Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- تحلیلگر تکنیکال بازار سرمایه گفت: مهم‌ترین متغییر تاثیرگذار بر سودآوری صنعت فرآورده‌های نفتی و پالایشگاه‌ها، تحریم‌ها و میزان و قیمت فروش نفت است.

آقای رضایی گفت: در بازار سرمایه‌ی ایران تعداد ۱۳ شرکت در صنعت فراورده‌های نفتی فعال هستند که تعدادی از این شرکت‌ها در زمینه‌ی خدمات‌دهی به شرکت‌های پالایشگاهی فعالیت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش بازار صنعت فراورده‌های نفتی در بازار سرمایه‌ی ایران معادل ۴۸۳ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان است.

پالایش نفت اصفهان با نماد شپنا، پالایش نفت تهران با نماد شتران، پالایش نفت بندرعباس با نماد شبندر، نفت سپاهان با نماد شسپا، پالایش نفت تبریز با نماد شبریز، پالایش نفت لاوان با نماد شاوان، نفت بهران با نماد شبهرن، سرمایه‌گذاری صنعت نفت با نماد ونفت، تجهیز نیروی زنگان با نماد شزنگ، نفت ایرانول با نماد شرانل، پالایش نفت شیراز با نماد شراز، نفت پاسارگاد با نماد شپاس و نفت پارس با نماد شنفت نماد‌های زیر مجموعه فرآورده نفتی هستند.

او گفت: در چارت تکنیکال صنعت فرآورده‌های نفتی الگوی کاپ ایده آلی شکل گرفته است و دقیقا در کف این الگو الگوی کلاسیک کف دوقلو نشان از کف‌سازی مستحکم این صنعت دارد؛ بنابراین در ادامه متصور هستیم که با احتمال بالایی سقف مقاومتی شکل گرفته به سمت بالا شکسته شود و شاهد رشد این شاخص باشیم.

در سال ۱۴۰۰ این صنعت بسیار وضعیت ناپایدار و پرنوسانی داشت به طوری که پس از فراز و فرود‌های بسیار، شاخص این صنعت توانست رشدی حدود ۱۳.۵ درصد را ثبت نماید.

هر چند وضعیت خوبی را در سال ۱۴۰۰ نداشتیم، ولی این صنعت نسبت به شاخص کل توانست رشدی بیشتری داشته باشد و در نهایت ۱۱ درصد بیشتر از شاخص کل رشد کرد.

به گفته رضایی تحریم‌ها مهمترین عامل اثرگذار بر سودآوری این صنعت بوده است و به نوعی با توجه به اینکه اقتصاد ایران وابستگی به نفت و قیمت و فروش نفت دارد این صنعت در مرکز سیبل هجوم تحریم‌ها قرار داشته، دارد و خواهد داشت.

از طرفی افزایش قیمت جهانی نفت نیز اثر بسیار مثبتی بر این گروه داشته و دارد، ولی با توجه به میزان و شدت تحریم‌ها و توان پایین فروش نمی‌توانیم نهایت بهره مندی را از افزایش قیمت نفت داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پالایش نفت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۸۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس

محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در جریان معاملات امروز ۱۲ اردیبهشت بازار سرمایه شاخص کل بورس با کاهش ۳ هزار و ۹۰۱ واحدی در تراز ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی ایستاد. شاخص کل هم وزن نیز افزایش ۴۲ واحدی در تراز ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: حجم معاملات امروز بازار سرمایه ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون برگه سهم به ارزش معاملاتی حدود ۳ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومانی ثبت شده است. امروز همچنین ۲۳۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد.

او افزود: امروز ۶۰ درصد بازار به عبارتی ۴۲۴ نماد در محدوده مثبت و ۴۰ درصد در محدوده منفی به کار خود پایان پایان دادند. امروز تعداد خریداران حقیقی در بازار ۹۸ هزار کد و تعداد فروشندگان حقیقی ۱۰۴ هزار کد بود. همچنین امروز صندوق‌های با درآمد ثابت شاهد ورود بیشترین میزان نقدینگی بودند و بیشتر خروج نقدینگی حقیقی‌ها به صنعت فرآورده‌های نفتی اختصاص یافت.

غفوری می‌گوید: این روز‌ها بازار کاملا بی رمق دنبال می‌شود و بازار در حالت بی میلی است و هیچ موتور محرکی با وجود ارزان بودن بازار دیده نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • افت نزدیک به ۳۰۰۰ واحدی شاخص در معاملات صبحگاهی بورس
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