین الملل بازمعرفی خواهند شد.

هراتی در پاسخ به آنا درباره برنامه‌های نهاد در سال جدید گفت: در حوزه برنامه سازی چند برنامه روی انتن خواهیم داشت، در حوزه ترویجی، کارافزاری را در اختیار عموم مردم قرار می‌دهیم که این پلتفورم تمام نیاز‌های حوزه کتاب را تامین خواهد کرد. ضمن این که از ظرفیت هوش مصنوعی در طراحی این نرم افزار استفاده شده است.

وی اعلام کرد: امید داریم تا پایان امسال سه کتابخانه مرکزی استان گیلان، مازندران هرمزگان یا اراک به بهره برداری برسد البته تلاش میکنیم تا پایان دولت ۸۰ پروژه بزرگ را به بهره برداری برسانیم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • انتشار فراخوان ششمین جشنواره نقالان علوی
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • برگزاری سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله در تبریز
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • جان‌فشانی رزمندگان مدیون انتشار علم و معرفت معلمان است
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود