Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، غار پَراو یا غار پَرو (به معنی پرآب) نام غاری است در ارتفاع ۳۰۵۰ متری کوه پراو، در دوازده کیلومتری شمال‌شرق شهر کرمانشاه که در میان کوه طاق بستان و کوه بیستون و در جنوب منطقه‌ای به نام میدان پراو قرار دارد.

این غار در ۳۰۰ متری پایین قله شیخ علیخان یا قله پراو قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان کشف این غار در بیش از ۴۰ سال پیش، بزرگ‌ترین غار عمودی دنیا بوده‌است و به همین دلیل لقب اورست غارهای جهان را به آن اطلاق کرده‌اند.

این غار خوفناک به ژرفای ۷۲۵.۵ متر و طول ۱۴۵۴ در هیبت و بلندی، به اورست غارهای جهان شهرت دارد این در حالی است که مجموعه غارهای فلینت ماموت در آمریکا با ۲۹۰ کیلومتر و غار هولوخ در سوئیس با ۱۲۰ کیلومتر و غار پچرا در شوروی با ۱۰۴ کیلومتر ازجمله طولانی‌ترین غارهای جهان به شمار می‌آیند.

پرآو، سینه پررمزوراز زاگرس است که آوازه آن در حدود سال ۱۹۷۰ در جهان پیچید و به‌این‌ترتیب گوی سبقت از غارهای عمودی جهان ربود و به اورست غارها مشهور شد، غار پرآو در لیست آثار طبیعی ملی قرار گرفته است.

این غار به عنوان دومین اثر طبیعی ملی کرمانشاه در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به ثبت رسید. البته امروزه غارهای عمیق بسیاری در جهان یافت شده‌اند که بسیار عمیق‌تر از غار پرو هستند و غار پرو را در لیست عمیق‌ترین غارهای جهان تا رتبه ۲۲۱ پایین آورده‌اند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد غار پراو وجود دهانه آن در ارتفاع سه‌هزار متری از سطح دریا است که این بالاترین سطح در بین تمام غارهای دنیا می‌باشد.

این غار در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان محیط زیست بعنوان اثر طبیعی ملی جهت حفاظت ویژه ثبت شد. بعلاوه در ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۹۸ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.


«معبر گربه رو» یکی از مسیرهای سخت این غار در کرمانشاه است

بهمن مشتکوب کوهنورد، نویسنده و پژوهشگر استان کرمانشاه از خاطرات فراموش‌نشدنی خود در پیچ‌وخم غار پرآو می‌گوید و اما غار پرآو را نتیجه نفوذ آب پر درون حفره‌ها و حل شدن سنگ‌آهک‌های موجود می‌داند.

تلاش غارنوردان انگلیسی و لهستانی برای کاوش «پرآو»

وی می‌افزاید: پرآو نوزدهمین غار عمیق و دومین غار سخت جهان است. نخستین بار گروهی ۱۱ نفره از غارنوردان انگلیسی  وارد کرمانشاه می‌شوند و پس از ماجراهایی موفق به کاوش تا چاه هفتم می‌شوند و بعد گروهی پیشرو  بعد از ۲۵ ساعت ضمن نقشه‌برداری و دستیابی به ابتدای چاه ۲۶ به سطح غار بازمی‌گردند اما در سال ۱۹۷۲ غارنوردان لهستانی به وجود غار پرآو پی می برند و‌ در اقدامی سریع تیمی ۵ نفره عازم پرآو می‌شوند اما بدون توفیقی پس از چند روز ایران را به مقصد لهستان ترک کردند.

مشتکوب ادامه داد: انگلیسی‌ها به سرپرستی دیوید جادسون برای اینکه کار ناتمام‌ خود را تمام ‌کنند سال ۱۹۷۲ وارد کرمانشاه شده و اردوگاه خود را پشت ساختمان رادیو و تلویزیون انتخاب کردند و اما چند روز بعد دومین اردوگاه خود را در پرآو مستقر کردند و این بار نفرات بیشتر و تجهیزات بهتر و حتی یک عکاس برای ثبت لحظه‌ها با خود داشتند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد غار پراو وجود دهانه آن در ارتفاع سه‌هزار متری از سطح دریا است که این بالاترین سطح در بین تمام غارهای دنیا می‌باشد.

رئیس اسبق هیئت کوهنوردی استان کرمانشاه بیان کرد: بعد از آن نیز در سال ۱۳۵۱ گروهی از دانشگاه تهران وارد کرمانشاه می شوند و سرَکی به غار پرآو می‌کشند و به‌این‌ترتیب تیم‌های بعدی سعی دربرداشتن پرده از اسرار غار پراو برداشتند تا اینکه در سال ۱۳۵۸ نخستین تیم یکدست کرمانشاه تشکیل و عازم پرآو شدند و سال ۶۰ نیز گروهی قصد عزیمت به پرآو نمودند.


یکی از چاه‌های عمودی غار پرآو

مشتکوب ادامه داد: زمانی با هم‌ رزمانم قصد عزیمت به غار  پرآو داشتم که پیش از ما غارنوردان باتجربه و متخصص انگلیسی به سرپرستی دیوید جادسون با بهترین تجهیزات پرده از راز پرآو برداشته بودند و ما تنها با دست‌خالی اما با اراده‌ای پولادین و همتی عالی حاصل مقصود را به دست آوردیم.

غار پرآو محلی برای کسب تجربه نیست

مشتکوب اما غارنورد را درآن‌واحد فیزیکدان، جغرافیدان، شیمیدان، زمین‌شناس و نقشه‌کش می‌داند که به‌حق باید متصف به این اوصاف باشد و آنچه مهم است سازگاری باکار گروهی و تیمی  است لذا برخلاف کوهنوردی، غارنوردی انفرادی امکان‌پذیر نیست.

وی معتقد است که غار پرآو محل کسب تجربه نیست بلکه غارنورد باید تجاربش را در پرآو نمایان سازد نه آنکه در پی تجربه‌اندوزی جانش را به خطر اندازد.

مشت کوب می‌گوید اسرار غارها برخلاف کوه‌ها پنهان و مستور است و حتی جانوران و ‌گیاهان  موجود در غارها منحصربه‌فرد و ناشناخته‌اند.

وی غواصی و شناگری را شرط لازم غار نوردی دانست و گفت: سال ۱۳۷۰ درواقع سال تسخیر غار پرآو به همت عالی کانون کوهنوردان کرمانشاه بود و شایسته بیان است که در تاریخ ۱۱ شهریور سال ۷۰ در زمین استادیوم آزادی اولین پرواز تیزپروازان هوانیروز و انجام و در ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه بارهایمان را یکی پس از دیگری با بالگرد به داخل میدان پرآو منتقل کردیم و آنجا بود که با خود عهد بستیم تا رمقی در جان داریم تلاش کرده و چشمان منتظر هزاران مشتاق را باخبر پیروزی از انتهای چاه ۲۶ غار پرآو به اشک شوق مزین کنیم و لذا رسیدن به انتهای غار بسیار طاقت‌فرسا، مشکل و پرپیچ‌وخم بود و ماجراهای بسیاری بر ما گذشت.

مشتکوب بیان کرد: غار پرآو در فلات جنوبی پرآو در منطقه وسیعی به نام پرآو  قرار دارد، مساحت دهانه غار حدود سه و نیم مترمربع و فاصله دهانه غار تا محل پناهگاه حدود ۱۰۰۰ متر است.

وی بیان کرد: سرمای داخل غار پرآو  ۲ درجه تا ۵ درجه در مقاطع مختلف متغیر است اما از چاه ۱۸ به بعد تا انتها سرمای هوای داخل غار دو درجه بالای صفر است و سرمای آب هم یک درجه بالای صفر، عبور از چاه‌های اول تا آخر با ریزش آب مثل آبشار بوده و دوش آب اجباری شده و تمام لباس‌های غارنورد خیس می‌شود و در فرود از چاه‌ها آب از منفذهای لباس و یقه واردشده و از بند کفش‌ها بیرون می‌زند آن‌قدر سرمای آب سخت و عذاب‌آور است باوجودآنکه تمام لباس‌هایت خیس شده جرأت دست زدن به آب را نداری.

مشتکوب اظهار کرد: فرود و عبور از معبرهای تنگ و هولناک و سختی غار در حد ۵D، است یعنی بالاترین سختی در غار و زمان صعود از ۲۵۲ چاهک و ۲۶ چاه جمعاً ۲۷۸ چاهک و چاه به‌صورت صعودهای فنی و طبیعی انرژی را جذب خود می‌کند.

