Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@13:55:10 GMT

سفرهای نوروزی نباید به تشدید کرونا دامن بزند

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۲۹۰۹۴

سفرهای نوروزی نباید به تشدید کرونا دامن بزند

معاون گردشگری با اشاره به مقصدهای مکمل و کمتر شناخته‌شده برای زمان اضطراری که برخی شهرها و مراکز استان‌ها مملو از جمعیت می‌شوند، تاکید کرد: رویکرد ما این است که سفر به تشدید کرونا در کشور دامن نزند.

به گزارش ایران اکونومیست، علی‌اصغر شالبافیان در جریان بازدید احمد وحیدی ـ وزیر کشور ـ و مهدی جمالی‌نژاد ـ معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور ـ از ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، یادآور شد: پیش‌بینی می‌شد در صورت مدیریت بیماری کووید ۱۹، حجم قابل توجهی از سفر را شاهد باشیم و باتوجه به این‌که سال اول فعالیت دولت سیزدهم بود باید برای آن تمهیداتی اندیشیده می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به تعیین حدود ۵۰ مؤلفه و بیش از ۱۵۰ شاخص پس از هماهنگی با استانداری برای مدیریت سفرهای نوروزی در استان‌ها، اظهار کرد: تا امروز ستادهای خدمات سفر استان‌ها با محوریت استانداران و دستگاه‌های عضو ستاد خدمات سفر (چه در سطح استانی و چه در سطح شهرستان) جلسات خود و هماهنگی‌های لازم را به صورت مستمر انجام داده‌اند و استانداران فهرستی با هماهنگی ستاد خدمات سفر مرکزی تهیه کرده‌اند که مبنای فعالیت کارهای استان است، مثلا شناسایی نقاط حادثه‌خیز، محل‌های اقامه نماز، تدبیر برای مراکز اقامتی، وضعیت حمل و نقل در محورهای مواصلاتی استان و تمام آنچه نیازمند میزبانی شایسته برای مهمانان نوروزی بود.
شالبافیان افزود: در کل کشور ۱۰۸۰ جلسه کمیته استانی و شهرستانی تشکیل شده است. در بسیاری از استان‌ها باتوجه به لزوم مدیریت سفر در محورهای مواصلاتی، استانداران، بخشداران و دهیاران فعال شده‌اند و با توجه به آسیبی که به اقتصاد روستاها وارد شده‌، دهیاران در ارائه خدمات حضور دارند.
معاون گردشگری همچنین با اشاره به ادامه کرونا در کشور، گفت: تمام دستگاه‌های خدمات‌رسان، از جمله مراکز زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به سامانه "ایران من" متصل شده‌اند.
او با بیان این‌که در سه نوبت بر مراکز اقامتی مستقیم زیرنظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظارت کرده‌ایم، افزود: در حال حاضر پنج گروه به صورت نامحسوس، غیر از نظارت‌های عادی که انجام می‌شود، در سراسر کشور این موضوع را بررسی می کنند. رویکرد ما این بوده است زحماتی که تمام دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه وزارت کشور و وزارت بهداشت و همه دستگاه‌ها برای مدیریت بیماری انجام داده‌اند به نحو مطلوبی حفظ شود و سفر به تشدید بیماری دامن نزند.
شالبافیان ادامه داد: ما با توجه به افزایش حجم سفرها، سامانه‌ای به نام ۰۹۶۲۹ را که از قبل وجود داشت تکمیل کردیم تا هم به صورت تلفن گویا و هم به صورت وب‌سایت پاسخگوی شکایات، موضوعات و مشکلات مربوط به اقامت، امداد خودرو و سفر باشد.
او همچنین با اشاره به تاکید بر توزیع همه‌مکانی سفر، اظهار کرد: با همکاری سازمان هواشناسی، وزارت راه و نظارت مستمر بر وضعیت تردد جاده‌ای، مقاصد کمتر شناخته‌شده‌ای را که می‌توانند باتوجه به وضعیت آب و هوا میزبانی گردشگران را داشته باشند، شناسایی کرده‌ایم که در قالب اطلاعیه‌های ستاد خدمات سفر روزانه اطلاع‌رسانی می‌شود.
معاون گردشگری افزود: مقصدهای مکمل نیز معرفی شده‌اند، مثلا ممکن است مرکز یک استان مملو از جمعیت باشد، اما بخشی از این جمعیت بتوانند در سایر شهرهای استان امکان پذیرایی داشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: گردشگری ، سفرهای نوروزی ، کرونا در ایران ، ستاد خدمات سفر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گردشگری سفرهای نوروزی کرونا در ایران ستاد خدمات سفر ستاد خدمات سفر دستگاه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۹۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور

سید علی مرتضوی کارشناس انرژی در رابطه با خسارت سنگین خودروسازی انحصاری به صنعت انرژی کشور و تحمیل ناترازی انرژی بر کشور اظهار کرد: آمارهای ارائه شده از سوی ستاد نوسازی سازمان حمل و نقل کشور، تصویری تلخ از وضعیت خودروسازی ایران ترسیم می کند. با تردد بیش از 35 میلیون خودرو، توجه به اینکه 37 درصد از این خودروها در گروه فرسوده قرار می گیرند، نگران کننده است. این خودروهای فرسوده نه تنها به دلیل افزایش آلاینده ها برای محیط زیست مضر هستند، بلکه به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت نیز کمک می کنند. ارقام سرسام آور مصرف روزانه 46 میلیون لیتر بنزین و 17.5 میلیون لیتر گازوئیل توسط خودروهای فرسوده نیاز مبرم به مداخله در صنعت خودروسازی کشور را نشان می دهد.

