Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سرقت موزه کارتون تبریز خبری بود که در روزهای گذشته در فضای مجازی منتشر شد اما واقعیت جریان چیز دیگری بود. در بررسی این خبر مشخص شد شهرداری تبریز به عنوان مالک این مجموعه به علت اختلاف با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، وسایل موجود در موزه را جمع آوری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تبریز در اطلاعیه‌ای پیرامون موضوع موزه کاریکاتور اعلام کرد آثار این مجموعه هنری براساس احکام قضائی و توافقات صورت گرفته ما بین استانداری، شهرداری و اداره ارشاد اسلامی استان توسط شعبه ۳ اجرای احکام مدنی دادگستری تبریز و با حضور عوامل نیروی انتظامی، املاک و حقوقی و … به یکی از سالن‌های مقبره الشعرا انتقال یافته است.

یک دستی در شهرداری تبریز حاکم نیست

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در واکنش به خبر سرقت آثار موزه کاریکاتور تبریز گفت: با پیگیری‌هایی که از طریق شورای شهر تبریز انجام شد با اینکه تقریبا ۱۵ روز قبل جلسه‌ای با شهرداری و شورای شهر تبریز در خصوص این مجموعه داشتیم و تصمیمات خوبی نیز گرفته شد اما افراد حاضر نیز اظهار بی‌اطلاعی کردند که معلوم می‌شود در مجموعه‌ی شهرداری تبریز در مورد تصمیم‌گیری موضوعات یک دستی وجود ندارد.

سید قاسم ناظمی، افزود: نمی‌دانیم آثار این مجموعه در چه شرایطی منتقل شده و اکنون چگونه نگهداری می‌شوند؛ فعلا شهرداری پاسخگو نیست اما بعد از معرفی رسمی شهردار آن را پیگیری می‌کنیم.

 

جمع آوری مجموعه کاریکاتور تبریز، خدشه بر سرمایه فرهنگی آذربایجان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی جمع آوری مجموعه کاریکاتور تبریز توسط شهرداری را خدشه بر سرمایه فرهنگی آذربایجان عنوان کرد.

احمد حمزه زاده اظهار کرد: «بنای تاریخی باغ گلستان تبریز در سال ۱۳۱۳، همزمان با عمارت ساعت ساخته شده و از اهمیت بسیاری برخوردار است.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی، ادامه داد: «یکی از ظرفیت های این بنای تاریخی مجموعه کاریکاتور تبریز است که به عنوان مجموعه فاخر در آسیا و جهان شهرت دارد و آثار کارتونیست های برجسته جهان را در خود جای داده بود، اما با توجه به اینکه این بنا در تملک شهرداری تبریز قرار دارد، طی روز گذشته بنابر تصمیمات گرفته شده اقدام به جمع‌آوری این موزه و انتقال آن کرده است.»

او ادامه داد: «این مجموعه همواره مورد توجه هنرمندان آذربایجان و ایران بوده و جمع آوری آن توسط شهرداری نه تنها موجب خدشه بر سرمایه فرهنگی استان شده بلکه آزرده‌خاطر شدن هنرمندان را نیز به دنبال داشته است.»

حمزه زاده اظهار داشت: «از شهرداری تبریز خواستاریم تا با رسیدگی به این موضوع و مرتفع سازی مسائل موجود مابین این نهاد و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، نسبت به برپایی مجدد این مجموعه فاخر، اقدام کند. این اداره‌کل آمادگی لازم برای هرگونه همکاری برای بازگشایی مجدد این موزه و آماده‌سازی آن برای بازدید و استفاده علاقه‌مندان دارد.»

موزه کارتون تبریز بزرگترین موزه کارتون خاورمیانه و تنها موزه کارتون ایران است که بیش از 20 هزار اثر اورجینال از صدها هنرمند ایرانی و خارجی را در خود جای داده است.

موزه کاریکاتور تبریز واقع در خانه هنر تبریز، نخستین موزه بزرگ و مجهز در سطح قاره آسیا و پنجمین موزه بزرگ کاریکاتور در جهان است که در آن چندین هزار اثر از استادان و کارتونیست‌ های مشهور جهان در دو گالری نگهداری می ‌شود. این آثار همگی اصل هستند و حاصل برپایی بیش از ۱۰ جشنواره بین‌ المللی در استان می باشند.

موزه کاریکاتور تبریز در اسفند ماه ۱۳۸۵ در بخش غربی خانه هنر این شهر تأسیس شد. قدمت ساختمان خانه هنر تبریز به سال ۱۳۱۸ هجری ‌شمسی بازمی‌ گردد.

خانه هنر تبریز که بنای آن از ابتدای تأسیس تاکنون، چندین بار مرمت و نوسازی شده است، از بخش‌ های مختلفی نظیر سالن‌ های آمفی‌ تئاتر، نگارخانه، ویدئو آرت و کارگاه‌ های نقاشی و کاریکاتور تشکیل شده است.

بیش از یک هزار آلبوم به همراه آرشیو نشریات تاریخی و خارجی در کتابخانه این موزه موجود است و مورد استفاده عموم قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی موزه کارتون تبریز فارس تبریز شورای شهر تبریز شهرداری تبریز مقبره الشعرا کاریکاتور تبریز موزه کاریکاتور شهرداری تبریز سرمایه فرهنگی ارشاد اسلامی موزه کارتون خانه هنر جمع آوری اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۹۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ کریدورها در خاورمیانه

تین نیوز علی یوسف| اقتصاددان و تحلیلگر امور مالی عمومی :  

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، مسیری به طول ۱۲۰۰کیلومتر را که خلیج فارس را از طریق جاده، راه آهن و بنادر به ترکیه وصل می کند، به عنوان «جاده ابریشم جدید» توصیف می کند. «پروژه جاده توسعه» عراق در نهایت تلاش می کند کانال سوئز را در زمینه حمل ونقل از آسیا به اروپا به چالش بکشد. با اختلالات اخیر در عبور کالا از دریای سرخ، سیاستمداران هر دو کشور امیدوارند که کریدور اقتصادی عراق-ترکیه به جایگزین مناسبی برای آن تبدیل شود. به این منظور، بغداد و آنکارا باید ابتدا بر اختلافات سیاسی، مناقشات مربوط به حقوق آب و مسائل امنیتی که می تواند تهدیدی بر پروژه پیشنهادی «جاده توسعه» باشد غلبه کنند؛ پروژه ای که می تواند ده ها میلیارد دلار در سال ارزش داشته باشد. «پروژه جاده توسعه» پس از تکمیل، زمان سفر بین آسیا و اروپا را کوتاه می کند.

در اواخر ماه مارس، نخست وزیر محمد السودانی با رئیس جمهور اردوغان در آنکارا دیدار کرد. این دیدار چند ساعت به طول انجامید و در نهایت اردوغان اعلام کرد که کار «پروژه جاده توسعه» آغاز خواهد شد. با وجود اینکه ترکیه نقش اصلی را در اجرای این پروژه دارد، اما دولت عراق به دنبال مشارکت سایر بازیگران منطقه ای در این پروژه بوده است؛ در درجه اول برای جذب سرمایه گذاری و بودجه، سپس برای ایجاد منافع مشترک اقتصادی و تقویت روابط به عنوان حائلی در برابر درگیری های احتمالی.

این پروژه دارای پتانسیل اقتصادی عظیمی برای عراق در زمینه ایجاد اشتغال، توسعه زیرساخت های حمل ونقل و تامین مواد وارداتی از خارج است. البته ذکری از بازده مالی مستقیم از طریق کارمزد و مالیات به میان نمی آوریم. به گفته احمد الراوی، اقتصاددان، «جاده توسعه در صورت جدیت در اجرا، نمایانگر چشم اندازی بلندپروازانه است و در توسعه زیرساخت های کشور در حوزه حمل ونقل و ایجاد فرصت های شغلی عالی با ایجاد بیش از ۲۵۰ هزار شغل (با تکمیل پروژه) نقش عملی خواهد داشت.» بخشی از «پروژه جاده توسعه» ایجاد یک «کانال خشک» در جنوب عراق است که بندر بزرگ «فاو» را از طریق تونل های غوطه ور به بندر «ام قصر» متصل می کند. این مسیر در مقایسه با حمل ونقل از طریق کانال سوئز، دوهفته در زمان صرفه جویی می کند.

اجرای پروژه ای با چنین مقیاس، به ویژه در عراق، با چالش هایی مواجه است. از آنجا که «جاده توسعه» به تکمیل بندر بزرگ فاو وابسته است، اولین مانع کمبود بودجه بوده است. تاکنون تنها پنج اسکله از ۹۹اسکله ای که پیش بینی شده، ساخته شده است. اگر بودجه در این سطح ضعیف ادامه یابد، تکمیل بندر بزرگ فاو بیش از ۲۰سال طول خواهد کشید. در مورد چالش های منطقه ای، بندر «مبارک» در کویت که در حال ساخت است، قصد دارد ترافیک کشتیرانی را به سمت کویت هدایت کند. کویت با پیش بینی اینکه بندر مبارک قبل از بندر بزرگ فاو به بهره برداری می رسد، تلاش کرده است دولت عراق را متقاعد کند که بندر مبارک را از طریق راه آهن به «جاده توسعه» متصل کند. این کار می تواند بندر بزرگ فاو را به شدت تضعیف کند؛ زیرا کویت کنترل بیشتری بر خطوط کشتیرانی خواهد داشت و مزیت های اقتصادی عراق در «جاده توسعه» را کاهش خواهد داد.