 

«رضا شهلایی» از اساتید کوهنوردی و هیمالیا نوردی کرمانشاهی در پاسخ به این جمله را که می‌گویند «پراو سخت‌ترین غار دنیاست» می‌گوید:کسی می‌تواند بگوید پراو سخت‌ترین غار دنیاست که همه غارهای جهان را رفته باشد، اما دست‌کم بر اساس بررسی نقشه‌های غارهای خارجی و حرف‌های کسانی که متخصص هستند و با توجه به شرایط غار مثل دمای پایین غار و بالا بودن ارتفاع دهانه که سبب سرمای آب غار می‎شود، همچنین تنگ بودن و داشتن دهلیز‌های پر پیچ و خم، می‏‌توان گفت پراو غار بسیار سختی است و این شرایط در کمتر غاری در کنار هم دیده می‌‎شود. برای همین من می‌گویم که پراو یکی از سخت‌ترین غارهای دنیاست.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: غار پرآو غار نوردی اورست غارهای جهان کرمانشاه جاذبه های کرمانشاه کوه پرآو غارهای جهان ترین غار غار پرآو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۸۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی

حساسیت در فصل بهار از بزرگترین چالش‌هایی است که افراد در این فصل تجربه می‌کنند و شناختن محرک‌های حساسیت‌زا و راهکارهای بهبود علائم می‌تواند کمک موثری به افراد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آلرژی بهاره، حساسیت بهاره، رینیت آلرژیک فصلی و تب یونجه دیگر اسامی هستند که برای حساسیت فصل بهار عنوان می‌شوند؛ با شروع فصل بهار درختان، گل‌ها و علف‌های هرز شروع به گرده‌افشانی در هوا می‌کنند و استنشاق این گرده‌ها در برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد علائم حساسیت فصل بهار شود.

در طول فصل بهار درختان و گل‌ها شروع به آزاد کردن گرده در هوا می‌کنند. استنشاق این گرده‌ها می‌تواند باعث بروز علائم آلرژی شود.

علائم آلرژی به دو شکل ظاهر می‌شود:

فصلی: علائم در فصل بهار و تابستان و در پاسخ به گرده گیاهان یا اسپور قارچ‌ها ایجاد می‌شود. دائمی: علائم در تمام طول سال وجود دارد، علل ایجاد کننده آن می‌تواند گرد و غبار، حیوانات خانگی، قارچ وسوسک‌ها باشد.

دلیل اینکه به آلرژی بهاری، تب یونجه می‌گویند، این است که در گذشته در ماه‌های گرم سال، یعنی همان زمانی که علائم آلرژی ظاهر می‌شود، کشاورزان یونجه‌ها را درو می‌کردند؛ مقدار گرده گیاهان به طور مشخصی در روزهایی که باد می‌وزد، در هوا بیشتر است، اما این مقدار در روزهای بارانی کمتر می‌شود.

علائم آلرژی بهاری

علائم حساسیت فصلی از خفیف تا شدید متغیر و بعضی از شایع‌ترین علائم آن شامل موارد زیر است:

عطسه گرفتگی یا آبریزش بینی چشمان اشک آلود و قرمز خارش گوش، بینی، دهان، چشم‌ها احتقان گوش ترشحات پشت بینی سرفه تنگی نفس سردرد تنفس صدادار نشانه‌های حساسیت فصل بهار

در بدن افراد مبتلا به حساسیت بهاری آنزیمی ترشح می‌شود که باعث متورم شدن بافت‌ها و گشاد شدن عروق خونی می‌شود، این آنزیم باعث بروز مشکلات تنفسی، شوک و حمله قلبی است و علت همه واکنش‌هایی که در نتیجه حساسیت فصلی به وجود می‌آید همین آنزیم است، که میزان این آنزیم در زن‌ها بیشتر از مردها است‌.

