Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@22:41:04 GMT

هگمتانه؛ کهن‌شهری در دل هگمتان

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۲۷۹۸۹

هگمتانه؛ کهن‌شهری در دل هگمتان

خبرگزاری فارس - همدان: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، همان کهن‌شهری که روزگاران زیادی را به خود دیده و امروز آثار و بقایای زیادی از آنها به یادگار مانده است.

آثار باستانی به جای مانده از تاریخ گذشتگان امروز هویتی برای دیار هگمتانه است، هویتی  ماندگار و ابدی که نسل‌های متمادی بر آن صحه گذارده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تپه هگمتانه همدان که ارثیه مادها بر سرزمین هگمتانه، مادستان و اکباتان است، این روزها در اندیشه جهانی شدن است، این تپه تاریخی که شهری از مادها را در درون خود جای داده است، ۳۰ هکتار از گوشه شهر همدان را به خود اختصاص داده که تاکنون آثار زیادی از درون آن بیرون کشیده شده و شاید یادگاری‌های زیادی را هنوز در دل خود دارد.

تپه باستانی هگمتانه که قدمت آن به دوره مادها بازمی‌گردد، آثار و بناهای تاریخی بسیاری را که حتی متعلق به دوران قبل از ظهور میلاد هستند را در خود جای داده که در نوع خود واقعا بی‌نظیر است.

از پیاده‌راه اکباتان که وارد عرصه تاریخی هگمتانه می‌شوی، معابر هگمتانه با سنگفرش و آجرهای مربع شکل و منظم مزین شده‌اند که گردشگر را به نقاط مختلفی از این کهن شهر می‌برند، در سمت چپ تپه هگمتانه یک حصار طویل به ارتفاع ۹ متر بوده و دو برج عظیم درون آن است و خشت خام، آجر و چوب، مصالحی هستند که در ساخت بناهای هگمتانه به کار می‌رفتند.

هر چه بیشتر قدم میزنی‌، بیشتر در عمق تاریخ فرو می‌روی، دو کلیسا در قسمت شرقی تپه هگمتانه همدان وجود دارد، کلیسای گریگوری استپان متعلق به مذهب ارتدکس و کلیسای حضرت مریم متعلق به مذهب پروتستان از دیگر دیدنی‌های تپه هگمتانه است.

این شهر باستانی دارای قدمتی بیش از ۳۰۰۰ ساله است که طی حفاری‌های صورت گرفته در آن، آثار بسیار مهمی کشف شده و در موزه‌ای در جوار همین شهر کهن، جانمایی شده است موزه‌ای که باید ساعت‌ها برای دیدنش وقت گذاشت زیرا با آثارش به آن سوی تاریخ سفر خواهی کرد.

انواع سنگ‌های تزیینی و مهره‌های بسیار قدیمی، سر ستون‌های سنگی و انواع خشت‌های چهارگوش، ظروف سفالی مانند کاسه و کوزه و خمره در این موزه گردآوردی شده‌ که نظر هر علاقه‌مند به تاریخ ایران باستان را به خود جلب می‌کند.

این موزه دارای یک سالن اصلی، دو راهرو و یک سرسرای نسبتا بزرگ است و می‌توان آثار موزه هگمتانه را به چندین بخش تقسیم کرد.

 دسته اول آثار تاریخی کهن مربوط به دوران هخامنشی ساسانی و اشکانی شامل ظروف سفالی قدیمی مانند کوزه و خمره و ظروف شیشه‌ای و مجسمه‌های گلی تابوت‌ها و دسته دیگر مربوط به دوران اسلامی متعلق به ادوار مختلف اسلامی است و معروف‌ترین آنها حوض آبنما، قوچ سنگ و خمره سنگ است.

مهر شیشه‌ای با نقش نیایش‌گر، مهرهایی از جنس استخوان مربوط به دوران هخامنشی، سرپیکان‌ها و پیکره‌های انسانی و کتیبه‌های به خط میخی از دیگر آثاری است که هگمتانه قدیم را به نمایش می‌گذارد.