 پس از این، هند درگیر برنامه ریزی یک کریدور اقتصادی جدید با عربستان سعودی و امارات است که در آن کالاها به صورت زمینی از طریق اسرائیل به سمت دریای مدیترانه و با دور زدن دریای سرخ منتقل می شوند. این پروژه نیز «پروژه جاده توسعه» را به چالش می کشد. به همین دلیل عراق باید اجرای بندر بزرگ فاو را سرعت بخشد. ایالات متحده مایل است اسرائیل را در اقتصاد کشورهای خلیج فارس ادغام کند و به همین دلیل است که هر کریدور اقتصادی که این کار را انجام دهد، از حمایت آمریکا برخوردار خواهد شد (و در این مورد، به بهای عراق و ترکیه).

 

عراق باید راه هایی بیابد تا مسیر تجاری خود را جذاب تر از دیگر مسیرها کند. این امر می تواند با آسان تر کردن تجارت در عراق و باز کردن مناطق آزاد تجاری و یکپارچه و ارزان تر و سریع تر کردن انتقال کالا به اروپا از آسیا از طریق عراق انجام شود. عراق جمعیت رو به رشدی دارد که آن را به بازاری باارزش تبدیل می کند. چند بخش توسعه نیافته اند، به همین دلیل است که دولت باید با باز کردن منابع مالی از طریق کاهش تشریفات اداری، رشد بخش خصوصی را تشویق کند. به این ترتیب، مشاغل عراقی نیز می توانند از بازار بزرگ تری به دلیل «جاده توسعه» بهره مند شوند.

عراق باید به تدریج از تکیه بر صادرات نفت برای اقتصاد خود دور شود که «جاده توسعه» یکی از چندین پروژه موردنیاز برای انجام این کار است و مولفه حیاتی آن بندر بزرگ فاو است. به همین دلیل دولت عراق نباید اجازه دهد که پیشبرد یا رقابت کویت یا هند آن را تضعیف کند. علاوه بر سرعت بخشیدن به کار در «جاده توسعه»، یک چیز واضح است و آن اینکه اتکا به تولید نفت برای آینده بلندمدت قطعا انتخاب اشتباهی است. چنین است که کشورهای دیگر در حال دور شدن از آن بوده و خوشبختانه عراق هم به آنها پیوسته است. انتظار می رود این کریدور جریان های تجاری بین اروپا و آسیا را افزایش دهد و جایگزینی مقرون به صرفه تر برای مسیرهای دریایی سنتی از طریق کانال سوئز باشد.

پیامدهای «پروژه جاده توسعه» را از دو منظر می توان بررسی کرد:

1. پیامدهای اقتصادی برای خاورمیانه

هدف این پروژه که پیش بینی می شود حدود 17میلیارد دلار هزینه داشته باشد و تا سال 2050 به صورت مرحله ای تکمیل شود، کاهش وابستگی منطقه به نفت از طریق تنوع بخشیدن به اقتصادها در لجستیک و تجارت است. زیرساخت ها شامل توسعه بندر بزرگ فاو در بصره است که از نظر ظرفیت و قابلیت از «جبل علی» در دبی فراتر خواهد رفت و عراق را به مرکز لجستیک جدید در خاورمیانه تبدیل خواهد کرد. این مسیر برای افزایش تجارت بین المللی و یکپارچگی اقتصادی، تثبیت عراق و شرکایش به عنوان بازیگران اصلی در لجستیک تجارت جهانی طراحی شده است. با کاهش زمان حمل ونقل بین آسیا و اروپا، این پروژه می تواند به عنوان «جاده ابریشم جدید» عمل کند و جایگاه ژئواکونومیک کل منطقه را تغییر دهد.

2. توسعه شهری و صنعتی

فراتر از لجستیک، این پروژه قصد دارد توسعه شهری را با شهرهای جدید و قطب های صنعتی در امتداد کریدور ایجاد کند. این پیشرفت ها برای تقویت اقتصاد محلی، ایجاد شغل و تقویت/بهبود پیشرفت های فناوری و تثبیت بیشتر چشم انداز اقتصادی منطقه در نظر گرفته شده است. این پروژه با وجود داشتن مزایای زیاد، با چالش های مهمی مانند هزینه های مالی هنگفت و پیچیدگی هماهنگی بین ذی نفعان مختلف بین المللی مواجه است. موفقیت این پروژه به ادامه همکاری و سرمایه گذاری قدرت های منطقه ای و بازیگران بالقوه جهانی مانند چین بستگی دارد که انتظار می رود نقش مهمی در تامین مالی ایفا کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • قهرمانی تیم درناباطری تبریز در مسابقات والیبال ساحلی مراغه
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • جنگ کریدورها در خاورمیانه
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • افزایش پنج هکتاری سطح بهره‌برداری بوستان بزرگ شهر در یزد