در بدن این افراد هیستامین نیز ترشح می‌شود که علت اصلی آبریزش بینی و آبریزش چشم است و با توجه به اینکه چه ماده‌ای باعث به وجود آمدن آلرژی یا همان حساسیت فصلی شده است علائم آن می‌تواند متفاوت باشد؛ به طور کلی واکنش‌های آلرژیک می‌تواند در سینوس‌ها، راه‌های هوایی، پوست، روده، چشم و بینی رخ دهد و باعث تولید بیش از اندازه موکوس، عطسه کردن، آبریزش بینی، آبریزش چشم، تحریک گلو، کاهش تمرکز، سیاهی زیر چشم، خارش چشم، گوش و بینی، سرفه، کهیر (موارد نادر)، نوسانات خلقی و فشار خون پایین شود.

حساسیت پوستی فصل بهار

یکی از انواع آلرژی، حساسیت پوستی است که افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند، حساسیت پوستی سه نوع دارد که هرکدام علائم متفاوتی دارند.

اگزما

آتوپیک درماتیت یا اگزما یکی از انواع حساسیت‌های پوستی است، که بیشتر بین کودکان شایع است، علائم آن شامل قرمزی، خارش و خشک شدن پوست است و زمانی که یک عفونت در پوست اتفاق بیفتد ممکن است به شکل جوش‌های کوچک که یک مایع سفید رنگ یا زرد درون آن است روی پوست بدن ایجاد شوند.

کهیر

تاول‌های متورم و قرمز رنگ از علائم کهیر است، کهیر حاد در کمتر از شش هفته برطرف می‌شود، اما اگر بیشتر از شش هفته زمان ببرد کهیر مزمن است.

درماتیت تماسی

علائم این نوع از حساسیت پوستی شامل سوزش، خارش، قرمزی و ایجاد تاول روی پوست است، در زمان تماس با یک ماده حساسیت‌زا ایجاد می‌شود شامپو، تماس پوست با صابون و یا بیش از حد قرار گرفتن در معرض آب می‌تواند درماتیت تماسی را ایجاد کند.

درمان آلرژی و حساسیت فصلی

مهم‌‎ترین قسمت در درمان آلرژی، یافتن علت و به عبارتی پیدا کردن آن مواد آلرژی‌‎زا است، در درمان خانگی حساسیت فصلی توصیه می‌شود:

در و پنجره‌های محل زندگی خود را ببندید. تا حد امکان مدت زمان کمتری را خارج از خانه سپری کنید. زمان خارج شدن از منزل از ماسک استفاده کنید. از هرگونه دود دوری کنید. از میوه، سبزیجات و غذاهای مناسب برای آلرژی استفاده کنید.

راهکارهای متعددی در جهت درمان حساسیت فصلی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به استفاده از میوه و سبزیجات تازه و دوری از آلودگی اشاره کرد.

در صورت شدت علائم حساسیت‌های فصلی و درمان نشدن توسط روش‌های خانگی، لازم است به پزشک مراجعه و درمان دارویی را آغاز کنید، درمان دارویی می‌تواند شامل استفاده از داروهای زیر باشد:

استفاده از داروی آنتی‌هیستامین قرص ایروکاست که ‬ برای حساسیت‌های فصلی و آسم تجویز می‌‎شود. داروی هیدروکسی زین که بیشتر برای خارش و آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروی کتوتیفن، این دارو برای سرماخوردگی و حساسیت‌ها به‌کار برده می‌شود. غذاهای تشدیدکننده آلرژی

اگر آلرژی دارید، از مصرف این غذاها آلرژی‌زا اجتناب کنید:

الکل کافئین لبنیات شکلات، قند و شیرین کننده‌های مصنوعی بادام زمینی غذاهای فراوری شده خربزه موز خیارها دانه‌های آفتابگردان حلزون صدف‌دار آب‌میوه بطری بابونه گندم، سویا درمان خانگی حساسیت بهاری

علاوه بر مواردی که گفته شد، می‌توان اقدامات زیر را برای بهبود علائم آلرژی در منزل انجام داد:

شست‌وشوی بینی با محلول سالین: با خارج کردن موکوس اضافی در مجرای بینی، احتقان و گرفتگی بینی را کم می‌کند. بخور گرم: با نرم کردن راه هوایی بینی باعث رفع گرفتگی آن می‌شود. طب سوزنی: برخی تحقیقات نشان داده طب سوزنی می‌تواند در برطرف کردن علائم مؤثر باشد. کد خبر 748657

دیگر خبرها

  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • تالاخادزه ایران کجاست؟
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید
  • سفرنامه| مسیر بی بازگشت به ریگ جن!/ مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