این کهن شهر قدیمی در این تپه باستانی یادگاری است از هویت دیار هگمتانه که تاریخ همواره در آن زنده است و اکنون سودای جهانی شدن را در سر می‌پروراند، تا بتواند همچنان سرافراز تاریخ سه هزار ساله همدان و تاریخ کهن ایران زمین را در جهان فریاد بزند.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: تپه هگمتانه شهر سه هزار ساله موزه هگمتانه تپه هگمتانه کهن شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۷۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی این رویداد، آیین گشایش نمایشگاه انفرادی «افکار» شامل نقاشی‌های مریم نامدار، ساعت ۱۶ روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ در نگارخانه «نقش جهان» برگزار می‌شود.

مریم نامدار متولد ۱۳۶۱ و فارغ‌التحصیل رشته هنرهای تجسمی است. او پیش از این آثارش را در برخی نمایشگاه‌های گروهی نظیر منتخب آثار گالری اکنون (اصفهان)، منتخب آثار گالری آرتیبیشن، گالری هفتا، داوودی و زرنا به نمایش گذاشته بود.

این هنرمند درباره آثار به نمایش‌درآمده در نمایشگاه «افکار» گفت: قطعاً به عنوان یک نقاش انتزاعی، خود را در دنیایی از رنگ‌ها و فرم‌های غیرطبیعی می‌بینم. داستان‌ها در ذهنم با استفاده از این عناصر و رنگ‌ها تداعی می‌شوند. بوم نقاشی من به صحنه‌ای تبدیل می‌شود که در آن احساسات، تجربیات و افکار آشکار می‌شوند و من به دنبال انتقال این مناظر درونی از طریق کارم هستم. دغدغه همیشگی من نپذیرفتنِ آثارم در جامعه‌ای‌ است که گالری‌دارها هنر را کالایی برای کسب درآمد می‌دانند و عملاً نقاشی انتزاعی یا آبستره جایی در این روند ندارد. تمایل گالری‌دارها به هنر روایتی باعث به انزوا کشیده‌شدن این‌گونه سبک‌ها شده است. با امید به روزهایی که هنر در کلیه سبک‌ها پذیرفته شود.

همچنین نامدار در بخشی از استیتمنت نمایشگاه انفرادی خود نوشته است: «افکار» به تفکر دعوتت می‌کند. یک قدم نزدیک‌تر شوید و صدای تپش رنگ‌ها را بشنوید؛ صدای نبض وجود. رنگ‌ها شما را وادار به حرف‌زدن می‌کنند و در عین حال به درون‌نگری دعوتت می‌کند. چه چیزی فراتر از شکل نهفته رنگ‌ها است؟ آیا آشفتگی می‌تواند هماهنگی داشته باشد؟ آیا در انتزاع آرامش وجود دارد؟ این تفسیر شما را به چالش می‌کشاند.

۲۰ تابلو در این نمایشگاه به نمایش درمی‌آیند که با تکنیک اکلرولیک روی بوم و در سبک آبستره (انتزاعی) اجرا شده‌اند.

آثار نقاشی مریم نامدار در نمایشگاه انفرادی «افکار»، از روز ۱۴ تا ۱۹ اردیبهشت‌ در نگارخانه نقش جهان روی دیوار قرار خواهند داشت.

علاقه‌مندان به تماشای این آثار تجسمی می‌توانند طی روزهای یادشده از ساعت ۱۶ تا ۱۹ به نگارخانه «نقش جهان» به نشانی خیابان نیاوران، خیابان باهنر، همایونفر، کوچه سعدی، خیابان محمودی ۲، پلاک ۹ مراجعه کنند. گالری شنبه‌ها تعطیل است.

کد خبر 6094368

دیگر خبرها

  • باران بهاری میهمان دیار هگمتانه
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • افزوده شدن ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • وجه تسمیه شهر «نائین» چیست؟
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