وی گفت: پیامدهای این مصرف ناپایدار وخیم است. خسارات وارده به صنعت خودروسازی کشور صرفاً از استفاده از خودروهای فرسوده بالغ بر 9 میلیارد دلار است. این یک بار اقتصادی قابل توجه است که کشور نمی تواند از آن چشم پوشی کند. علاوه بر این، کیفیت پایین تولید خودرو در ایران با افزایش مصرف بنزین، بسیار فراتر از سطح مورد انتظار مرتبط است. با پیش بینی مصرف 60 میلیون لیتری در روز، واقعیت کنونی بیش از 130 میلیون لیتر در روز نشان دهنده مشکلی جدی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد.

وی ادامه داد: همچنین کیفیت نامناسب تولید خودروهای داخلی پیامدهای گسترده ای فراتر از مصرف سوخت دارد. همچنین به مشکلات کمبود انرژی کمک کرده و واردات بنزین به میزان 4 میلیارد دلار در سال آینده را ضروری کرده است. این موضوع نه تنها بودجه کشور را تحت فشار قرار می دهد، بلکه سیاست ها و عملکردهای نادرست در صنعت خودروسازی داخلی را نیز برجسته می کند.

 کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد 

وی گفت: بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران نقش بسزایی در تشدید این مسائل داشته و فضای غیررقابتی ایجاد کرده است که باعث شده تا محصولات زیر مجموعه بر بازار مسلط شوند. پیامدهای این وضعیت فراتر از ضررهای اقتصادی است. کمبود انرژی و افزایش واردات بنزین، پیشرفت کشور را به خطر می اندازد و درآمد نفتی آن را تضعیف می کند. پتانسیل کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران و ثبات کلی آن است. نیاز به اصلاحات فوری در صنعت خودرو را نمی توان نادیده گرفت، زیرا عدم رسیدگی به این مسائل پیامدهای گسترده ای برای کل کشور خواهد داشت.

این کارشناس انرژی به لزوم تنوع بخشیدن به سبد سوختی اشاره کرد و گفت: برای رسیدگی موثر به این چالش ها، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است. اولاً، باید تلاشی هماهنگ برای جایگزینی خودروهای فرسوده با مدل‌های استاندارد و کم‌مصرف‌تر صورت گیرد. این نه تنها مصرف سوخت را کاهش می دهد، بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی در روز می شود. علاوه بر این، باید با تمرکز بر سوخت های جایگزین مانند CNG یا گاز مایع (LPG) به عنوان جایگزین بنزین، می توان وابستگی به بنزین سنتی را کاهش داد و استفاده از منابع انرژی پاک تر و پایدارتر را ترویج کرد. انتقال به سمت خودروهای دوگانه سوز که از CNG یا LPG در کنار بنزین سنتی استفاده می کنند، می تواند به طور قابل توجهی مصرف سوخت کلی وسایل نقلیه را کاهش دهد و به ترکیب انرژی متعادل تر در بخش حمل و نقل کمک کند.

مصرف بنزین کشور به 130 میلیون لیتر در روز رسیده است

وی گفت: وضعیت صنعت خودروی ایران چالش مهمی است که نیاز به اقدام فوری دارد. مصرف ناپایدار سوخت در کنار کیفیت پایین تولید خودروهای داخلی، پیامدهای گسترده ای دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. کیفیت پایین تولید خودروهای ایران، سبب افزایش مصرف بنزین شده است به نحوی که باید مصرف کشور حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز باشد ولی متاسفانه به دلیل کیفیت پایین خودروها به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده است که این موضوع نیز خسارت بزرگی دیگری بر کشور زده است.

وی افزود: تعمیم مشکلات بی کیفیتی و بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران، به ناترازی انرژی و در نتیجه واردات بنزین به میزان ۴ میلیارد دلار در سال آتی، سبب کسری بودجه دولت نیز شده است و مقصر اصلی این وضعیت صنعت انحصاری و غیررقابتی خودروسازی داخلی است که باید سریعا در این روند اصلاح شود وگرنه ناترازی بنزین در طی سال‌های آتی و تشدید واردات بنزین، کل درآمد نفتی کشور را نابود خواهد کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بیش از ۷۰ درصد جمعیت کردستان از خدمات وزارت کار بهره‌مند هستند
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • در بزرگداشت روز میمند خاستگاه گل و گلاب جهان چه گذشت؟
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • تشدید تدابیر امنیتی در آستانه مسابقات قهرمانی اروپا در آلمان
  • وزیر بهداشت: مراکز دندانپزشکی دولتی افزایش می‌یابد
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند