Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاربران اینترنتی به صورت روزانه و پیاپی در حال جست و جوی مفاهیم و عبارت های متفاوتی در موتورهای جست و جوگر به ویژه گوگل هستند که رصد و ارزیابی پرتکرارترین و نیز مهم ترین این مفاهیم، قابل تأمل است. به ویژه از این بابت که می تواند به ابزاری برای رصد دغدغه های مردمی از سوی مسولین و تلاش برای رفع و رجوع این مسائل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، در اردیبهشت ۱۴۰۰ همانند سایر ماه های سال فضای مجازی و به صورت مشخص اینترنت به بستری برای داغ شدن بسیاری از مفاهیم و عبارت های مهم و پرتکرار تبدیل شد که در این بسته به برخی از این موارد اشاره می شود.

در بازه زمانی مورد اشاره مفاهیم و عبارت هایی چون « تعطیلات کرونای اصناف»، « کرونای هندی و انگلیسی»، «کرونا و بیماران کرونایی»، « فایل صوتی محمد جواد ظریف»، «ارزهای دیجیتال»، « بابک خرمدین»، « تردد بین استانی» و... از مهم‌ترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آن‌ها بودند.

تعطیلات کرونای اصناف

به واسطه شیوع نگران کننده ویروس کرونا در کشور در اردیبهشت ماه 1400 و نگرانی بابت افزایش خسارت های جانی و مالی این بحران، مسولین مربوطه اقدام به اجرای محدودیت هایی مثل تعطیلات کرونایی اصناف کردند که در قالب گروه های شغلی مختلف اجرایی می شد.

همین موضوع سبب شده بود تا بارها موضوع و عباراتی مثل تعطیلی کرونایی اصناف از سوی کاربران در فضای مجازی و به ویژه گوگل جست و جو شود و مردم به دنبال یافتن تازه ترین اطلاعات در این باره باشند.

به طور  مثال در روزهای آغازین اردیبهشت ماه رئیس اتاق اصناف تهران گفت: براساس مصوبه ستاد ملی کرونا و ابلاغ استاندار تهران، مبنی بر تمدید یک هفته ای محدودیت های ضد کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی، در شهر تهران تعطیلات گروههای شغلی دو، سه و چهار اصناف به مدت یک هفته دیگر تمدید شد.

رئیس اتاق اصناف تهران افزود: براساس این ابلاغ گروه های شغلی یک همچنان می توانند هفته آینده با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت داشته باشند.

وی اظهار داشت: بازار بزرگ تهران نیز مشمول این تعطیلات می شود و براساس مصوبه ستاد ملی کرونا تمامی مشاغل گروه دو، سه و چهار در بازار تهران نیز تعطیل خواهند بود.

بیشتر بخوانید 

نحوه فعالیت اصناف در شرایط جدید کرونایی کرونای هندی و انگلیسی

در روزهای منتهی به اردیبهشت 1400 و در شرایطی که نگرانی بابت کرونای چینی به اوج رسیده بود، همزمان اخباری ترسناک پیرامون انتشار سویه های جدید ویروس کرونا در جهان مثل کرونای انگلیسی و کرونای هندی منتشر شد که سبب شده بود بسیاری از کاربران در فضای مجازی در پی کسب اطلاعات بیشتر و دقیق در رابطه با این دو سویه باشند.

مسعود مردانی 7 اردیبهشت 1400 در این باره به رسانه ها گفت: هر چه راه انتقال پذیری ویروس کرونا در جامعه افزایش پیدا کند و بتواند از فردی به فرد دیگر به سهولت منتقل شود، می‌تواند زمینه را برای ایجاد موارد جدید فراهم کرده و جهش‌های کروموزومی اجتناب ناپذیر زیادی ظاهر کند.

او گفت: این بیماری در هند به وجود آمده و الان متاسفانه ویروس جدیدی که حداقل ۲ موتاسیون کروموزومی واضح درآن شناسایی شده، دارد. این ویروس در حال گردش بوده و مشخصات یک ویروس کاملا جدید را دارد. متاسفانه قدرت سرایت پذیری بالاتری دارد و ممکن است این نوع بیماری، شدت کشندگی بیشتری داشته باشد.

مردانی افزود: ما باید همه پرواز‌های مختلف از هند به ایران و ازایران به هند را کنسل کنیم. باید پرواز‌هایی که از هند به ایران می‌آیند را به دلیل شیوع بیماری فورا بررسی و افراد را قرنطینه کنیم.

بیشتر بخوانید 

فایل صوتی محمد جواد ظریف

روزهای آغازین اردیبهشت 1400 یک شوک سیاسی به جامعه وارد شد و فضای سیاسی کشور را به ویژه در حوزه سیاست های منطقه ای و بین المللی متأثر کرد و آن هم انتشار یک فایل صوتی محرمانه از وزیر وقت امور خارجه کشور یعنی محمد جواد ظریف بود.

فایل صوتی عجیبی که در آن محمد جواد ظریف صراحتاً و بی پرده به نقد برخی رویکردهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در رابطه با موضوعاتی نظیر محور مقاومت پرداخت و از دوگانه ای به نام دیپلماسی و میدان سخن گفت و گریزی نیز به اثرگذاری های شهید سلیمانی در حوزه سیاست خارجی داشت.

این فایل بخشی از یک مصاحبهٔ هفت‌ ساعته میان سعید لیلاز با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجهٔ ایران بود که در ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ فایل صوتی سه‌ساعته‌ای از آن مصاحبهٔ نخست توسط شبکهٔ خبری ایران اینترنشنال منتشر شد که حاوی سخنان ظریف در گفت‌وگو با سعید لیلاز در مورد مسائل کشور در زمینهٔ سیاست خارجی بود.

 این فایل صوتی با نام «تاریخ شفاهی ایران» و توسط مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری تهیه شده بود. وی در این گفت‌وگو مهم‌تر قلمداد شدن سیاست‌های میدان نسبت به سیاست‌های دیپلماتیک در ایران را اذعان کرد و مدعی شد که سفر شهید سلیمانی، فرماندهٔ پیشین سپاه قدس به روسیه بدون نظارت وی و «با ارادهٔ روسیه» صورت گرفت. ضمناً «ارادهٔ روسیه به آن بود که دستاورد وزارت خارجهٔ ایران را نابود کند.»

بیشتر بخوانید 

اولین واکنش ظریف پس از انتشار «فایل صوتی» ارزهای دیجیتال

همزمان با سقوط شدید و خسارت بار سهام بورس در ایران و زیان های سنگینی که به سهامداران ایرانی وارد شد، بسیاری از سهام داران بورس ایران بازار ارزهای دیجیتال را به عنوان راهی برای جبران زیان های خود دیدند و به سمت این بازار کشیده شدند.

البته جدا از این موضوع نوعی اقبال عمومی در کل جهان به سوی ارزهای دیجیتال ایجاد شد و همین موضوع سبب شد تا عبارت ارزهای دیجیتال و نیز انواع مختلف این ارزها مورد توجه بسیاری از کاربران ایرانی در فضای مجازی قرار بگیرد و به یکی از پرتکرارترین عبارت ها در فضای مجازی در این ماه تبدیل شود.

بیشتر بخوانید 

ارزهای دیجیتالی با سر زمین خوردند! بابک خرمدین

بابک خرمدین نام یک کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی بود  که ۱ مهر ۱۳۵۳ متولد شد و در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ توسط والدینش به قتل رسید.

 آثار وی غالباً فیلم‌های کوتاه و بعضاً نیمه‌بلند یا بلند بودند. خرمدین سالها در خارج از کشور بود و سپس به ایران بازگشته بود.

قتل فجیع این کارگردان ایرانی توسط والدینش سبب شد تا در روزهای پایانی ماه اردیبهشت سراسر فضای مجازی متأثر از این نام و حادثه ای که برای او رخ داد قرار بگیرد.

در ۲۶ اردیبهشت و پس از آن‌که بخش‌هایی از جسد مثله شدهٔ او توسط یک کارگر شهرداری در شهرک اکباتان پیدا شد، پلیس پدر و مادر خرمدین را بازداشت کرد و آن‌ها به قتل فرزندشان اعتراف کردند.

 در ۲۷ اردیبهشت اکبر خرمدین (پدر مقتول) اعتراف کرد به‌همراه همسرش مواد بیهوش کننده به فرزندشان خورانده‌اند و پس از بیهوشی او، با بند کتانی پاهایش را بسته و یک بست پلاستیکی به گردنش انداخته و با چاقو چند ضربه به او زده‌اند. سپس جسد را به حمام خانه برده و پس از مثله کردنش تکه‌ها را در ۳ ساک دستی انداخته و حدود نیمه‌شب آن‌ها را در سطل زباله‌هایی در فاز ۳ اکباتان، آریاشهر و میدان صنعت رها کرده‌اند.

اکبر خرمدین انگیزهٔ قتل پسرش را اذیت کردن‌ها و رفتار نامناسب مقتول با پدر و مادرش عنوان کرد.

قاتل طی بازجویی‌ها، مدعی شده بود که مقتول اقدام به آزار و اذیت و حتی ضرب و شتم آن‌ها می‌کرد و همچنین «رابطه خارج از عرف با زنان» داشت، درحالی که همسایه‌ها این ادعاها دربارهٔ اتهامات اخلاقی به مقتول را رد کردند.

بیشتر بخوانید 

مادر بابک خرمدین: دستور شوهرم را اجرا می کردم تردد بین استانی

از جمله محدودیت های کرونایی که در بهار سال گذشته اجرایی شد می توان به ممنوعیت تردد بین استانی اشاره کرد که طی یک پروتکل های خاصی اجرایی شد و مردم برای تردد بین استانی ناگزیر به رعایت ملزوماتی نظیر اخذ مجوز از فرمانداری ها بودند و در غیر اینصورت با جریمه های سنگینی رو به رو می شدند.

به طور مثال در تاریخ 17 اردیبهشت ماه علیرضا رئیسی- سخنگوی ستاد ملی کرونا در این باره به رسانه ها گفت: از آنجایی که این روزها به تعطیلات عید فطر منتهی می شود و ممکن است دچار مشکل شویم، برای جلوگیری از سفرها تصمیم بر این شد که طی این مدت تردد بین استان های مختلف در سراسر کشور و بدون در نظر گرفتن رنگ بندی شهر ممنوع شود.

وی افزود: البته ممنوعیت سفرها از طریق هوایی و ریلی وجود ندارد، اما برای تردد خودروهای شخصی در تمام کشور این ممنوعیت اعمال می‌شود.

بیشتر بخوانید 

افزایش سفرها و ممنوعیتی که رعایت نشد

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین حقوق کارگران نوروز 1401 تردد بین استانی کرونای هندی کرونای انگلیسی ویروس کرونا سئو محمد جواد ظریف بابک خرمدین مذاکرات وین حقوق کارگران نوروز 1401 قیمت گوشی تردد بین استانی ارزهای دیجیتال محمد جواد ظریف بیشتر بخوانید فضای مجازی بابک خرمدین فایل صوتی عبارت ها سبب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۰۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ

یتنا - واتس‌اپ در جدیدترین بروزرسانی خود قصد دارد امکان به اشتراک‌گذاری فایل بدون اتصال به اینترنت را برای کاربران خود فعال کند.
گزارش‌های فنی حاکی از آن است که اپلیکیشن واتس‌اپ در حال حاضر مشغول آزمایش ویژگی جدیدی است که به کاربران امکان می‌دهد بدون نیاز به اتصال به اینترنت، فایل‌ها را به اشتراک بگذارند.

واتس‌اپ در جدیدترین بروزرسانی خود قصد دارد امکان به اشتراک‌گذاری فایل بدون اتصال به اینترنت را برای کاربران خود فعال کند. به این معنی که کاربر می‌تواند برای هر مخاطبی که در اپلیکیشن قرار دارد، بدون نیاز به اینترنت فیلم و عکس ارسال کند.

وب‌سایت WABetaInfo که متخصص در پیگیری و افشای اخبار واتس‌اپ است، گفت که این ویژگی جدید «افراد نزدیک» نام دارد و کار آن به ارسال داده‌ها از طریق شبکه‌های بلوتوث مانند قابلیت ارسال سریع در دستگاه‌های اندروید یا ویژگی AirDrop در دستگاه‌های اپل مرتبط است.

برای بهره‌مندی از این قابلیت، باید آخرین نسخه آزمایشی واتس‌اپ را دانلود کرده و تنظیمات را تغییر دهید تا اپلیکیشن به فایل‌های موجود در دستگاه، موقعیت جغرافیایی و بلوتوث شما دسترسی داشته باشد.

به گفته WABetaInfo، روند ارسال داده‌ها از طریق ویژگی جدید رمزگذاری خواهد شد و گیرنده داده‌ها شماره تلفن فرستنده را برای حفظ حریم خصوصی نشان نمی‌دهد.

دیگر خبرها

  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • روایتی از تشابه ماجرای بابک خرمدین با فیلمی که نامش تغییر کرد
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان